Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 15:41   #2941
nmartyna
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

W 13 tyg jestem

Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 15:53   #2942
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
W 13 tyg jestem

A dokładniej?

Masz jakieś zdjęcie?

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2014-03-03 o 15:58
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:12   #2943
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Próbowałam polubownie to załatwić. Zmiany takie jakie miałam wcześniej. 2 dni pracy 2 dni wolne. A teraz siedzę non stop w pracy i nic ich nie interesuje. Powiedziałam że nie na takich warunkach się zatrudniałam i nie będę tak pracować bo wychodzi mi ponad 200 godzin w miesiącu a poza tym nie ma mnie po 12h w domu... nawet jakbym w ciąży nie była to bym walczyła o swoje i pewnie bym się zwolniła zaraz... I jeżeli nie pozwoli mi wyjść szybciej z pracy np w środę to mam to w d... Już postanowiłam że sama sobie wyjdę, jestem wkurzona bo musiałam wymienić klientowi grzałkę w efajce i olejek na ręce mi się wylał...A te olejki wchłaniają się przez skórę razem z nikotyną!!!! Nie będę tu dłużej pracować i koniec! Polubownie się nie dało i jeszcze jak to mi powiedzieli "prezes oczekuje że będzie pani sama na punkcie codziennie po 10h z wyjątkiem weekendów w które ma pani szkołę"!!!!!!! To jest chore jakieś także niech pocałują mnie w dupcię i sama skrócę sobie pracę któregoś dnia w tym tygodniu i tyle...Muszę do 5.03 wytrzymać bo wtedy minie 30 dni mojej umowy i już będę mogła bez żadnego ale iść na zwolnienie. Ale czekam czekam i więcej nie dotknę tych porąbanych efajek a klienci niech składają skargi że nie wykonuję obowiązków. Szef nie rozumie to niech się ugryzie :P Ale mi ulżyło jak się wygadałam
Monia nie wiem na jakiej umowie jesteś w pracy, ale jeżeli na umowie o prace to pracodawca ma obowiązek dostosować warunki do kobiety ciężarnej tj. nie możesz pracować wiecej niż 8h dziennie, nie możesz mieć nocek, a jeżeli badania lub wizyta wypada ci w takim czasie, że jesteś w pracy i nie możesz tego przełożyć na inny termin (kiedy masz wolne) to pracodawca ma obowiązek puszczenia cię w godzinach pracy na takie badanie. Naprawdę nie ma co sie poświęcać dla tych prac. Nikt i tak nam potem nie podziękuje że tyrałyśmy do 8mc. Każdy ma to w nosie. Także dbaj o siebie i dzidziusia.
Jeżeli mamy takie prawo odpoczynku w ciąży to trzeba z tego korzystać, takie moje zdanie.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:21   #2944
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Mam umowę o pracę ale z tego co wiem muszę 30 dni przepracować żeby iść na zwolnienie... Także jeszcze byle do środy :/ Pracuję w tym miejscu pół roku już ale stałą umowę mam od 3 lutego... Teraz były pretensje i wyrzuty że w weekend nie przyjdę i sklep był zamknięty bo zastępstwa brak... Bez sensu to wszystko 2 dni i tyyyyyle lenistwa w domku Już nie mogę się doczekać Także to mnie trzyma przy życiu

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:36   #2945
Metamfetaminax
Zakorzenienie

God Of War 20,ja pytałam mojej ginki o leżenie na brzuchu z tyłozgięciem,bo tak przeczytałam na jakieś stronie,że to pomaga to mnie wyśmiała i powiedziała,że to nie ma nic do rzeczy i może się wyprostować pod rosnącym ciężarem albo wcale
W 12 tc na pewno już słychać,moja siostra w 7 tc słyszała. Ja nie słyszałam,ze względu na to,że moja gin nie chciała mi dać posłuchać,bo niby płód się nagrzewać może przez to i tylko pokazała,ale praktycznie każdy lekarz daje do posłuchania.

Monika,to faktycznie masz nieciekawie... Niestety niektórzy pracodawcy mają w nosie to,że warunki pracy są nieodpowiednio i karzą rypać człowiekowi jak białemu murzynowi :/ Ale jak będzie okazja pójścia na zwolnienie to się nie wahaj i tyle

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:43   #2946
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Mam umowę o pracę ale z tego co wiem muszę 30 dni przepracować żeby iść na zwolnienie... Także jeszcze byle do środy :/ Pracuję w tym miejscu pół roku już ale stałą umowę mam od 3 lutego... Teraz były pretensje i wyrzuty że w weekend nie przyjdę i sklep był zamknięty bo zastępstwa brak... Bez sensu to wszystko 2 dni i tyyyyyle lenistwa w domku Już nie mogę się doczekać Także to mnie trzyma przy życiu
A wcześniej jaką miałaś umowę? (przed 3 lutym)

Ktoś się pytał do kiedy można leżeć na brzuszki i czy w ogóle można. Z tego co wiem to nie ma przeciwwskazań. Można tak długo się wylegiwać aż będzie ci wygodnie. Sama poczujesz kiedy już nie dasz rady połozyć się na brzuszku hehe Na piłeczce ciężko leżeć

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-03-03 o 16:45
Stary 2014-03-03, 16:43   #2947
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
God Of War 20,ja pytałam mojej ginki o leżenie na brzuchu z tyłozgięciem,bo tak przeczytałam na jakieś stronie,że to pomaga to mnie wyśmiała i powiedziała,że to nie ma nic do rzeczy i może się wyprostować pod rosnącym ciężarem albo wcale
W 12 tc na pewno już słychać,moja siostra w 7 tc słyszała. Ja nie słyszałam,ze względu na to,że moja gin nie chciała mi dać posłuchać,bo niby płód się nagrzewać może przez to i tylko pokazała,ale praktycznie każdy lekarz daje do posłuchania.

Monika,to faktycznie masz nieciekawie... Niestety niektórzy pracodawcy mają w nosie to,że warunki pracy są nieodpowiednio i karzą rypać człowiekowi jak białemu murzynowi :/ Ale jak będzie okazja pójścia na zwolnienie to się nie wahaj i tyle
Ja tam nie wiem, mówię to co mi szwagierka mówiła, że wskazane jest leżenie na brzuchu co nie oznacza, że to jej coś pomoże
Z tego co wiem w takim przypadku i tak po ciąży macica wraca do tyłozgięcia.

A ja czytałam, że najwcześniej w 12tc... nie wiem, trzeba zapytać ginekologa.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 16:47   #2948
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem, mówię to co mi szwagierka mówiła, że wskazane jest leżenie na brzuchu co nie oznacza, że to jej coś pomoże
Z tego co wiem w takim przypadku i tak po ciąży macica wraca do tyłozgięcia.

A ja czytałam, że najwcześniej w 12tc... nie wiem, trzeba zapytać ginekologa.

Serduszko mozna usłyszeć już od kiedy zacznie bić. Tylko nie każdy lekarz daje posłuchać, bo niektórzy uważają tak jak juz Meta pisała że płód może się nagrzać czy coś takiego. Ja też jeszcze nie słyszałam swojego maleństwa, natomiast napewno są tu dziewczyny które już na pierwszej wizycie słyszały serduszko

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-03, 16:51   #2949
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
A dokładniej?

Masz jakieś zdjęcie?
Dokladnie 13 tydz 1 dzien. Zdjecie wstawie jak tylko odzyskam lapka, bo z telefonu nie potrafie

Stary 2014-03-03, 16:52   #2950
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Serduszko mozna usłyszeć już od kiedy zacznie bić. Tylko nie każdy lekarz daje posłuchać, bo niektórzy uważają tak jak juz Meta pisała że płód może się nagrzać czy coś takiego. Ja też jeszcze nie słyszałam swojego maleństwa, natomiast napewno są tu dziewczyny które już na pierwszej wizycie słyszały serduszko
Co ginekolog to teoria.
Jakby nie było mam nadzieję, że na najbliższej wizycie usłyszę-zapytam gina
Stary 2014-03-03, 16:52   #2951
carolciuska
Zadomowienie

Ja slyszalam w 12 tyg i lzy mi sie w oczach zebraly)))) najcudowniejsze moje male serduszko
Zastanawiam sie skad mam te wzdecia i pierdniecia kurde nie pije gazowanego, nie jem fast foodow, nie jem syfow. Kurde nooo
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 16:52   #2952
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie 13 tydz 1 dzien. Zdjecie wstawie jak tylko odzyskam lapka, bo z telefonu nie potrafie

No to to jest 14 tydzień a nie 13
Stary 2014-03-03, 17:08   #2953
Metamfetaminax
Zakorzenienie

God Of War 20,niektórym właśnie wraca a niektórym nie. U mnie w rodzinie to jest taka uroda z tym tyłozgięciem. Mojej siostrze w ogóle się nie wyprostowała w czasie ciąży a moja w 7 tygodniu już była wyprostowana. Jak to się mówi,żaden organizm nie jest taki sam i wszystko jest przechodzone indywidualnie

carolciuska,no widzisz ja tak samo mam te piekielne wzdęcia. Choć teraz i tak zauważyłam,że już mniej. Może dlatego,że wczoraj po kilku dniach ulżyłam zaparciom a za 2 dni znowu mnie wypcha od wzdęć
Niektóre wymiotują a niektóre mają właśnie problemy ze strony jelitowej

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-03, 17:15   #2954
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Apetyt niestety też mi dopisuje. Ale co tam, schudnę po ciąży. W poprzedniej nie było z tym problemu. Teraz liczę, że będzie tak samo.
Ja po pierwszej miałam najpierw mniej 2kg a potem szybko nadrobiłam 5kg!!! i 3+ miałam. Teraz zobaczymy co będzie.

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Leze i czytam ksiazke. Leze na brzuchu. Spie tez na brzuchu i sie zastanawiam czy mozna? Do kiedy mozna? Musze zapytac lekarza, a Wy cos na ten temat wiecie?
Dobre pytanie... \ja się staram spać na boku, ale i na brzuchu leżę chwilę. Myślę, że maluszek ma miejsce w macicy

Cytat:
Witam się po wspaniałym weekendzie i w cudowny poniedziałek

Jestem po wizycie właśnie i wiecie co? Taka szczęśliwa jeszcze nigdy nie byłam!!! Maluch rośnie zdrowo, kość nosowa jest, przezierność karkowa poniżej 1 mm więc w porządku, a dzidziol ruchliwy, że hej! Tż był ze mną na wizycie więc pierwszy raz zobaczył swojego potomka :P Patrzył w ten monitor jak zahipnotyzowany, cudowny widok... Maluch cały czas machał cudownie rączkami i nóżkami... Ahh, zakochana jestem w tym 6 cm maleństwie
Ale bez zwolnienia się nie obeszło... Do końca tygodnia odpoczywam w domu i luteina dopochwowow 2 razy dziennie tak profilaktycznie.
Wczoraj wieczorem mąż postanowił podsłuchać malucha przyłożył ucho do brzucha i upierał się, że dzidziuś coś skrobie do niego
Stary 2014-03-03, 17:19   #2955
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
No to to jest 14 tydzień a nie 13
Mam problem z tym liczeniem a taka bylam dzisiaj szczesliwa u ginki ze nawet nie wiem co ona mi mowila, tz wie po tej wizycie wiecej ode mnie :-P pierwsza ciaza i wszystko jest nowe tp wedlug om to 8.09.14...

Stary 2014-03-03, 17:25   #2956
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
God Of War 20,niektórym właśnie wraca a niektórym nie. U mnie w rodzinie to jest taka uroda z tym tyłozgięciem. Mojej siostrze w ogóle się nie wyprostowała w czasie ciąży a moja w 7 tygodniu już była wyprostowana. Jak to się mówi,żaden organizm nie jest taki sam i wszystko jest przechodzone indywidualnie

carolciuska,no widzisz ja tak samo mam te piekielne wzdęcia. Choć teraz i tak zauważyłam,że już mniej. Może dlatego,że wczoraj po kilku dniach ulżyłam zaparciom a za 2 dni znowu mnie wypcha od wzdęć
Niektóre wymiotują a niektóre mają właśnie problemy ze strony jelitowej
Nie wiem mnie ten problem nie dotyczy, ja mam przodozgięcie czy tam przodopochylenie więc jak najbardziej normalne ułożenie
Stary 2014-03-03, 17:29   #2957
małaPaulina
Wtajemniczenie

nmartyna gratuluje wizyty no to juz 14 tydzien u Ciebie,u mnie 14 tydzien od jutra,date porodu mam na 09.09.2013 a dzidzia 7,40cm

carolciuska ja to pierdze jak szalona,nic mi nie mow,a gazowanego nie pije od lat

Mo_onika_ika daj znac jak juz pojdziesz na zwolnienie,bo to jest chore ze tak tyrasz

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 17:33   #2958
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
nmartyna gratuluje wizyty no to juz 14 tydzien u Ciebie,u mnie 14 tydzien od jutra,date porodu mam na 09.09.2013 a dzidzia 7,40cm

carolciuska ja to pierdze jak szalona,nic mi nie mow,a gazowanego nie pije od lat

Mo_onika_ika daj znac jak juz pojdziesz na zwolnienie,bo to jest chore ze tak tyrasz
Zazdroszczę Wam tych centymetrów czekam i czekam aby się dowiedzieć ile ma moja dzidzia
Stary 2014-03-03, 17:40   #2959
WwikIi
Raczkowanie

nmartyna gratuluję wizyty Ja miałam to samo po wyjściu od ginki. Niewiele pamietalam z tego co mi omawiała. Pokazywałam tżowi zdjęcia i połowy nie wiedziałam co tam jest, choć po wydrukowaniu wszystkie mi omówiła.

dziewczyny tak mi się organizm przestawił ze spaniem, że zasypiam najwcześniej o 2 w nocy, a później w dzień jestem nieprzytomna. I nie mogę się z tym spaniem w ogóle przestawić.
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 18:54   #2960
Denaris
Rozeznanie

Chyba jestem przykładem z opowieści o chodzących kobietach w ciąży i okresem przez 3mc. Kolejny termin @ i znowu plamienia. Wykończę się, po nocce jak nadal będę plamić lecę do gina

Ani chwili spokoju
Stary 2014-03-03, 18:57   #2961
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Chyba jestem przykładem z opowieści o chodzących kobietach w ciąży i okresem przez 3mc. Kolejny termin @ i znowu plamienia. Wykończę się, po nocce jak nadal będę plamić lecę do gina

Ani chwili spokoju
A mówiłaś ginowi już o tych plamieniach?
W ciąży nie ma okresu jak juz to plamienie albo krwawienie
Stary 2014-03-03, 18:59   #2962
Miminek
Raczkowanie

Hej My po wizycie. Kropeczka nie jest już wcale taką małą kropeczką - ma niecałe 7 cm przezierność karkowa 1,7, wszystkie narządy w jak najlepszym porządku.
Liczyliśmy nawet paluszki Boski widok. Jak pani dr puściła serduszko bardzo się wzruszyłam...
Po przepuklinie pępowinowej nie ma nawet śladu

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:01   #2963
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Denaris, od wielu kobiet słyszałam,że mają tzw. okres w ciąży a dzidzie były zdrowe Ale jeżeli ma Cię to niepokoić to lepiej iść do gina niż się martwić,ja akurat wychodzę z takiego założenia Ja myślę,że akurat nie ma powodu do obaw,skoro plamienie wyst. w okresie spodziewanej @,to wszystko sprawka hormonów i może organizm jeszcze nie jarzy do końca co się właściwie dzieje

Miminek,super,że takie super wieści!!! A tak się martwiłaś o tą przepuklinę

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 19:07   #2964
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
A mówiłaś ginowi już o tych plamieniach?
W ciąży nie ma okresu jak juz to plamienie albo krwawienie
Mówiłam, mówiłam, bo to już trzecie, wcześniej wszystko było ok, no ale jednak widok krwi w ciąży nigdy nie nastraja pozytywnie.

Poza tym nie mówię, ze to okres, tylko o tych "historiach z życia wziętych"
Stary 2014-03-03, 19:16   #2965
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Raczej by Ci gin powiedział już po tym 2 razie,że coś jest nie tak,skoro w dniu spodziewanej @ plamisz/krwawisz,nie wiem jak to nazwać. Takie zbiegi okoliczności raczej się nie zdarzają

Stary 2014-03-03, 19:26   #2966
Miminek
Raczkowanie

Ekaterina - demon seksu hahahaha

Carolciuska - ja też śpię na brzuchu. Rozważam dlatego zakupienie poduszki motherhood - ponoć sprawdza się. Co do siedzenie w towarzystwie palaczy - ja poprosiłabym teścia aby nie palił przy mnie i zwrócił uwagę swoim gościom (trudniejsze rozwiązanie) a łatwiejsze - mów, że źle się czujesz i nie możesz przyjść. Chyba, że to ważna impreza dla Ciebie.

nmartyna, Aisa - gratuluję

Natalusia - witaj

zazdrośnica - koniecznie zgłoś to lekarzowi bo takie "ataki" są niebezpieczne chociażby przez omdlenia. Co do cukrzycy - jeżeli w wywiadzie rodzinnym stwierdza się cukrzycę to, tak - jesteś w grupie ryzyka (wystarczy kontrolować cukier na czczo, i test obciążenia glukozą 20-24tc o ile dobrze pamiętam).

Perełka - zawiera chininę to prawda, ale w niewielkich ilościach nie sądzę aby to zaszkodziło. Wiele innych produktów zawiera dużo szkodliwych substancji w większych ilościach np. czerwień koszenilową czy chociażby słodziki, które tak na prawdę nie są do końca przebadane. Wszystko z umiarem, a będzie ok

God Of War - tak mnie zaintrygowały te włosy i paznokcie, że pytałam kilka osób związanych bezpośrednio z tematem (lekarzy i położne) - nie ma żadnych badań na to, że to szkodzi. Lakier nie przedostaje się do krwioobiegu, pozostaje na płytce a co za tym idzie nie trafia do dziecka (no chyba, że ktoś obgryza lakier z paznokci ). Bardziej (jeżeli już w takich kategoriach rozpatrujemy) niebezpieczne jest wdychanie wszystkich zmywaczy zwłaszcza z acetonem, dlatego zaleca się wietrzyć pomieszczenie. Co do włosów - farba (bez amoniaku oczywiście!) pozostaje we włosie i również nie przedostaje się do organizmu.

Denaris - ja mam znajomą która chyba przez 3-4 msc ciąży normalnie miała krwawienia/plamienia w terminie miesiączki.

Met - bo ze mnie taka panikara ostatnio jest :P w nocy to aż spać nie mogłam...

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:27
Stary 2014-03-03, 19:43   #2967
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ja już od wczoraj mam maraton nieprzespanych nocek i tak do piątku !!
Przysięgam: Po wizycie biorę kredyt i kupuję na Allegro aparat usg: przenośny tylko 20 tysięcy... w Pln
Mam dość tych wszystkich schiz,rujnuje mnie to

Stary 2014-03-03, 19:44   #2968
Miminek
Raczkowanie

Hahah ja po każdej wizycie mówię to samo ale to trzeba by dużyyyy kredyt - mnie w każdym bądź razie nie stać

Stary 2014-03-03, 19:46   #2969
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Ekaterina - demon seksu hahahaha

Carolciuska - ja też śpię na brzuchu. Rozważam dlatego zakupienie poduszki motherhood - ponoć sprawdza się. Co do siedzenie w towarzystwie palaczy - ja poprosiłabym teścia aby nie palił przy mnie i zwrócił uwagę swoim gościom (trudniejsze rozwiązanie) a łatwiejsze - mów, że źle się czujesz i nie możesz przyjść. Chyba, że to ważna impreza dla Ciebie.

nmartyna, Aisa - gratuluję

Natalusia - witaj

zazdrośnica - koniecznie zgłoś to lekarzowi bo takie "ataki" są niebezpieczne chociażby przez omdlenia. Co do cukrzycy - jeżeli w wywiadzie rodzinnym stwierdza się cukrzycę to, tak - jesteś w grupie ryzyka (wystarczy kontrolować cukier na czczo, i test obciążenia glukozą 20-24tc o ile dobrze pamiętam).

Perełka - zawiera chininę to prawda, ale w niewielkich ilościach nie sądzę aby to zaszkodziło. Wiele innych produktów zawiera dużo szkodliwych substancji w większych ilościach np. czerwień koszenilową czy chociażby słodziki, które tak na prawdę nie są do końca przebadane. Wszystko z umiarem, a będzie ok

God Of War - tak mnie zaintrygowały te włosy i paznokcie, że pytałam kilka osób związanych bezpośrednio z tematem (lekarzy i położne) - nie ma żadnych badań na to, że to szkodzi. Lakier nie przedostaje się do krwioobiegu, pozostaje na płytce a co za tym idzie nie trafia do dziecka (no chyba, że ktoś obgryza lakier z paznokci ). Bardziej (jeżeli już w takich kategoriach rozpatrujemy) niebezpieczne jest wdychanie wszystkich zmywaczy zwłaszcza z acetonem, dlatego zaleca się wietrzyć pomieszczenie. Co do włosów - farba (bez amoniaku oczywiście!) pozostaje we włosie i również nie przedostaje się do organizmu.

Denaris - ja mam znajomą która chyba przez 3-4 msc ciąży normalnie miała krwawienia/plamienia w terminie miesiączki.

Met - bo ze mnie taka panikara ostatnio jest :P w nocy to aż spać nie mogłam...

Miminek, my jestesmy wlasnie u tescia w domu w Krakowie, nie mam sie gdzie wyniesc impreza startuje o 18:00, najwyzej o 18:30 bede musiala isc na gore z powodu okropnych mdlosci sasasa. A co do palenia tescia przy mnie to moj eS mu zwroci uwage. Z tesciem trzeba delikatnie, bo on taki krakowski szlachcic, hrabia czy jak to tam nazwac
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 19:49   #2970
Miminek
Raczkowanie

Wiesz, może on po prostu nawet nie wpadł na to, że może Ci to przeszkadzać Znam trochę takich osób palących, które nigdy nie widzą w tym nic złego, że sobie palą przy stole czy w innych miejscach gdzie się siedzi wspólnie - a ani ja ani tż nie palimy, także doprowadza mnie to do nerwicy...

Szlachcic - hehe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości