Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 13:06   #2941
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

ale wieje...

dzis niespodziewanie bylam na meeega imprezie z przedszkolakami arturowymi. jak weszlam do szatni to dzieci sie wlasnie na wyjscie ubieraly. jakas impreza dla zerowkowiczow byla na hali widowiskowej, z nagrodami oczywiscie. wiecie, policja, koszykarze i siatkarki cos tam pokazywali, cheerliederki tanczyly z dziecmi itd. i panie sie mie pytaja czy ja tez ide. no to ja hop do samochodu po wozek, natalke w wozek i idziemy razem. przydalam sie do ubierania i rozbietania dzieci, zaganiania innych na sali itd. za to kinia ulubila jedna ciocie i chodzila tylko z nia natalka spokojna mimo huku na sali, kinia tancowala na calego, a potem zasnela mi w samochodzie. natalia spi do teraz bo od 8 do 12 nie spala, bo przeciez na mikolajkach byla

wialo tak ze mi wozek w poprzek jezdzil - bo jechalismy tam autobusem miejskim do tego raz snieg, raz grad...

nadrobie pozniej

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:15   #2942
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Aha. Co do mojego przepisu na pierniki

Jak chcecie bardzij urosniete do dajcie wiecej amoniaku (2 lyzki).
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:23   #2943
ladanseuse14
Zakorzenienie

dostałam wczoraj od Mikołaja dwa duże filety z łososia, jednego zjadłam na kolację a teraz wstawiłam na parę drugiego

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-12-06 o 13:24
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:27   #2944
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
mamusie karmiące MM ile wasze pociechy jedzą naraz ml?
w nocy potrafi 180 przeważnie 150, w dzień od 40 do 140
Stary 2013-12-06, 13:30   #2945
gorgulek
Zakorzenienie

Przepraszam ale nie nadrabiam bo mam dziś wychodne i muszę się na bóstwo zrobić
Muszę byc gotowa za mniej więcej godzinę, bo mamy wigilię w pracy a później może gdzieś się jeszcze wyskoczy z dziewczynami. Planuję nakarmić M. przed wyjściem a później wpadnę może na karmienie po kąpieli to nie trzeba będzie ściągać, dopiero aż bym wróciła późno

Kasia mogę się usmiechnąć do Ciebie bo wiem, że masz blisko h&m
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:35   #2946
ladanseuse14
Zakorzenienie

gorgulek zrób foto jak się wylaszczysz
Stary 2013-12-06, 13:40   #2947
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Bartek byl zdrowy to 180ml co 4h, teraz roznie, dzis chyba troche mu apetyt wrocil i zjadl 2 razy 120ml a raz 150ml. Ale pic nadal nie chce

Cytat:
Noo zrob zrob

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 13:42   #2948
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Oj ladanka sie nie czepiaj, tez bym nie czekala az wyzdrowieje...
ja zlosliwa jestem - jakby mi ktos powiedzial ze jestem spasiona jak swiniak to na zlosc bym sie nie odchudzala od razu, tylko nabrala sily i wtedy wziela sie za siebie z impetem!

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-12-06 o 15:18
Stary 2013-12-06, 13:45   #2949
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Foto mam zrobione przed wkleję za jakis czas.
Ja napiszę tak - ogólnie nie narzekam, mi zależy żeby brzuch spadł i umięśnić trochę ciało
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:48   #2950
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Foto mam zrobione przed wkleję za jakis czas.
Ja napiszę tak - ogólnie nie narzekam, mi zależy żeby brzuch spadł i umięśnić trochę ciało
czekam
Stary 2013-12-06, 13:53   #2951
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
śmiac mi się cce jak to wszystko czytam ja tu jestem od pierwszego watku i to na pierwsza strone sie załapałam i dzisiaj prosiłam o kciuki i bylo może ze 4 odzewy ale były a powinnam teraz nafrzekać że miało być conajmniej 50 kciuków no ale ostatnio mało się udzielam a jedynie czytam i tez nie raz moje posty były olane ale co tam i tak was
btw pamietam jak sie za olewanie postów brydzia obraziła i miała zamiar uciec z forum ale wróciła ...forum działa jak sprite
ja jestem cham bo
- kciukow nie trzymam piszac to na wizazu tylko zwyczajnie nie piszac o tym
- nie zycze 100 lat na urodziny i imieniny
- na miesiecznice tz nie
- nie gratuluje nowych umiejetnosci

bo wydaje mi sie ze zasmiecam takimi wpisami forum...

a jak chce by moje posty byly widzoczne to pisze na czerwono albo duza czcionka i jeszcze pisze by na pw pisac bo moge cos ominac jak mi zalezy

Stary 2013-12-06, 13:53   #2952
tigaaa814
Raczkowanie

Cytat:
150ml jesli wcina co 4 godziny
180 jesli wytzyma powyzej 4godzin
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:57   #2953
matallewar
Zakorzenienie

Elenka (11 tyg) zjada od 40 do 150 ml co 3-7 godzin.
Od kiedy mieszam pepti z Enfamilem to dużo lepiej.

I PONAWIAM PYTANIE, CZY KTOŚ DAJE PEPTI? Bo mam 3 puszki, a na 99% przechodzimy na Enfamil

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:03   #2954
policzanka
Wtajemniczenie

o mamo jak mi net wolno chodzi:/

probowałam cytowac ale nie wyszło więc z pamięci

Czarna
-witajpodziwiam Cię serio-dwójka dzieci i jeszcze szkoła..ja bym napewno nie dała rady..Julia przeurocza

Little_Spark-Czołem nowa mamusiu!Miło Cię goscić na Naszym
wątkuSynus twoj ma piękne imię!

agaabuu
-tule cię mocno!dobrze pamiętam ze Twoja Tosia ma juz dwa ząbki?jak to się odbywa przy karmieniu-gryzie Cięw sutki?boli to?przepraszam ze tak bezposrednio ale jestem bardzo ciekawa.Mnie ostatnio Lilka w palec ugryzła i tak sobie pomyslałam ze jakbym karmiła cycem to pewnie sutka juz dawno miałabym odgryzionego...

Ms Lullaby-zdrówka!

tigaaa-święta racja!a maluszek cudny!!a te zdjęcie sesyjne

[B]katarzyna2811 mi się tam do pracy nie spieszy.chcem siedziec z Lilką dopóki nie pojdzie do przedszkola.Narazie zyjemy bardzo skromnie i to nam wystarcza.Jesli bieda przycisnie to wtedy czegos poszukam.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Super

W ogóle mój synuś jest the best. Gadamy sobie, opowiadamy, przełożyłam go na brzuszek, i chciałam do niego dalej mówić a ten zasnął ekspresowo
:
Zanudziłas dziecko

'ja-ika-trzeba świrowac zeby nie zwariowac

ladanku moja Lilka odkąd podaje jej zagęstniacz je okolo 100-120ml i zazdroszcze filetów z łososia!

maharet-super ze córcie przyjeli do złobka!a to typowo niemiecki złobek czy polsko-niemiecki?

agravka
-zdrówczka kochana!

jo-asiek-Sliczny mikołajek

gorgulku-baw się dobrze!

ok to teraz lece obiad mężowi szykowac a pozniej moze się w koncu po buty dla siebie wybiore...w taką zawieruche nie usmiecha mi się na Szczecin jechac no ale jak mus to mus
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:03   #2955
butterfly20
Zakorzenienie

Nakarmiłam Natalkę, mój tata od razu ją przejął a ja pojechałam znowu do koleżanki do szpitala, miałam półtorej godziny. Podobno Natalka ciągle spała i teraz też śpi. Nie chcę jej dawać odciągniętego z butli,ale zostawiłam w razie w. Ale cieszę się,że dostanie z piersi

W ogóle jak tam byłam to akurat jakaś babeczka urodziła cc i jej mąż był informowany o stanie dziecka.Jako,że koleżanka ma pokój obok noworodkowego to wszystko słyszałyśmy. Dziewczynka ma złe napięcie mięśniowe i jeszcze duuużo innych nieprawidłowości położne wymieniały, a tatuś tam prawie zemdlał Ja się popłakałam

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
w K. podalam swoje wymiary
wkurza mnie to bo ja nie mam duzek wagi, ale za to duze obwody. Ludzie o moim wzroscie maja takie przy 10 kg wiecej
Może po prostu masz tak kości ułożone No ale tego już nie zmienisz. Ja też mam tak,że szeroka miednica i udka, po mamie.

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Aaa i zeby nie bylo ze ogladam zdjecia innych a sama sie nawet nie pochwale oto Mateusz ur.09.09
Jedno zdjecie z sesji jak mial 3 tyg , 2 foto jak mial 2 miesiace
pekne fotki i super dekoracja na sesję

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy któraś z Was zamierza odstawić wit. D i podawać preparat multiwitaminowy? np. cebion multi? tak jak to nasza lekarka mówiła? bo ja nie wiem, czy tak trzeba czy ona ma jakieś dziwne zasady, chociaż pamiętam że Monia pisała że ona tak podawała

a szkoda gadać, to się nigdy nie zmieni

ooo pierwsze słyszę,a chętnie się dowiem
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Super
Btw uwielbiam imię Mateusz.

O tak popieram. Mnie tam osobiście rzadko zdarza się napisać coś mądrego i twórczego ale skrupulatnie czytam i notuje, pomimo tego że mam trójkę dzieci

Fajnie masz, korzystaj

W ogóle mój synuś jest the best. Gadamy sobie, opowiadamy, przełożyłam go na brzuszek, i chciałam do niego dalej mówić a ten zasnął ekspresowo

U nas też dzisiaj tak wieje i piz. ga że nici ze spaceru. Chyba że kamienie sobie w kurtkę powkładam co mnie nie przewróci

ja mam bratanka mateusza

nooo fajnie czasem pogadać z kimś dorosłym,bo ostatnio głównie gugam
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem mój wpadł na pomysł, że przebierze się za Mikołaja i podłoży Kamilowi prezent (kupiliśmy mu 4 kolejne tomy książek z serii: "Zwiadowcy") a, że nie mamy stroju, to ubrał mój różowy gruby szlafrok, brodę z waty i na głowę moją czerwoną bluzkę. Jak otworzył drzwi i zaczęły skrzypieć, to myślałam, że się posikam ze śmiechu Wszedł w końcu rzucił książki pod łóżko i uciekł, bo Kamil się obudził i go zobaczył. Przyszedł do nas i popukał się w głowę za nasze głupoty podziękował za książki i poszedł spać

Cytat:
Mam zaj*** wiadomosci.
Przyjma Wike od 6 stycznia do zlobka Na 4 godz dziennie (pomiedzy 7-13, moge sobie wybrac). Tylko tesc ja bedzie wozil.
Troche sie obawiam, wydaje mi sie, ze jej sie spodoba, ale nie wiem jak ona tam wczesnie wstanie. tesc ma na 8 zazwyczaj do pracy i musialaby juz tam byc od 7.30 najpozniej.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

210-220
to robicie dzidziola?

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Witam się, mało mnie w rym tygodnia, bo Ada znów chora i w domu siedzi, w dodatku tz też chory i id wczoraj na l4 no i niestety mnie też dopadło przeziębienie...dziś dopiero mamy pierwsze szczepienie, dlatego proszę o kciuki,jestem ciekawa ile mała waży bo ponad miesiąc nie była wazona

Kama, przykro mi, że męża spotkała taką tragedią, ale całe szczęście wyszedł z niej.kciuki za to, żeby szybko doszedł do siebie

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
uuu to macie mały szpital.zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
Larysa nam z kolei pediatra poleciła stosować omegamed baby dha+D więc chyba co lekarz to opinia

ja podziwiam dziewczyny, ktore radza sobie same z dziecmi, nam przez te 8 h czasem brakuje sił, ale moze to tez dlatego ze moje dziecko do spiochow nie nalezy

przesylam wam zdjecie mojego Maluszka, zebyscie wiedziały o kim pisze
(mam nadzieje, że udało mi się je załączyć bo nie bardzo umiałam)
śliczności

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
śliczny chłopczyk! To zdjęcie z sesji jest mega

190zł? Ale z Ciebie dobra synowa

U Szymonka też był Mikołaj Najpierw mój Tata z prezentem od dziadków - ubranka, zabawka z Canpolu (niestety na metce też Made in China) i kapcie reniferki z Pepco. Później przyszedł kurier z paczką ode mnie z pracy - Hula Kula i projektor z Kubusiem Puchatkiem. Mój mąż zachwycony Kulą bawił się nią i nie chciał odłożyć Teraz śmiga po mieszkaniu z wózkiem, bo Szymek nie mógł zasnąć - zwykle o tej porze jesteśmy na spacerze i śpi, także tego - chociaż taki "spacer" możemy mu zrobić i maluszek przysypia.

W załączeniu foto - Szymuś życzy wszystkim wizażowym ciotkom wesołych mikołajek
to Hula kula zz FP czy tej firmy na v?podobno z tej na v jest super

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:03   #2956
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

też słyszałam o tej metodzie że z dnia na dzień mniej miarek mleka aż w końcu sama woda
znam dziecko ktoremu oplacalo budzic sie na wode wiec ja dawalam co killa dni ilosciowo mniej mleka az doszlam do 30 ml i przestal sie domafac. ale to powyzej roczku bo wczesxniej wydaje mi sie ze jeszcze dziecko moze budzic najedzenie

Stary 2013-12-06, 14:04   #2957
butterfly20
Zakorzenienie

a w ogóle to wczoraj pomyliłam. to dzisiaj natka kończy 12 tyg.a w przyszły piątek 13stego skończy 13 tyg i zarazem 3 miechy:jupi :

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:08   #2958
ladanseuse14
Zakorzenienie

matall u nas też znaczna poprawa po przejściu na Enfamil była
Stary 2013-12-06, 14:08   #2959
83monia
Zakorzenienie

nena - wieje jeszcze u ciebie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 14:11   #2960
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
moja 90-120, na noc więcej, 150 około. A w nocy jak się obudzi po 8 godzinach spania to też 150, czasem mniej.

Cytat:
No to wymaga dobrego kombinowania, te zalezy od charaktery dzieci. Pewnie jakby byly bardzie problematyczne to nie planowałabym nastepnego. Zazwyczaj jestem w jednym pomieszczeniu z nimi, Wika sie bawi i chodzi po tym jednym pokoju i mam ja caly czas na oku.A jak robie cos w kuchni to mam tam wejscie na pokoj tzta i tam ja daje z zabawkami i zamykam taki plotek, e wyjsc nie moze. A janka mam w kuchni w bujaczku i mam obydwoje na oku.
A jak cwicze to maja TV na zywo.
grunt to dobre zorganizowanie, którego widać Tobie nie brakuje to spokojnie i z 3 sobie poradzisz to kiedy staranka?

Cytat:
LARYSA mam kiecke wyslij mi adres pw
: roza: moje wybawienie!!!!!!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
witam nowe mamusie i dzieciaki.

Rozmowa o kapuście i skojarzenia mnie rozwaliły.

larysa tak T kupiłam ciśnieniomierz za jedyne 190 zł

Z TŻ kupujemy sobie kamerę. A to co mu kupiłam dam na urodziny 3.01.
już nawet nie chodzi o tą kasę, tylko sam pomysł że akurat ciśnieniomierz to genialna sprawa, bo przecież jak ona się ciska na CIebie idealny prezent od synowej

Cytat:
Larysa nam z kolei pediatra poleciła stosować omegamed baby dha+D więc chyba co lekarz to opinia

ja podziwiam dziewczyny, ktore radza sobie same z dziecmi, nam przez te 8 h czasem brakuje sił, ale moze to tez dlatego ze moje dziecko do spiochow nie nalezy

śliczny Maksiu
sprawdzę te witaminy o których piszesz

Cytat:
U Szymonka też był Mikołaj Najpierw mój Tata z prezentem od dziadków - ubranka, zabawka z Canpolu (niestety na metce też Made in China) i kapcie reniferki z Pepco. Później przyszedł kurier z paczką ode mnie z pracy - Hula Kula i projektor z Kubusiem Puchatkiem. Mój mąż zachwycony Kulą bawił się nią i nie chciał odłożyć Teraz śmiga po mieszkaniu z wózkiem, bo Szymek nie mógł zasnąć - zwykle o tej porze jesteśmy na spacerze i śpi, także tego - chociaż taki "spacer" możemy mu zrobić i maluszek przysypia.

ale cudny
Stary 2013-12-06, 14:12   #2961
policzanka
Wtajemniczenie

Czy Wam tez nie działa Facebook?stamtąd to mnie juz niedługo wykurzą za te częste spamy no ale nic nie poradze ze tak lubie się chwalić swoją córeczką
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:12   #2962
badzia987
Wtajemniczenie

Hej

inezka- Ja rzadko kiedy się udzielam, ale codziennie muszę tutaj zajrzeć bo jest dużo informacji. Jak mam problem to tak jak ostatnio kupę na kolorowo zaznaczyłam ( już Małgosia nie ma zielonych z krwią- ale nie wiem dotąd jaka była przyczyna) to otrzymałam po jakimś czasie kilka postów- wiem, że nie każda ciągle siedzi w necie.

W K. też jestem, śledzę na bieżąco ale jakbym po każdym zdjęciu ślicznego szkraba opisywała swój zachwyt to też by trochę się tego nazbierało

kama- dużo zdrówka dla Twojego TŻ-ta !!!
czarna- śliczna Twoja Julcia !!!

Małgosia dostała na Mikołaja swoją pierwszą lalę-bobasa od dziadków- niewiele mniejsza od niej litości...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:16   #2963
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Elenka (11 tyg) zjada od 40 do 150 ml co 3-7 godzin.
Od kiedy mieszam pepti z Enfamilem to dużo lepiej.

I PONAWIAM PYTANIE, CZY KTOŚ DAJE PEPTI? Bo mam 3 puszki, a na 99% przechodzimy na Enfamil
A to jest ten przeciw rzyganiu?
Stary 2013-12-06, 14:16   #2964
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Czy Wam tez nie działa Facebook?stamtąd to mnie juz niedługo wykurzą za te częste spamy no ale nic nie poradze ze tak lubie się chwalić swoją córeczką
mi działa
Stary 2013-12-06, 14:20   #2965
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
mi działa
i też co chwilę wstawiam moją córę

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Małgosia dostała na Mikołaja swoją pierwszą lalę-bobasa od dziadków- niewiele mniejsza od niej litości...

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Julia kończy dziś 14 tygodni
już niedługo zacznie jeść jabłuszko
Stary 2013-12-06, 14:23   #2966
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Może po prostu masz tak kości ułożone No ale tego już nie zmienisz. Ja też mam tak,że szeroka miednica i udka, po mamie.

to robicie dzidziola?
Zmienie jak schudne jeszcze z 10 kilo to bede miala takie wymiary jakie chce.

Chyba tak, za jakis czas, niedlugi

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
grunt to dobre zorganizowanie, którego widać Tobie nie brakuje to spokojnie i z 3 sobie poradzisz to kiedy staranka?

Jakos w marcu chyba

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
:

maharet-super ze córcie przyjeli do złobka!a to typowo niemiecki złobek czy polsko-niemiecki?
[B]
us
Niemieckie. To byl nasz argument przy staraniu sie o przyjecie.Ze dziecko musi sie idealnie niemieckiego nauczyc, a my tak dobrze nie umiemy wiec potrzebny jej do tego zlobek
Stary 2013-12-06, 14:27   #2967
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem mój wpadł na pomysł, że przebierze się za Mikołaja i podłoży Kamilowi prezent (kupiliśmy mu 4 kolejne tomy książek z serii: "Zwiadowcy") a, że nie mamy stroju, to ubrał mój różowy gruby szlafrok, brodę z waty i na głowę moją czerwoną bluzkę. Jak otworzył drzwi i zaczęły skrzypieć, to myślałam, że się posikam ze śmiechu Wszedł w końcu rzucił książki pod łóżko i uciekł, bo Kamil się obudził i go zobaczył. Przyszedł do nas i popukał się w głowę za nasze głupoty podziękował za książki i poszedł spać
Super. Grunt to poczucie humoru i dobry kontakt z dzieckiem

Cytat:
Mam zaj*** wiadomosci.
Przyjma Wike od 6 stycznia do zlobka Na 4 godz dziennie (pomiedzy 7-13, moge sobie wybrac). Tylko tesc ja bedzie wozil.
Troche sie obawiam, wydaje mi sie, ze jej sie spodoba, ale nie wiem jak ona tam wczesnie wstanie. tesc ma na 8 zazwyczaj do pracy i musialaby juz tam byc od 7.30 najpozniej.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

210-220

Cytat:

Śliczny

Cytat:
śliczny chłopczyk! To zdjęcie z sesji jest mega

190zł? Ale z Ciebie dobra synowa

Cytat:
o mamo jak mi net wolno chodzi:/

Zanudziłas dziecko

No racja ile można słuchać matki gugania

A swoją drogą położyłam go na brzuszku w łóżeczku tak jak zasnął na kanapie i śpi do tej pory

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:30   #2968
bojatoja
Zakorzenienie

Joasiek śliczny Mikołajek

Policzanka mi działa facebook.
A ja nie mam żadnego zdjęcia Filipa na fb. Na profilowym jest tylko moje zdjęcie sprzed ponad pięciu lat :P
Ja tam lubie pooglądać zdjęcia znajomych
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:33   #2969
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Madzia gdzie kupiłas herbatke z humany>???

PYTANIE: co robicie z zawieszkami itp??? ja gryzaki wyparzyłam, ale co zrobic z tymi pluszakami??? boje sie wybrac bo te szeleszczace i piszczace rzeczy moga sie zepsuc/... a z drugiej strony Maciek coraz bardziej wszystko do buzi pcha
ponoc wrzuecenie do zamrazarki na godzine starcza. ale ja i tak wszystko piore - poza tymi z wypelnieniem z groszków (bo zabawki te groszki z brzucha w nogach teraz maja ) i lusterkami (bo mi sie porysowało)

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejka

Nie przejmuj się, też zastanawiałam się po co Kasi kapusta
ja tez u nas nie mowi sie kapusta, zwykle jest kasa, kasiora...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-12-06 o 16:35
Stary 2013-12-06, 14:42   #2970
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
już niedługo zacznie jeść jabłuszko
jednak stawiasz na jabłuszko??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości