Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 11:49   #2911
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
No bo z malowaniem paznokci to troche przegiecie moze kiedys byly lakiery, ktore w skladach mialy cos "ciezkiego", to samo farby do wlosow.
idac tym tropem moznaby stwierdzic, ze puder do twarzy tez zabroniony, albo perfumy bo przenikaja przez skore. Co innego jest z piciem czy jedzeniem, ktore dziecko rowniez przyjmuje
Pozdro
Owszem przyjmuje ale zdarza się każdej w ciąży zjeść coś niedozwolonego, coś na mieście czego nie powinnyśmy robić bo mogą być jakieś stare składniki... tu można debatować bardzo dużo na ten temat.

Ja tylko napisałam jakie otrzymałam informacje i co słyszałam a czy ktoś się stosuje do tego czy nie to tylko i wyłącznie jego decyzja.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Ostatecznie w dniu ślubu wygladalam tak jak na zdjęciach. Sukienka w stylu lat 50 sprawdziła się idealnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mnie się nie podoba to zestawienie kolorystyczne no ale nie mi ma się podobać tylko pannie młodej

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
No ja już wszystko mam zapłacone nawet kościół... Od dwóch lat planowaliśmy ślub a tu taka niespodzianka Suknia już się szyje zaliczka zapłacona - 600 zł więc juz nie będę zmieniać

Co do welonu- może faktycznie się jeszcze zastanowie

Jeszcze 3 mc temu byłam przekonana,że to będzie najważniejszy dzień mojego życia w 2014 r a jednak będzie to 7.09.2014

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Bardzo ładnie wyglądałaś
No ale to świadoma niespodzianka przecież
Stary 2014-03-03, 11:58   #2912
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Owszem przyjmuje ale zdarza się każdej w ciąży zjeść coś niedozwolonego, coś na mieście czego nie powinnyśmy robić bo mogą być jakieś stare składniki... tu można debatować bardzo dużo na ten temat.

Ja tylko napisałam jakie otrzymałam informacje i co słyszałam a czy ktoś się stosuje do tego czy nie to tylko i wyłącznie jego decyzja.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Mnie się nie podoba to zestawienie kolorystyczne no ale nie mi ma się podobać tylko pannie młodej

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

No ale to świadoma niespodzianka przecież
Akurat nie chodziło mi o pokazanie zestawienia kolorystycznego ale ok kazdy ma prawo do własnego zdania.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:01   #2913
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Bylam okrutnie zestresowana,lekarz oczywiscie kazal mi sie uspokoic
Dzidzia sie tak wiercila ze lekarz powiedzial ze bedzie sportowiec nie dala sie zmierzyc i badanie trwalo dluuuuuuuuugo.
Czuje sie o niebo lepiej
zazdraszczam ja się już panicznie boję, a wizyta za 2 dni

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
raju, dopiero nadrobiłam. ponad 10 stron! jak tu tyle, to ciekawe ile w klubie jeśli mnie chcecie, to też możecie przyjąć

wg usg wszystko w porządku, mały miał skrzyżowane nóżki i wymachiwał rączkami, a raz się tak obrócił, że był pleckami.
o płeć nawet nie zapytałam. reakcji tżta nie widziałam, bo siedział na krześle po drugiej stronie gabinetu, a ja byłam zasłonięta tym całym sprzętem i lekarzem.
5,67 cm w 12t2d. skąd wy bierzecie 7 cm?
płaciłam 170 zł + 40 zł za płytkę, na której mam całe 13 minut nagrania tak się naczytałam, że trwa z godzinę, byliśmy na miejscu ponad pół godziny przed czasem, a weszłam 20 min po czasie i cały ten czas jedna babka siedziała u niego. nie wiem co tam robili za pappa chcieli 200zł, ale nie robię. usg zrobiłam tylko w sumie dla tej płytki i trochę dla uspokojenia się, że sylwester i przedsylwestrowy rtg zęba nie poczyniły szkód.
miałam przez brzuch, mówił że tyłozgięcie czasem przeszkadza (ja mam), ale ładnie było widać.

nie wiem co komu miałam pisać, cytowanie by się pewnie na jednej stronie nie zmieściło
witam nowe mamusie, bo chyba jedna lub nawet dwie dołączyły?

ha ha ale jajca, która się aktualnie dopisuje do listy? bo podczytywałam inne i patrzę, a tu prostokącik mi się przemieszcza i napisy wskakują
cieszę się, że maluch się ładnie rozwija

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Aaa ja też chcę już ruchy czuć
Jak na razie to znowu boję się,bo od 2 dni brzuch kłuje(może nie jakoś mocno,ale zdarza się) i w środku pochwy,w podbrzuszu i po bokach. Najlepiej jest jak leżę i chociaż 2 no spy muszę wziąć
Wczoraj już mniej,dzisiaj praktycznie wcale... I w kibelku co 15 minut żeby zobaczyć czy żadnego plamienia nie ma. A do piątku jeszcze tyle czasu...
ja też ostatnio nospowo...

---

Zaczynamy 13 tydzień

Od wczoraj coś nie najlepiej się czuję, bo pobolewa mnie brzuch okresowo i leżę… i nospy biorę. W ogóle licząc cykl 28 dni to dzisiaj jest termin @ więc może dlatego… (choć u mnie cykle różne były wiec ciężko stwierdzić) a może po prostu już się denerwuję wizytą.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:05   #2914
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Dziewczyny pisze z tel i nie moge sie wbic na nasze tajne forum
Mam nadzieje, ze u mnie objawy ustaly, chociaz w piatek przelezalam caly dzien w lozku z mega bolem glowy. Masakra. Jutro tescia imieniny, najgorsze to, ze tu wszyscy jaraja, zeszlam wlasnie na dol i nawet pani ktora przyszla dzis posprzatac z faja. A jutro bedzie gorzej... "Smieje sie", ze jutro wystapie z maseczce z apteki. Ale to wcale nie jest smieszne. Tesciu jara w domu i mysli, ze jak zamknie drzwi do swojego pokoju to nie czuc.... W sumie to nie wiem jak sie jutro zachowac. Bedzie ok 20 osob, towarzystwo specyficzne, ja nazywam to "smietanka krakowska", sami bulke przez bibulke. Co jak nagle zaczna mi wszyscy jarac, mam wyjsc? Niby palenie na werandzie ma byc , ale i tak wali, a nie chce tego wdychac jak jestem w ciazy. Wtf????!!!!!

Mój mąż też pali,nawet sporo,ale przerzucił się na papierosa elektronicznego,ma prawie to samo,a ja nic nie czuję.Nawet myśli o całkowitym rzuceniu
Stary 2014-03-03, 12:16   #2915
DorissiriD
Rozeznanie

Ja mam wizytę w środę i nie mogę się doczekać. Doły łapię co chwilę, martwię się... Sama nie wiem dlaczego. Byle do środy o 11:30.

Pisałyście o jedzeniu i wiecznym głodzie no i ja też zgłodniałam! A taką porcję ryżu z kurczakiem, brokułem, marchewką i groszkiem zjadłam że hoho ide coś przekąsić
Stary 2014-03-03, 12:20   #2916
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Mój mąż też pali,nawet sporo,ale przerzucił się na papierosa elektronicznego,ma prawie to samo,a ja nic nie czuję.Nawet myśli o całkowitym rzuceniu
No e papieros spoko, sama w pracy popalalam. Chcialabym zobaczyc mine gosci jak rozdawalabym kazdemu e papierosa o wlasnie! Przypomnialo mi sie, ze ktoras z nas pracuje w e papierosue, moze da sie wypozyczyc?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dziewczyny,co do jedzenia to z waga ciagle jestem na minusie, czyli brakuje mi jakies 2,3 kilo do wagi sprzed ciazy. Mysle, ze jem normalnie jak kiedys, ale moj eS mowi, ze mniej. Dzis zjadlam kanapke z ogorkiem , a druga z twarogiem. I pol melona. No i nie jestem glodna. Na slodycze nie moge patrzec, nigdy ich za bardzo nie lubilam, wole kilo kapusty i ogorki brzuch na razie minimalny, widze go tylko ja, moje nogi to podobno oswiecim, dupy nie mam jedynie big cycki... Ale cos czuje, ze nadejdzie moment i z dnia na dzien mnie "wywali".
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:24   #2917
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
No e papieros spoko, sama w pracy popalalam. Chcialabym zobaczyc mine gosci jak rozdawalabym kazdemu e papierosa o wlasnie! Przypomnialo mi sie, ze ktoras z nas pracuje w e papierosue, moze da sie wypozyczyc?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dziewczyny,co do jedzenia to z waga ciagle jestem na minusie, czyli brakuje mi jakies 2,3 kilo do wagi sprzed ciazy. Mysle, ze jem normalnie jak kiedys, ale moj eS mowi, ze mniej. Dzis zjadlam kanapke z ogorkiem , a druga z twarogiem. I pol melona. No i nie jestem glodna. Na slodycze nie moge patrzec, nigdy ich za bardzo nie lubilam, wole kilo kapusty i ogorki brzuch na razie minimalny, widze go tylko ja, moje nogi to podobno oswiecim, dupy nie mam jedynie big cycki... Ale cos czuje, ze nadejdzie moment i z dnia na dzien mnie "wywali".
Tez się boję, że mnie nagle wywali a to prosta droga do rozstępów. Smaruje się po każdym prysznicu z nadzieją, że nowych rozstępów już mieć nie będę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 12:32   #2918
Metamfetaminax
Zakorzenienie

aisa84,o na Prima Aprilis wizyta? Ha to dzidzia jeszcze pokaże Ci,że jest dziewczynką a później okaże się,że to chłopak,skoro to już dzień żartów
I gratuluje wizyty,dobrze,że chociaż Ty jedna się nie stresujesz wizytami

perelka_np,ale ładnie wyglądałaś na ślubie Tylko po co dodajesz zdjęcie,gdzie kroisz torta?! Wiesz jakiej ochoty mi narobiłaś na niego

Denaris,ja też dzisiaj cały dzień stresuję się tym samym co Ty Jedziemy na tym samym wózku i też miałam mieć we wtorek wizytę,ale jednak mam w piątek(trzeba było przestawić,bo główka się schizuje przecież ) Tylko mam ból piersi (i to też nie jakiś zadziwiająco mocny) i senność. Więc trzymajmy kciuki na siebie,bo na pewno te schizy są nieuzasadnione. I życzę lepszego samopoczucia w końcu kochana Bądź twarda nie "miętka"

carolciuska,ja się cieszę,że akurat moi znajomi jak i Tż wychodzą gdzieś z dala ode mnie jak idą zapalić,bo nie dość,że twierdzą,że przy mnie nie wolno (przy innych ciężarnych zawsze palili) to jeszcze wiedzą,że robią mi wielką ochotę na papieroska samym smrodem Ale wiadomo,nie każdy będzie się stosować do tego,że babeczka siedzi z brzuszkiem,przecież od wdychania nic się nie stanie

Ana***, najgorzej,że ta piekielna no spa mi utyka czasem na języku i jest ohydna... Ale najważniejsze,że pomaga

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 12:39   #2919
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
aisa84,o na Prima Aprilis wizyta? Ha to dzidzia jeszcze pokaże Ci,że jest dziewczynką a później okaże się,że to chłopak,skoro to już dzień żartów
I gratuluje wizyty,dobrze,że chociaż Ty jedna się nie stresujesz wizytami

perelka_np,ale ładnie wyglądałaś na ślubie Tylko po co dodajesz zdjęcie,gdzie kroisz torta?! Wiesz jakiej ochoty mi narobiłaś na niego

Denaris,ja też dzisiaj cały dzień stresuję się tym samym co Ty Jedziemy na tym samym wózku i też miałam mieć we wtorek wizytę,ale jednak mam w piątek(trzeba było przestawić,bo główka się schizuje przecież ) Tylko mam ból piersi (i to też nie jakiś zadziwiająco mocny) i senność. Więc trzymajmy kciuki na siebie,bo na pewno te schizy są nieuzasadnione. I życzę lepszego samopoczucia w końcu kochana Bądź twarda nie "miętka"

carolciuska,ja się cieszę,że akurat moi znajomi jak i Tż wychodzą gdzieś z dala ode mnie jak idą zapalić,bo nie dość,że twierdzą,że przy mnie nie wolno (przy innych ciężarnych zawsze palili) to jeszcze wiedzą,że robią mi wielką ochotę na papieroska samym smrodem Ale wiadomo,nie każdy będzie się stosować do tego,że babeczka siedzi z brzuszkiem,przecież od wdychania nic się nie stanie

Ana***, najgorzej,że ta piekielna no spa mi utyka czasem na języku i jest ohydna... Ale najważniejsze,że pomaga
wcześniej się jakoś nie stresowałam ale dzisiaj mnie dopadło chyba przez tego doła! Mnie to piersi już nie bolą w ogóle, tylko zmęczenie okropne..

U mnie tata pali i niestety muszę to akceptować, nie ma wyjścia

Ciekawe czy ja się dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka Zazdroszczę już ruchów, nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak to nawet jest
Stary 2014-03-03, 12:59   #2920
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
wcześniej się jakoś nie stresowałam ale dzisiaj mnie dopadło chyba przez tego doła! Mnie to piersi już nie bolą w ogóle, tylko zmęczenie okropne..

U mnie tata pali i niestety muszę to akceptować, nie ma wyjścia

Ciekawe czy ja się dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka Zazdroszczę już ruchów, nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak to nawet jest
Ja też doły łapię... środę mam wizytę. Też jestem ciekawa jaka płeć się we mnie chowa... W pierwszej ciąży dowiedziałam się później. Zresztą dobrze, że był ze mną TŻ na USG bo ja zapomniałam zapytać o płeć skupiona na tym by wszystkie parametry były ok. Co do ruchów to w I ciąży rzadko czułam, niemrawo, ale to było niesamowite!
Stary 2014-03-03, 13:11   #2921
kujon001
Raczkowanie

hej dziewczyny dawno mnie nie bylo ale bylam zapracowana praca fizyczna tj zbieranie pieczarek
w tamtym tyg czulam sie znakomicie ale wczoraj spalam caly dzien wstawalam tylko na jedzenie caly dzien w pizamie dzisiaj jestem w pracy ale jestem nie do zycia taka zmeczona i ide wlasnie zrobic sobie kawke oby do 17
Stary 2014-03-03, 13:17   #2922
małaPaulina
Wtajemniczenie

carolciuska hmm... no przy mnie akurat nikt nie pali i szczerze mowiac nie pozwalam na to,w ogole nie lubie papierosow,nigdy nie palilam i nie zamierzam tego wdychac takze jakby ktos sprobowal to

kujon001 witaj
ja w ciazy nie wypilam ani łyka kawy ale jestem czesto taka senna ze chetnie bym to zrobila...

Dziewczyny objawy w ciązy w koncu ustepujawiec sie uspokojcie przeciez teraz upragniony II trymestr niektorym dziewczynom sie juz zaczął a niektorym zaraz zacznie

Wlasnie jadlam kanapki i upadl mi pomidor z cebula i majonezem na podloge tak to jest jak sie je przed kompem ech

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 13:57   #2923
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Akurat nie chodziło mi o pokazanie zestawienia kolorystycznego ale ok kazdy ma prawo do własnego zdania.

Wiem o co Ci chodziło ale to mi się rzuciło w oczy odrazu
Stary 2014-03-03, 13:57   #2924
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
carolciuska hmm... no przy mnie akurat nikt nie pali i szczerze mowiac nie pozwalam na to,w ogole nie lubie papierosow,nigdy nie palilam i nie zamierzam tego wdychac takze jakby ktos sprobowal to

kujon001 witaj
ja w ciazy nie wypilam ani łyka kawy ale jestem czesto taka senna ze chetnie bym to zrobila...

Dziewczyny objawy w ciązy w koncu ustepujawiec sie uspokojcie przeciez teraz upragniony II trymestr niektorym dziewczynom sie juz zaczął a niektorym zaraz zacznie

Wlasnie jadlam kanapki i upadl mi pomidor z cebula i majonezem na podloge tak to jest jak sie je przed kompem ech
No wlasnie ja tez nie pozwalam, ale nie moge nie moich gosci wygonic zeby nie palili przy mnie
Zjadlabym placki ziemniaczane!!!!!!!!!!!
Stary 2014-03-03, 13:58   #2925
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę w środę i nie mogę się doczekać. Doły łapię co chwilę, martwię się... Sama nie wiem dlaczego. Byle do środy o 11:30.

Pisałyście o jedzeniu i wiecznym głodzie no i ja też zgłodniałam! A taką porcję ryżu z kurczakiem, brokułem, marchewką i groszkiem zjadłam że hoho ide coś przekąsić
Wszystkie widzę macie wizyty w ogóle mam wrażenie, że ciągle któraś m a wizytę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 13:59   #2926
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Denaris,ja póki jeszcze mieszkam przez 2-3 miesiące z rodzicami też muszę znosić palącego ojca,który jara po 2 paczki dziennie. Ale u siebie w pokojach nie czuję tego smrodu na szczęście a nie będę mu w jego własnym domu zabraniać,bo wcale nie mam takiego obowiązku,aby tu mieszkać.
Ja też już chcę poczuć te ruchy Normalnie nie mogę się doczekać,ale już bliżej do tych ruchów niż dalej,mimo,że u mnie dopiero 10tc5d
Póki co obstawiamy na dziewczynkę,ale zobaczymy. Ważne,żeby zdrowe było i bezproblemowo przyszło na świat

małaPaulina,tylko u mnie ustąpiły już jakoś w 8 tc(mowa o sporadycznych mdłościach) a teraz w 11 raz piersi bolą raz nie,ale może ja jestem urodzona pod szczęśliwą gwiazdą i stąd to wszystko

Ja to kawę piłam zawsze dla smaku,bo nigdy mnie nie pobudzała Pijąc jedną czy cztery dziennie nie było to dla mnie różnicą. Jak chciałam się obudzić to energy drink i jazda Ale teraz kawę piję raz na tydzień,czasem rzadziej,bo panikuję jak głupia. Póki co Inka z błonnikiem,ale to nie zastąpi mojej kochanej Jacobs Velvet na co dzień...

W następną środę już ukochany 12 tydzień Jak to leci... Już chcę piątek i środę i wrzesień i w ogóle wszystko,żeby było Naaaj

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-03, 14:03   #2927
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Moj też pali, ale ma ultimatum, że do września ma rzucić, bo jak tego nie zrobi to ma zakaz brania dziecka na ręce i wogule zakaz dotykania, bo takie małe dziecko to szczegolnie czuje

Witam

Powiem tylko tyle, że

jestem demonem sexu

Ale Wy macie dzewczyny apetyty, ale wy to chyba z tych starszawych tygodniowo to macie prawo
Ja dziś jedynie 3 kromeczki na śniedanko, potem bananek, mleko czekoladowe i na obiadek przepyszna zupa z bialej słodkiej kapusty Co jak co, ale zupy robie zaje...ste hehe
moj ma wolne 2,5 dnia, także zaraz wychodzimy na spacerek
Lepiej sie czuję co widać także musze pooddychać świeżym powietrzem

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:08   #2928
God Of War 20
Zakorzenienie

Dziewczynki nie objadajcie się za bardzo wiem, że apetyt nieraz dopisuje ale przytyć jest bardzo łatwo w ciąży a zrzucić już trudniej

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Denaris,ja póki jeszcze mieszkam przez 2-3 miesiące z rodzicami też muszę znosić palącego ojca,który jara po 2 paczki dziennie. Ale u siebie w pokojach nie czuję tego smrodu na szczęście a nie będę mu w jego własnym domu zabraniać,bo wcale nie mam takiego obowiązku,aby tu mieszkać.
Ja też już chcę poczuć te ruchy Normalnie nie mogę się doczekać,ale już bliżej do tych ruchów niż dalej,mimo,że u mnie dopiero 10tc5d
Póki co obstawiamy na dziewczynkę,ale zobaczymy. Ważne,żeby zdrowe było i bezproblemowo przyszło na świat

małaPaulina,tylko u mnie ustąpiły już jakoś w 8 tc(mowa o sporadycznych mdłościach) a teraz w 11 raz piersi bolą raz nie,ale może ja jestem urodzona pod szczęśliwą gwiazdą i stąd to wszystko

Ja to kawę piłam zawsze dla smaku,bo nigdy mnie nie pobudzała Pijąc jedną czy cztery dziennie nie było to dla mnie różnicą. Jak chciałam się obudzić to energy drink i jazda Ale teraz kawę piję raz na tydzień,czasem rzadziej,bo panikuję jak głupia. Póki co Inka z błonnikiem,ale to nie zastąpi mojej kochanej Jacobs Velvet na co dzień...

W następną środę już ukochany 12 tydzień Jak to leci... Już chcę piątek i środę i wrzesień i w ogóle wszystko,żeby było Naaaj
Ja w ten czwartek zaczynam 13 tydzień i już się nie mogę doczekać wizyty
Ciekawe jaka duża dzidzia już jest
Stary 2014-03-03, 14:28   #2929
Misstic
Wtajemniczenie

Cześć kobitki

Tak cicho było na weekend tutaj a dzisiaj wchodze i dwie strony do nadrobienia hehe Gratuluje dziewuszki udanych wizyt, super że z maluszkami jest wszystko wporządku
Ja jutro idę na kujki, muszę w końcu porobić wszystkie te badania, które zlecił mi lekarz. Specjalnie tyle czekałam, żeby były jak najświeższe. Do wizyty został mi tydzień i jeden dzień Ale maluszka swojego zobacze dopiero chyba 18 marca bo wtedy mam mieć robione usg pierwszego trymestru, te z oceną kości nosowej i przezorności karkowej. Nie wiem czy tego 11 marca na wizycie też coś lekarz pokaże czy nie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 14:31   #2930
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo
Ale się rozpisalyscie przy poniedziałku

Witam nową mamusię

Ciesze sie że wszystkie wizyty udane trzymam kciuki za kolejene my wizytę mamy w następny poniedziałek.

Apetyt niestety też mi dopisuje. Ale co tam, schudnę po ciąży. W poprzedniej nie było z tym problemu. Teraz liczę, że będzie tak samo.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:37   #2931
Darkangel24
Przyczajenie

Witajcie
Już po pracy w domku uff w przyszłym tygodniu wzięłam sobie tyzień urlopu bo muszę zacząć pisac zaległa prace licencjacka...a tak mi się nie chce....
Ja też się staram nie objadać, choć kilkogramów parę by mogło przybyć bo mam niedowagę ale jak mam wilczy apetyt to jakieś owoce jem albo jogurt.
Co do no-spy powiem, Wam że lekarz też kazał mi łykać w razie jakiś bóli ale po ostatniej ciąży powiedziałam sobie że łyknę ją tylko w razie prawdziwej konieczności a raczej jej zamiennik buscopan. Przy pierwszej ciązył łykałam ją fak w dużych ilościach od 20 tyg i niestety urodziłam synka z dużą wiotkością z którą borykamy się do dziś. Wiem że jedna na jakiś czas nie zaszkodzi ale już mam do niej uprzedzenie;(
dziewczyny które pracują, od kiedy planujecie iść na zwolnienie??
U mnie jutro zaczyna się 12 tydzień a 13.03 długo wyczekiwane usg....
Darkangel24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:43   #2932
carolciuska
Zadomowienie

Leze i czytam ksiazke. Leze na brzuchu. Spie tez na brzuchu i sie zastanawiam czy mozna? Do kiedy mozna? Musze zapytac lekarza, a Wy cos na ten temat wiecie?
Stary 2014-03-03, 14:46   #2933
nmartyna
Zadomowienie

Witam się po wspaniałym weekendzie i w cudowny poniedziałek

Jestem po wizycie właśnie i wiecie co? Taka szczęśliwa jeszcze nigdy nie byłam!!! Maluch rośnie zdrowo, kość nosowa jest, przezierność karkowa poniżej 1 mm więc w porządku, a dzidziol ruchliwy, że hej! Tż był ze mną na wizycie więc pierwszy raz zobaczył swojego potomka :P Patrzył w ten monitor jak zahipnotyzowany, cudowny widok... Maluch cały czas machał cudownie rączkami i nóżkami... Ahh, zakochana jestem w tym 6 cm maleństwie
Ale bez zwolnienia się nie obeszło... Do końca tygodnia odpoczywam w domu i luteina dopochwowow 2 razy dziennie tak profilaktycznie.
Wczoraj wieczorem mąż postanowił podsłuchać malucha przyłożył ucho do brzucha i upierał się, że dzidziuś coś skrobie do niego
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:46   #2934
Metamfetaminax
Zakorzenienie

88Ekaterina88,mój Tż rzucał,ale jak go zaczęłam wnerwiać to znowu zaczął palić,ale nie przy mnie. I rzuci,bo innego wyjścia nie ma,tak samo do września ma czas

God Of War 20, ojj mnie też ciekawi jak duża już jest dzidzia I może w końcu serduszko usłyszę,bo słyszeć a widzieć to całkiem inne przeżycia chyba

Darkangel24,każde leki najlepiej brać jak najrzadziej w ciąży tym bardziej . Ja tak samo no spę biorę jak na prawdę się martwię i dokucza mi ten ból brzucha. W sumie ból da się przeżyć,ale ja się obawiam,skoro czasem są takie małe skurczyki to wolę się tam rozkurczyć i się nie martwić na zapas

Stary 2014-03-03, 14:47   #2935
allckarola
Zadomowienie

Czesc. Ja na l4 wybieram sie w lipcu. Taki póki co mam plan man pracę siedząca i do tego siedzę sama takze w takim upale nie będę sie tu smarzyc. W sumie dobrze sue czuje ale okaże sie wszystko w lipcu. Póki ci czekam na wizytę to już jutro jestem w 13 tyg ciekawe jakie moje malenstwo już duze ;-)
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:47   #2936
Mo_onika_ika
Rozeznanie

no ja nie mogę dogadać się z szefem i nawet nie mam jak iść po zwolnienie...Bo siedzę w pracy od 10-20 od poniedziałku do piątku. Poprzedni tydzień zniosłam jakoś. Ale teraz to straszne już jest. Bolą mnie plecy, cierpną mi nogi, ciągle jestem głodna...Siedzę na tyłku 10h dziennie W dodatku przed moim sklepem jest miejsce do palenia i ciągle cuchnie fajami!!!! Już 3 razy miałam krwotok z nosa rano, często kręci mi się w głowie... Moja doktor przyjmuje 3x w tygodniu od 17-19 I jak ja mam zwolnienie załatwić?

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 14:51   #2937
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Leze i czytam ksiazke. Leze na brzuchu. Spie tez na brzuchu i sie zastanawiam czy mozna? Do kiedy mozna? Musze zapytac lekarza, a Wy cos na ten temat wiecie?
Mojej szwagierce gin mówił, żeby leżała na brzuchu bo ma tyłozgięcie macicy

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość

Jestem po wizycie właśnie i wiecie co? Taka szczęśliwa jeszcze nigdy nie byłam!!! Maluch rośnie zdrowo, kość nosowa jest, przezierność karkowa poniżej 1 mm więc w porządku, a dzidziol ruchliwy, że hej! Tż był ze mną na wizycie więc pierwszy raz zobaczył swojego potomka :P Patrzył w ten monitor jak zahipnotyzowany, cudowny widok... Maluch cały czas machał cudownie rączkami i nóżkami... Ahh, zakochana jestem w tym 6 cm maleństwie
Ale bez zwolnienia się nie obeszło... Do końca tygodnia odpoczywam w domu i luteina dopochwowow 2 razy dziennie tak profilaktycznie.
Wczoraj wieczorem mąż postanowił podsłuchać malucha przyłożył ucho do brzucha i upierał się, że dzidziuś coś skrobie do niego
Super!

W którym jesteś tygodniu?
Duża dzidzia

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
88Ekaterina88,mój Tż rzucał,ale jak go zaczęłam wnerwiać to znowu zaczął palić,ale nie przy mnie. I rzuci,bo innego wyjścia nie ma,tak samo do września ma czas

God Of War 20, ojj mnie też ciekawi jak duża już jest dzidzia I może w końcu serduszko usłyszę,bo słyszeć a widzieć to całkiem inne przeżycia chyba

Darkangel24,każde leki najlepiej brać jak najrzadziej w ciąży tym bardziej . Ja tak samo no spę biorę jak na prawdę się martwię i dokucza mi ten ból brzucha. W sumie ból da się przeżyć,ale ja się obawiam,skoro czasem są takie małe skurczyki to wolę się tam rozkurczyć i się nie martwić na zapas
Ponoć już w 12 tygodniu może się udać usłyszeć ale to różnie z tym bywa zapewne... z tego co słyszałam to w większości przypadków następuje to dużo później...
Też bym chciała usłyszeć
Stary 2014-03-03, 15:09   #2938
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość

a u mnie ju z dzis 13t dc dolegliwości zero od dluzeszego czasu tylko brzuszek juz troszke widoczny

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 15:19   #2939
allckarola
Zadomowienie

Mo_onika_ika.... Nie możesz w któryś dzień wyjść wcześniej z pracy?? Przecież jakiś urlop ci sie należy. U mnie na szczęście nie było problemu bałam sue szefowi powiedzieć ale sie cieszy wie ze raz w miesiącu mam wizytę i wtedy chce wolne. Musisz coś z tym zrobić siedzisz długo w pracy a mowilas już ze jesteś w ciąży??
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 15:32   #2940
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Próbowałam polubownie to załatwić. Zmiany takie jakie miałam wcześniej. 2 dni pracy 2 dni wolne. A teraz siedzę non stop w pracy i nic ich nie interesuje. Powiedziałam że nie na takich warunkach się zatrudniałam i nie będę tak pracować bo wychodzi mi ponad 200 godzin w miesiącu a poza tym nie ma mnie po 12h w domu... nawet jakbym w ciąży nie była to bym walczyła o swoje i pewnie bym się zwolniła zaraz... I jeżeli nie pozwoli mi wyjść szybciej z pracy np w środę to mam to w d... Już postanowiłam że sama sobie wyjdę, jestem wkurzona bo musiałam wymienić klientowi grzałkę w efajce i olejek na ręce mi się wylał...A te olejki wchłaniają się przez skórę razem z nikotyną!!!! Nie będę tu dłużej pracować i koniec! Polubownie się nie dało i jeszcze jak to mi powiedzieli "prezes oczekuje że będzie pani sama na punkcie codziennie po 10h z wyjątkiem weekendów w które ma pani szkołę"!!!!!!! To jest chore jakieś także niech pocałują mnie w dupcię i sama skrócę sobie pracę któregoś dnia w tym tygodniu i tyle...Muszę do 5.03 wytrzymać bo wtedy minie 30 dni mojej umowy i już będę mogła bez żadnego ale iść na zwolnienie. Ale czekam czekam i więcej nie dotknę tych porąbanych efajek a klienci niech składają skargi że nie wykonuję obowiązków. Szef nie rozumie to niech się ugryzie :P Ale mi ulżyło jak się wygadałam

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości