Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-15, 12:36   #2941
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Miał być słoneczny weekend a u mnie póki co szaro i buro Plus, że nie pada, ale śpiąca jestem niesamowicie
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Mam tak samo od kilku dni... wczoraj wieczorem to tak mnie kostki bolały że szok a jak rozmawiałam ze szwagierka i o tym wspomniała to mówię gdzie tam dopiero pod koniec a ona mhm zobaczysz poczekaj jeszcze trochę no i mi wykrakała ...
No u mnie to się zastanawiam czy to nie przez tyłozgięcie macicy, bo w sumie każdy okres to był ból pleców i brzucha...ale na dłuższą metę mieć tak przez całą ciążę to masakra
Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
No właśnie mnie też tak plecy bolą, fakt mam siedzącą pracę przy kompie ale to niepokojące, wcześniej tego nie miałam. Nawet teraz boli;/
Ja właśnie dłużej jak pół godziny nie jestem w stanie usiedzieć w jednej pozycji nie przeżyłabym teraz pracy przy kompie bez wstawania co jakiś czas.
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
em ma: Uwierz przyjaciółka od dzieciństwa,co prawda jest za bardzo szczera w swoich słowach. Ale nie mówi,że teraz wyglądam źle tylko,że będę Teraz to uwierz ja wyglądam lepiej niż przedtem
Jeszcze biust ładniejszy się zrobił i większy
Meta śmiałam się tylko Wiem jak to jest z przyjaciółmi ja wyglądam raczej jakbym była po ciężkiej chorobie dopiero zaczynam wracać do sił
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Muszę się gdzieś wyżalić, od początku moi teściowe dziwnie podchodzili do ciąży ucieszyli się, ale zapytali czy nalać mi szampana...? Po czym aaa nie, ty prowadzisz... (nietakt moim zdaniem), ale ok, moja sprawa czy się napiję czy nie.
Jako, że mam remont w mieszkaniu chciałam uniknąć wdychania farby do drzwi okien emalii, śmierdzi nieprzeciętne, kręci mi się po niej w głowie, a przez kilka godzin jest mi niedobrze. Wiecie, co powiedział mój teść? No... mama jej ciągle tylko pomaga... (żeby przyspieszyć mama pomagała tż malować a ja zamieszkałam u niej) sama nie może no ciekawe jak ze pazury pomaluje..?! Kiedyś to baby rodziły na polu zmieniaków..
Dziś przegięli totalnie, dzwoni do mnie TŻ i mówi "pojedź do sklepu budowanego kup tacie jakiś...hmm? preparat (nie pamiętam)" pytam a ciężkie to jest, odpowiada "nie, to waży 10 kg"
Nie podniosę mojej chrześnicy bo waży 11 kg, nie przytaragam do domu zgrzewki wody, dlaczego więc mam dla niego tachać to coś? Bo kiedyś baby na polu rodziły? Bo już nie zapytam skąd takie bzdury wytrzasnął?

To jeszcze nic, TŻ powiedział tak: jakoś mój tata ma chory kręgosłup i też nie może dźwigać a patrz ile nosi Jakbym w pysk dostała, przysięgam. Zamknęłam się i nie miałam siły argumentować... zwyczajnie chce mi się ryczeć... już myślałam, że jest dobrze...
Na szczęście tego preparatu nie było, obyło się bez szarpania

Do dziś, jeśli za dużo chodzę, biegam sprzątam czuje ból w dole brzucha. Z nerwów boli mnie całe podbrzusze, nogi (uda) plecy, koszmar zajęłam się pierdołami, ale mam dość.
Już mam gdzieś teścia, ale TŻ, który się nie troszczy? Chciałabym inaczej...
Wiesz...mój teść ma takie same teksty od jakiegoś czasu...może pochodzą z tego samego regionu? też gada o rodzeniu na polu z ziemniakami
Ja na to leję i mam to w nosie. Plus jest taki że mój mąż stoi za mną murem i jak trzeba to powie co o tym myśli.
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kobietki jak to jest?

Trzeba łykać kwas foliowy i żelazo?

Myślałam, że tylko kwas foliowy hmmmm
Ja póki co łykam kwas foliowy. Za jakiś tydzień zacznę też witaminy z omega 3.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja też byłam wczoraj na usg moja fasolka też ma 12 mm i jestem w 7 tyg i 5 dniu juz dzisiaj

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Em ma mi kazała kupić własnie te http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-tabletek.html az takie drogie nie są ale do tanich też się nie zaliczają

Dziewczyny dzis miałam koszmarny dzień powiedziałam szefą,są w szoku....a nawet bym powiedziała że zadowoleni nie są
Szefowa jest zła bo zepsuje jej wakacje,22 lipca mam prenatalne,i to nie odemnie zależał termin,same zresztą wiecie a oni 20 wyjezdzają do spa...o matko...pytała do kiedy zamierzam pracować...powiedziałam że wszystko będzie zależało od tego jak będe się czuła,bo narazie nie czuje się najlepiej,zamiast docenić fakt że chce im jakos pomóc i nie wziełam l4 wczoraj tylko czekam az znajdą kogoś zebym mogła na miare możliwosci przeszkolić tą osobe to jeszcze żle....czuje się okropnie....jak bym zrobiła coś złego....
No jeszcze cena nie zabija. Siostra za swoje dawała 80 zł ja mam nadzieję znajdę coś tańszego
A z tym szefostwem to można oszaleć...qrde człowiek chce rodzinę powiększyć i jest to taki problem że czuje się z tego powodu winny Nie zrobiłaś niczego złego i takie fochy szefowej są nie na miejscu.
Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Długo się nie odzywałam dlatego, że w pewnym momencie naszły mnie jakieś złe przeczucia. Po wczorajszej wizycie wszystko wskazuje na to, że się nie mylę- niestety:-( Ostatnią miesiączke miałam 20.04, wczoraj był 7tydzień i 6dzień jajo płodowe miało raz 18mm, raz 19mm, a między 18-20 musi być już zarodek.. Mam 1mm nadziei, kolejne badanie za tydzień 21.06. Serce mi chyba peknie:'( Tak jakoś mnie to zaczęło martwić, że za dobrze się czuję, pewne objawy mam( powiększone piersi, sennosc) od strony ginekologicznej wszystko też jest dobrze, beta prawidłowo wzrasta...1mm nadziei i 1 tydzień szansy na, to, że wszystko będzie dobrze- jak ja to przetrwam?
Spokojnie! Często są różnice między usg a OM. U mnie na początku wynosiła 2 tygodnie...niby poszłam do lekarza jak już miało być serduszko a tu dopiero pęcherzyk ciążowy był...Okazało się że owulka była później i wszystko jest ok. Termin z OM jest umowny. Nie denerwuj się na zapas
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy w nocy przesypiacie całą noc? Mnie się co noc coś sni i jestem taka niespokojna. Może po poniedziałkowej wizycie u lekarza się uspokoje jak uslysze bicie serduszka...
Wiesz co ja do prawie 10 tygodnia miałam problem ze snem. Teraz już śpię jak zabita
Stary 2013-06-15, 12:36   #2942
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny ale mi się chce grila. W końcu pogoda jest idealna na wyjazd na działkę, zrobiłam sałatke grecką (a raczej półgrecką bo nie miałam oliwek i czerwonej cebuli sit!) kiełbacha zakupiona, tylko czekam na męża bo do 14 pracuje bidulek. Jak sie pogoda skaszani to się załamie. Nie wspomne już o tym że w brzuchu mi burczy ale się uparłam że będę czekać na kiełbaske
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 12:43   #2943
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mi się chce grila. W końcu pogoda jest idealna na wyjazd na działkę, zrobiłam sałatke grecką (a raczej półgrecką bo nie miałam oliwek i czerwonej cebuli sit!) kiełbacha zakupiona, tylko czekam na męża bo do 14 pracuje bidulek. Jak sie pogoda skaszani to się załamie. Nie wspomne już o tym że w brzuchu mi burczy ale się uparłam że będę czekać na kiełbaske
A mi ta kiełbasa z grilla teraz tak śmierdzi wiem, że lubię, ale tak mnie odrzuca że nie jestem w stanie jej zjeść
Stary 2013-06-15, 12:48   #2944
lidkaa82
Zadomowienie

A ja mam straszną ochotę. Może dlatego ze to długo wyczekiwany wypad. Bo z dzieckiem to nie takie proste, szczególnie jak nie ma sie domu z podwórkiem tylko trzeba na działke dojechać za miasto. Zawsze za zimno, albo na deszcz się ma, albo za gorąco i za duże słońce dla młodego, albo chory jest ehhh... Jak był niemowlakiem było zdecydowanie łatwiej A dziś jak na złość mąż do pracy musiał iść chociaż zwykle nie pracuje w weekendy. No ale licze że jednak za dwie godziny będę już zajadać pyszności
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 12:48   #2945
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dziewczęta, zostawić was na dwa tygodnie - nigdy więcej! Dzielnie nadrobiłam wszystkie posty i ściskam kciuki za wszystkie problemowe fasolki.

Ja się wybyczyłam dwa tygodnie w głuszy nad jeziorem. Uspokoiło to moje nerwy i niepokoje związane z ciążą, poukładałam sobie wszystko i w pełni zaakceptowałam dzieciaczkową rewolucję. W poniedziałek USG genetyczne - to będzie 12t1d. Dam wam znać jak to dokładnie wygląda, bo widziałam, że pojawiały się pytania odnośnie do tego badania.

Po przeczytaniu waszych postów pobiegłam szybciutko uściskać mojego TŻ Nie jest idealny - wiadomo, każdy ma swoje za uszami, ale od momentu dwóch kresek nasz związek wszedł na wyższy poziom (nie wiedziałam, że może być jeszcze lepiej ). Pomimo zakazu przytulanek chyba nigdy nie biliśmy ze sobą tak blisko. TŻ przejawia ogrom opieki i czułości. Niczego na nim nie wymuszałam - sam zaczął zadawać pytania, sięgać do czasopism. Ostatnio w kibelku znalazłam "W oczekiwaniu na dziecko" Czasem na temat ciąży i etapów jej rozwoju wie więcej ode mnie! Z drugiej strony nie traktuje mnie jak inwalidki - czasem tylko krzywo spojrzy jak popijam colę
Myślę, że tak samo jak każda kobieta inaczej przechodzi ciąże, tak samo jest z mężczyznami. Niektórzy czują się tatusiami dopiero na porodówce. Chyba najważniejsze, to nie robić nic na siłę, bo to może przynieść odwrotny skutek.

Pozdrawiam was wszystkie i pędzę szykować się na wesele (mam nadzieję, że dotrwam chociaż do północy, bo ostatnio zasypiam "po dobranocce"
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 12:51   #2946
Messsuah
Raczkowanie

ale mnie kłuje i tak jakby łaskocze szyjka macicy tam gdzie wczoraj miałam cytologie gin mówił, ze jakbym po tym miała plamienia to się nie przejmować, na szczęście nie miałam.... ale mam ochote się podrapać po szyjce
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 13:01   #2947
cherubinka
Zadomowienie

Maruda, jak dobrze, że u Ciebie ok
Witam nowe mamuśki
Cytat:
Wychodzi mi kilka dni różnicy miedzy USG 8tc5dn a OM 9tc3dn myślicie że jest się czym martwic? Czy któras z Was też ma podobnie?
U mnie to w ogóle jest zawirowanie. Jakby patrzeć na OM, to byłabym już około 4 tygodni na przód , ale tak to jest przy bardzo nieregularnych cyklach. Ja brałam leki, żeby mieć w ogóle owu, a tu niespodzianka

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Melduję sie po wizycie
Wyniki badań krwi zostały skomentowane jako bardzo przyzwoite, następna morfologia za 2 miesiące.

Usg nie miałam, lekarka stwierdziła, ze bez sensu, skoro mam genetyczne we wtorek.
Za to stwierdziła, ze macica mocno sie powiększyła - troche mnie zestresowala, bo zapytała czy na pewno potwierdzalysmy, ze ciaza jest pojedyncza
Perfuzja, ale miałabyś niespodziankę

Cytat:
Ja wiem jak wypożyczę Ci moją teściowa na tydzień i taaaaak Ci ciśnienie podskoczy że do końca ciąży nie będziesz musiała sie martwic
...dobrze, że moja w porządku i się nie wtrąca (tfu, odpukać)

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
A mnie ciągnie chyba na śledzia w śmietanie...
Sama nie wiem...
Też tak macie, że nie wiecie dokładnie na co macie ochote? Dobija mnie to moje jedzenie. Tu coś zapachnie, ale zjeśc to mi sie nie chce
Też tak mam

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Tysz bym chciała, ale widocznie źle wybrałyśmy :P Mój ma nas coraz bardziej gdzieś... zaczynam się godzić z myślą, że będę z małą/ym sama.
Zaprosiłam go na USG genetyczne, może to coś zmieni... ale nie robię sobie dużych nadziei. Wolę się "obudować murem" i przygotować na najgorsze i ewentualnie przeżyć miłą niespodziankę, niż mieć serce na dłoni, żyć nadzieją i czuć coraz większe rozczarowanie.

Patrzcie jakie skrajności - jeden karze kupować ciążowe gacie, żeby dzidzi nie uciskać "zwykłymi", a drugi nie widzi problemu w dźwiganiu 10 kg czegoś. I żadna nie jest zadowolona z obrotu sprawy ahh nie dogodzisz

Mam podobnie :P Przechadzałam się obok nutelli na półce sklepowej i już prawie miałam ją w koszyku, ale chwilę później uświadomiłam sobie, że jak dojadę do domu, to już jej nie przełkę, bo mi ochota minie. Zachcianka musi być u mnie spełniona natychmiast, albo za chwile ślad po niej zaginie.
Od kilku dni chodziło za mną KFC, dziś spełniłam swoją fantazję, choć wiem, że nie powinnam Zinger i fryty weszły jak złoto
Zauważyłam też to u siebie

[QUOTE=magnusia;41330909]Dziewczynki

Przykro mi, że Wasi mężowie/TŻ-towie tak nieodpowiedzialnie się zachowują. Wiadomo- facet myśli inaczej i nie ogarnia tematu jakim jet ciąża, dla niego faktycznie abstrakcją może być jakiś zakaz lub nakaz jak brzucha nie widać. Chyba dla nich ciąża zaczyna się od 7 miesiąca kiedy kobieta już się toczy zamiast chodzić.
Nie tłumaczy to jednak w żaden sposób opisanych przez Was zachowań Nie wiem co Wam poradzić bo tak naprawdę to facet musi chcieć zrozumieć nową sytuację i ją poznać. Być może część facetów zwyczajnie jest spanikowana i sytuacja ich po prostu przerosła ale to nie jest powodem do takich zachowań.
Wy się dziewczynki nie denerwujcie bo to i tak może nic nie zmienić a tylko przysporzycie sobie przykrości. "Dowcipnych" teściów olać- nie watro sobie głowy zawracać takim głupim gadanIem. Skoro kobiety w polach rodziły to równie dobrze ludzie żyli w ziemiankach bez prądu, TV, kanalizacji i farb do remontu.

Jeszcze apropo szefów- wczoraj na pikniku mój chodził i sprawdzał co piję w kubku trafił mi się na prawdę w porządku szefuńcio (znam go już bardzo długo)[/QUOT]

dokładnie...

Cytat:
Długo się nie odzywałam dlatego, że w pewnym momencie naszły mnie jakieś złe przeczucia. Po wczorajszej wizycie wszystko wskazuje na to, że się nie mylę- niestety:-( Ostatnią miesiączke miałam 20.04, wczoraj był 7tydzień i 6dzień jajo płodowe miało raz 18mm, raz 19mm, a między 18-20 musi być już zarodek.. Mam 1mm nadziei, kolejne badanie za tydzień 21.06. Serce mi chyba peknie:'( Tak jakoś mnie to zaczęło martwić, że za dobrze się czuję, pewne objawy mam( powiększone piersi, sennosc) od strony ginekologicznej wszystko też jest dobrze, beta prawidłowo wzrasta...1mm nadziei i 1 tydzień szansy na, to, że wszystko będzie dobrze- jak ja to przetrwam?
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Nie przejmuj się opinia rodziny to jest akurat najmniej ważne jak zobaczą że jesteś wspaniała mamą to zmienią zdanie
Jakos sobie nie wyobrażam żeby mój TŻ poszedł pić ze znajomymi i żeby mnie w domu zostawił... My raczej wolimy gdzieś się sami urwać spędzić czas we dwoje niż imprezować.
My też

A ja po wizycie Bije już serduszko i mam założoną kartę ciąży Według usg to 6t3d. Wstępny termin na 7 lutego

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-06-15 o 13:04
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 13:17   #2948
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

A ja po wizycie Bije już serduszko i mam założoną kartę ciąży Według usg to 6t3d. Wstępny termin na 7 lutego

No to super!
Stary 2013-06-15, 13:20   #2949
23Paula23
BAN stały

Cytat:

Gratuluje zadowalającej wizyty oby wszystkie tutaj takie były

Kurde no mój miał być w domku o 13 a tu lipa dzwoni że dopiero koło 15-16 będzie bo klient sie uparł i muszą jechać pomiary zrobić czy ludzie nie rozumieją że jest SOBOTA i niektórzy chcieli by trochę czasu spędzić z rodziną normalnie już do głowy z nudów dostaje ale już niedługo w środę badania, piątek wizyta u gin mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i za tydzień w środę jadę do rodziców co prawda tylko na 1 dzień ale już się doczekać nie mogę
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 13:36   #2950
Metamfetaminax
Zakorzenienie

23Paula23: My większość czasu ze sobą siedzimy,ale jednak raz kiedyś trzeba się oderwać i iść chociaż na chwilę do swoich znajomych. Ale teraz mi się nie uśmiechałoby jakbym ja z brzuszkiem chodziła a on chodził sobie pić do kolegów...

em ma: Jeszcze wszystko przed Tobą Jeszcze będziesz wyglądać jak misska

cherubinka: aaa też mamy termin na 7 lutego I wczoraj wybił nam 6 tydzień Będę miała ładny prezencik na urodziny

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 13:47   #2951
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Jednak usg mam w piątek, a nie we wtorek...

Miałam do wyboru zmienić termin albo zmienić lekarke, ale stwierdziłam, ze lepsze jest to pierwsze...
Stary 2013-06-15, 13:57   #2952
usia198
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
gdzie w UK mieszkasz?ja tez sie martwie jak tam wyglada opieka kobiet w ciazy-w sierpniu wyjezdzamy.
Szkocja - okolice Dundee
Znajome które tu rodziły są zadowolone, ale ja się martwię bo miałam duże problemy przy poprzednim porodzie i lekarz powiedział że najprawdopodobniej wszystko się powtórzy. Lekarz po porodzie powiedział że mam się cieszyć że żyję, więc teraz mam stres że przez jakieś niedopatrzenie tym razem mogę nie mieć tyle szczęścia.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moja tesciowa teraz w sumie moze byc ... ale to chyba dlatego,ze dzieli nas 2000 km
W pierwszej ciąży teściowa i rodzina męża zadręczali mnie "dobrymi radami" aż miałam ich dość i wyłączyłam tel. A teraz nie mam zamiaru im nic mówić do porodu, chcę przeżyć ten czas w spokoju i odległość bardzo mi pomoże, więc teraz też jestem zadowolona z teściowej
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 14:04   #2953
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usia198 Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży teściowa i rodzina męża zadręczali mnie "dobrymi radami" aż miałam ich dość i wyłączyłam tel. A teraz nie mam zamiaru im nic mówić do porodu, chcę przeżyć ten czas w spokoju i odległość bardzo mi pomoże, więc teraz też jestem zadowolona z teściowej
No to niezle musiało byc...
Moja mnie wkurza, głownie tym, ze przestała mówić do mnie w liczbie pojedynczej, ale w sumie tragedii nie ma.
Stary 2013-06-15, 14:04   #2954
usia198
Raczkowanie

Cytat:
Świetna wiadomość
Stary 2013-06-15, 14:05   #2955
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
23Paula23: My większość czasu ze sobą siedzimy,ale jednak raz kiedyś trzeba się oderwać i iść chociaż na chwilę do swoich znajomych. Ale teraz mi się nie uśmiechałoby jakbym ja z brzuszkiem chodziła a on chodził sobie pić do kolegów...

em ma: Jeszcze wszystko przed Tobą Jeszcze będziesz wyglądać jak misska

cherubinka: aaa też mamy termin na 7 lutego I wczoraj wybił nam 6 tydzień Będę miała ładny prezencik na urodziny
O jak fajnie Może będziemy w jednym czasie prężyć się na porodówce U mnie w sumie może się jeszcze ten termin przesunąć. Wizytę mam za 2 tygodnie i wtedy określi dokładniej, bo teraz takie +/- (tym bardziej, że u mnie od daty OM nie ma sensu liczyć).
Stary 2013-06-15, 14:10   #2956
usia198
Raczkowanie

Cytat:
Nadzieja jest zawsze najważniejsza. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok
Stary 2013-06-15, 14:14   #2957
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cześć dziewczyny
gratuluję udanych badań!
Maria a dla Ciebie kciuki te wszystkie normy to o kant d*py potłuc, popatrz na Marudę- też lekarze nie byli dobrej myśli a jednak jest dobrze

Gosiu, z kilku powodów. Pierwszy- wychodzę do pacy po 8 a wracam ok 19-20 i jestem już nie do życia. Przywitam koty, pogadam z tż, ogarnę coś z projektem, wykąpię się i przed 22 w wyrku już.
Drugi- tż już chodzi więc na razie jemu też nie muszę gotować. Trzeci- nigdy nie wiadomo co będę w stanie zjeść jakis czas temu zrobiłam gar lecza bo mnie naszła ochota a potem nie mogłam go przełknąć. Zrobiłam spagetti -oddałam koleżance bo mi się wracało. Więc w pracy na miejscu już wiem chociaż co zjem.
No a poza tym to ja dla siebie raczej nigdy nie gotowałam, tylko dla tż a ja jadłam co popadnie
Wiem, że muszę z tym coś zrobić. Rozważam czy nie poprosić rodziców żeby mi pogotowali-to mi zawsze najlepiej wchodziło.

Co do tżtów to u nas lepiej wreszcie. Może to mi się humory uspokoiły, może on też inaczej bo już chodzi i lepiej się czuje. Ja myślę, że prawda zawsze po środku więc pewnie i jedno i drugie.
Nie zmienia to faktu, że marzę o kilku dniach bez niego. Potrzebuję być sama, pomyśleć, ułożyć sobie to wszystko w głowie. A on się teraz tak stara, tak chce być blisko że bEdzie mu przykro. Więc odpuszczam

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 14:15   #2958
Metamfetaminax
Zakorzenienie

cherubinka: Wszystkie terminy są na oko Moja siostra miała podane chyba 6 terminów a dziecko i tak zrobiło numer i urodziło się daleko od tych terminów

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 14:18   #2959
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A mi ta kiełbasa z grilla teraz tak śmierdzi wiem, że lubię, ale tak mnie odrzuca że nie jestem w stanie jej zjeść
ja byłam tydzień temu na grillu i aż sama siebie zadziwiłam zjadając 3 kiełbasy gdzie normalnie nie jadam bądź jadam góra 1!

poza tym dziś piękne słoneczko u mnie więc korzystam nieco i relaksuję się w ciepłych promieniach ... ogólnie nadal czuję się dobrze, oczywiście senna jestem na maxxxa, chodzę spać przed 20-21. Wczoraj się uśmiałam, leżę w łóżku a tż mówi do mnie (całkiem nieświadomie): czekaj, nie zasypiaj, umyję tylko ząbki i już do WAS wracam

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 14:19   #2960
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przytyłam i nie podoba mi się to
spokojnie, to dopiero początek, takie właśnie są uroki ciąży

Maria - są i takie dziewczyny, które w ciąży czują się super. Gosia chyba wspominała, że ona nawet mdłości za bardzo nie miała, na razie nie doszukuj się problemów, dużo spokoju, relaksu i zobaczysz, że będzie dobrze uszy do góry!

MalaMigotka - jak teść mówi ci tych kobietach co w polu rodzą, to powiedz, że średnia długość życia w tamtych czasach była około 40 lat i czy w takim razie już dół sobie kopie? w takich wypadkach trzeba ostro

Ja wczoraj zaliczyłam swoje pierwsze wymioty i potem drugie i trzecie... tak mnie to wymęczyło, że szkoda gadać, ale tż spisuje się na medal, zresztą nie spodziewałam się że mogłoby być inaczej.

Ja na razie nie mogę nic jeść. Nawet śniadania nie zjadłam jeszcze, ale muszę się przemóc. Najgorsze, że czasem z godzinę muszę myśleć na co mam ochotę, bo na samą myśl mnie odrzuca i mdli.

Trzymam kciuki za wszystkie usg!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 14:21   #2961
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez usia198 Pokaż wiadomość

Usia, ja mam teściową z piekła rodem, jej mamusia jeszcze gorsza (zupełnie serio ona ma coś z czarownicy-zdarzyło się że coś w złości paplała i potem tak było!). Kilka dni zanim zobaczyliśmy dwie kreski były tu w odwiedzinach i tylko szpile co chwile nam wbijały. Dlatego jego rodzina też nic nie wie. Za tydzieñ druga babcia tżta ma 90 urodziny i zastanawiamy się czy powiedzieć jej = wtedy dowiedzą się wszyscy.
Decyzja trudna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-06-15, 14:24   #2962
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
cherubinka: Wszystkie terminy są na oko Moja siostra miała podane chyba 6 terminów a dziecko i tak zrobiło numer i urodziło się daleko od tych terminów
Masz rację ...i tak zrobi jak będzie chciało
Stary 2013-06-15, 14:26   #2963
usia198
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
No to niezle musiało byc...
Moja mnie wkurza, głownie tym, ze przestała mówić do mnie w liczbie pojedynczej, ale w sumie tragedii nie ma.
Było ciekawie choć powiedzieliśmy rodzinie o ciąży dopiero w szóstym miesiącu bo wtedy zaczęło być cokolwiek u mnie widać i wtedy się zaczęło nawet jak byliśmy z wizytą u teściów to mogłam tylko jeść i pić to co teściowa uznała z a odpowiednie ( zakazała mi picia zielonej herbaty itp). Ogólnie zaczęłam być traktowana jak osoba niedorozwinięta umysłowo. Dziwi mnie to bo teściowa 70 lat i jej ciąże były chyba w trochę innych warunkach gdzie nikt nie zawracał sobie niepotrzebnie niczym głowy, a żadnych poronień i innych incydentów nie miała więc nie wiem co ją opętało a z czasem było coraz gorzej. A nie wspomnę o całej chorej sytuacji i dziesiątkach telefonów dziennie, jak zbliżał się termin porodu, z pytaniami czy to już. A dzidzia urodziła się dwa tygodnie po terminie. Teraz tego błędu nie popełnię chcę mieć spokój powiem jak urodzę że znów są dziadkami.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Usia, ja mam teściową z piekła rodem, jej mamusia jeszcze gorsza (zupełnie serio ona ma coś z czarownicy-zdarzyło się że coś w złości paplała i potem tak było!). Kilka dni zanim zobaczyliśmy dwie kreski były tu w odwiedzinach i tylko szpile co chwile nam wbijały. Dlatego jego rodzina też nic nie wie. Za tydzieñ druga babcia tżta ma 90 urodziny i zastanawiamy się czy powiedzieć jej = wtedy dowiedzą się wszyscy.
Decyzja trudna.

I jak tu przeżyć spokojnie ciążę
Stary 2013-06-15, 14:31   #2964
M_aria
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Postaram się nie denerwować, choć jest to bardzo trudne. Zastanawia mnie tylko czemu nie dostałam żadnych leków? Wczoraj w tych nerwach zapomniałam się zapytać. Teraz pozostaje mi czekać tylko tydzień i aż tydzień

Edytowane przez M_aria
Czas edycji: 2013-06-15 o 15:13
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 14:36   #2965
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Usia, a nie robili Ci jazd za to, że nie wiedzieli od początku?
Obawiam się, że u nas będzie 3 wojna światowa z tego powodu.
Generalnie teściowa była położną i wszystko wie lepiej niż niejeden lekarz poza tym 'o wychowywaniu dzieci wie wszystko bo wychowała dwójkę' i każdą dziewczynę z dzieckiem w rodzinie czy nawet z osiedla krytykuje i ciągle teksty "co to za matka", "matka tak nie robi".

Olaboga strzelę ją w ten blond czerep jeśli zacznie mi prawić te swoje idiotyczne teorie na temat macierzyństwa....

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-06-15, 14:37   #2966
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Maria - są i takie dziewczyny, które w ciąży czują się super. Gosia chyba wspominała, że ona nawet mdłości za bardzo nie miała, na razie nie doszukuj się problemów, dużo spokoju, relaksu i zobaczysz, że będzie dobrze uszy do góry!
Dokładnie ja po moich dwóch ciążach i dwóch porodach wiem,że wszystko może wyglądać diametralnie różnie. O poprzedniej ciąży dowiedziałam się w 8 tyg dopiero,bo nawet testy ciążowe miałam negatywne! A w sumie jedynym objawem był brak @,a że miałam je bardzo nieregularne po odstawieniu pigułek,więc tak sobie czekałam kiedy ta @ przyjdzie. A ona już nie przyszła przez prawie 2 lata
Stary 2013-06-15, 14:37   #2967
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Postaram się nie denerwować, choć jest to bardzo trudne. Zastanawia mnie tylko czemu nie dostałam żadnych leków? Wczoraj w tych nerwach zapomniałam się zapytać. Teraz pozostaje mi tylko czekać tylko tydzień i aż tydzień
Bo nic by nie zmieniły w tej sytuacji.
Jesli wszystko jest w porzadku, to zarodek sie pojawi. Jesli nie, to niestety - chocbys łykała codziennie pol apteki nic nie zmienisz.
Stary 2013-06-15, 15:09   #2968
usia198
Raczkowanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Usia, a nie robili Ci jazd za to, że nie wiedzieli od początku?
Obawiam się, że u nas będzie 3 wojna światowa z tego powodu.
Generalnie teściowa była położną i wszystko wie lepiej niż niejeden lekarz poza tym 'o wychowywaniu dzieci wie wszystko bo wychowała dwójkę' i każdą dziewczynę z dzieckiem w rodzinie czy nawet z osiedla krytykuje i ciągle teksty "co to za matka", "matka tak nie robi".

Olaboga strzelę ją w ten blond czerep jeśli zacznie mi prawić te swoje idiotyczne teorie na temat macierzyństwa....

Całe szczęście nic nie mówili na temat tego że późno się dowiedzieli. Ale po porodzi też było ciekawie (teraz to nawet chce mi się z tego śmiać a wtedy płakałam). Moja teściowa uważa się za osobę bardzo wierzącą ale dla mnie ona wierzy we wszystko nie tylko w Boga. Nie zawiązałam czerwonej wstążeczki przy wózku dziecka i to było nie po bożemu. Powinnam przelewać wosk nad główką śpiącego dziecka przez jakieś gałązki żeby wypędzić złe duchy itd... Teraz to naprawdę brzmi śmiesznie a wtedy jak usłyszałam że "co ze mnie za matka że tego wszystkiego nie robię" to ryczałam jak bóbr szczególnie że byłam sama w domu, mąż za granicą a ona mnie dręczyła na zmianę ze swoją drugą synową. A rodziców swoich od bardzo dawna nie mam więc nie miałam komu się wyżalić. Teraz się cieszę że mnie to ominie bo nie zadzwoni sama bo za drogo więc będzie spokój
Stary 2013-06-15, 15:23   #2969
Malgos_12
Zakorzenienie

Maria - tak jak mówi Perfuzja, chyba nie ma leków, które przyśpieszają wzrost fasolki. Mogą ją jedynie podtrzymywać, więc leki niewiele by tu pomogły.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 15:26   #2970
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Maria - tak jak mówi Perfuzja, chyba nie ma leków, które przyśpieszają wzrost fasolki. Mogą ją jedynie podtrzymywać, więc leki niewiele by tu pomogły.
Szkoda Zobaczymy co będzie w piatek
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości