|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dzieki za odpowiedz wlasnie z mysla o dzidzi poszlam sie polozyc. Brzucg dalej boli
![]() Tesciowa masz okropna, za to to szwagierka na glowe upadla chyba. Najwiecej do powiedzenia zlego maja ci ktorzy nie sa w ciazy, jasne z ciaza to nie choroba, ale sa jakies priorytety! Staram sie nie martic i nie stresowac. Ale tz nie daje powodow do radosci, zanim sie polozylam prasowalam sterte rzeczy, usiadlam na chwile pdpoczac a ten juz przyszedl z pretensjonlanym tonem skonczylas juz?!?! Noszzzz.... on dalej grzebie cos przy drzwiach a ja ksiezniczka zasiadlam. Mam go dosc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Dziwię się Twoim teściom, ale i mężowi trochę, że nie staje po Twojej stronie... Dbaj o siebie, bo jak widzę, inni nie dbają i walcz o swoje, bo najważniejsze jest dziecko a remont już mniej...
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Qa
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
No wlasnie o ile tesciowe mnie tak noe irytuja ich bym zniosla, to zachowanie tz mnie zabolalo, juz nawet nie chodzi o to ze nie broni a o to ze to byl tez jego pomysl. Ochlone i zobaczymy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Cytat:
|
|
#2885 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
A może zbierz go na wizytę do gin? Może wtedy zmieni podejście? Porozmawiaj z nim bo rozmowa to podstawa, on też się obawia a i bez powodu może mieć gorszy dzień Nie martw się na zapas bo szkoda nerwów Jutro będzie lepiej zobaczysz
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Em ma mi kazała kupić własnie te http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-tabletek.html az takie drogie nie są ale do tanich też się nie zaliczają ![]() Dziewczyny dzis miałam koszmarny dzień powiedziałam szefą,są w szoku....a nawet bym powiedziała że zadowoleni nie są Szefowa jest zła bo zepsuje jej wakacje,22 lipca mam prenatalne,i to nie odemnie zależał termin,same zresztą wiecie a oni 20 wyjezdzają do spa...o matko...pytała do kiedy zamierzam pracować...powiedziałam że wszystko będzie zależało od tego jak będe się czuła,bo narazie nie czuje się najlepiej,zamiast docenić fakt że chce im jakos pomóc i nie wziełam l4 wczoraj tylko czekam az znajdą kogoś zebym mogła na miare możliwosci przeszkolić tą osobe to jeszcze żle....czuje się okropnie....jak bym zrobiła coś złego....
|
|
#2887 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Melduję sie po wizycie
Wyniki badań krwi zostały skomentowane jako bardzo przyzwoite, następna morfologia za 2 miesiące. Usg nie miałam, lekarka stwierdziła, ze bez sensu, skoro mam genetyczne we wtorek. Za to stwierdziła, ze macica mocno sie powiększyła - troche mnie zestresowala, bo zapytała czy na pewno potwierdzalysmy, ze ciaza jest pojedyncza
|
#2889 | ||||
|
Rozeznanie
|
lolita25 -one maja juz kwas foliowy?ja biore feminal mama czy jakos tak.Ale gin mowil ,ze nie trzeba jescze brac
Cytat:
))em ma tak, bolą mnie plecy nie wiem czemu-przeciez to początek ![]() 23Paula23 ja w 1 ciazy mialam roznice 2,5tyg.tydzien przed porodem mialam 10dni roznicy.Natan urodzil sie zdrowy,4kg( ![]() ![]() Ważka ![]() maruda80 super ze wszystko oki u fasolki ja mialam an 20,300 weszlam 21,40 do gabinetu wiec normalne takie opznienia![]() Cytat:
![]() Ariakochana ogromnie mi przykro,szczerze wspolczuje:C Cytat:
malaMigotkAaa wez TŻ na USG nastepnym razem.Moj też nie rozumial ,nie dochodzilo do niego.Po USG dostal szoku i pomaga mi bardzo Cytat:
no no moze....parka ?ja sie objadam lodami ciasteczkowo-smietankowo-karmelowe z musem truskawkowym ♥ ♥ ♥ Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-06-14 o 20:28 |
||||
|
|
|
#2890 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oj to faktycznie nie fajna sytuacja. No fakt,ze kiedys kobiety w ciazy mniej na siebie uwazaly,no ale nie ma co porownywac,czasy byly inne. Pewnymi rzeczami musialy sie zajac mimo odmiennego stanu. Ale tez kiedys ludzie byli zdrowsi,mieli wiecej sil,ciezarne nie mialay tylu problemow co teraz z zajsciem w ciaze,z utrzymaniem jej. Ja nosze synka,ponad 11 kg,bo nie da sie tego uniknac,wnosze wozek. No ale sa to sytuacje w ktorych wyjscia nie mam. Do tego moim zdaniem zdrowej ciazy nie powinno to zaszkodzic. Jednak jakies ciezkie zakupy,nie wiem przesuwanie mebli itp zostawiam mezowi,zreszta nawet nie bedac w ciazy. Od czegos go mam
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2892 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja własnie skończyłam śmietankowe z truskawkami Cytat:
dobrze że badania wyszly ok
|
||
|
|
|
#2893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
już ochłonęłam, powiem mu co mi leży na wątrobie i niech się dzieje wola niebaCytat:
chlas za jednym razemCytat:
Staram się racjonalnie wyznaczać granicę, ale wolę testować wtedy kiedy ja tego chce, a nie kiedy mi ktoś karze (zaznaczam - karze, nie prosi). Też uważam, że kiedyś ludzie byli zdrowsi, to wina siedzącego trybu życia bezwartościowego jedzenia napakowanego chemią, której ciężko uniknąć. Oj pamiętam czasy na wsi, ludzi jedli wszystko, zawsze, ale jedzenie było inne zdrowe. Cudowne pomidory, marchewki truskawki czereśnie - wszystko na wyciągnięcie ręki. Wystarczyło iść do ogródka.
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
topopytam ginka-po co osobno mam brac
![]() malaMigotkAaa haha ja mam ostatnio spokoj mdlosciami 23Paula23 ja wiecej mialam truskawek niz musu haha! |
|
|
|
#2895 |
|
Raczkowanie
|
Hej...ją Was ciągle tylko czytam, nie mam sił odpisywać, bo tak fatalnie się czuję...nie mam na nic ochoty, jak coś zjem, to zwrot i tak w kółko...pocieszam się, że to progesteron szaleje i chroniąc babelka skacze mi po żołądku...
Migotko...olej ich wszystkich...ją mam dziś wypisz- wymaluj to samo...czuje się osaczona, cały czas ktoś chce mi organizować czas i daje "dobre" rady...a ją ich nie chce, nie potrzebuje...marze o odrobinie spokoju, ciszy i wytchnienia...mój tz tego nie chce, nie umie zrozumieć...narzeka, że jestem nie do życia, że nie spotykamy się że znajomymi...dodam, że sam przez ostatnie 9 miesięcy leżał chory i to ją się nim zajmowalam, a teraz rolę się odwrocily i jest mi normalnie przykro...powiesz mi w końcu Migotko czy będziesz rodzic na strzelców??? Do kogo chodzisz do dr? Mogę wiedzieć? ![]() Perfuzja, czy Ty aby nie jesteś Służba Zdrowia???
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co jest okNie mam truskawek a tu mi co chwile o truskawkach nadajecie!! Tak drażnić ciężarną WSTYD ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
OOooooo witam Planuję na strzelców, ale tylko dlatego, że otwarli tam Instytut Marki i Noworodka. Mam ogormną nadzieję, że do tego czasu szpital zbierze pozytywne opinie. Chodzę do Pana dr Czarneckiego.Wcześniej Strzelców uznawany był za największą rzeźnię w regionie i znam kilka osób które tam rodziły i mówiły, że wszędzie ale nie tam... pożyjemy zobaczymy, Chciałam na Łubinowej, ale niestety u nich trzeba urodzić w terminie, nie może być wcześniak do tego dochodzą koszty wizyt u odpowiednich lekarzy, którzy mogą wypisać skierowanie właśnie tam. Z powodu Łubinowej pierwsze wizyty chodziłam do Pana Bystrzejewskiego, ale ostatecznie zostałam u Czarneckiego A ty gdzie chodzisz? Kiedy termin?
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Mala migotko
współczuję zachowania teściów i męża, proponuje żebyś zabrała męża na wizytę do lekarza i zapytała go o dźwignię i przy mężu mówiła do lekarza że zapachy ci przeszkadzają. Mąż jak usłyszy rady lekarza to się ocknie ...moj mąż na szczęście mnie dobrze traktuje i dba o mnie, ajak usłyszał od moich rodziców że mam dbać o siebie i od wszystkich znajomych też to by mnie w szklarni zamknął mojemu to w pierwszych dniach dobrej nowiny posunęła też książkę o tym jak zmienia się kobieta, jej ciało i że potrzebuję wsparcia, bo przecież dla mnie to też nowa sytuacja i też mam obawy. Za to rodzice mi mówią o jakiś zabobonach wtedy wychodzę bo nie chce mi się tego słuchać...tego nie rób, tamtego nie nos...
|
|
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam 6tydzien-w srode zaczne 7 ![]() ![]() ciagle czuje sie,jakbym miała pelny pęcherz-nawet po wc za pare minut mam takie uczucie aaa i co do soczewek.Nosze miesieczne,ale awsze jak w nich spalam w dzien z godzinke nic nie było.Teraz po 3minutowej drzemce robi mi sie oko(czasem lewe czasem prawe)czerwone.Bede chodzila chyba caly dzien slepa bo kto wie kiedy zasne nagle a potembede wygladala jak wściekły królikhaha Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-06-14 o 21:02 |
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
O nie, ja naprawdę chce tylko jedno w tym rozdaniu
A wyniki wyglądały na średnie - hemoglobina troche pod kreska i hematokryt sporo poniżej - ale gin stwierdziła, ze wszystko w porzadku.
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2902 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mój tż dba o zapasy owocowe w domu bo to "witaminy przecież a ja ich potrzebuje" mam kiwi, banany, truskawki, pomarańcze, grejpfruty, jabłka, gruszki już powiem Wam uszami mi wychodzą te owoce i od 2dni jem sałatki owocowe ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Uciekam do mojego Dobrej nocy Wam życze
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny przytyłam i nie podoba mi się to
|
|
#2904 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ok. 9/10 tydzień a dalej mam mdłości (najgorsze rano, ale wieczorem też nie jest za dobrze) , też przeszkadza mi bardzo częste bieganie do toalety.
Ogólnie jestem 1,5 kg na plusie niestety, boję się co będzie dalej.. (obecna waga 65 kg) w ubrania się już nie dopinam, zaczynają być lekko ciasne. Biustu też dużo mi przybyło (aż zaczyna mi przeszkadzać a normalnie mam 75 B) biustonosze ciasne, trzeba kupić większe w końcu. Ból brzucha dalej mi dokucza, ale to podobno normalne bo macica się powiększa. Co do witamin lekarka stwierdziła że dopiero w II trymestrze, teraz nic poza przepisanymi lekami (mam no-spę, duphaston i kwas foliowy) Położna w szpitalu polecała mi Prenatal Classic, aż spytam się gin przy następnej wizycie. Niestety należę do osób z niskim ciśnieniem ( od zawsze góra - 110/60) i teraz w ciąży bardzo źle się czuję, często nawet leżąc w łóżku robi mi się słabo, zdarzają mi się zasłabnięcia i omdlenia. Niestety duphaston jeszcze do tego obniża ciśnienie.. Kawy pić nie mogę bo mnie odrzuca, nie wiem jak z colą - też podobno nie wolno, zielona herbata też nie wskazana. Nie mam pojęcia jak podwyższyć ciśnienie...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-14 o 21:16 |
|
|
|
#2906 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wypożyczę Ci moją teściowa na tydzień i taaaaak Ci ciśnienie podskoczy że do końca ciąży nie będziesz musiała sie martwic
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odpisała, że trudno to zinterpretowac bez badań izaprasza na wizytę... czyli nadal nie wiem, czy to normalne i mam nie panikować, czy się zrywać z pracy:/ ale już chyba wytrzymam do środy, bo chyba 3 dni nic nie zmienią
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-06-14 o 21:51 Powód: nowe fakty;) |
|
|
|
|
#2909 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
mi własna mama podnosi (chyba jest na mnie obrażona, że się źle czuję), więc trudno pomyśleć jakie bym miała bez niej
)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

Jakbym w pysk dostała, przysięgam. Zamknęłam się i nie miałam siły argumentować... zwyczajnie chce mi się ryczeć... już myślałam, że jest dobrze...

Jutro będzie lepiej zobaczysz

już ochłonęłam, powiem mu co mi leży na wątrobie i niech się dzieje wola nieba
16.06.2012r.