|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Pani my już choinki nie planujemy. Ewentualnie malutką na komode. Bo Olek i tak pełza z prędkością światła więc w naszym mieszkanku nie byłabym w stanie go upilnowac. U mamy juz szarpal kwiaty stojące na ziemi więc choinka to dopiero będzie atrakcja
A z tym podnoszeniem kolanka to nie ogarniam. Tzn nak on będzie na kolanach i będzie się podciągal? Wieka robimy tsh. A ja się denerwuje bo Olek raczej nie przepada za obcymi więc już przez to będzie płacz a co dopiero potem. I oby szybko o tym zapomniał Udanej imprezki życzymy
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
nie wierzyłam jak mi mówili, że to takie ciężkie
![]() Cytat:
ciąża ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wielkie gratki!!!!! małe WIELKIE szczęście!!!
|
|
|
#2943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ledwo się trzymam na nogach, choroba rozwaliła mnie na łopatki. Do tego Julek, który ma pełno energii Nie wiem o co chodzi, ale bolą mnie wszystkie zęby, dziąsła i podniebienie ![]() :conf used:Agatka Wika nie dziwię się, ze jesteś zła i rozgoryczona ![]() Cytat:
Cytat:
Jak mu mleko sikało w buzię. On przez łapczywość picia ulewał tak, że po karmieniu wszyscy musieli się przebierać... a jak skończyłam go karmić i musiałam laktatorem odciągać to nie wierzyłam, że takie ilości miałam. Cały zamrażalnik w mleku był (miałam odkładać do banku mleka). ahh, fajne to było ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Iza trzymam kciuki (chociaż ja niestety też słyszałam teksty, że szyjki prawie nie ma i trele morele i do końca tygodnia pani urodzi...) Edytowane przez inutil Czas edycji: 2013-12-10 o 22:37 |
||||
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też powtarzali że jeszcze zatesknie za tym jak Olek był malutki ale mimo że muszę teraz cały czas go pilnować to i tak jest o niebo lepiej niż jak był mały i cały czas płakał a ja często z nim z bezsilności
Pani teraz jeszcze wywołać muszę
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obserwuj Maguś. choć na pewno Olek mądrzejszy motorycznie od T. ![]()
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny- chciałam napisać, że bardzo Was lubię
![]() kocurku- ani się nie obejrzysz a będzie roczek ![]() esesia- to Ci Zosia, za tydzień będziesz zaskoczona jak pobiegnie pani- hahah- super akcja z cumelkiem i Mamą widać Babcia polubiła smoczka tak samo jak wnusiu![]() Maga- szybko pójdzie w labo- zobaczysz, nie taki diabeł straszny inutilku- kurujcie się chorowitki
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
ale emocje
izuś trzymam za Was kciuki a czy Miko się ruszał podczas porodu hm... nie pamiętam ale ja mało co pamiętam z porodu ![]() kocurku- ale ten czas leci esesia- brawa za pierwsze kroczki inutil- kurujcie się rena za wagę
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak Iza?
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
W nocy nic się nie działo,oprócz bóli @ ale to juz standart.Wczorajsze ktg nic nie wykazało,ale małemu znowu wyszło podwyższone tętno Sluz dalej mam podbarwiony na brązowo .
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Iza, robili Ci juz jakies badania? Morfologia, CRP? Pospalas troche ?! ![]() Śpij kiedy tylko możesz. Wkurzal mnie ten tekst, teraz doceniam
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Kubku nie robili mi żadnych badań.Nawet się wyspałam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Iza, a ja juz myślałam, że Dominika powitam, jak na wizaż wejdę
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#2955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie smok jest w codziennym użyciu od bardzo dawna, już nawet nie pamiętam, od kiedy. Działa, działa, gdyby nie działało, to bym go nie karmiła telewizją I tak mam wyrzuty... Kubek tekst o spaniu Iza rodź już, bo się wykończysz nerwowo :P Kciuki ![]() Dziewczyny jak wczoraj czytałam te Wasze dochodzenie who is who to się tak śmiałam Nie ma opcji, w przyszłym roku dołączam ![]() Berbie daj znać, jak paczuszka dojdzie
|
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
emocji ciąg dalszy
![]() a umiesz na zawołanie? mnie wciąż wkurza ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44108346] Działa, działa, gdyby nie działało, to bym go nie karmiła telewizją I tak mam wyrzuty... [/QUOTE]każdy ma jakieś wyrzuty. u mnie je wzbudza Monika ( ![]() (póki co czerwone światełko TV też jest interesujące )
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
Pani, w dzien nieeee. I sie chyba nie nauczę
Jak on zaśnie to mam milion rzeczy do zrobienia. Za to wczesnym wieczorem na zawołanie śpię W nocy z kolei mi sie jakies czuwanie nad nim uaktywnia...Iza, dawaj Dominika!
|
|
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza miałaś przez noc urodzić
Wchodzę a tu nic
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety widać młodemu dobrze w brzuszku
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Tak się zastanawiam czy jak dzis rozwarcie się nie zwiększy i ktg wyjdzie ok nie zapytać o wyjście..
|
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza ja obstawiam ze dzis urodzisz, u mnie tak samo sie zaczynalo i w ciagu 18 godzin mialam Tosiule poza brzuchem
![]() Hehe a propo smoczkow- bylam wielkim przeciwnikiem smoczkow, nie dawalam Tosi na poczarku, natomiast babcia caly czas nalegala zeby jej dawac to bedzie spokojniejsza, ale ja uparcie - nie..wkoncu przyszedl dzien ze trzeb bylo zrobic eeg i Tosia absolutnie nie chciala miala wtedy jakos 7 tygodni, i tak do 6 miesiaca, testowalam chyba ze 3 rodzaje i nic - nie i koniec, bawila sie nimi, az wkoncu pewnego dnia gyd pierwszy raz wybralismy sie w podroz 120km Tosia zassala sie i od tamtego momentu nie chce puscic - tzn do snu, wozku i samochodu dostaje - ale najlepsze jest to ze teraz babcia - mowi jak widzi Tosie ze smokiem - "wez jej nie dawaj tego smoka itp..." ...dzis do pediatry na 16.15 trzymajcie kciuki zeby Tosiula nie plakala, bo ostatnio to jest masakra u lekarza ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Iza ja bym nie wychodzila - w szpitalu jestes pod stala kontrola - bedzie dobrze ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- strasznie mi sie podoba http://www.youtube.com/watch?v=eFJWkqNt8M0---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- ...ostatnim czasy tak sobie mysle, ze przez ostatnie 11 miesiecy wylalam tyle lez ile przez cale swoje zycie tylu nie uzbieralam, ale jednoczesnie tyle razy powiedzialam "kocham" ile nigdy przez cale swoje zycie ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Monika zamowilam "jest tam kto" i "gdzie idziemy" musze odebrac z Empiku
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Panika no co...ja mam choinkę stożkową więc nie mam na niej bombek itd...
oj tam, oj tam BERBIE a widzisz?? hihi widać że masz mózg ciążowy hihi ![]() DZIEWCZYNKI kiedyś pisałyście o tanich aptekach możecie przypomniec jakie to? (internetowe)
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-12-11 o 10:18 |
|
|
|
#2963 | |||
|
Zakorzenienie
|
zwariowałyście! przez te mikołajki mam tyle do nadrabiania że mdleje
a ile sprzątania przed świtami.. a jak mało czasu przy ciągle kombinującym dziecku.Cytat:
Tak samo pan B, chociaż raczej wredny to po CC był miły.-pewnie dlatego że widział ile się wycierpiałam przy SN. No i ładnie mnie zszył ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44061858]Ja musiałam pokazywać wkładkę i po porodzie sn i po cc (w różnych szpitalach). Ranę też zresztą.[/QUOTE] ja też i po # i przy krwawieniu w 23tc i po cc Cytat:
ja miałam ogromny problem bo chciałam prawie wszystkie... te chwile jak był maleńki (a mój naprawdę był tylko chwile) chciałabym wszystkie mieć w albumie |
|||
|
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
Iza delektuj się jeszcze czasem gdy Dominik jest w brzuszku
![]() nie upieraj się na siłę na wyjście do domu, to już lada chwila, szybko zkeci Ci ten czas na święta będziecie już pewnie w domu baaa na bank![]() Maga, Kundzia spokojnych pobrań wczoraj mi Uśka pierwszy raz rozpłakała się(edit: histerycznie zawyła) na widok pielęgniarki w przychodni...jeszcze na odchodne patrzyła się na nią "spod byka", o dziwo panią dr akceptuje Zeberka ja też ![]() Eliza ciąża zobaczysz na koniec![]() Esesko to samo sobie pomyślałam jak mi wczoraj Uśka zamiast zasnąć po pokąpielowej kaszce zaczęła się chichrać ![]() Perse dziś NDiNZ i boski Adam![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- nie przypominajcie mi o zdjęciach... ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Kubek Ty to masz sterydy w mleku czy jak? ![]() Słodki Ten Twój Tymon co te dzieci mają z tymi metkami? Uśka memla wszystkie napotkane, wczoraj nawet wyciągnęła sobie z leginsów i memlała
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez musze wziasc sie za zdjecia
|
|
#2966 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gdzieś wyczytałam że dziecko na 9 miesięcy stoi jak go rodzic trzyma pod pachy- a mój Kamil sam stoi ale jak tylko wezmę pod pachy to nogi podnosi i trzeba go wziąść na ręce bo za cholere nie stanie ![]() ja napewno będę prowadzić za rączki ale jak sam będzie tego chciał i na siłe mnie za ręce chwytał ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
teraz już tylko jak się ześlizgnie itp ale jak leci na tyłek to potrafii sie bronić przed upadkiem Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój zaczął od szpagatu i teraz i siada i raczkuje z jedną nogą prostą a drugą zgiętą ![]() Cytat:
i skarpetki! bo kurcze tak owijają że to dziecko się rozwija i mój miał ciągle nuzie na wierzchu ![]() no i łapki żeby się nie podrapał jakby miał za duże pazurki, tetrówki też bo może ulewać, chyba tyle |
||||||||
|
|
|
#2967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
iza myślałam, że to już, w takim razie trzymam kciuki dalej!!! odliczam godziny do wizyty... jeszcze 7 niech płynie szybciej
|
|
|
#2968 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44108346] Działa, działa, gdyby nie działało, to bym go nie karmiła telewizją I tak mam wyrzuty... [/QUOTE] Perse no bez przesady z tymi wyrzutami!!! Przecież nie ogląda tv 24/h. Szczerze to chyba nie znam dziecka które w pierwszym roku życia nie oglądało tv ![]() Cytat:
A na ktg pojawiają się już jakieś większe skurcze czy cisza?? Cytat:
Cytat:
Dziewczyny zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty: JANA, Hosenka ![]() i za badanie maluszków żeby poszły szybko i bezboleśnie!!!A u mnie od kilku dni po porannym zastrzyku wypływa chyba połowa zawartości |
|||
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzięki za info a ja CI nie pomogę...
|
|
#2970 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44108346] Działa, działa, gdyby nie działało, to bym go nie karmiła telewizją I tak mam wyrzuty... [/QUOTE]ja specjalnie nie karmię, ale jak sama oglądam to w reklamy patrzy jak zaczarowany Cytat:
za to wieczorami przy tablecie tylko czułam jak mi głowa nagle spada, mdlałam nie zasypiałam ![]() Agatko apteka ta jest tania i polecana http://www.aptekagemini.pl/ Dziewczyny moja siostra była z 3letnią córka dzis u psychologa-mała ma raczej problemy neurologiczne i musi z nią jechać do Krakowa bo "w N. Sączu nie ma neurologa który wystawiłby poprawną diagnozę" szkoda że tego nie wiedziałam wcześniej bo nawet bym sie do tej baby nie wybierała
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

:brzyd al:

w 8 dobie. i nastała cisza 

za wagę

baaa na bank