|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
kochana ja a dolaczylam w maju i chuba dwa miesiace walczylam o pozycje zauwazanej
![]() i czasem jestem ![]() Cytat:
ja ika to my w malopolsce jestesmy takie ciemne masy.bo pomyslalam to samo (po kij jej kapusta??? moze rodzice przywiezli jej na.oklady na cycki) Cytat:
pewnie jak ja ze wszystkimi ja tak pisze ze wszystkimi ze czasem mi.sie osoby myla i mam jedna mase nazwijmy to. forumowego ludka z ktorym gadam a ktory jest wami.wszystkimi razem.wziety a swoja droga z racji dyskusji wzielo mnie na wspominki i przypomnialam.sobie nasze pierwsze spiecie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2792 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
ok, to juz nie czytam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Rozeznanie
|
Hej!!
Ja tylko na chwilkę, nie nadrobię dziś, jestem wykończona dzisiejszym dniem. Zapaliła nam się w domu instalacja i mam spalony przedpokój i pokoje do odmalowania. ![]() ![]() Nie mógł wyjść z mieszkania ![]() ![]()
#2794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aaale ale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dużo siły dla Was ![]() Nena - ucięło mi cytat. Dobre z tym tżetem do koleżanki ![]() ![]() i dobrze że ze zdrówkiem lepiej ![]()
![]() |
#2795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Do mnie pijesz!!!??? Hehe Aż się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę:p ogolnie fajnie wspominam ciążę, nawet moje przeterminowanie ![]() ![]() Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o rany, co to się dzieje u nas, teraz tyle nieszczęść stratami nie ma się co przejmować, odmaluje się i nie będzie widać, ale ważne że mężowi nic się nie stało, ehhh aż mnie ciarki przeszły, to musi być okropne być zamkniętym i nie wiedzieć czy przyjdzie pomoc, masakra dużo siły dla męża i Ciebie ![]() ![]()
![]() |
#2797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- U rodziców jestem z małą, jak mąż wyjdzie to do nas dołączy Jutro po nasze ciuchy jedziemy i zostaniemy tu dopóki nie wyremontujemy, czyli napewno do nowego roku,
![]() |
#2799 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale musieliście się przestraszyć ![]() Cytat:
![]() ja też wspominam fajnie ciążę, mimo wszystko ![]() chciałąbym drugi raz to przeżyć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() az mi sie przypomniala sytuacja sprzed paru ladnych lat. mielismy stary tv, moja mamuska miala manie swiecznikow, jeden na nim stal. to akurat bylo jak chyba nowego papieza wybiera, zmarla tesciowa mojej ciotki i matka swieczke zapalila. kladlysmy sie juz spac, zawsze kobieta gasi wszelkie palace sie bzdury, ale tym razem myslala ze zgasila i nei zwrocila uwagii na poswiate bo palilo sie tez wtedy w kominku. no i poszly my spac, ja sluchawki na uszach i sluchalam muzyki, mama tez sie polozyla i nagle trzask uslyszala. myslalala ze to drewno w kominku. ale cos za glosno jej sie wydawalo. wyszla na klatke schodowa a tam juz peeeelnoo czarnego dymu. tv sie zajaral i pekl kineskop. matka szybko wparowala mi do sypialni bo nie slyszalam jak wolala. widze ze macha lapami, sciagam sluchawki a ta drze sie ze sie pali ![]() no to pedem na dol, tv sie jara, nie moglam odlaczyc kabla z gniazdka, a matka juz leci z wiadrem wody.... az dziw ze prad nas nie porazil ![]() dzieki bogu ze wyszla nata klatke, bo jak by sie polozyla to bysmy sie zaczadzily, chata by sie zjarala, a moj brat mial nocny dyzur. bez kitu, ten dym z plastiku osiadl wszedzie, w nosie mialam pelno tego gowna. sprzatalysmy do samego rana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Julek je mniej więcej tak 5 lub 6 lub 7, potem np. 9-10-11 (to zależy jak się obudzi), potem około 13-14 lub 15 i idzie spać na dłużej, potem 18-19, a ostatni posiłek przed snem jest ok. 21-21.30 i Julek śpi do rana. Nieeeee ![]() A czym jeździsz? ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że tylko tak to się skończyło. Szybkiego powrotu do zdrowia dla męża ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
niczym szczegolnym
![]() ![]() pradu juz a ulicy nie ma. dobrze ze w domu jest bo jak siadzie to zamarzniemy bo piec na prad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja nie mam prawka ![]()
![]() |
#2804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
hahahah ![]() ![]() ale no dobrze że jednak mama się zorientowała ![]() i czytając Twoją opowieść przypomniała mi się moja historia.... ![]() otóż z moim byłym lubieliśmy świeczki sobie palić, i pewnego wieczora sobie zapaliliśmy, stolik był za łóżkiem, czyli jakby nad naszymi głowami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rodzicom rano jakąś ściemę się puściło, ale siostry tż już nie były tak naiwne ![]() ah, te lata młodości ![]() ![]() znalazłam foto ![]() ![]()
02.09.2013 ![]() Aleksandra Edytowane przez Larysa88 Czas edycji: 2013-12-05 o 23:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() LADAN jeszcze Tobie mialam napisać, ze jak mdlejesz, to.odpusc trochę. Rozumiem czemu masz parcie na ćwiczenia i dietę, ale nie przegnij...
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam.kciuki za zdrowie bo to.najwazniejsze reszta.to.tylko kasa apropos takich wydarzen to bylamvkiedys komendantka kolonii dla dzieci w wieku 7-11lat wiec.odpowiedzialna za.wszystko w zasadzie bylo to zimowisko w takiej chatce w gorach byly tam takie gigantyczne kaloryfery jak.skrzynie na ktorych.mozna bylo siedziec i.dzieciaki (zreszta my.tez) kladly czesto.koc na to i.siedzialy ale wiadomo.bylo ze trzeba bylo potem koc sciagnac i pewnego dnia przebudzilam sie.o 5 rano i poszlam siusiu patrze a na korytarzu ktos zostawil koc na.kaloryferze wiec przeklelam pod nosem.i poszlam go sciagnac (taki mega gruby i ciezki byl jak zza czasow prl) podnosze tego klocka i.w rece buchnal mi ogien, cala chatka.drewniana. a koc sie chajcuje jakby to ognisko sie palilo w przyplywie adrenaliny pobieglam do.okna (oczywiscie podwojne okna osobno otwierane) i wyrzucilam koc na zasniezony dach reka byla lekko poparzona ale.strachu najadlam sie koszmarnie Madziuchna my to mamy jakies bractwo przezyc moj.spi tak samo, je tak samo chwilowo odciagam zamiast karmienia bo 3minutowe.ciumkanie.chyba nie mozna nazwac karmieniem dzis.sie.mlodybobudzil o.4 i musialam mm zrobic.bo nie mialam sil odciagac rano zjadl z cycka ale chyba malo LADAN popieram matal ja uwazam ze jak eiczysz w trakcie choroby to wydluzasz chorobe bo nie dajesz sie organizmowi zregenerowac idz po antybiotyk skoro nie kp i jak najszybciej pozbadz sie tego swinstwa a dopiero potem zacznij diety i cwiczenia bo choroba, dieta +cwiczenia to cos z cym twoj organizm nie potafi sobie widocznie razem.poradzic wiec oby sie nie skonczylo ciezsza choroba Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2807 |
Zadomowienie
|
Hej hej.
Wiedzialam ze mnie zlinczujecie z tymi spacerami ![]() ooo i jak kicha...:/ Z glowka widze minimalna roznice po tym jak mu ja koryguje. Zakres skrety glowki w lewo sie zwiekszyl ale nie na tyle zeby ja polozyl na plasko na lozku. Wogols fo mu sie przez to ztfasznie glowka znieksztalcila ![]() Wiecie co? Podawalam malemu herbatke z hippa, jak juz kupilam to ja skonczylam, ale nie kupowalam drugiej bo czytalam ze piszecie ze go cukier sam, wiec kupilam w granulkach z humany. Swietna jest, Jasiek super po niej bączy ;D co do wprowadzania pokarmow to ja tez po 4 mcu sprobuje z marchewka i jabluszkiem. Tylko chyba zaczne od sloikow bo boje sie ze te w sklepie beda nie polskie albo jakies pryskane:/ a Wy jak to zamierzacie czynic ![]() Ok podnosze doopke i ide prezentu szukac, pewnie jak co roku sie rozczaruje ![]() ja jak karmilam w nocu Jaska o 4.20(pierwszy raz w nocy ![]() ![]() Milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2808 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() noi się nafoszyła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ej wstałam patrzam za okno jest śnie ...no i szukam i szukam i nic znaleźć nie moe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- kurcze musze się zebrać na żałości w K. ale najpierw trzeba domek sprzatnac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym na spacer z katarem szła, jeśli nie kaszle ani nic, tylko pewnie ubralabym ciepłej. Herbatki wszystkie granulowane mają mnóstwo cukru, niezależnie od firmy. Jak mi Eda nie chciał wody pić, to robiłam mu butle z kilkoma ziarenkami i już chciał pić. Więcej nie dawalam, bo po co dziecku tyle cukru? Ja będę dawać sloiczki. Swoje bym gotowala, jakbym miała z własnej uprawy albo sprawdzone produkty. EWACIA ja nawet nie liczę na prezent ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() u Mikiego był Mikołaj ![]() ![]() w ogóle to się obraziłam na TZ bo mieliśmy sobie nie robić prezentów mikołajowych, a ten rano wyskoczył z paczką dla mnie ![]() ![]() ![]() a! i rózgę dostałam ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-12-06 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
Madzia gdzie kupiłas herbatke z humany>???
PYTANIE: co robicie z zawieszkami itp??? ja gryzaki wyparzyłam, ale co zrobic z tymi pluszakami??? boje sie wybrac bo te szeleszczace i piszczace rzeczy moga sie zepsuc/... a z drugiej strony Maciek coraz bardziej wszystko do buzi pcha
#2813 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ale p*izgało w nocy. Do tego burza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Ale on nie na chodzie więc mu wybaczam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Wtajemniczenie
|
O jacie!Kama-wspołczucia!Nie zazdroszcze Twojemu Tz przezycia.Zdrówka dla niego!
Inezka-nie fochamy się!!! ![]() Tassia-ja Ci powiem ze piorę te zabawki ,ba nawet je w suszarce eletrycznej susze-póki co wszystkie działąją bez zarzutu ![]() Witojcie kochane!ja czekam na moją tesciową i lece Lilkowy mocz zaniesc do badanka.U mojego Tz i Lilki mikołaj był u mnie niestety nie..no coz widocznie byłam niegrzeczna ![]() Boze WSTYD jaki błedy wale... Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-06 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
Kama trzymajcie się
![]() ![]() ![]() Ale wichura na dworzu ![]() Ooo i własnie sypie snieg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Tassia ja też piorę. Właśnie wyjęłam matę (Miłosz na Mikołaja dostał ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
ja dzis mialam do pracy jechac...ale odwolali mi zajęcia bo zasypało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Zakorzenienie
|
Heeeeeej!
![]() Pamiętacie starą koleżankę? :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.