Niemcy :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-06, 20:39   #2941
*majka*
Zakorzenienie

Dot.: Niemcy :)

O wlasnie,widze,ze masz w zbiorze serie Chroma.Zadowolona jestes?Chcialam juz kiedys kupic,kumpela polecala i zapomnialam o tym.Podobno wlsoy super blyszcza sie po tych kosmetykach...

Dzis juz mowie dobranoc
Kolorowych snow

Edit: podaj prosze nick sprzedawcy,albo najlepiej linka

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2008-11-06 o 20:40
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 20:48   #2942
desti
Zakorzenienie

szampon jest super i slicznie pachnie... a wlosy sa po nim miekkie i blyszczace ... tego z pompka tez jeszcze nie uzywalam

strawberrynet01 ... mozna wpisac normalnie na niemieckim ebay w zaawansowanym szukaniu po nicku
(tak na wszelki wypadek -> http://stores.ebay.com/The-Strawberr...QQftidZ2QQtZkm )

Dobranoc Maja ... ja chyba tez juz na dzis zakoncze

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2008-11-06 o 20:53
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 11:36   #2943
*majka*
Zakorzenienie

Dziekuje za linka
Faktycznie wybor calkiem spory,chociaz duzo kosmetykow nie ma albo ja zle szukam...
Stary 2008-11-07, 11:50   #2944
desti
Zakorzenienie

Maja z tego co ja widze po lewej stronie to w tej chwili jest cos ponad 3 tys produktow kosmetycznych, ponad 3 ty makeup i 900 damskich perfum ... nie wiem jak wyglada normalnie Truskawa i jaki ma asortyment ale na ebayu na pewno wybor bedzie mniejszy. Z tym, ze zawsze to cos
Stary 2008-11-07, 11:54   #2945
*majka*
Zakorzenienie

Na Truskawie to wybor byl spory Jakis czas temu dalo sie tam wejsc normalnie

Probowalam znalezc kostetyki estee lauder i lancome i nic mi nie pokazalo
Stary 2008-11-07, 12:01   #2946
desti
Zakorzenienie

no wlasnie to tez widzialam, ze na ebayu nie ma tych najbardziej znanych... widocznie wszystko znika na truskawie ... zawsze mozna do nich napisac czy nie mogli by rozszerzyc asortymentu

... tak mnie cos zastanowilo... niby wysylaja na caly swiat, jak podaja ale w takim razie co to jest w tym szarym okienku po lewej... mam wrazenie (bo nie jestem najlepsza z angielskiego), ze z wykluczeniem Francji, Niemiec i Wloch ... a to by znaczylo, ze tak nie do konca to wina naszego netu, ze ich strona nie dziala

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2008-11-07 o 12:08
Stary 2008-11-07, 12:11   #2947
*majka*
Zakorzenienie

moze jakas petycje napiszemy w tej sprawie?
Tego,ze oni z Hong-kongu sa,to ja nie wiedzialam... Ciekawe...

Przydalby mi sie jakis fajny roz,co polecacie? Zastanawiam sie nad kwiatkiem Clinique,ale moze skusilaym sie na Shimmerka Diora? Przypomnialo mi sie wczoraj,ze ostatnio poznalysmy z MOni,babke z Diora i mozna bylo dostac od niej na te kosmetyki 20% rabatu Jakos mi to teraz spokoju nie daje ...

Edit:faktycznie,tez to znalazlam Moze Sylwia nam pomoze jak tu zajrzy i nam doklandie przetlumaczy o co chodzi.Skopiowalam to zdanie:
"We currently ship to over 200 countries across the globe and most countries (especially the USA Australia Japan South Korea) allow free trade over the internet and will not charge any customs duty whatsoever for small packages entering the country. Remark: Do not ship to Germany, Italy and France at the moment."

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2008-11-07 o 12:17
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-07, 12:36   #2948
desti
Zakorzenienie

ooo... tez bym chciala taka babke z Diora ... 20 % taniej
Shimmerek ma w sumie trzy odcienie, ten co ja mam jest cieply... dwa pozostale chlodniejsze w tym jeden w odcieniach rozu ... douglas ma na stronie te dwa ale czy faktycznie ma je na stanie to ostatnio trudno stwierdzic

Cytat:
Do not ship to Germany, Italy and France at the moment.
ehhh... tyle to i ja rozumiem... aktualnie nie wysylaja to tych trzech krajow

swoja droga ciekawe dlaczego ... trzeba by kogos z wloch/francji na wizazu dorawac i spytac czy u nich tru dziala.

A tak przy okazji na ebay ostatnio sporo markowej kolorowki z holandii i austrii... niektore rzeczy maja niewysokie ceny, wszystko na sofort kaufen. Opinie maja pozytywne ale skad nagle takie wysyp

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2008-11-07 o 12:45
Stary 2008-11-07, 12:45   #2949
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
ooo... tez bym chciala taka babke z Diora ... 20 % taniej
Wiesz,zawsze moge Ci pare rzeczy kupic i potem wyslac

Cytat:
A tak przy okazji na ebay ostatnio sporo markowej kolorowki z holandii i austrii... niektore rzeczy maja niewysokie ceny, wszystko na sofort kaufen. Opinie maja pozytywne ale skad nagle takie wysyp
Hmmm,ciekawe-ja raczej unikam kupowania kosmetykow kolorowych przez ebay,ale skoro opinie ok,to moze warto zaryzykowac
Stary 2008-11-07, 12:50   #2950
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość
Hmmm,ciekawe-ja raczej unikam kupowania kosmetykow kolorowych przez ebay,ale skoro opinie ok,to moze warto zaryzykowac
ja pare razy kupilam ale przewaznie od prywatnych i wszystkie rzeczy byly ok ... teraz dorwalam moj ukochany Maximeyes Diora
Przewaznie czytam opinie i patrze co jeszcze ma w ofercie i od kiedy jest na ebayu, zanim sie zdecyduje.

A co do rozow... ogladalas dior blush ?? ... ja juz tak sie zastanawialam, maja duzy wybor kolorow. Na ebayu mam taka aukcje z rozem pod obserwacja

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2008-11-07 o 12:52
Stary 2008-11-10, 10:11   #2951
*majka*
Zakorzenienie

A kuku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 10:04   #2952
nimrodel
Rozeznanie

kukukuuuu

hey dziewczyny. jestem wniebowzieta tak w ogole jesli chodzi o kupowanie pefrum w Niemczech nie mialam pojecia ze az takie roznice cenoweee!!!!

w sobote kupilam w Douglasie super zestawik z Hypnotic Poison- 29 euro za 30stke +lotion +torebeczka wieczorowa +2 napoje

a co do dodania czegos o sobie- studiuje angielski tak tak, w Niemczech...

ktoras z was w ogole wie jak to jest z Arbeitserlaubnis dla Polakow? kiedy zniosa zakazy?????

Pozdrawiaaam!
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 13:19   #2953
*majka*
Zakorzenienie

Ja tez generlnie jestem w niebowzieta,jesli chodzi o kupowanie kosmetykow i perfum Jest faktycznie taniej,niz w Pl... Tak samo ciuchy,np z H&M,po przeliczeni wychodza taniej,nawet teraz,gdy Euro sie troche dzwiglo...

Cytat:
Napisane przez nimrodel Pokaż wiadomość
a co do dodania czegos o sobie- studiuje angielski tak tak, w Niemczech...
To tak smo jak nasza Sylwia

Cytat:
ktoras z was w ogole wie jak to jest z Arbeitserlaubnis dla Polakow? kiedy zniosa zakazy???
Hmmm,nie mam pojecia kiedy zniosa Arbeitserlaubnis,szczerze mowiec nie interesowalam sie tym...Ja dostalam praktycznie od reki,ale to dlatego,ze TZ niemiecki

Odpozdrawiam
Stary 2008-11-11, 13:48   #2954
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:

Ja tez generlnie jestem w niebowzieta,jesli chodzi o kupowanie kosmetykow i perfum Jest faktycznie taniej,niz w Pl... Tak samo ciuchy,np z H&M,po przeliczeni wychodza taniej,nawet teraz,gdy Euro sie troche dzwiglo...

To tak smo jak nasza Sylwia

Hmmm,nie mam pojecia kiedy zniosa Arbeitserlaubnis,szczerze mowiec nie interesowalam sie tym...Ja dostalam praktycznie od reki,ale to dlatego,ze TZ niemiecki

Odpozdrawiam

tak tak, kiedys nie mialam ZADNEJ rzeczy z H&M bo w Polsce ciagle mi sie wydalawalo za drogo, teraz pelna szafa

to ty juz chajtnieta? moj TZ tez Niemiec, ale jestesmy ze soba dopiero 9 miesiecy. Chce zostac w Niemczech rowniez dla niego. Ludzie mi sie troche dziwia... natomiast kolezanki Polki stad komentuja tylko, ze one by nie mogly z Niemcem. Dziwne.. Mi on pasuje tzn widac ze inna kultura... ale mi pasuje! bardzo nawet! To ich zorganizowanie, podejscie do zycia itp itd. Jedyne co to czasem mu spontanicznosci brakuje i tej naszej polskiej ulanskiej fantazji hehe

Co do tej mojej anligstyki.... ja za rok bede miec juz magistra... ale w Polsce (UMK).. i slyszalam ze mimo ze bede miala mastera oraz uprawnienia pedagogiczne do nauczania, to podobno nie bede mogla w Niemczech uczyc.... musze sie wywiedziec. Bo chcialabym w jakiejs prywatnej szkole pracowac.;

Niestety z TZtem po angielsku.. Czasem teilweise deutsch.

Musze next year zaczac jakies studia... bo inaczej nie mam prawa tu byc

oki, lece do pracy moje drogie. buzka
Stary 2008-11-11, 13:57   #2955
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
to ty juz chajtnieta? moj TZ tez Niemiec, ale jestesmy ze soba dopiero 9 miesiecy. Chce zostac w Niemczech rowniez dla niego. Ludzie mi sie troche dziwia... natomiast kolezanki Polki stad komentuja tylko, ze one by nie mogly z Niemcem. Dziwne.. Mi on pasuje tzn widac ze inna kultura... ale mi pasuje! bardzo nawet! To ich zorganizowanie, podejscie do zycia itp itd. Jedyne co to czasem mu spontanicznosci brakuje i tej naszej polskiej ulanskiej fantazji hehe
A no chajtnieta :p Juz prawie dwa lata
Moj TZ to "polski niemiec" z 20-sto letnim stazem pobytu w De,ale jakby nie bylo mentalnosc polska pozostala,wiec nie narzekam na brak spontanicznosci i "polskiej ulanskiej fantazji"

Milego popoludnia w pracy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 14:58   #2956
201608040942
Konto usunięte

Ja tak jak Majka pozwolenie na pracy dostalam od reki. Maz tez polski niemiec z 20-letnim stazem pobytu hihihi.

Majka ilez my mamy wspolnego... tylko staz malzenski mam wiekszy i rodzine tez hihiih.

No ja kiedys narzekalam ze w DE drogo, ale to bylo zaraz na poczatku i jak euro wysoko stalo. Teraz wiele rzeczy jest taniej, nie duzo ale zawsze.

nimrodel ja po 9 m-cach wspolnego mieszkania wyszlam za maz. Maz chcial tak szybko( ja myslalam ze dopietro po roku zaczniemy cos dzialac), bo ja jak tu przyjechalam to PL nie byla jeszcze w UE, wiec na dobra sprawe moglam siedziec tutaj 3 m-ce i musialabym wracac do PL, przyjechac ponowenie itd. Maz chcial zebym mogla spokojnie tutaj byc, zeby wrazie czego, ze ktos mnie na ulicy sprawdzi i zobaczy ze siedzie dluzej i za tylek i na granice mnie wywioza. Na czarno nie pracowalam, ale on sie obawial, ze prawnie panstwo bedzie moglo nas rozdzielic.

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2008-11-11 o 14:59
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 17:55   #2957
desti
Zakorzenienie

Cytat:
ktoras z was w ogole wie jak to jest z Arbeitserlaubnis dla Polakow? kiedy zniosa zakazy?????
pewnie nie za szybko ... z tego co pamietam mialo byc do 2010 albo 2012 ale wcale mnie nie zdziwi jak przedluza. A tak pozatym przeciez tu na wszystko potrzeba szkole/papier i wcale nie wszystkie polskie szkoly/zawody sa uznawane... wiec podejrzewam, ze i tak cyrk bedzie niezly.
Stary 2008-11-11, 21:06   #2958
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
A no chajtnieta :p Juz prawie dwa lata
Moj TZ to "polski niemiec" z 20-sto letnim stazem pobytu w De,ale jakby nie bylo mentalnosc polska pozostala,wiec nie narzekam na brak spontanicznosci i "polskiej ulanskiej fantazji"

Milego popoludnia w pracy

polski niemiec- troche to skomplikowanie brzmi najlepsze jest to ze moj TZ ma polskie nazwisko i polskie korzenie, jakos od pradziadkow. niestety polskiego niw zab. z reszta mowi ze jak mowie po polsku to jemu sie wydaje, ze mowie po chinsku

"ulanska fantazja" jak najbardziej na wartosci ideal moim zdaniem- skrzyzowanie niemca z polakiem

dziekowac dziekowac. w pracy znosnie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość

nimrodel ja po 9 m-cach wspolnego mieszkania wyszlam za maz. Maz chcial tak szybko( ja myslalam ze dopietro po roku zaczniemy cos dzialac), bo ja jak tu przyjechalam to PL nie byla jeszcze w UE, wiec na dobra sprawe moglam siedziec tutaj 3 m-ce i musialabym wracac do PL, przyjechac ponowenie itd. Maz chcial zebym mogla spokojnie tutaj byc, zeby wrazie czego, ze ktos mnie na ulicy sprawdzi i zobaczy ze siedzie dluzej i za tylek i na granice mnie wywioza. Na czarno nie pracowalam, ale on sie obawial, ze prawnie panstwo bedzie moglo nas rozdzielic.

ja to jakos czuje z moim TZ ze to juz "to". zakonczylam 4 letni zwiazek w polsce. tez bym sie chetnie juz chajtnela "niestety" rodowitych niemcow ciagnie do zeniaczki baaaaaaardzo pozno, hehe. a moj TZ ma dopiero 22 lata bo jest ode mnie o rok mlodszy. no ale nie powiem- chetnie bym juz sie z nim conajmniej zareczyla. moze ja mu sie oswiadcze? hihi

Cytat:
pewnie nie za szybko ... z tego co pamietam mialo byc do 2010 albo 2012 ale wcale mnie nie zdziwi jak przedluza. A tak pozatym przeciez tu na wszystko potrzeba szkole/papier i wcale nie wszystkie polskie szkoly/zawody sa uznawane... wiec podejrzewam, ze i tak cyrk bedzie niezly.

oj cyrk bedzie... ja sie boje ze w wieku 24/25 lat bede musiala zaczynac wszystko od nowa... taka "tabula rasa". a po co tak sie meczylam aby skonczyc filologie angielska? bylo bardzo ciezko, nie raz bylam na srodkach uspokajajacych no i tu nagle po 5 latach takiej krwawicy ma sie to nie liczyc...????

stresuje mnie to dziewczyny... czasem mysle ze latwiej byloby w polsce... znaczy sie pracowalabym w zawodzie. z drugiej strony tu pracuje w hotelu a i tak zarabiam wiecej niz bym w kraju zarobila... no i nie powiem- latwiej mi sie oddycha...

ostatnio jak wrocilam z polski to az odetchnelam jak wskoczylam na moj niemiecki rowerek

aha, i jeszcze jeden edit: jak znowu bede miala dola ze chce do polski wracac, to moge tu do was napisac i mi wybijecie to z glowy, prawda?

Edytowane przez nimrodel
Czas edycji: 2008-11-11 o 21:08
Stary 2008-11-11, 21:19   #2959
desti
Zakorzenienie

Cytat:
oj cyrk bedzie... ja sie boje ze w wieku 24/25 lat bede musiala zaczynac wszystko od nowa... taka "tabula rasa". a po co tak sie meczylam aby skonczyc filologie angielska? bylo bardzo ciezko, nie raz bylam na srodkach uspokajajacych no i tu nagle po 5 latach takiej krwawicy ma sie to nie liczyc...????
ja zaczelam od nowa w wieku 29 ... i czasami mi sie wydaje, ze moje szare komorki odmowia wspolpracy

Cytat:
stresuje mnie to dziewczyny... czasem mysle ze latwiej byloby w polsce... znaczy sie pracowalabym w zawodzie. z drugiej strony tu pracuje w hotelu a i tak zarabiam wiecej niz bym w kraju zarobila... no i nie powiem- latwiej mi sie oddycha...
nigdzie nie jest latwiej ... co tez nie znaczy, ze tu jest latwo ... ja zdecydowanie wole tu zyc jak w pl
Stary 2008-11-11, 21:29   #2960
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
ja zaczelam od nowa w wieku 29 ... i czasami mi sie wydaje, ze moje szare komorki odmowia wspolpracy

nigdzie nie jest latwiej ... co tez nie znaczy, ze tu jest latwo ... ja zdecydowanie wole tu zyc jak w pl

kurcze... na prawde mnie pocieszylas dziekuje
Stary 2008-11-12, 10:05   #2961
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
... ja zdecydowanie wole tu zyc jak w pl
Mam tak samo Max dwa razy w roku jade do PL na pare dni i szybko wracam.Chyba nie moglabym juz teraz mieszkac w Pl...
Stary 2008-11-12, 10:53   #2962
nimrodel
Rozeznanie

hyhyy, jakbym siebie slyszala schemat ten sam! a mianowicie: siedze zdolowana u siebie w akademiku, smuuuutno, dooooolek, mysle o rodziiiicaaach, TZ w praaacy (a mieszkamy jeszcze osobno, ja Poczdam, on Berlin), mysle sobie ze wszystko jest nijaaakie. zapada decyzja: jade na weekend do domu! i... wystarczy ze wsiadam we frankfurcie w polski pociag.. juz mi sie polski odechciewa jak przysluchuje sie ludziom... no i samo PKP nie nastraja jakos patriotycznie
Stary 2008-11-12, 18:16   #2963
desti
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze... na prawde mnie pocieszylas dziekuje
nie ma za co

Cytat:
Mam tak samo Max dwa razy w roku jade do PL na pare dni i szybko wracam.Chyba nie moglabym juz teraz mieszkac w Pl...
mam dokladnie to samo... jak jestem troche dluzej to wszystko zaczyna mnie draznic i mysle kiedy pojade do domu ... wszyscy sie dziwia, ze jak raz na dwa lata do pl jade... tylko teraz czesciej bo do dentysty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-12, 19:10   #2964
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Ktoos mnie wolal?? Ktos mnie w ogole tu pamieta ?? Milo mi baaaardzo
Melduje tylko, ze zyje... ledwo, ale jeszcze sie trzymam

Fajnie, ze watek odzyl Choc czasu na plotkowanie z Wami i tak mi brak

Przy okazji witam nowe Emigrantki

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 19:17   #2965
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~~~JOLA~~~ Pokaż wiadomość

Ktoos mnie wolal?? Ktos mnie w ogole tu pamieta ?? Milo mi baaaardzo
Melduje tylko, ze zyje... ledwo, ale jeszcze sie trzymam

Fajnie, ze watek odzyl Choc czasu na plotkowanie z Wami i tak mi brak

jacieeeeee... Jola ... a cos Ty taka zajeta ... milo Cie widziec
Stary 2008-11-12, 19:20   #2966
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Witaj Desti Wzajemnie Cale wieki Cie nie bylo

A ja sie praktykuje I pochlania to tyyyyyyyle czasu, ze szok... No i koncowka studiow, wiec obowiazkow mnostwo...

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 19:43   #2967
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~~~JOLA~~~ Pokaż wiadomość
Witaj Desti Wzajemnie Cale wieki Cie nie bylo

A ja sie praktykuje I pochlania to tyyyyyyyle czasu, ze szok... No i koncowka studiow, wiec obowiazkow mnostwo...
ja ostatnio pojawialam sie czesciej, z tym ze teraz znowu mam szkole a w przyszlym roku egzaminy ... wiec calkiem dobrze Cie rozumiem
Stary 2008-11-13, 08:43   #2968
*majka*
Zakorzenienie

Jolus oczywiscie,ze o Tobie pamietamy Fajnie,ze wpadlas. Mam nadzieje,ze w miare mozliwosci,bedzeisz do nas zagladac czesciej

Desti, hihi,wyglada na to,ze w sprawie Pl zgadzamy sie idealnie
Wlasnie,musze zrobic termin do dentysty na przeglad

Nimrodel,ja o polskim PKP nie wypowiadam sie
Stary 2008-11-13, 09:05   #2969
Mijalea
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy dobrze zrozumialam, ze Wam strona truskawy tez nie dziala???

Ja zamawiam tylko jak jestem w Pl, bo tutaj strona mi sie nie otwiera

Do Niemiec neistety nie wysylaja

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2008-11-13 o 09:06
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 09:16   #2970
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy dobrze zrozumialam, ze Wam strona truskawy tez nie dziala???

Tak,na truskawe dostac sie nie mozna

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości