Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 09:01   #2941
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Nasza noc o niebo lepsza od kilkunastu poprzednich. Mała zasnęła o 20 przy butelce (mąż zmusił mnie do podania mm-powiedział że może pośpi dłużej i ja muszę odpocząć, daliśmy NAN, bo takie mleko miałam w domu, zobaczymy reakcję skazową). I Blanka budziła się regularnie co trzy godziny. O 23 zrobiła jeszcze mega kupsztala Więc żeby się nie rozbudziła, ja ją karmiłam, a Mariusz zmieniał pampersa, nie mogłam się powstrzymać od śmiechu A teraz co robi? Oczywiście jeszcze śpi, razem z tatusiem, bo tatuś musi się wyspać położyła sobie rękę na Jego głowie i zadowolona z życia. Ale jak mama chce się wyspać w ciągu tygodnia, to nie Taka córeczka tatusia! Złośliwiec mały
fajnie, ze odespalas w koncu
u nas niestety wrecz przeciwie
Stary 2013-06-16, 09:02   #2942
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
fajnie, ze odespalas w koncu
u nas niestety wrecz przeciwie
Do odespania to potrzebuję przynajmniej trzech-czterech takich nocy

Może nasze dzieci zamieniły się miejscami?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:22   #2943
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dzień dobry Zgadzam się z Tobą w 100%, jedynaki są pokrzywdzone. Zresztą najlepiej to by było mieć kilkoro dzieci-nigdy nie wiadomo czy jedno się nie odwróci od Ciebie na starość, czy nie powyjeżdżają w ☠☠☠☠u albo coś. Wystarczy wyobrazić sobie siebie za 20 lat przy jakiejś imprezie rodzinnej-czy chciałoby się siedzieć w 3/4 osoby czy mieć dużą, głośną rodzinę przy stole (to drugie to moje marzenie).
Na ten temat to się może Bokeh wypowiedzieć bo ma porównanie-ona jedynaczka, TŻBokeh z wielodzietnej rodziny...
ja też jedna, mąż z 3 rodzeństwa

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Hej!
Nadrabiam i konca nie widac, jestem na sobocie okolo poludnia.

Wyjazd sie udal, tz prezentacja poszla gladko, Yae tez byla dzielna i grzeczna.
Za wszystkie kciuki dziekujemy.

Dla ciekawostki: dzis dzien ojca u nas.

Bylismy w sklepie z zabawkami i sa oballe (szaja postaralas sie kobieto) i jest nawet taki w ksztalcie pilki do futbolu amerykanskiego.
My kupilismy zabawki z lamaze: ksiazeczke puzzle i grzechotke slimaczka. Jest szal!! W nagrode pierwszy raz uslyszalam Yae smiejaca sie na glos (tz akurat wtedy musial wyjsc). Jakie to bylo cudowne!!
lamaze też znam, oni mieli super klocki kiedyś...:

http://www.dadum.pl/klocki-magnetycz...dy-lamaze.html

wycofane ze sprzedaży, nie wiem czemu bo super są

Dobra, idę na bóstwo się robić
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:23   #2944
nafiyqa
Zakorzenienie

Fewcia, koniec swiata - 6:30, maz spi, dziec spi, a Ty na wizazu

U nas noc ok jak na Kube. Pobudki co 2,5h-3h.
Zauwazylam, ze tak jest co drugi dzien. Czyli jutro znow co 1,5h bede wstawac...

Wczoraj caly dzien spedzilismy na dworze, na deptaku przy plazy, dzis znow dwor w planach, ale tym razem grill z tesciami

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:56   #2945
e_vel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41341085]
A do tyłu chyba właśnie każde dziecko lezie na początku tuż przed czworakowaniem właśnie.[/QUOTE]
Karinka do tyłu wogóle nie raczkowała od razu CZWORAKOWAŁA, ale tylko 3 tygodnie i nauczyła się chodzić
Cytat:
Dzień dobry!

Nasza noc o niebo lepsza od kilkunastu poprzednich. Mała zasnęła o 20 przy butelce (mąż zmusił mnie do podania mm-powiedział że może pośpi dłużej i ja muszę odpocząć, daliśmy NAN, bo takie mleko miałam w domu, zobaczymy reakcję skazową). I Blanka budziła się regularnie co trzy godziny. O 23 zrobiła jeszcze mega kupsztala Więc żeby się nie rozbudziła, ja ją karmiłam, a Mariusz zmieniał pampersa, nie mogłam się powstrzymać od śmiechu A teraz co robi? Oczywiście jeszcze śpi, razem z tatusiem, bo tatuś musi się wyspać położyła sobie rękę na Jego głowie i zadowolona z życia. Ale jak mama chce się wyspać w ciągu tygodnia, to nie Taka córeczka tatusia! Złośliwiec mały
klask i: ale się cieszę od razu lepiej dzień się zaczyna

Ja już Wam kiedyś pisałam, że ja mam 3 młodsze siostry i brata najmłodszego i wiadomo, ze jak byliśmy młodsi to czasem nerwy były bo też nie wszystko mogliśmy mieć ale nie zamieniłabym ich nigdy na świecie. a wakacje spędzaliśmy u babci i zwiedziliśmy kawał Polski jedno- dwu- dniowymi wycieczkami (nawet pod namiotem) i to było super I wiedziałam od zawsze, że nie chce mieć 1 dziecka- ale więcej niz 3 to też bym nie chciała... Zresztą, inne czasy są - dużo cięższe, nawet moi rodzice mówią, że w dzisiejszych czasach to oni rozumieją, że się ludzie na duże rodziny rzadko decydują.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:06   #2946
sylwietta1988
Zakorzenienie

Fewciu, bardzo sie ciesze, ze wreszcie dobre wiadomosci od ciebie

Nawijko, fajnie Wam sie dzien zapowiada

co do nocki- Bartun usnął wczoraj o 20, wstał o 7,15 trzy pobudki jedzeniowe były na spiocha i mamusia wypoczęta do granic mozliwosci

BLACK- u nas też mały kropka w kropkę całay maż, kazdy to widzi i mówi, tylko nosek ma mój mały z czego baaaaaardzo sie cieszę bo małzon ma typowy nos swojej rodziny- długi i spiczasty za to po mężu ma geste włoski (na razie jeszcze bardzo króciutkie), widac, ze bedzie miał fajną czuprynę.

Wiecie, bardzo Wam zazdroszcze tych lumpowych łowów za grosze... u mnie blisko lumpik, gdzie ceny z kosmosu... za dresiki chca 12-15 zł.... nowe bym kupiła. A taki zarąbisty lumpek znam w kielcach (regularnie tam byłam jak studiowałam, za grosze perełki wynajdowałam), a teraz jechac 75 km do niego (w 1 strone) to mi sie zupełnie nie opłaci. Dlatego buszuje po all i tablicy. jutro wlasnie muszę przejrzec co pasowałoby małemu dokpuic. Mam juz troche ubranek jesiennych i zimowych, ale przydałoby sie wiecej

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

miałam jeszcze zapytac o jedną rzecz, może któas z Was mi pomoze- na palcach pod obrączką i pierscionkiem porobiły mi sie po prostu rany. Najpierw bardzo swedziala mnie skóra tam, potem porobiły sie pęcherze, zeszła ta skóra i dalej swędzi.....
juz ze 2 tyg tak mam, zdjełam całkiem obraczke i pierscionek. HELP

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Moze któras krakowska mamusia bedzie chętna, bo mi akurat w oko wpadło
http://tablica.pl/oferta/duza-paka-u...tml#e274749270

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

ILLUSION* widze cie jak ta po weselu? ogarnełas karmienie? czy mały przeprosił sie z butlą?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:16   #2947
LadyWhisper
Zakorzenienie

Sylwia, miałam to samo ale zaraz po ślubie, przełożyłam obrączkę i zaręczynowy na lewą rękę i tak chodziłam dłuższy czas, dopóki mi nie zeszło na prawej, w końcu przełożyłam, ale ściągać muszę np do spania, kąpieli, mycia naczyń

Fewciu, super, że taka nocka piękna!!!

Ja już nie wiem, co ile mały wstaje tak mnie zabija w nocy jeszcze niedawno byłam w stanie chociaż zerknąć na zegar teraz w życiu, wystawiam cyca i idę spać. Ale Pietraszko dał popalić obudził się o 23.30 jak szliśmy spać i buszował do 1.20 pierwszy raz tak!!! Aż mi to nie pasowało hehe

Czekam aż się Mały obudzi i idziemy zachustowani do koleżanki

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Illusion własnie, jak się zabawa udała? Macie jakieś zdjęcia ?

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Widzicie, że mamy już prawie 3tysiące postów? przeca niedawno się nowy wątek zaczął, gaduły

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 10:23   #2948
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Fewciu jak milo dobre wiesci czytac

Ja piekna juz. Karmie teraz.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:33   #2949
sylwietta1988
Zakorzenienie

powodzenia Szajka
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:35   #2950
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Haha babcia pojechala po bandzie
Ilussion, a chwalilas sie gdzieś swoim salonowym wnętrzem, bo szukam inspiracji na wykończenie? bo chyba w podobnych klimatach gustujemy.
Wnętrza jako takiego nie wklejałam. Ja mam salon z aneksem kuchennym, ściany kolor szary, na jednej ścianie w salonie szara tapeta, Meble: czarna kanapa narożna, czarny stolik na telewizor, białe grube półki na ścianie, biały szklany stolik kawowy, szary dywan. Dodatki w fiolecie. Meble w kuchni białe na wysoki połysk z czarnym blatem i czarnym szkłem nad blatem. Tylko stół jest takim akcentem ocieplającym wnętrze bo jest bukowy drewniany, krzesła czarne. Podłogę mam w całym mieszkaniu (oprócz łazienki oczywiście) dąb bielony. Drzwi wewnętrzne też dąb bielony.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Akuku
Aleeee super
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Eee wcale nie, niby tak powinno być ale kiedyś z ciekawości sprawdzałam na swoich i było raz po lewej raz po prawej. A spodnie wszystkie ewidentnie damskie...
Ooo widzisz o jak spotkam tą kobitkę to jej powiem że nie ma racji "bo Kija mówiła że..."
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
a jakoś tak wyszło
hmm, mówisz licytować to tak :co tygodniowe wychodzenie na lumpy, powrót dwie pełne siaty i to tylko za 20zł kupowanie nie tylko dla małego ale dla siebie, Tż i dla kogo kto się tylko napatoczy
ostatnio Tż kupiłam koszulkę tommiego Higlifera, sobie płaszczyk wiosenny z H&m, małemu kamizelke wełnianą, pajacyka i spodnie wszystko Ralpha Laurena i wydałam na to tylko 10zł

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej
Wybaczcie że nie cytuje ale jestem daleko w tyle,jutro mam straszny dzień w szkole i chciałam Was poprosić o kciuki!
Już mam rozstrój żołądka i telepawke:-(

Jak przeżyje jutro to będę zbawiona!
:kcuki:
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
ale beznadziejna ta 3 czesc lasvegas. dobrze ze nie wydalismy kasy na kino bo bym zla byla ...
To teraz nie wiem czy oglądać a mam ściągnięte
Cytat:
Nie uwierzycie!
Tutaj tez jest szal na oballe!!
Pokaż jakie u Was są
Stary 2013-06-16, 10:35   #2951
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

Fewciu bardzo miłe wieści, oby jak najwięcej takich

Moja Mała po ogromnych trudach zasnęła po 2, a obudziła przed 6 Wiecie jak się wystraszyłam? Budzę się świeci słońce, w ułamek sekundy byłam na równych nogach i odkrywałam Ewcię, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Tak się strasznie wystraszyłam, że coś się stało, że aż mnie głowa rozbolała z tego wszystkiego

A od wczoraj schizuję, bo byliśmy rano u moich Rodziców i po południu mi dzwonili, że albo się zatruli czymś, albo żołądkówka Żeby tylko Ewunia się nie zaraziła i pół wieczora sobie plułam w twarz, że mogliśmy nie jechać
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 10:44   #2952
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41343553]Fewciu jak milo dobre wiesci czytac

Ja piekna juz. Karmie teraz.[/QUOTE]

jak to już ??? Ty zawsze piękna ! powodzenia !
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Sylwia, miałam to samo ale zaraz po ślubie, przełożyłam obrączkę i zaręczynowy na lewą rękę i tak chodziłam dłuższy czas, dopóki mi nie zeszło na prawej, w końcu przełożyłam, ale ściągać muszę np do spania, kąpieli, mycia naczyń

Fewciu, super, że taka nocka piękna!!!

Ja już nie wiem, co ile mały wstaje tak mnie zabija w nocy jeszcze niedawno byłam w stanie chociaż zerknąć na zegar teraz w życiu, wystawiam cyca i idę spać. Ale Pietraszko dał popalić obudził się o 23.30 jak szliśmy spać i buszował do 1.20 pierwszy raz tak!!! Aż mi to nie pasowało hehe

Czekam aż się Mały obudzi i idziemy zachustowani do koleżanki

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Illusion własnie, jak się zabawa udała? Macie jakieś zdjęcia ?

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Widzicie, że mamy już prawie 3tysiące postów? przeca niedawno się nowy wątek zaczął, gaduły

hahaha ja to samo ! nawet przestałam rejestrować ile razy ją karmie

a ja dziś do rodzicó na obiad a potem na rolki z Yellow

Jak któa slązara chce to zapraszamy

Illusion fotki dawaj

AHA zapomniałąbym ! Hania dziś siadła w bujaku sama ! tak do przodu jak Duduś Hope teraz siedzi przypięta i szkrobie paznokciami po zapięciu

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-06-16 o 10:45
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:57   #2953
litllesweetangel
Lurker ;)

Podczytalam ale cos nie mam weny.

Napisze tylko, ze spalam do 10 rano! No powiedzmy z przerwami bo mala stekala od 7 ale TZ sie nia zajmowal <3

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:08   #2954
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Cholera, nawet nie wiecie, jak malz mi urosl hahaha dumny jak pawy lazi, ze mial racje
uuuhuhuhuhu

Cytat:
Nasza noc o niebo lepsza od kilkunastu poprzednich.
Ale super że wreszcie się wyspałaś

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41342034]Ciekawa jestem, a propos, czy Authentic jeszcze się odezwie do nas?[/QUOTE]

Też o niej myślałam. I wydaje mi się że tylko raz wpadła z nowiną i już się raczej nie odezwie :/ a szkoda

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jadę dzis do mamy. Jest już chyba ze 40 stopni......
u nas też upał ale 40 st chyba nie ma

Cytat:
Wyjazd sie udal, tz prezentacja poszla gladko, Yae tez byla dzielna i grzeczna.
Ale super że wyjazd się udał

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
U mnie też, tyle, że Domcia obudziła się o 24:30 z krzykiem - jak się okazało siuśki jej bokiem wypłynęły i spała tak bidulka jakiś czas. Ostatnio woli spać na boku. Zjadła trochę i spała do 6. Także dziś jedna pobudka, tyle że trochę dłuższa
Moja też ostatnio lubi na boku spać. Szybciej tak zasypia.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Karinka do tyłu wogóle nie raczkowała od razu CZWORAKOWAŁA, ale tylko 3 tygodnie i nauczyła się chodzić
Ooo to szybko

Cytat:
Ale pędzimy

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
A od wczoraj schizuję, bo byliśmy rano u moich Rodziców i po południu mi dzwonili, że albo się zatruli czymś, albo żołądkówka Żeby tylko Ewunia się nie zaraziła i pół wieczora sobie plułam w twarz, że mogliśmy nie jechać
napewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a ja dziś do rodzicó na obiad a potem na rolki z Yellow

Jak któa slązara chce to zapraszamy
ale fajnie ja nie mam rolek, buuuuu

a dzieciaczki z kim zostawiacie??

Daria dziękuje za gratulacje

Dziękuję za miłe komentarze do zdjęć w k.

Szklana, tak to zdj zrobione w parku róż Jak Ty to poznałaś?

A co do zdjęcia na którym Daria mnie atakuje Zaraz po ataku na buzie i oko, zaczęła szarpać i ciągnąć mnie za włosy i wyrywać A jaką radochę miała
Przeważnie właśnie zanim biorę Darie na ręce do muszę związać włosy.
Stary 2013-06-16, 11:15   #2955
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

Gratisowo zdjecie w załączniku ( zdjecie zawiera lokowanie produktu) Może wyslę je do Biedronki??
Super Reklama pieluch pierwszorzędna
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Jako, ze moje dziecko dorasta i konczy dzis 4 miesiace!
Spóźnione buziaki

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Mniam, mniam
Wcina aż miło

Więcej nadrobię wieczorkiem bo jedziemy z TŻtem do parku na spacer.
Stary 2013-06-16, 11:18   #2956
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, a z kim zostawiacie Maleństwa?
też chcę rolki z wami :P

w ogóle to miałam iść do koleżanki na kawę, ale jak mi mały zasnął tak śpi już prawie 2 godz daaaaaaaaaaawno mu się to w dzień nie zdarzyło. Także na kawę dziś nie idę i znowu mi zostaje samotny spacer w parku chyba, że któraś ze ślązaczek ma ochotę na spotkanie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-06-16 o 11:20
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:30   #2957
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

w ogóle to miałam iść do koleżanki na kawę, ale jak mi mały zasnął tak śpi już prawie 2 godz daaaaaaaaaaawno mu się to w dzień nie zdarzyło. Także na kawę dziś nie idę i znowu mi zostaje samotny spacer w parku chyba, że któraś ze ślązaczek ma ochotę na spotkanie
to chodz! ja z rodzicami tzn jedziemy razem na doline a oni z nia pospaceruja

jejku mała urzadza mi taki histerie! nagle! bawi sie i nagle placz nie z tej ziemi i jesc nie nic nie! z trudem ja uspokajam i zasypia. od paru dni tak
Stary 2013-06-16, 11:32   #2958
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

gdyby mój Tż nie miał wolnego to bym przyjechała

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Bokeh, Yellow, ja dziś z Tż będę w parku. Może Was spotkamy Będę się rozglądać
o ile wogóle do parku jedziecie..

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-06-16 o 11:33
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:35   #2959
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
gdyby mój Tż nie miał wolnego to bym przyjechała

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Bokeh, Yellow, ja dziś z Tż będę w parku. Może Was spotkamy Będę się rozglądać
o ile wogóle do parku jedziecie..
nieee dolina 3 stawow
Stary 2013-06-16, 11:36   #2960
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
nieee dolina 3 stawow
Stary 2013-06-16, 11:47   #2961
YellowSheep
Rozeznanie

Silver na dolinę 3 stawów
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:50   #2962
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,
czytam Was na bieżąco, ale się nie odzywam, bo jakiegoś doła złapałam.
Wczoraj spędziliśmy dzien we 3 dzisiaj tez mielismy jechać na spacer, ale chyba już mi się odechciało...

Powiem tylko tyle, że mam do siebie mega pretensje, że zaczełam Julce rozszerzać diete od owoca, tym sposobem, ona teraz nie chce jesc. Żaden słoik z obiadkiem jej nie pasuje, nawet te które na początku chętnie zjadała czyli ziemniaczki ze szpinakiem czy zupka jarzynowa. Probowałam juz 3 dni dać jej jakiś słoik z mięskiem, albo chociaż marchewke z ziemniakiem, dzisiaj szpinak z ziemniakiem i nic. Tak ją podbija na wymioty, że aż się dusi, nie łyka, tylko posmakuje i wypluwa. NIe mam już siły na takie jej jedzenie jestem beznadziejna.......

Wy wszystkie piękne i szczęśliwe, a ja taki tłumok...

ajjjjjjjjjjjj

szaja
, kciuki za chrzciny

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:54   #2963
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
co do nocki- Bartun usnął wczoraj o 20, wstał o 7,15 trzy pobudki jedzeniowe były na spiocha i mamusia wypoczęta do granic mozliwosci
I Ty się wyspałaś po trzech pobudkach? Czy tylko cycka wykładałaś i od razu spałaś?

Ale fajnie macie z tymi spotkaniami - wiem, powtarzam się, ale strasznie Wam zazdroszczę, bo ja trochę samotna się czuję

Wyszłam z Domcią na spacer i za chwilę wróciłam z nią na rękach do domu. Ryk nie z tej ziemii - chyba też już gondola jej nie odpowiada. Teraz śpi od półtorej godziny

Dolina 3 stawów? Brzmi pięknie

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Wczoraj spędziliśmy dzien we 3 dzisiaj tez mielismy jechać na spacer, ale chyba już mi się odechciało...

Powiem tylko tyle, że mam do siebie mega pretensje, że zaczełam Julce rozszerzać diete od owoca, tym sposobem, ona teraz nie chce jesc. Żaden słoik z obiadkiem jej nie pasuje, nawet te które na początku chętnie zjadała czyli ziemniaczki ze szpinakiem czy zupka jarzynowa. Probowałam juz 3 dni dać jej jakiś słoik z mięskiem, albo chociaż marchewke z ziemniakiem, dzisiaj szpinak z ziemniakiem i nic. Tak ją podbija na wymioty, że aż się dusi, nie łyka, tylko posmakuje i wypluwa. NIe mam już siły na takie jej jedzenie jestem beznadziejna.......

ajjjjjjjjjjjj

szaja
, kciuki za chrzciny
nie pisz tak, bo dostaniesz klapsy na goły tyłek!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:00   #2964
s i l v e r
Zakorzenienie

mala za dzisiejsze załatwianie chrzcin

Szajka za chrzciny

sarah co do rodzeństwa, ja mam 6 lat starszą siostrę i naprawdę bardzo się cieszę że ją mam. Super się dogadujemy i nie wyobrażam sobie że miałabym być jedynaczką.
I chcę żeby Daria też miała rodzeństwo

cala zabraniamy Ci tak pisać!!! Jesteś cudowną mamą!!!
Chcesz klapsa?!?!

Dziś leci film "kochaj i tańcz". Mało polskich filmów mi się podoba a ten już chyba 5 razy widziałam

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-06-16 o 12:03
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:03   #2965
Ewik86
Zakorzenienie

jaki tu spokój na na na na, nic się nie dzieje, na na na na

też się przyłączam - Szaja za chrzciny Dorci

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-16, 12:06   #2966
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

ajjjjjjjjjjjj

szaja
, kciuki za chrzciny
ale co ma do tego że od owocu? mogłobyć tak samo jakbyś dała obiadek potem owoc i już obiadku by nie chciała.... moja też nie chce szpinakiem pluła wszędzie mimo że wasze dzieciaczki lubią ona w ogóle ostatnio do jedzenia jakaś wybredna jest i tez mnie to martwi... ale przecież to nie nasza wina ! nos go góry

Ewik brzmi pięknie a jest tak o :P tzn fajnie tam jest i jest taka długa trasa rolkowo rowerowa i ogólnie jakiś spotr pouprwiać to właśnie tam dużo lasów i fajne trasy ale jakoś specjalnie pięknie to tam nie ejst :P http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...tko_przez.html tu z lotu ptaka a w tych wieżowcach u góry kiedyś mieszkałam
Stary 2013-06-16, 12:13   #2967
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
ale co ma do tego że od owocu? mogłobyć tak samo jakbyś dała obiadek potem owoc i już obiadku by nie chciała.... moja też nie chce szpinakiem pluła wszędzie mimo że wasze dzieciaczki lubią ona w ogóle ostatnio do jedzenia jakaś wybredna jest i tez mnie to martwi... ale przecież to nie nasza wina ! nos go góry

Ewik brzmi pięknie a jest tak o :P tzn fajnie tam jest i jest taka długa trasa rolkowo rowerowa i ogólnie jakiś spotr pouprwiać to właśnie tam dużo lasów i fajne trasy ale jakoś specjalnie pięknie to tam nie ejst :P http://katowice.gazeta.pl/katowice/1...tko_przez.html tu z lotu ptaka a w tych wieżowcach u góry kiedyś mieszkałam
ooo inaczej sobie to trochę wyobrażałam

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-16, 12:21   #2968
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
napewno będzie dobrze

Szklana, tak to zdj zrobione w parku róż Jak Ty to poznałaś?
Dzięki

Spędzałam tam kiedyś każdą wolną chwilę, także znam ten park na wylot

Cytat:
To tak ładnie brzmi

Szaja kciuki za chrzciny
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:26   #2969
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
domyślam się

czemu ona płacze i nie chce jeść

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1....html#TRrelSST

JAK, pytam ?! jak mogła się zorientować po pewnym czasie....
Stary 2013-06-16, 12:32   #2970
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzięki

Spędzałam tam kiedyś każdą wolną chwilę, także znam ten park na wylot

To tak ładnie brzmi

Szaja kciuki za chrzciny
Kochana, jak zatory? Uspokoiło się wreszcie coś w tym temacie czy nadal Cię męczą?

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości