Marzycielnia - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 10:45   #2941
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Dot.: Marzycielnia

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...
własnie wrócilismy z trasy... bylismy swiadkami wypadku... dziewczyna na motorze ok 30 lat, żul; jej prawdopodobnie wlazł na droge, ona przeleciała przez barierki...
wyszlismy na droge, bylismy pierwsi z zatrzymujacych sie, wziełam apteczke, Narzut ustawiał trójkąt, zatrzymywał auta... podchodze laska w kasku, wygieta, krew, bez ręki... cała ręka... ludzka cała ręka wyrwana ze stawem, z wystającą kością lezy metr dalej na trawie... ona we krwi lezy na tym kikucie, przytomna, patrzy na mnie tymi oczami, w szoku, nie wie co sie dzieje... ja wiem, ze okej opaska, ze krwotok, ze ona zaraz zejdzie, ale gdzie tą opaske, na co załozyc, ona całkiem bez reki... jak ją obrócimy to tętnica ucieknie, ona sie wykrwawi... ktos tam chciał ją obracac mówie ze nie, ze kregosłup, ok nie odwracamy... zatrzymały sie jakies auta, okazało sie że lekarz, ze pielegniarka, dzwonimy po karetke, czas sie dłuzy, ona mówi ze boli, ten żul z dziurą w głowie, motocykl dwa metry dalej z włączonym silnikiem cieknie olej, Narzut leci go wyłączyc, ale nie ma jak, wyrwało stacyjke, zatrzymuje sie jakis motocyklista, idzie z kluczami, wyrywa akumulator i kable, motocykl gaśnie, ktos przynosi lód ze stacji paliw zabezpieczają urwaną rękę, laska zaczyna odzyskiwac świadomosc, mówi ze ma astme, ze sie dusi... jest w szoku, nikt nie ma leków, nie wiadomo co z nią zrobic dalej, nic wiecej nie mozna, karetki dalej nie ma... w koncu przyjezdza, laska wrzeszczy na całego, modle sie zeby juz stad jechac, zeby ona nie umarła, zebysmy juz byli daleko...

przyjechałam do domu walnęłam dwie sety... jestem dumna z Narzuta, ciesze sie ze pamietałam co sie robi w takiej sytuacji i mega głupio czuje, ze nie mogam nic wiecej, ze mało pomogłam... wysiadając z samochodu myslałam ze ktos został potrącony, ze moze jakies złamanie, ze trzeba pogadac, uspokoic wezwac karetke... a tam kobieta przytomna, te oczy, ta ręka obok, krew, swiadomosc ze ona zaraz umrze... nie chce słyszec ze ktokolwiek ze znajomych jeździ na motorze
o matko... nawet nie wiem co mam powiedziec. straszne to co przezyliscie ... podziwiam Twojego Narzuta, ja bym chyba nie potrafila... nie wiem

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
hej, dzięki narazie tylko jedno zdjęcie jest....

ale dziś miałam stracha.. od 18 obserwował mnie jakiś typ w galerii... potem jak skończyłam po 21 i szłam wynieść śmieci (przez łazienki) to szedł za mną ale się zatrzymał przed wejściem myśląc chyba, że zaraz wyjdę.. a ja poszłam ukrytymi ścieżkami do wyjścia... uryczana wracałam całą drogę, na szczęście nie szedł za mną, ale mam stresa na następny raz...
a był u mnie w piątek jak byłam w pracy, ale totalnie go zlewałam mimo, że był nachalny, w końcu palnęłam że wole dziewczyny..

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

moim marzeniem jest teraz mieć spokój i bezpiecznie wracać do domu....
mam nadzieje, ze sie to nie powtorzy...

Cytat:
Lady z okazji kolejnych 18-stych urodzin () życzę Ci słonka na codzień, radośći z małych rzeczy, czasu dla siebie, umiejętności zatrzymania się w biegu i zachwycenia małymi sprawami. A poza tym of course kasiory, fajnych dzieci i wylajtowanego mężula całusy piękna;*
dziekuje
wylajtowanego mezula

Cytat:
Napisane przez kawa_tylko_z_mlekiem Pokaż wiadomość
Lady wszystkiego najwspanialszego!
dziekuje

Cytat:
Lady stoooooooooooo laaat ! stooooo lat!!! Kochana Nasza
dziekuje
Stary 2012-07-22, 15:46   #2942
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Zuu- współczuję przeżyć i gratuluję odwagi. Sama nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła, bałabym się, że obleci mnie panika

Miko-i Tobie też wspołczuje różne typy na tym świecie się trafiają...

Lady- A Tobie z okazji urodzin dużo zdrówka, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń

A ja weekend zaliczam do udanych W piątek byliśmy z TŻtem na pizzy, w domu wypiliśmy piwko z sokiem imbirowym ( udało się dostać ) no i takie tam... Wczorajszy wyjazd był bardzo udany, pogoda super, dużo zwiedziliśmy, tylko generalnie mi troszkę mało (jak zawsze zresztą ) a dzisiaj byliśmy na obiedzie w osadzie rybackiej

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 21:09   #2943
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

lady 100 lat

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 22:19   #2944
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 90agnieszka90 Pokaż wiadomość
Lady- A Tobie z okazji urodzin dużo zdrówka, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
lady 100 lat
dziekuje
Stary 2012-07-22, 22:21   #2945
Zuzik06
Wtajemniczenie

ahhh byliśmy na sesji narzeczeńskiej! Zrobiona w Muzeum Lotnictwa Polskiego przy super samolotach, potem na kładce z kłódkami i kilka na Kazimierzu. Piękne foty! Pokażę jak tylko dostanę je na kompa Zabawa przednia, ale meeeega wykańczająca - Miko podziwiam serio... Poza tym wycałowaliśmy się, wyprzytulaliśmy za wszystkie czasy
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 22:35   #2946
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

faaajnie

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 22:48   #2947
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
ahhh byliśmy na sesji narzeczeńskiej! Zrobiona w Muzeum Lotnictwa Polskiego przy super samolotach, potem na kładce z kłódkami i kilka na Kazimierzu. Piękne foty! Pokażę jak tylko dostanę je na kompa Zabawa przednia, ale meeeega wykańczająca - Miko podziwiam serio... Poza tym wycałowaliśmy się, wyprzytulaliśmy za wszystkie czasy
my mieliśmy tak samo w piątek tylko bardzo krótko bo 3h

jejjj ja jak mam zdjęcia to czasem cały dzień w różnych pozach trzeba wytrzymać...
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 23:23   #2948
asiaczek87
Zakorzenienie

Lady Stooo Lat uff zdążyłam

Zuzzz zazdraszczam sesji u znajomej/znajomego?

My jeszcze planujemy sesję narzeczeńską taką w pakiecie ze zdjęciami ślubnymi

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 08:07   #2949
Ska
Zadomowienie

Zuzik06 to przeżycie z wypadkiem.. nie wiem co powiedzieć.. to musiały być straszne momenty. po takiej historii dopiero człowiek docenia co ma i zaczyna się cieszyć każdą chwilą. życie jest takie kruche

a ja w piątek straciłam pracę. co prawda taką dodatkową, ale pracowałam tam 5 lat i jakoś tak.. smutno? i duża część miesięcznych dochodów odpadnie. nie mogę mieć do siebie pretensji, bo to było nieuniknione (kryzys), ale... dziwnie mi po prostu. mam nadzieję, że w drugiej pracy będę mogła przejść na cały etat. trzymajcie kciuki.
Stary 2012-07-23, 11:00   #2950
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:09   #2951
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
dziekuje
Stary 2012-07-23, 17:24   #2952
mikonada
Zakorzenienie

aaa hej!! dziś wieczorem będę miała zdjęcia z Naszej sesji
Stary 2012-07-23, 17:28   #2953
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
szybko pochwalisz sie, nie
Stary 2012-07-23, 17:38   #2954
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość

Zuzzz zazdraszczam sesji u znajomej/znajomego?

My jeszcze planujemy sesję narzeczeńską taką w pakiecie ze zdjęciami ślubnymi
u znajomej, która robi mega fajne foty, ale jest młoda i jeszcze póki co nie bierze za to super dużej kasy

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
Zuzik06 to przeżycie z wypadkiem.. nie wiem co powiedzieć.. to musiały być straszne momenty. po takiej historii dopiero człowiek docenia co ma i zaczyna się cieszyć każdą chwilą. życie jest takie kruche

a ja w piątek straciłam pracę. co prawda taką dodatkową, ale pracowałam tam 5 lat i jakoś tak.. smutno? i duża część miesięcznych dochodów odpadnie. nie mogę mieć do siebie pretensji, bo to było nieuniknione (kryzys), ale... dziwnie mi po prostu. mam nadzieję, że w drugiej pracy będę mogła przejść na cały etat. trzymajcie kciuki.
dzieki
a z tą pracą... kurcze lipnie trochę, spodziewałaś się, czy tak nagle wyszło?

Cytat:
dawaj dawaj!

eee! zamawiam metki satynowe do moich skarbów szyciowych, powiem Wam że bajerancki projekcik mi gościu wysłał

Edytowane przez Zuzik06
Czas edycji: 2012-07-23 o 17:39
Stary 2012-07-23, 18:07   #2955
Ska
Zadomowienie

Cytat:
dzieki
a z tą pracą... kurcze lipnie trochę, spodziewałaś się, czy tak nagle wyszło?
spodziewałam się. w sumie od dłuższego czasu na to się zanosiło, najpierw zmniejszył pracownikom pensje, zredukował etaty, a teraz przyszedł czas na mnie. trudno się mówi

muszę się jakoś zabezpieczyć na przyszłość. koniecznie poprawić swój angielski, w razie konieczności szukania nowej pracy..
Stary 2012-07-23, 18:10   #2956
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
spodziewałam się. w sumie od dłuższego czasu na to się zanosiło, najpierw zmniejszył pracownikom pensje, zredukował etaty, a teraz przyszedł czas na mnie. trudno się mówi

muszę się jakoś zabezpieczyć na przyszłość. koniecznie poprawić swój angielski, w razie konieczności szukania nowej pracy..
a w tej chwili masz tę drugą pracę taką bardziej stałą? Mam nadzieje, ze wszystko się dobrze poukłada, bardzo cieżko jest teraz znaleźć sensowną pracę niestety
Stary 2012-07-23, 18:18   #2957
Ska
Zadomowienie

Cytat:
a w tej chwili masz tę drugą pracę taką bardziej stałą? Mam nadzieje, ze wszystko się dobrze poukłada, bardzo cieżko jest teraz znaleźć sensowną pracę niestety
mhm. tam pracowałam 5 lat, ale cały czas na umowę zlecenie. jako studentka miałam ubezpieczenie, więc było mi wszystko jedno. w czerwcu obroniłam mgr, także musiałby już odporowadzać co najmniej składki na zdrowotne.. no ale ma już problem z głowy.
w drugiej pracy jestem na umowę o pracę od kwietnia. w budżetówce, więc raczej bezpiecznie, ale nigdy nic nie wiadomo..

powiem Wam, że jeśli chodzi o rynek pracy to jest jakiś dramat... strasznie się boję przyszłości.
Stary 2012-07-24, 00:19   #2958
mikonada
Zakorzenienie

joł

jak już karo i patuska widziały kilka zdjęć jest na fb Naszych z sesji także tego... delektujcie się Marzycielki
Stary 2012-07-24, 09:08   #2959
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
joł

jak już karo i patuska widziały kilka zdjęć jest na fb Naszych z sesji także tego... delektujcie się Marzycielki
widzialam, super
Stary 2012-07-24, 09:13   #2960
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Miko super wyszliście

Czekamy jeszcze na zdjęcia Zu
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:31   #2961
mikonada
Zakorzenienie

klub
Stary 2012-07-24, 10:48   #2962
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Miko-super sesja

Ja tez zapraszam do klubu...

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:29   #2963
Ska
Zadomowienie

ej, ja też chcę zobaczyć! jak mam to zrobić?
Stary 2012-07-24, 12:18   #2964
mikonada
Zakorzenienie

i tak są w sieci to na priv masz
Stary 2012-07-24, 16:28   #2965
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
mhm. tam pracowałam 5 lat, ale cały czas na umowę zlecenie. jako studentka miałam ubezpieczenie, więc było mi wszystko jedno. w czerwcu obroniłam mgr, także musiałby już odporowadzać co najmniej składki na zdrowotne.. no ale ma już problem z głowy.
w drugiej pracy jestem na umowę o pracę od kwietnia. w budżetówce, więc raczej bezpiecznie, ale nigdy nic nie wiadomo..

powiem Wam, że jeśli chodzi o rynek pracy to jest jakiś dramat... strasznie się boję przyszłości.
jest masakra, sama dopiero co szukałam pracy i szczerze, gdyby nie decyzja o własnej działalności i fakt, że naprawde czuje że to dobry pomysł i że wypali, że mamy jakaś kase, zeby to popchnąć do przodu to chyba bym siedziała i płakała... Jestem po humanie, niby mam duzo doświadczenia dziennikarskiego i pisarskiego, ale jak sie okazuje w tej branży to też nie dobrze, bo a nóż widelec zechcę kogoś wygryźć i przejąć panowanie nad światem...

Cytat:
joł

ide się gapić

Cytat:
Napisane przez kawa_tylko_z_mlekiem Pokaż wiadomość
Miko super wyszliście

Czekamy jeszcze na zdjęcia Zu
Ja już widziałam, tylko musimy z 300 iluś wybrać te do których sobie kupimy prawo do publikacji i dostać płytke, wiec jeszcze chwilke to potrwa Ale jest kilka takich naprawde mega szałowych i poprosiłam od razu portretówke do zaproszeń ślubnych, wiec wszystko fajnie

kurnaaaa ide dzisiaj do fryzjera mam nadzieje, ze nie zrobi mi zbyt wielkiego rachu ciachu i ze z moich prawie do pasa włosów cos zostanie

a teraz lece gotować LECZOOOO

Pati mam sprawe ala kaktusową, jak bedziesz to mi przypomnij!

Edytowane przez Zuzik06
Czas edycji: 2012-07-24 o 16:35
Stary 2012-07-24, 19:07   #2966
vicky7
Zadomowienie

Uff zrobiłam dziś na rowerze jakieś 30km, od razu lepiej się czuję

Dziewczyny mam wielką prośbę o poradę "stylistyczną"
A więc tak. Na wesele ubieram kiecke w kolorze chabrowym. Do tego mam dodatki:
- pasek, bransoletkę i buty w zbliżonych odcieniach nude/beż/jasny brąz. Jedynie buty są trochę innego odcienia, w każdym razie coś podobnego
- kolczyki takie 4 dłuższe łańcuszki: złoto przechodzi w czerń. Szkoda było mi kasy na nowe więc stwierdziłam, że te ujdą

A moje pytanie odnośnie koloru paznokci i makijażu. Wiadomo, że jak chodzi o paznokcie to pewnie najbardziej pasowałby albo beż albo granat/chabrowy. Ale nie lubię nosić nude/beżowych paznokci, a jak chodzi o granatowe to się zastanawiałam czy nie będzie za dużo tego samego koloru, czy nie lepiej pomalować na jakiś całkiem inny: czerwony/koralowy/różowy. No i pytanie do Was co myślicie . No i jaki makijaż. Maluję się u kosmetyczki więc muszę tylko jasno określić co chcę. Na codzień maluję się mocniej, więc ten makijaż też na pewno taki będzie pytanie tylko w jakich kolorach

Pomóżcie proszę

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

A no i sukienka w oryginale miała pasek właśnie taki czerwony/koralowy. Ale, że nie znalazłam już żadnych butów w takim kolorze, to wzięłam te nude, bo dość już miałam chodzenia po sklepach. Ale we wrześniu mam kolejne wesele, więc wtedy myślę, że kupię właśnie takie dodatki
vicky7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:03   #2967
patuska18
Zakorzenienie

Leczo...

Vicky ja ze 2 tyg temu zrobiłam 45 kim Myślałam, że umrę Nóg to po prostu nie czułam

Zuuu kaktusiarz przyszedł
W ogóle kwitnie mi teraz 6 kaktusów z czego 2 będą mieć takie kwiatuchy http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...80oCwBw&zoom=1

Jestem chodzącą kaleką. Wycinając liście z kalafiora nadziałam się nożem ( dopiero co naostrzonym ) na swój palec i paznokieć. Było jak z horroru Zanim poszłam po plaster do pokoju to zakrwawiłam sobie bluzkę, spodnie, całą drugą rękę i podłogę od kuchni do pokoju. Masaakra. Jedynie przeraziłam się jak zaczęła pulsować mi żyła przebiegająca przez palec Czyżbym ją uszkodziła?

To się naużalałam nad sobą

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:21   #2968
Ska
Zadomowienie

pytanie z innej beczki - jak zrobić wielocytat?
Stary 2012-07-24, 21:23   #2969
vicky7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Leczo...

Vicky ja ze 2 tyg temu zrobiłam 45 kim Myślałam, że umrę Nóg to po prostu nie czułam

Zuuu kaktusiarz przyszedł
W ogóle kwitnie mi teraz 6 kaktusów z czego 2 będą mieć takie kwiatuchy http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...80oCwBw&zoom=1

Jestem chodzącą kaleką. Wycinając liście z kalafiora nadziałam się nożem ( dopiero co naostrzonym ) na swój palec i paznokieć. Było jak z horroru Zanim poszłam po plaster do pokoju to zakrwawiłam sobie bluzkę, spodnie, całą drugą rękę i podłogę od kuchni do pokoju. Masaakra. Jedynie przeraziłam się jak zaczęła pulsować mi żyła przebiegająca przez palec Czyżbym ją uszkodziła?

To się naużalałam nad sobą
Ja najwięcej przejechałam 50km. Dziś spoko, nawet się zabardzo nie zmęczyłam, nogi nie bolą, tylko mocno świeciło słońce i mi przypaliło twarz i wyglądam jak świnka Pigi

Uuuuu... współczuję palca. Musiało to okropnie wyglądać
vicky7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 21:29   #2970
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie z innej beczki - jak zrobić wielocytat?
Klikasz na tą karteczkę po środku oznaczoną "wielo-cytuj ten post". Klikasz na te które chcesz cytować a na końcu klikasz "cytuj". Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam niezbyt dobra w tym jestem

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości