|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
brumku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() witam sie Wstalismy wlasnie - trzymajcie kciuki - TZ jedzie po auto (za grosze) ktore ma mi sluzyc do wozenia Marysi do zlobka i jazde do pracy. ![]() ![]()
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a bycia ciocią gratuluję! takie katorgi to poproszę częściej ![]() Od jutra w Lidlu ma być inhalator z maseczkami dla dzieci i dla dorosłych.
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Witam
nasz dziesiejszy poranek wygladal tak :
#2944 |
Rozeznanie
|
hejo
![]() już wiem o czym pisałyście - Karolcia zamieniła się w odkurzacz - wszystkie nawet najmniejsze paproszki i okruchy zbiera z podłogi i z nabożnością wyrzuca je do śmietnika ![]() no i notorycznie odgania mnie od laptopa ... idę się z nią pobawić brumku Tymek taki chłopczyk z niego już ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Wtajemniczenie
|
hej
Tymek, Marysia, Ala ![]() ![]() ![]() ![]() uwielbiam oglądać "nasze" dzieciaczki nadrobiłam na szybko i nie pamiętam co komu miałam napisać ![]() zaraz muszę włosy wysuszyć, ogarnąć siebie, dziecko i tż i ruszamy do kościoła, a potem na roczek mojego bratanka Karolka. już widzę ten bój Karolka i Hani o zabawki - moja panna ostatnio bardzo lubi akurat te zabawki, które ma w ręku inne dziecko ![]() ![]() my wczoraj dzień bardzo aktywnie spędziliśmy - byliśmy na rowerach w Drawieńskim Parku Narodowym. cieplutko, przyjemnie - super! mam dzisiaj lekkie zakwasy (zrobiliśmy wczoraj ok. 50 km na rowerach), ale warto było. Hania sprawowała się cudnie-jeździła zachywcona, udawała motorek, gadała do ptaków i do sarenek,a rzeka ją zahipnotyzowała ![]() ![]() ![]() chwalę się fotkami z wycieczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Wtajemniczenie
|
Hej babeczki!
My juz po imprezce, choc goscie jeszcze sa (rodzice i brat z zona). Wczorajszy dzien sie bardzo udal, dzieciaki zadowolone z prezentow, gosciom tort smakowal. Na pol roku spokoj z imprezami ![]() A tak bylo: |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Rozeznanie
|
Eve z Marysi niezła spryciula
![]() Pieleszko zazdroszczę Tych Waszych wypraw rowerowych. My nawet rowerów póki co się nie dorobiliśmy, choć to nasz cel na najbliższą wiosnę. Piękne z Was turystyczne dziewczyny ![]() Aga świetne zdjęcia z imprezy. Zuza jaka poważna ![]() Ala ma tak okropny kaszel ![]() To możliwe, że po szczepieniu jej organizm się tka osłabił, że na raz taka infekcja się zrodziła? do tego osłabienie z prawdopodobnie idących kolejnych zębów. Mogłam jeszcze odwlec to szczepienie...........Jut ro idziemy do lekarza, póki co uskuteczniamy ciągle inhalacje. No i najważniejsze..... 100 buziaków dla wszystkich wątkowych Chłopczyków ![]() Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-09-30 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taj jak mój odkurzacz hihi ![]() Cytat:
Sliczne jesteście Cytat:
I widać ze ta fajna rodzinna atmosfera A my zaczynamy sie powolutku zbierać Do lasu Pogoda cudna, aż mnie oni rano same niosła podczas biegu Trzeba korzystać z tego slonka bo nie wiadomo jak długo jeszcze będzie
![]() |
#2949 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I za późno ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Znajomi do nas przychodzą na 13, a przed godziną okazało się, że mąż ma giga awarię gdzieś w sieci i musiał jechać. I pewnie cały dzień z głowy, po to poważna sprawa. I pewnie sama z nimi będę siedzieć.
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY,
czy któreś z Was chodzą prywatnie do pediatry? jak to jest ze szczepieniem? Ja poszłam do innego lekarza, właśnie prywatnie i teraz nie wiem co zrobić ze szczepieniem...póki co jest odroczone ze względu na katar i kaszel,ale nie wiem co dalej jak będzie już po wszystkim? Generalnie sytuacja wygląda tak...Emilie wyszły te pneumokoki ma brać antybiotyk,który przepisał jej pediatra z NFZ przez 10 dni - 2 tyg spokoju i znowu 10dni-2 tyg spokoju i jeszcze raz antybiotyk. Pierwszą dawkę wzięliśmy drugiej już nie bo poszłam prywatnie do lekarki która przepisała krople i syrop na kaszel i katar i katar przechodzi wraz z kaszlem i teraz się zastanawiam jak to ogarnąć ze szczepieniem, bo co pójdę do lekarza z NFZ do dzieci zdrowych jak będzie już ok i on pewnie Nas dopuści do szczepienia ( tu nadzieja, że nie będzie pamiętał o tym antybiotyku i nie będzie pytał co i jak) ale jak zapyta dlaczego nie podaje nadal antybiotyku to co powiedzieć, ze prywatnie poszłam do innego lekarza i raz dwa przeszło? Chyba zamotałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja
![]() ![]() W zeszły wekend zepsuł sie nam piec c.o ![]() ![]() ![]() Pisałyście ostatnio o rozmiarach dzieciaków , Krystek wydaje mi sie nie za duży bo nosi 80 ale już na styk i nóżka 21 Oczywiście nadal budzi sie w nocy co 3 ,4 godziny na mleko ![]() Tymek Hania Marysia ![]() AgaG fajna impreza była , tort ![]() ![]() Zdrówka dla chorowitków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Marysia na dworzu z tata a ja ide wrzuce kurczaka do piekarnika.
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zadomowienie
|
Mało piszecie, ale za to ile nowych zdjęć.
![]() Brumku, przyznaj się Tymek od rana do wieczora je marchewkę. ![]() ![]() ![]() Eve, Marysia chyba chce wyręczyć chorą mamę i zrobić jej śniadanko. ![]() Pieleszko, tak jak któraś wspomniała, pasuje Wam sportowy image. ![]() ![]() Aga, super impreza! Jubilatka jest Twoją kopią ![]() ![]() Żaneta, ja bym poszła normalnie na szczepienie, a jeśli lekarz by zapytał co z kontynuacją leczenia to powiedziałabym że byłam prywatnie i pediatra zalecił inny rodzaj kuracji. Telik, na grzyby pojechaliście? ![]() Alibany, biedna Ala ![]() Super kombinezon upolowałaś. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-09-30 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Rozeznanie
|
Brumek
Tymcio sliczny , jaka ma karnacje ![]() Eve Niezla akrobatka ![]() Slicznye zdjecia , relaksik pelna para ![]() Impreza udana, przyjemnie sie Was oglada ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- I po niedzieli ![]() Taka troche leniwa ta niedziela , ale ja sie wyrabalam dzis , obiad , kawa, I tak w kolko.... Teraz Tz rozmawia z rodzicami , a ja siedze I odpoczywam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Hejo.
Ile zdjęć ![]() Brumek: hipnotyzujące oczy Tymka robią co powinny: hipnotyzują! Super jesienne zdjęcia. ![]() ![]() ![]() Pieleszka co za widoki ![]() Marysia co za psotnik ![]() Aga jak nastolatka! Tak, Zuzia coś się zastanawia nad tortem ![]() Dziubek mam nadzieję że się odbijecie i będziesz mogła się tam oderwać i gdzies pójść ![]() Film ciekawy, podobał mi się ( nie umiem pisać recenzji książek czy filmów), dla osoby która czuła/ czuje klimaty hip hopu, dla kogoś innego - nie koniecznie.. Jednak ja polecam. Teraz czekam na premierę "taken 2" Zaraz my się pokażemy z dzisiaj, tyko zdjęcia zgram ( o ile będe mogła dodać)
#2957 | |
Zakorzenienie
|
wow! Cytat:
ja chodzę prywatnie, bo w ośrodku nie ma pediatry, i trzymam się tego co ona mówi, mam większe zaufanie niż do naszych lekarzy z ośrodka. Podejrzewam że w takiej sytuacji po prostu powiedziałabym, że pediatra zalecił tak czy tak..... Ale tu dzisiaj pustki... a my zrobiliśmy sobie małą wycieczkę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- AgaG, śliczne zdjęcia! Zuzia to cała Ty! ![]() mój łobuz też ćwiczy wspinaczkę, ostatnio zdejmuję go ze stołu, bo wystarczy sekunda, jest na stołku a stamtąd zaraz na stole ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia:
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us
#2959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Wtajemniczenie
|
Znowu leci: "chłopaki nie płaczą"
![]() ![]()
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
Brumeczku to dobrze poznałam
![]() ![]() Eve ![]() a Marysia mnie powaliła na łopatki !!! ale kombinatorka ![]() ellika u nas Szymek też działa jak KArolcia ![]() Pieleszka śliczne jesteście, super taki wypad .Aż mnie skręca jak pomyślę, że gdyby ten @$#$%$^% złodziej nie zakosił rowerów to Szymuś miałby taką samą frajdę ![]() Aga super fotki, super rodzinka, super imprezka i super tort. A dla mnie Antoś to Twoja kopia tylko kolorek oczu inny ![]() Alibany zdrówka dla Ali ![]() Żaneta my chodziliśmy prywatnie tylko bo w sumie tylko z powodu szczepień była wizyta bo mały nie chorował do roku. Po roku to już na mój pakiet z pracy śmigaliśmy ale nikt nie pytał co i jak więc równorzędnie dwóch pediatrów spokojnie można by obskoczyć jak ktoś ma potrzebę. Vaniliowa ![]() Lili low ju tu ![]() ![]() Patik ![]() cudne zdjęcia ![]() ![]() ![]() Aniu super wypad Wam się trafił !!! no i po weekendzie ![]() dziś u nas odpust więc było kolorowo i głośno obiadek u rodziców zaliczony |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Dzisiaj patrzę do buziaka Domka a tam 3 nowe zęby ![]() ![]() Pisałyście o fridach, katarkach... Dla mnie nie ma nic lepszego jak KATAREK! Wyciąga w moment, Domek się go nie boi ![]() ![]() Cytat:
![]() Dominik nie protestuje ![]() ![]() Cytat:
![]() Zaraz pokażę na jakim etapie jest nasz drugi Domek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Szalik z zary ![]() ![]() Brumku, gdzie kupiłaś bezrękawnik? Bo ja też szukam, ale jakoś nigdzie nie ma nic ciekawego... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
no i zapomniałam, Domek elegant
![]() gratuluję kolejnych ząbków ![]() u nas na razie prawie 14 bo dwie górne 3 wychodzą powoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apaszka zarowska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Taak, Domek jak zwykle zdobył serca Pań ![]() Cytat:
![]() Gratulacje CIOCIU ![]() Domek ma taką samą czapkę i buciki jak Tymcio ![]() Masz mega ślicznego synka!! ![]() ![]() Żanko, myślę że kawa z mlekiem będzie spokojnie pasowała, taka delikatniejsza ![]() Dziubku, cieszę się, że Szymkowi już lepiej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cwaniara ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Łooo już 14 ![]() ![]() ![]() I ja się pochwalę zdolnościami Domka ![]() Po kąpieli bierze swoje patyczki i myje sobie sam uszka. Kiedy zapyta się go ile ma lat, pokazuje że jeden roczek. W ogóle już bardzo dużo mówi. Już można z nm fajnie porozmawiać ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Mala spryciula ![]() Cytat:
My mamy tez hamxa, ale jeszcze nie jezdzilismy, wiosna bedziemy ![]() Cytat:
Super rodzina z Was!A ty wygladasz ja dziewczynka, a nie matka 3 dzieci, zazdroszcze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Sliczne jestescie, aSara to cala Ty ![]() Tez zerkam ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Masz bardzo madre dziecko! U nas tez weekend pełen atrakcji.Wczoraj bylismy u znajomych (mieli 10-tą) rocznice slubu.Bylo bardzo miło i wesolo, bylismy w domku po 22 ![]() ![]() A dzisiaj pojechalismy do Nowej Soli,(to miasto kolo Zielonej Góry oddalone jakies 22km) do parku krasnala i na przystan. Jakie to fajne miejsce dla dzieci, pelno atrakcji(place zabaw, żywe zwierzątka,itp.).Wyszalał o sie to moje dziecko ![]() Ja Was prosze o kciuki jutro, moj maz ma operacje a ja sie tak bardzo boje.On nigdy nie miał zieczulenie ogólnego i taki strach jest.Nie jest to jakas bardzo powazna operacj, bo beda mu robic przegrode nosowa, ale wiadomo to operacja.Bede 5 dni sama z Boryskiem(nie jestem do tego przyzwyczajona, zawsze TZ jest).Dam rade ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- A to z dzisiaj(4 dzien chodzi za rączke): http://youtu.be/Dolic6wYX_8 Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-30 o 21:29 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Wtajemniczenie
|
ddewik
![]() My mieliśmy cały weekend gości i ledwo żyję ![]() ![]()
![]() |
#2969 | |||||||
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Takiego dnia dawno nie było. W sumie nie pamiętam, żeby kiedykolwiek był. Tymuś przepłakał CAŁY dzień, bez dwóch godzin, kiedy byli ci znajomi. Wtedy włączyła mu się wersja demo i pokazywał, jaki to jest idealny dzieciak ![]() ![]() No i nabył dziś dwie nowe umiejętności: 1. nauczył się wstawać bez niczego (bo do tej pory sie musiał podeprzeć o cokolwiek) 2. nauczył się włączać palniki w kuchence ![]() I w związku z tym mam poważne pytanie wychowawcze ![]() ![]() ![]() Poza tym Tymek czasem gryzie. Zaczął jakiś czas temu. Robi to jak jest zastresowany (chyba): boli go coś, jest śpiący itp. I też chcę oduczyć, ale na razie, jak mówię, że nie wolno albo odskakuję, bo mnie boli, to on się zaczyna śmiać i myśląc, że to zabawa, gryzie dalej. Jak się oducza roczniaka takich rzeczy? Bo na zrozumienie, że mamusię boli i będzie siniak itp. wydaje mi się za mały. Powtarzam mu to, bo pewnie kiedyś dotrze, ale jeszcze takie argumenty do niego nie trafiają. Cytat:
![]() Te wymiary to są już po złożeniu, ale jeszcze bez opakowania, bo nie posiadam takowego ![]() ![]() Cytat:
![]() To ta działka ![]() A lakiery to moja obsesja ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale sesję piękną miałyście ![]() ![]() I foooorsaaa!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() - mi też się strasznie podobają i zawsze do nich wzdycham i w końcu chyba kupię ![]() ![]() A bezrękawnik jest z ... allegro ![]() Cytat:
![]() Ale chyba nie pożyczę ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2970 |
Raczkowanie
|
I jeszcze pare zdjeć z dzisiaj:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.