|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Sojka przy makro uzyskujesz takie rozmycie tła ?
![]() |
#2942 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Tak jest
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- np tu http://www.facebook.com/photo.php?fb...size=640%2C960
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm ale robisz ze zbliżeniem ? i na funkcji makro tak ? i to wsio ?
![]() |
#2944 |
Zadomowienie
|
tak, robie maksymalne zbliżenie na funkcji makro. chociaż na nie maksymalnym też tło rozmyte wychodzi, robie zdjęcia sony alfa 390 więc najprostrzą i najzwyklejszą lustrzanką, ale na kompaktowych też ładnie na makro będzie wychodzic
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Jutro chyba pomęcze Zośkę zdjęciami jak za oknem będzie w miarę widno żeby nam światełko wpadało ![]()
#2945 |
Zakorzenienie
|
Wypiłam po obiedzie kilka łyków soku grejpfrutowego i przed spaniem Ala zrobiła zieloną i pienistą kupę. Pierwszy raz taki widoczny alergiczny objaw. Dobrze chociaż że bez bólu brzuszka. No to cytrusom mówimy stanowcze nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
ehh chciałabym mieć lustrzankę no trudno trzeba bawić się tym co mamy ...
uciekam w poduchy dobranoc ![]()
#2947 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() malo mnie bedzie b o mąz w domciu ![]() buziaki dla dzieciaczkow w szpital
![]() |
#2948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszcie się, oj cieszcie... U mnie ten proces trwa godzinami... Nie wiem co z tym zrobić... A dziś... mała zasnęła... szok, żadnego bólu brzuszka... nie wierzę, że pofarbowałam dziś włosy, ogoliłam nogi i jeszcze sobie maluje paznokcie u nóg... no nie wierzę dosłownie... Obym nie zapeszyła. Gda jak Henio? Dalej ma kolki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak oto moje dziecko rwie się do siadania (tatuś jej tu nie podciaga do góry, tylko trzyma, do tej pozycji sama się podnosi) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Iwa super! Ale Dolniacha
![]() Maggie a tutoriale na yt o photoshopie? Ja troche poogladalam u co nieco mi czasem wychodzi. Piszecie o zdjęciach a ja młodemu oprócz ipjonem to dawno zdjec nie robiłam i pewnie jeszcze troche nie zrobię. Anesh super ze jesteście w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też karmie wszędzie, w szpitalu czekając na rtg i póxniej na usg brzuszka też! Dla mnie to naturalne! Zresztą jakbym cyca nie dała to dopiero by było.... ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() Mała jest "rozregulowana" przez szpital, jak odkładam to płacz.... i tak na okrągło. A dziś wieczór bez kolki ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecie dzisiaj rechotało na głos,że ażsami sie z niego śmialiśmy i to do grzechotek
![]() ![]() Wciągnął po kąpieli 130 ml mm i śpi ![]() Ja próbuje ogarnąć zdjęcia do wywołania,bo zgrane mam na laptopa i już daaawno nic nie wywoływałam i tym sposobem uzbierało się 4 tys ![]() ![]() dobranoc na dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |||
Zakorzenienie
|
Ja mam małego cyca
![]() Canpola też mamy ![]() Sto lat dla Matiego! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Usypiał sam jak miał miesiąc... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |||||
Zadomowienie
|
Udało się i z posiewem
![]() Cytat:
![]() Dzięki Wam dziewczynki za pozytywne fluidy na pogodzenie ![]() Cytat:
Współczuję naprawdę,ja bym nie zwlekała tyle...ale Twój palec... Cytat:
![]() W rodzinie męża jest inaczej,najpierw czytamy fragment z Pisma św.potem dzielimy się opłatkiem i siadamy do stołu.Dzieci zwykle nie wytrzymują i otwierają prezenty.Choć w tamtym roku jedna rzecz mnie b.zirytowała.Tak się złożyło,że z teściową łamałam się opłatkiem na końcu,ona do mnie wszystkiego najlepszego,ja zaczynam mówić swoje życzenia,a ona je ciach!ucięła!i mówi,że dobra,bo wszystko już zimne ![]() Ps.a jak mąż z tym paznokciem?mnie od jakiegoś czasu boli w lewy paluch,mam nadzieję,ze nie wrasta... Cytat:
Cytat:
![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-16 o 22:20 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() na początku donoszę, że w biedronce jest promocja na pieluszki (przynajmniej w mojej była ![]() w makro też są fajne promocje. zwracają w bonach 50% wartości kupionych zabawek. kupiłam szczeniaczka uczniaczka i pianinko. czyli już wiecie jak spędziłam dzisiejszy dzień ![]() Katiem, zdrówka dla Kubusia ![]() Asiulka, cieszę, że z dzieciaczkami lepiej. obyście jak najszybciej mogli wrócić całą trójką do domu ![]() co do wagi, to spadło mi wszystko co przybrałam w ciąży, czyli 15 kilo i znowu ważę poniżej 50. ale w niektóre spodnie nadal nie wchodzę ![]() i standardowo pod☠☠☠☠iła mnie teściowa ![]() a już żałowałam, że tak często obrabiam jej tyłek ![]() przez jakiś czas zarówno ona jak i moja mama na zmianę pomagały mi trochę przy Lenie a ja w tym czasie ogarniałam chałupkę, jechałam na zakupy itd. same to zaproponowały, chciały pomóc a przy okazji nacieszyć się wnuczką. a wczoraj podczas kłótni z moim Tż teściowa wypomniała mu, że ona to dała sobie radę z dwójką dzieci a ja z jednym nie mogę sobie poradzić ![]() że co proszę? w tym roku urządzam u siebie wigilię na 14 osób i jakoś sobie poradzę, a ta mi z takim tekstem wyjeżdża. no co za fałszywa baba, utłuc to za mało ![]() a najgorsze jest, ze do mnie robi słodkie minki a do syna obrabia mi dupę. na szczęście małżonek stanął po mojej stronie i teściowej się oberwało, że aż jej w pięty poszło ![]() w dodatku nie chce jechać do niej na święta, więc prawdopodobnie w tym roku będziemy sami, a mi to bardzo, ale to bardzo pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
potworkowa
|
witam się po weekendzie
![]() wpadam tylko na chwilę, bo oczka mi się kleją. zdrówka życzę wszystkim chorym dzieciaczkom ![]() widziałam fotki na forum, śliczne mamy dzieci ![]() ![]() ![]() zielona mój tż też ma problem z wrastającym paznokciem, więc wiem, z czym się borykasz... najgorsze i najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ja go najczęściej deptam ![]() moje dziecko mnie szokuje z dnia na dzień. przedwczoraj dźwigała głowę trochę, jak zwykle, a wczoraj jak poderwała plecy do góry, to normalnie japa mi na ziemię spadła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam na maila moje zdjęcia z 2011 z wakacji... Kurczę czy ja będę jeszcze kiedyś miała taki brzuch???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinnam spać, a siedzę jak głupia w internecie! Jestem co wieczór jakaś podekscytowana, że dziecko śpi ciągłym snem, a ja mam czas dla siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | ||||
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki
Duśka obudziła się z zaczerwienionym koncikiem oczka tuż koło nosa co robić? ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Cytat:
Gda ja też zamiast iść spać jak dusia zasypia to siedzę w necie czytam książkę gazety bądź zwyczajnie patrze na choinkę i pije herbatkę z pomarańczą - głupie to jest ale potrzeba nam właśnie tego .... ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- kaczuszka cudna księżniczka!!! ![]() ![]() ![]() Duska ciomkała smoka, bawiła się swoją szmatką przytulanką i zasnęła .. kocham tą szmatunię i smoka tyż no i teraz szukam jakiejś szmatki aby nie miała w sobie grzechotki ..bo ta nasza ma w główce pandy i jak ruszy się to jej zagrzechota ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
ale łajz z niej ! najpierw proponuje pomoc a późnij na talerzu wynosi ehhh moja za to ostatnio napomknęła że musi jechać do siostry teraz bo od stycznia już nie pojedzie bo z dusią będzie siedziała ... uznałam że nie słyszę ale mężowi wypomniałam to jak tylko wrócił z pracy na co on że będziemy jej dawać 2 dni wolnego za przepracowany miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
masakrejszyn :wow: ... ile albumów trzeba mieć hehe ja wolę w fotoksiązki inwestować bo super pamiątka a można też na jednej stronie ful zmieścić i wygodniej tak mi zrobić książkę np z przeglądu 2012 roku niż wywoływać i w album .. duśka będzie miała swój album ale później już w fotoksiążki będziemy inwestować ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u Nas nic ciekawego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
#2964 |
Zakorzenienie
|
Gda kochanie tak jeszcze bedziesz wyglądać. Brzuszek spadnie bedziesz łaska
![]() ![]() ![]() Jaka nocka masakra. Przez ta ilośc leje Jaska bolal brzuszek. Ja do 1 walczylam a potem maz. A tak na niego gadalam a on sie męczył do 5. Teraz nakarmilam młodego i mam nadzieje ze troche pospi. Chyba puszcze meza by sie wyspal bo raczej mu sie nie udało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu to faktycznie masakra była ... ale obyście szybko do domu wrócili a mąż widać zrozumiał i staje na wysokości zadania - cudną rodzinę tworzycie nie możecie tego schrzanić ![]()
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak znalazłas ta szmatke? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Zapomnial anesh ja dalej jestem w szpitalu w środę minie tydzień.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Wtajemniczenie
|
Heouuł!!!
ja se pije kawkie a maly se spi u mnie na rekach.. chodzilismy, kawe robilismy i miał mały jesc sniadanie o 8 i usnął ![]() ![]() boszeee co za tesciowa wstretna sie tu przewinela... moja tysz mi ![]() mój piotrk tysz mi ostatnio powiedzial ze nbasza kolezanka ma 3 dzieci i se sama rade daje a ja ciagle chce jego pomocy i ze se z jednym dzieckiem nie moge poradzic.. na co ja ze ania jak miała pierwsze dziecko to tesciowa u niej non stop była i jej poimagala, jak sie uroidziło v2 to matka jej była i tesciowa a trzecie teraz jak ma to co innego bo 3 ma 2 latka a starsze córki juz na tyle duze ze jej umjieja juz poimóc, przypilnuja sie nawzajem itd... ale ja mialam raz taki kryzys ze sie mojej mamie wyplakalam jak bylam na weekend u niej bo mówie ze jestem zła mamą chyba bo nie daje sobie rady z natkiem... i ze mama miala dwoje dzieci i se radzila jak tata był w czechach ... i mama mnie pocieszyla mówila ze jak marecinek mój bratr sie urodzil to jej mama jej pomagala a jak ja siue urodzilam to babcia mieszkala u nas pierwsze 3 miesiace i we wszystkim jej pomagala i ze od tego ma sie mamy , babcie zeby pomagaly swoim córkom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
katee
no ja wlasnie nie mialam zadnych szwod zakladanych nigdy a to 1/3 paznokcia i mam to robione w przychodni gdzie jest chirurgia. Bylam tam u dwoch i zaden nie umie tego paznokcia wyprowadzic. Czlowiek sie z takim palcem nauczy zyc... znam dziewczyna ktora ma to od kilku lat. Kaczuszka Przyznam ze wspolczuje Twojemu męzowi jak mu nadepniesz na ten palec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zadomowienie
|
ahh jak ja kocham tą małą gadzinke.. nocka piękna, dawno się tak nie wyspalam, poszła spać o 20,10 wstała o 7.30 tzn ja tak wstałam bo mała chyba sporo wcześiej, ale uwielbiam w niej to że ona w ogóle nie płacze jak się budzi! ja otwieram oczy i czuje coś na brzuchu, patrze a tu łepek wystaje spod kołdry taki śliczny uśmiechnięty i wpatrzony we mnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.