|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
desia ja dopajam herbatka choc mlody jest na piersi bo w upaly po 30stopni nie chcial cycka tylko na herbatce byl caly dzien a wieczorem na cycku
![]() Wiktorek po kapieli spi mam nadzieje ze jak najdluzej bo ostatnio odpukac spi po 5-6h ciurkiem po godzinie 12.00 bo przed jeszcze musi sie najesc zeby dobrze zasnac zauwazylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Aguśka powiem Ci, że nie tylko z kupką, ale też już nawet z jedzeniem z piersi lepiej
![]() ![]() ![]() koniakonia dzięki ![]() natqulec gratulacje z okazji drugiego miesiąca ![]() ![]() ![]()
#2943 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzis znów miałam chwile grozy, bo ten mój Ssaczek strasznie łapczywie je i znów się zakrztusił...cały czerwony, kaszle, to ja go łup na dłoń brzuszkiem przerzuciłam i postukałam po pleckach, ale teraz zaczynam bać się karmienia, że kiedyś nie uda mu się odkaszlnąć...ech... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-05-04 o 19:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Flower nawet tak nie myśl!!! co ile karmisz?? ja swojego malego biore na karmienie jeszcze zanim zacznie plakac ze jest glodny chyba ze jest noc, wtedy nie je jak wariat i sie nie krztusi
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
Tak co 3 godzinki je zazwyczaj....jak sam się wybudzi..ale fakt że często zdąży się rozpłakać bo przed jedzeniem zazwyczaj go przebieram...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłałam na maila zdjęcia Madzi z koleżanką Olą, ta która urodziła się tego samego dnia i poznały sie w szpitalu ![]() Wreszcie nadrobiłam maila - wszystkie maleństwa śliczniutkie, bez wyjątków ![]()
![]() |
#2947 | ||||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Co do karmienia, to ciezko oszacowac ile powinno dziecko zjadac, bo w ciagu dnia apetyt tez sie moze u dzidzi zmienic, a normy podane na mieszankach sa tylko pewna wytyczna dla rodzicow... Cytat:
Coz, powiem, ze ja mam to za soba-pierwszy raz rozlozony na 3 razy, dopiero za 3 moge powiedziec ze rzeczywiscie sie kochalismy, gdyz wczesniej czulam opor i do niczego nie doszlo! A jak juz doszlo, to czulam owszem miejsce gdzie peklam i mnie zszyli, ale bylo przyjemnie. Teraz musimy pomyslec nad metoda antykoncepcji, tzn czy pozostajemy przy prezerwatywach czy moze pierscien nova ring, musze zapytac GP. Cytat:
![]() A obciannie pazurkow-robie to na raty...Wczesniej zdawalo egzamin obcinanie paznokietkow gdy Matyldka karmila sie przy cycu, gdyz byla spokojna i skupiona na jedzonku, teraz zmienila sie w malego wiercipietka i lubi pomachac raczkami i jak tylko biore ja za lapke i probuje cos zdzialac to zaciska raczke w piastke ![]() Cytat:
![]() A kupilam sobie ostanio taki napoj ovaltine, cos jak kawa inka, ponoc moze wspomagac laktacje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kupiłam dziś na próbę pieluchy Dada z Biedronki. Jesli chodzi o dwójki... trochę sztywne wg mnie, przypominają Huggiesy. Mimo wszystko najbardziej pasują mi Pampers Premium Care ![]() ![]()
![]() |
#2950 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle zaczęła mi już obracać główkę z prawej na lewą i wczoraj obróciła się sama z plecków na brzuszek... i normalnie zaczynam się bać, że trochę za szybko (to po pierwsze) a poza tym że może sobie krzywdę zrobić, a Ona strasznie lubi spać na dużym łóżku w ciągu dnia (a ja też mam Ją pod ręką jak cokolwiek robię) no i zaczynam ją obkładać poduszkami, żeby była bezpieczna Cytat:
Cytat:
![]() A teraz mój mały Rudzielec śpi sobie błogo po dwóch godzinach z szeroko otwartymi oczami... nawet nie wiem kiedy zasnęła, bo w któryms momencie Mąż włożył Ją do wózka i po prostu sobie zasnęła...sama |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
Dopadł mnie dziś baby blues
![]() ![]() O 20.15 dałam na "chama" smoczka i zasnął więc zdążyłam się wykąpać. Jak na razie nadal śpi. Wkurzył mnie TŻ bo w TV był jakiś reportaż o Afryce i że kobiety tam karmią świnie piersią i on chciał mnie chyba rozbawić i do mnie z tekstem "widzisz one karmią świnie a Ty syna nie umiesz" normalnie się rozryczałam ![]() Fakt pomógł mi jak zwykle przy kąpieli , zrobił jak ostatnio śniadanie, obiad i kolacje , posprzątał. Usłyszałam dziś pierwszy raz od niego "daj mi małego a Ty idź się wykąpać" ale chciałabym aby częściej zabierał młodego abym mogła choć te 5 min odpocząć... szczególnie przy takim dniu jak 5 godz przy cycku i marudny jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moj tez tak w piastke zaciska gdy chce cos zrobic ![]()
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Flowerbombka mój Oskar też czasem je łapczywie i już kilka razy się zakrztusił... zawsze wtedy jestem przerażona, szybko przekładam go przez udo i poklepuję po plecach. Staram się robić mu przerwy w jedzeniu ale nie zawsze to pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super ze wyniki ok ![]() ja tez nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moj maz tez mi dogadywal o tym karmieniu, co prawda nie az tak ale dawal mi poczucie winy ze cokolwiek malej nie dolega to przez to ze nie karmie piersia.... teraz juz nic nie mowi, ale byly chwile ze beczalam po katach - wiadomo na poczatku, ja sama w panice, a on mi takie rzeczy gadal... moja niunia bardzo plakala po 18 - nie umiala zjesc ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
desiu oczywiscie ze nie ma nic zlego w tym ze poda sie mm
![]() Zastanawiam sie tylko, dlaczego tak sie dzieje, ze np w pierwszych dniach jest tak malo tego pokarmu? Ja jak urodzilam, tez z cycow nic mi nie lecialo, nawet jak naciskalam, ale ciagle przystawialam Szymona (jednak ten to glodomor, wiec kazde przystawienie to bylo ssanie jak ssanie odkurzacza ![]() ![]() ![]() Ja desiu chce tylko powiedziec jeszcze, ze czytalam, ze noworodkowi po urodzeniu wystarczy pare kropelek siary, nawet po paru dniach jest mu potrzebne zaledwie pare ml (nie wiem 2 ml z poczatku potem coraz wiecej i wiecej) wiec baardzo malusio, dlatego pewnie nawet nie slychac tak bardzo tego przelykania z poczatku. I tylko czeste przystawianie pobudzi laktacje, takie jest moje zdanie i sama sie przekonalam, bo przetrwalam ten ciezki okres nie raz kiedy to Szymon ssal mnie co godzine i mialam dosc i chcialam podac mm bo juz nie mialam sily, cycki bolaly a brodawki krwawily. Ale nie podalam mm, laktacja ruszyla pelna para i dlatego twierdze, ze wcale nie jest potrzebne dokarmianie kiedy dziecko ładnie ssie. Mnie tez w szpitalu kazano dokarmiac Szymona a to dlatego ze mial fizjologiczny spadek wagi, a ze szpitala nie wypisza jak dziecko nie przybierze na wadze, wiec w szpitalu podalam ze 3 razy mm bo bardzo mi zalezalo na wyjsciu do domu, ale jak wrocilam do domku, to ani razu mm tylko cyc i cyc na kazde zawolanie i oplacilo sie ![]() A to "wiszenie" na cycu cala dobe to chodzi o to, zeby dziecko nie trzymalo w buzi cyca i spalo, bo jesli ssie przez 50 minut potem robi przerwe ale ssie aktywnie te 50 minut a potem za jakis czas znow ssie to znaczy ze tak byc musi, bo ono rozkreca laktacje i to nie jest robienie z cyca smoczka. No ale to moje zdanie ![]() Nie wiem czemu Ty mialas bidulko w 4 dobie dopiero pokarm? Moze pod wplywem stresu tak sie podzialo? Co do dopajania...ja karmie tylko piersia, mniej wiecej co ok. 3 godzinki w dzien a w nocy to roznie, ale na żądanie. A wprowadzilam butle z woda do picia w te upały i daje malemu po pare ml doslownie jak kreci sie kiedy jestesmy na spacerku a nie mam mozliwosci zeby usiasc z nim na ławce i dac mu cyca, bo z ławeczkami u mnie marnie a młodemu moze chciec sie pić no wiec zeby tak nie wywalac cyca co troche na 2 minuty to dlatego daje mu wode i dzieki temu spi spokojnie w wozeczku i wiem ze pragnienie ma zaspokojone. A po drugie chce by umial tez pic z butli, bo ok. wrzesnia bede musiala wrocic do pracy i niestety na zmiany 12-godzinne (i na dodatek dyzury dzienne i nocne) wiec planuje zakonczyc przed powortem do pracy karmienie piersia, bo pracujac na zmiany nie da sie karmic regularnie. Inaczej pewnie gdybym mogla wrocic do pracy na rano, wtedy moglabym jeszcze karmic np tylko rano i wieczorem piersia, ale tak to nie ma sensu. A w pracy (na tym "brudnym" pod wzgledem bakterii oddziale) nie mam zamiaru odciagac mleka. Takze chce by nauczyl sie butli i mysle ze gdzies ok. lipca wprowadze tez mm na noc i potem bede stopniowo zmniejszac liczbe posilkow z piersi a zwiekszac z butli mm. Zeby to nie odbylo sie tak nagle. Ale zanim zakoncze karmienie cycem, to maly akurat bedzie mial pol roczku, wiec i tak dluzej karmic nie mialam zamiaru. Bardzo sie ciesze, ze antybiotyk dziala i ze wyniczki sa dobre ![]() evvcia ciesze sie razem z Toba ![]() ![]() Co do tego wazenia, to mi pediatra mowil ze nie ma sensu wazyc codziennie czy co drugi dzien ale najlepiej tak co ok. 2 tygodnie. Flowerbombka moj Szymon tez łapczywie je. Teraz juz sobie radzi z tym, ze mleko mu leci szybko no bo szybko i mocno ssie, ale tez mi sie z poczatku krztusil. Wiem jakie to stresujace. Wazne by szybko go wziac do pozycji wysokiej, a jesli nie kaszle to wtedy glowe nizej i 5 razy miedzy łopatki ręką lekko uderzyc. Zycze bys nie przechodzila takich stresujacych momentow juz. A ja tez zawsze przebieram przed karmieniem, bo zazwyczaj ma kupke w pieluszce. Ale wtedy to bez smoka ani rusz, bo tez potrafil sie zaniesc z placzu (taki żarłoczek z niego). W nocy to czesto musimy we dwoje go przebierac. Jeden trzyma smoka i ucisza Szymona a drugi przebiera pieluche. Robimy wszystko by sie nie rozdarł tak az do zaniesienia sie.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-04 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Wtajemniczenie
|
Ewelajna ja farbowana rudawa jestem
![]() ![]() spijcie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ufff......Nocka minęła spokojnie... Oskar jak zasnął o 20.15 tak spał do 2.30... po karmieniu nie chciał od razu zasnąć więc wzięłam go do łóżka dałam smoka i tak spaliśmy ok godz. po czym ja się obudziłam i przeniosłam śpioszka do łóżeczka. Ładnie spał do 6.30. ![]() Chociaż za ten wczorajszy tekst to on powinien zabrać małego a ja spać. Teraz Oskar leży w gondolce i ssie smoka przysypiając ![]() Może uda Nam się dziś wyjść na spacerek bo jak na razie fajnie słoneczko świeci. Wczoraj padało i wiało więc odpuściliśmy spacer. TŻ chciał na dzisiaj zaprosić znajomych ale jakoś nie mam ochoty na siedzenie z ludźmi jestem jeszcze zmęczona wczorajszym marudnym popołudniem Oskara. |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas też nocka spokojna, choć Hania teraz mi częściej wstaje na karmienie... (zjadła o 20, potem o 23.30, o 4 i o 7) Teraz jeszcze dosypiają z Mężem w sypialni a ja sobie na spokojnie zrobiłam śniadanie, buszuję w internecie i pewnie za chwilkę wezmę się za prasowanie... Właśnie usłyszałam znajome postękiwanie jak jeleń na rykowisku - co oznacza, że Hani coś się śni albo idą bączki...a w tej drugiej wersji oznacza to też rychłe przebudzenie, bo jak pójdą bączki, to razem z kupką a to oznacza, że pieluszka jest pełna a brzuszek pusty i trzeba go napełnić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostalam pokarmu w 5 dobie, a Julka nie chciala ssac... U nas byl problem z przystawianiem (pisalam o durnej poloznej co na chama ja za glowke lapala i przystawiala, a dziecko mi sie darlo w nieboglosy) i z ssaniem, bo mala nie umiala chwycic brodawki jak nalezy. Myslisz ze w tej sytuacji nie powinnam podawac mm tylko czekac w nieskonczonosc az pokarm sie pojawi? Chce zaznaczyc ze w 3 dobie Julka juz tak plakala ze zaczela mi sie zanosic, jak przystawialam ja do cycka to placz byl jeszcze gorszy, nawet nie zdazyla lapac za brodawke .... Wiec potem i ja plakalam razem z nia gdy nadchodzila pora karmienia, moj maz byl wzywany do szpitala wieczorem bo i ja sie zanosilam z placzu ... Wiem, ze u nas nie lezala wina w laktacji bo moze gdyby mala ssala to by pobudzila, ale nie moglam czekac do 5 doby zeby dziecko nakarmic ![]() Dlatego ja nie ubostwiam karmienia piersia, zaluje ze nie umialam wykarmic swojego dziecka, ale nie mam zamiaru sie nad tym ''rozwodzic'', bo tylko ja wiem jak czulam sie w chwili gdy musialam karmic a moje dziecko zamiast choc probowac jesc plakalo jakbym jej najwieksza krzywde w zyciu robila... Wiec jak nie idzie karmic to nie idzie i koniec i od tego sa sztuczne mieszanki by pomoc matkom, ktore karmic nie moga/nie chca, itp. Dzien dobry tak poza tym. Nocka nie za bardzo dzisiaj... mala zbyt ladnie spala wieczorem, dzieki czemu o 2 sie obudzila z placzem, maz przylecial do nas, nakarmilismy ja, polezelismy i stwierdzilismy ze na sofie nam ciasno i przenieslismy sie do sypialni, malej nie chcialo sie spac, ale w koncu polegla - miedzy nami ![]() ![]() ![]() Maz pojechal do fryzjera wlasnie, wiec jak wroci to my z Jula pojedziemy na zakupy, chociaz zastanawiam sie czy nie szybciej bedzie jak pojade sama a mala zostawie z mezem ... W koncu moglby zostac z nia sam na te godzine czy poltora ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | |||
Wtajemniczenie
|
My idziemy w poniedziałek na Dąbrowszczaków, dam znać jak było
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No skoro przybiera to chyba jej starcza te max 100ml na jedno karmienie (choć zwykle mniej), a właśnie kierowałam się normami z opakowania, że tam jest dużo większa liczba podana. Ale jak tak to ok, nie panikuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() ja jakoś średnio wyspana, choć pospałam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Ewelajna pytałaś o sposób, żeby dziecko samo spało w łóżeczku. Czasami pomaga położenie obok koszulki mamy, żeby czuła zapach lub przykrycie troszkę buźki pielszuką lub cienką chusteczką, żeby czuło ciepło przy nosku - przy Laurze czasami to skutkuje. Jak widzę, że już zaśnie to zabieram lub odsuwam z buzi ten materiał, żeby jej się krzywda nie stała. Czasami pomaga jeszcze przy zasypianiu taki konik morski z fisher price - ma bardzo pozytywne opinie ![]() ![]()
![]() |
#2961 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oh jaki Robson slodziak! I jaki juz duzy z niego ludzik Michelin ![]() U nas super nocka, budzenie rowno za 3h i prawie zero marudkowania ![]() do ludzi" - bardzo sie stresowalam tym ale wyszlo na to ze nie ma czym ![]() ![]() U nas dzis piekne slonko, zaraz po karmieniu uciekamy na spacer! Milego weekendu! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Gang Iren
|
Eryk ma katar od wczoraj popoludnia
![]() Ciezko mu sie oddycha.Robie woda morska i odciagam Frida. Teraz jakos spi juz ponad 2 godz i nic mu nie przeszkadza.Tak biedaczek meczyl sie w nocy.Mam nadzieje,ze to chwilowe ![]()
#2963 |
Rozeznanie
|
Ewelajna ja nie wiem jak będzie u Ciebie ale u mnie to pielęgniarka (bo u nas one właśnie antykoncepcją się zajmują) powiedziała,że absolutnie nie wolno krążka. Bo sama go nawet chciałam,bo pamiętam że bodajże Emigra go zachwalała. Ale ponoć on wydziela progesteron. A on ma wpływ na karmienie-podobno zasusza piersi. Tak bynajmniej mi ona powiedziała.
A co do spania dziecka w łóżeczku to robię tak samo jak Evvcia. Tzn u nas koszula nie działa,ale pielucha a i owszem. Szczególnie jak jest taka już "zużyta"( pachnąca mlekiem ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to budze się nad ranem patrzę a mój Skubaniec śpi na brzuszku!! drugi raz już mu to się zdarzyło! Ja nie wiem jak on to robi... Przecież to nie jest normalne,żeby6-cio tygodniowe dziecko takie rzeczy robiło ![]() co do zabawek to mój nie umie jeszcze w łapce utrzymać żadnej.Ale jak przy bujaczku wiszą jakieś tam maskotki to czasem mu się zdarzy pacnąć w nie łapką ![]() ![]() ![]() ![]() O dziwo wczoraj Tż zabrał Młodego na wycieczkę autem. A ja takim sposobem miałam 3godziny dla siebie. I wiecie jak je wykorzystałam?poszłam spać ![]() ![]() ![]() No a pamiętacie jak wam pisałam o tym nożowniku z mojego starego mieszkania? Wczoraj 4razy u tych znajomych była policja ( w tym raz cicho-ciemni,tajniacy czy coś) i pytali o niego. W robocie też go ponoć nie było (bo z Tż pracuje). Obserwowali go i im zniknął...A teraz tamci mają stracha,żeby się nie chciał mścić... Masakra jak dobrze że już tam nie mieszkam A ta dziewczyna,co jej facet z nami mieszka,ponoć nie jest już w ciąży. Poroniła. Jej chłopak gada,że podobno to sie stało jak wózek dźwignęła (bo opiekuje sie jakimś dzieckiem). Ale ja w to nie wierzę... Bo po zjdęciach jakie dodała na nk stwierdzam,że predzej przeholowała z imprezowaniem... Na jednym jest data z środy (kiedy ponoć to się stało) a ona stoi z piwskiem ![]() dobra, już kończe bo się rozgadałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- a nie masz za suchego powietrza w domu? bo u nas zatkany nos jest co rano na tapecie. i też własnie woda mu zalewam,ale nie odciągam tylko zostawiam,zęby mu nawilżyło śluzówkę
#2964 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A nie wiem czy pisalas,albo ja przeoczylam: co to za ezamin do ktorego musisz sie uczyc? Teraz nie uzywalam nawilzacza,bo w sumie ciagle jakies mokre pranie mam na kaloryferze,bo chociaz 2 suszarki mam w domu do prania,to i tak jest malo.Tylko,ze on mial tej wydzieliny w nosku strasznie duzo,chyba az tyle by sie nie uzbieralo od suchego powietrza ![]()
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
Co do wydzieliny w nosie to mi lekarka kazała wlewać 1ml soli fizjologicznej przytrzymać dziurkę do której się wlało i przewrócić dziecko na brzuszek, żeby wszystko samo się wylało. Dziś nam takim sposobem wyleciały z noska 2 kozice, których nie było widać.
Andrea przechodzi samą siebie od 2 dni...jak nic - skok. Wisiałaby na cycu 1,5h i co godzinę uważa, że jest głodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja ciagle probowalam ale w koncu sobie podarowalam to przystawianie bo juz sily nie mialam, wiec odciagalam mu przez miesiac czasu moje mleko i dawalam z butli. Ale ze w piersiach robily mi sie non stop guzki i zastoje to tez juz z bolu nie dalam rady to po m-cu pierwszy raz dalam mm. Dziecko zadowolone, ja tez bo cyce juz nie bolaly ![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze jednak uda sie u Was karmienie tylko bezposrednio z cyca i ze przyrosty wagi beda zadawalajace ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo moj Szymon potrafi sie przewrocic na brzuch ale raczej z pozycji na boku po prostu przemajga sie jak nie jest czyms zblokowany ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-05 o 10:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Gang Iren
|
Cytat:
O to w dzien tez tak sprobuje.Ja odciagalam frida w nocy,on byl taki zmeczony,ze sie nie budzil. Bylam na mailu po kilku dniach.Ale duzo fotek przybylo! Jak sie codziennie nie wejdzie to straszne zaleglosci ![]() Nie dam rady z osobna pochwalic wszystkich dzieciaczkow,ale z wielka przyjemnoscia obejrzalam wszystkie foteczki. Wszystkie dzieci sa cudowne,a mamusie na zdjeciach kwitna jak wiosenne kwiatuszki ![]()
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Ja psikam woda morska i odciagalm frida i tez schodzi tego troche.
#2969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wychodze rowniez z tego zalozenia ze mm to nie jakies swinstwo, tylko stworzone z mysla o dziecku w koncu ![]() Ja patrze na moja sytuacje w ten sposob, ze jestem szczesliwa i zadowolona ,ze moge Ja chociaz czesciowo karmic piersia! U mnie wina zdecydowanie lezy po mojej stronie, Vikunia ssie pieknie, mocno i cierpliwie nawet! A zobacz, piszesz ze teoretycznie w pierwszej dobie wystarczy 7 ml, a jednak Viki wypila 60 ![]() Emigra, jasne ze nie moglas czekac 5 dni, o matko! chyba by dziecko z wycienczenia padlo ![]() Moze i sa jakies powody ze laktacja sie nie rozkreca tak jak powinna, ale kto tam je zna! Ja sobie w kazdym razie nie wyobrazam ze dziecko placze z glodu a ja je na sile przystawiam do piersi gdzie nic nie leci, albo za slabo leci! ![]() Dzisiaj jest moja 3 doba gdzie teoretycznie powinnam miec nawal pokarmu a moje piersi wiotkie nadal ![]() Ja tam uwazam, ze wszystko jest dla ludzi i rozkoszuje sie tym co mam, zamiast sie zamartwaic, ze czegos nie mam ![]() U nas spokoj, czekamy do niedzieli na wynik posiewu ale pediatra dzisiaj na obchodzie byl dobrej mysli ![]() Vikunia konczy dzisiaj tydzien ![]() ![]() A co tam u Kulki? Wiem ze urodzila, ale odzywala sie cos wogole? Bo ja nie nadrobilam niestety ![]() Lena, kiedy bedziesz miala wyniki bilirubiny?
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-05 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Gang Iren
|
Desiu moze potrzebujesz troche wiecej czasu lada chwila ruszy pelna para.Zycze ci tego kochana
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.