Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 04:19   #2941
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:)

Nałożyłam na noc olejek gp z papryczką, w sumie przez przypadek bo zapomniałam że nałozyłam dlatego poszłam spać...
i naolejowałam alterą, dziś umyłam odżywką joanna z herbatą i odżywka altera granat i aloes
fajne są

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 07:20   #2942
xsyskax
Zadomowienie

Cześć mizator tez tak macie, ze jak ktos was tym mizia, to az ciarki przechodzą?

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 07:35   #2943
sahana
Raczkowanie

u nas w szkole chłopcy mówia na to "orgazmotron" czy coś w ten deseń, w tamtym roku na to faze mieli, ale ich miny jak sie tym miziali (pożyczali od koleżanki) hahaha były bezcenne pełne uniesienie
gdzież takie można kupić? bo co prawda, jestem dziwna, wiem, ale nie lubie tego uczucia takiego miziania, ale z drugiej strony masaż skóry głowy dobry....

edit
nie doczytałam, że w pepco bywają

Edytowane przez sahana
Czas edycji: 2012-11-06 o 07:42
sahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 07:37   #2944
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Miziator ja robię taki masaż zawsze jak mi się przypomni, chyba nawet blondhaircare pisała, że robi taki masaż podczas mycia głowy (ale głowy nie dam) na pewno warto i 5 min wystarczy bo po dłuższym czasie to już skalp może piec
http://kwejk.pl/tag/miziator
dłużej nie dałabym rady sobie, ręka boli i się nudzi xd
Cytat:
Napisane przez Hedonistka Pokaż wiadomość
Też mam taki masażer, kupiłam za parę złotych w Pepco Super sprawa, uwielbiam go

Miziator, ładna nazwa
ja swój dostałam od babci, będę teraz się nim miziać
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

w pracy słyszałam od całkiem zorientowanej kosmetycznie koleżanki, że Rossmann chce wycofać w ogóle całą Alterrę słyszałyście coś o tym?
o ja, nie słyszałam. Poszaleli chyba.. Wszystkie dobre kosmetyki chcą wycofać
Cytat:
Napisane przez santi santi Pokaż wiadomość
Uwielbiam się tym miziać nie dośc, że przyjemnie, to jeszcze przyspiesza porost!
jak przyspiesza to będę go używać, trzeba próbować wszystkiego
Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
Cześć mizator tez tak macie, ze jak ktos was tym mizia, to az ciarki przechodzą?
taaak, pierwszy raz, jak ktoś mi tym po głowie przejechał o mamuniuu

Na głowie Alterra Granat i Aloes z Isaną kakaową, pod czepkiem i ręcznikiem na ponad 50min. Zaraz idę zmyć

ale tęcza za oknem

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 07:46   #2945
Hedonistka
Zakorzenienie

A ja jakoś za Alterrą nie szaleję jedynie olejki uwielbiam, ale szampony, odżywki, maski, kremy, jakoś mi nie podpasowały
Stary 2012-11-06, 07:55   #2946
Jowi20
Raczkowanie

Cytat:
ej, masz takie w domu?!
hehheheMiziator- fajna sprawa, tylko żeby jeszcze się komuś chciało mnie tym "miziać"

Milanek
Jowi20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 08:04   #2947
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o uda to jest taki problem, że one od ćwiczeń nie 'schudną'. Wręcz przeciwnie, jak się ćwiczy to się mięśnie wyrabiają no i wiadomo ale przynajmniej są twarde, nic nie wisi
Czy ja wiem... Kiedy chodziłam jeszcze na zajęcia fitness uda strasznie mi zeszczuplały i to głównie po wewnętrznej stronie, ale u mnie to możliwosć pojawienia się mięśni, bo zmagam się z zanikiem i nogi wyglądały tak, jak powinny wyglądać u normalnej osoby
Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Pokaż wiadomość
Właśnie robiłam podsumowanie odnośnie picia siemienia lnianego.
Włosy trochę urosły przez ten czas
Sporo...
Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
powiem ci, że ogólnie czuję że całe ciało jest bardziej napięte i sprężyste.
Nie ważyłam się i nie mierzyłam niestety ale w spodniach czuję luz
A skóra? Małe zmiany zauważasz? Mnie po skokach wagi została zwłaszcza na brzuchu dosyć rozciągnięta skóra i płaskiego brzucha mieć nie będę.

Dziś niestety nie mam nic w planach, bo rozkłada mnie choroba
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 08:19   #2948
santi santi
Raczkowanie

Cytat:
ej, masz takie w domu?!
mam, dodawali kiedyś do Skrzypovity, to nabyłam

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość

Co prawda zrzucać nie mam za bardzo co, ale jakieś ubicie by się przydało
U mnie podobnie, wkurza mnie moja 'oklapłość' i słabe mięsnie brzucha, przez co od razu po jedzeniu wydyma się w przód... chociaż małym zrzuceniem bym nie pogardziła

Zasnęlam wczoraj przed laptopem i nie naolejowałam włosów mam nadzieję, że się nie obrażą za półtorej godziny z alverde i bingaczem pod folią i turbanem.

Jestem po drugim użyciu GP na skalp - mam wrażenie, że czuję jakieś mrowienie. Oby to nie było placebo

Jedna santi wystarczy
santi santi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 08:34   #2949
Jowi20
Raczkowanie

Wiecie co, chyba jestem chora.. nie chcę rozpuścić włosów, bo szkoda mi końcówek

Milanek
Stary 2012-11-06, 08:36   #2950
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jowi20 Pokaż wiadomość
Wiecie co, chyba jestem chora.. nie chcę rozpuścić włosów, bo szkoda mi końcówek
Ja dzisiaj wyjątkowo rozpuszczam

Mam ochotę na jakąś odżywkę z silikonami... Połażę dziś po galerii, może coś sensownego znajdę.

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:00   #2951
sahana
Raczkowanie

dziewczyny, słuchajcie, ostatnio byłam na blogu mysi i znalazłam post o tym, jak to czasem może sie okazać że ktos kto ma przekonanie, że ma proste włosy okazuje sie, że ma falowane.
nie miałam żadnych stylizatorów w domu, więc to, co jest poniżej, to efekt jedynie ugniatania przy suszeniu, bo chciałam to sprawdzic u siebie. jak wam sie wydaje, bo ja sie nie znam - czy te falki, które sie zrobiły, są oznaką, że moje włosy sa tak naprawdę lekko falowane? i można przy odpowiednich kosmetykach i pielęgnacji wydobyc z nich skręt? czy po prostu odgniecone "na siłę" i nie tedy droga, tylko dalej normalnie proste?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bfhfhesui.jpg (114,1 KB, 65 załadowań)

Stary 2012-11-06, 09:02   #2952
santi santi
Raczkowanie

Cytat:
Mam to na co dzień nie rozpuszczam włosów bez okazji

Jedna santi wystarczy
santi santi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:21   #2953
xsyskax
Zadomowienie

Jak dla mnie twoje włoski muszą nauczyć się skrętu i będzie ładnie

Ps: patrzcie jak mi sie psiaki wygrzeają siedzą jak koty na kanapie (przepraszam za bajzel na stoliku )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (79,3 KB, 73 załadowań)

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy

Edytowane przez xsyskax
Czas edycji: 2012-11-06 o 09:22
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:23   #2954
sahana
Raczkowanie

Cytat:

Ps: patrzcie jak mi sie psiaki wygrzeają siedzą jak koty na kanapie (przepraszam za bajzel na stoliku )

łał, byłoby ciekawie po 23 latach życia, 1.5 włosomanii dowiedziec sie, że moje wlosy nie są proste no to chyba będziem próbować

a psiaki słodkie <3

Edytowane przez sahana
Czas edycji: 2012-11-06 o 09:26
Stary 2012-11-06, 09:26   #2955
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sahana Pokaż wiadomość
dziewczyny, słuchajcie, ostatnio byłam na blogu mysi i znalazłam post o tym, jak to czasem może sie okazać że ktos kto ma przekonanie, że ma proste włosy okazuje sie, że ma falowane.
nie miałam żadnych stylizatorów w domu, więc to, co jest poniżej, to efekt jedynie ugniatania przy suszeniu, bo chciałam to sprawdzic u siebie. jak wam sie wydaje, bo ja sie nie znam - czy te falki, które sie zrobiły, są oznaką, że moje włosy sa tak naprawdę lekko falowane? i można przy odpowiednich kosmetykach i pielęgnacji wydobyc z nich skręt? czy po prostu odgniecone "na siłę" i nie tedy droga, tylko dalej normalnie proste?
Ja w sumie mam falowane i to dość mocno, ale potrzebują naprawdę odpowiedniej pielęgnacji, na którą aż tak nie mam czasu. Żeby u mnie wyszły prawdziwe loko-fale, to muszę umyć włosy OMO, nałożyć balsam z żelem lnianym, ugniatać, zploppingować, trzymać ok 2 h na głowie, suszyć dyfuzorem.
OK ok na maski itp mam czas, ale to powyższe to już lekka przesada. Poczekam na ferie/wakacje i postaram się na stałe wydobyć ładny skręt.
CleoDuquesne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:11   #2956
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bulkabanan Pokaż wiadomość
tam miał być radical bez spłukiwania, mała literówka się wkradła. po oględnej analizie składu niby nie ma nic niepokojącego, ale nie jestem w tym ekspertem
pokuszę się nawet o wklejenie zdjęcia (robione dzisiaj rano). czerwona kreska to miejsce, w którym zaczyna się to nieszczęsne cieniowanie i masakra z końcówkami - przecież nie zetnę takiego kawałka
ale one są ładne!! może podcinaj je stopniowo, ale dosyć często?

Cytat:
Co do zapachów.
Dzisiaj przyszła do mnie paczuszka z półproduktami i była tam m.in. EKSTRAKT Z OWOCÓW RÓŻY 70%. Jaki on ma zapach <3
Marzenie.
a ja nie lubię zapachy róży, bleeehhh ;D

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
ja nie zauważyłam żadnego przyciemnienia

a swoją drogą własnie odkryłam wielki ekologiczny sklep.... jest 15 minut drogi odemnie i mają fuulll wszystkiego oleje, khadi maski różne ... jutro idę po olej awokado
same zobaczcie jakie wspaniałości i to wszystko bez wysyłki pod nosem......... zbankrutuje http://www.biopiekno.pl/index.php?d=...ducent=40&pg=1
pozazdrościć! ja w sumie też mam fajny eko-ziołowy sklep, ale wszytsko jest za ladą i nie mogę niczego pomacać, powybierać itp... a szkoda

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Ooo.. a ten wywar z cebuli to jak się robi?

Zapomniałam się wcześniej zapytać, ostatnio jak dodawałam keratynę do maski to zauważyłam, że razem z płynem wylatują takie czarne kropeczki (paproszki, nie wiem jak to nazwać) a wcześniej tego nie było, trzymam ją w lodówce, data ważności jest do maja 2013, zapach ma też taki jak wcześniej więc chyba się nie popsuła?
nie, to chyba normalne, bo moje dwie buteleczki też tak miały

Cytat:
aa uwielbiam to! jak tż tym mnie masuje to aż mam ciarki, a jak sama to nie ma takiego efektu.
Cytat:
ale piękne fale!! to całkiem możliwe, bo ponoć tylko całkowicie proste włosy są proste, a reszta to już falowane. aż sama chętnie spróbowałabym na swoich włosach czegoś takiego.bo przecież nie są idealne proste, więc może mają też tendencję do falowania? dziewczyny, wiecie jak wyglądają moje włosy - co sądzicie? da się z tego zrobić fale? samo ugniatanie bez stylizatora u mnie nic nie daje.. może spróbuję z żelem lnianym.

Cytat:

ale słodkie! faktycznie wyglądają jak kociaki mój pies też się właśnie wygrzewa w skrawku słoneczka na podłodze.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:28   #2957
charlie charlie
Zadomowienie

mi fryzjerka obcięła dziwnie włosy... muszę zapuszczać od nowa
Stary 2012-11-06, 10:29   #2958
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
hehheheMiziator- fajna sprawa, tylko żeby jeszcze się komuś chciało mnie tym "miziać"
no tak, bo samemu to ręka boli i w ogóle

Cytat:
Napisane przez santi santi Pokaż wiadomość
mam, dodawali kiedyś do Skrzypovity, to nabyłam
pożyczam

Cytat:
Jestem po drugim użyciu GP na skalp - mam wrażenie, że czuję jakieś mrowienie. Oby to nie było placebo
ej, ja nigdy po GP nie czułam żadnego mrowienia... nawet nie wiedziałam, że ma się pojawić

Cytat:
no jasne, że falowane, poczytaj o falowanej pielęgnacji i będzie super

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:39   #2959
justusia16
Wtajemniczenie

kascysko a na wypadajace wlosy wywar z tej kozieradki to robic z nasion czy z jakiej czesci ? I w jakich proporcjach mniej wiecej :p bo wlasnie od 2 dni probuje nadrobic was

I znasz cos na zmarszczki dobrego, mam 22 lata i przez cala szyje mam taka jedna wielka gruba zmarszczke masakra :/ wygladam jakbym sie wieszac chciala masakra...

Dzielnie uzywam tej masci, juz 3 razy na skalp nakladalam... narazie leb dalej swedzi...
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 10:41   #2960
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Masz jakieś konkretne na myśli?
Wszystko mam prawie z Rossmanna, jakoś cieżko mi tu cos ciekawego znaleźć. W sumie są jakieś pól produkty w drogeriach ale większość kosmetykow to jedno i to samo czyli guhl, loreal itp. Lubię za to te chińskie, tureckie czy indyjskie sklepy gdzie maja full dziwnych rzeczy
No ja właśnie siedzę na urlopie w Holandii ( tu mi tak włosy wypadają ) i nie widziałam jakiś fajnych rzeczy. Dziś podejdę do sklepu Albert ( czy jakoś tak) bo ostatnio widziałam tam fajne odżywki bez spłukiwania.
Jakąś pamiątkę włosową muszę mieć

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:45   #2961
Jowi20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
kascysko a na wypadajace wlosy wywar z tej kozieradki to robic z nasion czy z jakiej czesci ? I w jakich proporcjach mniej wiecej :p bo wlasnie od 2 dni probuje nadrobic was
"W celu przygotowania wywaru zalewamy trzy łyżki nasion sto pięćdziesięcioma mililitrami wody, całość gotujemy i odstawiamy na minimum trzydzieści minut. Następnie powstały w ten sposób wywar wcieramy we włosy, które owijamy folią spożywczą na trzy godziny, a po upływie tego czasu płuczemy w wywarze łopianowym. Zabieg ten powtarzamy co pięć dni, a jego regularność pozwoli nam osiągnąć sukces i trwale zastopuje wypadanie włosów." znalezione w necie

Milanek
Stary 2012-11-06, 10:48   #2962
Smerfetka22
Raczkowanie

Smile Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:)

Hejka!!!Chwilę mnie nie było i 30 stron do nadrobienia,ale udało się Dziewczyny, jakie macie piękne włosy,sama zastanawiałam się nad wstawieniem fotek,ale patrząć na Wasze piękności zrezygnowałam....Wczoraj poszedł u mnie w ruch rycynowy, łopianowy i pietruszkowy na skalpik, winogronowy + palmowy na długość, a poźniej na dokładkę glutek zmieszany ze Sleekiem Włoski są super, aż chce się je dotykać
Smerfetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 10:53   #2963
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

warto ??
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Glycol Distearate, Dimethicone, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Panthenol, Cocodionium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Behentrimonium Chloride, Polyquaternium-37, Dicaprylyl Carbonate, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose, Methylparaben, Parfum, Propylene Glycol, PPG-1 Trideceth-6, CitricAcid, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, CI 15985, CI 47005.
edit już trochę zanalizowałam i skład cudny
same olejki i shea i nawilżacze a zapach na końcu prawie.
Kupię jak ją dopadnę w sklepie

Edytowane przez Gwiazda Wieczorna
Czas edycji: 2012-11-06 o 11:05
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:04   #2964
swieczka23
Raczkowanie

Daawno mnie tu nie było
Właśnie siedzę z oliwką bdfm i maścią sutkową na końcach.
W sobotę koleżanka-fryzjerka podcięła mi włosy jakieś 3-4 cm, bo po ostatniej wizycie u fryzjera ( w sierpniu) strasznie mi się zaczęły plątać włosy i wysuszyły. Po podcięciu jest już lepiej, dzisiaj lub jutro cyknę zdjęcie.
Będę testowała dzisiaj facelle do mycia. Muszę znaleźć coś łagognego, bo od pół roku myję slesami i włosy od spodu (myję głową w dół) są strasznie przesuszone i myślę, że to właśnie przez te slesy... no nic mam nadzięję, że facelle będzie mi służyć.
Ostatnio mało czasu poświęcam włosom, nie chce mi się olejować na całą noc włosów, bo wolę się wyspać, więc teraz to tak na godzinę przed myciem olej, lub olej z maską, lub mycie odżywką (ale po tym krócej są świeże) no a po myciu zawsze maska na ok 1h.
No i teraz strasznie mi zaczęły wypadać włosy, więc woda brzozowa idzie w ruch.

Dziewczyny jak używacie tego kremu kakaowego Isany, bo się czaję na niego, przed myciem, czy po myciu?
swieczka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:09   #2965
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swieczka23 Pokaż wiadomość
Daawno mnie tu nie było
W sobotę koleżanka-fryzjerka podcięła mi włosy jakieś 3-4 cm, bo po ostatniej wizycie u fryzjera ( w sierpniu) strasznie mi się zaczęły plątać włosy i wysuszyły. Po podcięciu jest już lepiej, dzisiaj lub jutro cyknę zdjęcie.
Będę testowała dzisiaj facelle do mycia. Muszę znaleźć coś łagognego, bo od pół roku myję slesami i włosy od spodu (myję głową w dół) są strasznie przesuszone i myślę, że to właśnie przez te slesy... no nic mam nadzięję, że facelle będzie mi służyć.
Ostatnio mało czasu poświęcam włosom, nie chce mi się olejować na całą noc włosów, bo wolę się wyspać, więc teraz to tak na godzinę przed myciem olej, lub olej z maską, lub mycie odżywką (ale po tym krócej są świeże) no a po myciu zawsze maska na ok 1h.

Dziewczyny jak używacie tego kremu kakaowego Isany, bo się czaję na niego, przed myciem, czy po myciu?
isana przed myciem na całą noc lub na kilka godzin, na nią olej daję
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:16   #2966
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:
Daawno mnie tu nie było

1. Chyba odstawię Facelle, bo mi włosy chyba właśnie od niego wypadały.
Ostatnio go nie stosowałam i nic. Włosy są na miejscu.
2.Woda brzozowa bardzo przyspieszyła u mnie przetłuszczanie się włosów. Nigdy więcej.
3. Isana albo jako masłowanie na kilka godzin przed myciem, albo jako dodatek do masek.
CleoDuquesne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:21   #2967
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
A skóra? Małe zmiany zauważasz? Mnie po skokach wagi została zwłaszcza na brzuchu dosyć rozciągnięta skóra i płaskiego brzucha mieć nie będę.

Skórę to należy nawilżać i wymasowywać dobrym balsamem jak sie intensywnie ćwiczy
Zdrówka
Cytat:
Jesteś
Cytat:
Napisane przez charlie charlie Pokaż wiadomość
mi fryzjerka obcięła dziwnie włosy... muszę zapuszczać od nowa

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
Hejka!!!Chwilę mnie nie było i 30 stron do nadrobienia,ale udało się Dziewczyny, jakie macie piękne włosy,sama zastanawiałam się nad wstawieniem fotek,ale patrząć na Wasze piękności zrezygnowałam....Wczoraj poszedł u mnie w ruch rycynowy, łopianowy i pietruszkowy na skalpik, winogronowy + palmowy na długość, a poźniej na dokładkę glutek zmieszany ze Sleekiem Włoski są super, aż chce się je dotykać
Pokaż
Cytat:
Daawno mnie tu nie było

Zapomniałam że mam gdzieś jeszcze maść sutkową

Isana przed myciem

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:24   #2968
isi rici
Zadomowienie

Cytat:

Kładę go na kilka godzin przed myciem, na suche włoski

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:28   #2969
swieczka23
Raczkowanie

Cytat:
1. Chyba odstawię Facelle, bo mi włosy chyba właśnie od niego wypadały.
Ostatnio go nie stosowałam i nic. Włosy są na miejscu.
2.Woda brzozowa bardzo przyspieszyła u mnie przetłuszczanie się włosów. Nigdy więcej.
3. Isana albo jako masłowanie na kilka godzin przed myciem, albo jako dodatek do masek.

Kurcze no właśnie ja dopiero po kupieniu zobaczyłam, że niektóre z WAs piszą, że wypadają włosy po tym facelle, no ale spróbuję.
Wodę brzozową już kiedyś używałam i była fajna, więc o to się nie martwię.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące tej Isany, teraz tylko pozostaje ją zakupić
swieczka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:42   #2970
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
warto ??
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Glycol Distearate, Dimethicone, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Panthenol, Cocodionium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Behentrimonium Chloride, Polyquaternium-37, Dicaprylyl Carbonate, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose, Methylparaben, Parfum, Propylene Glycol, PPG-1 Trideceth-6, CitricAcid, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, CI 15985, CI 47005.
edit już trochę zanalizowałam i skład cudny
same olejki i shea i nawilżacze a zapach na końcu prawie.
Kupię jak ją dopadnę w sklepie
podawaj nazwę przy podawanym składzie
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości