|
|
#2911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
Ja tylko napisałam jakie otrzymałam informacje i co słyszałam a czy ktoś się stosuje do tego czy nie to tylko i wyłącznie jego decyzja. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- Zaczynamy 13 tydzień ![]() Od wczoraj coś nie najlepiej się czuję, bo pobolewa mnie brzuch okresowo i leżę… i nospy biorę. W ogóle licząc cykl 28 dni to dzisiaj jest termin @ więc może dlatego… (choć u mnie cykle różne były wiec ciężko stwierdzić) a może po prostu już się denerwuję wizytą. |
|||
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nawet myśli o całkowitym rzuceniu
|
|
#2915 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam wizytę w środę i nie mogę się doczekać. Doły łapię co chwilę, martwię się... Sama nie wiem dlaczego. Byle do środy o 11:30.
Pisałyście o jedzeniu i wiecznym głodzie no i ja też zgłodniałam! A taką porcję ryżu z kurczakiem, brokułem, marchewką i groszkiem zjadłam że hoho ide coś przekąsić
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o wlasnie! Przypomnialo mi sie, ze ktoras z nas pracuje w e papierosue, moze da sie wypozyczyc?![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Dziewczyny,co do jedzenia to z waga ciagle jestem na minusie, czyli brakuje mi jakies 2,3 kilo do wagi sprzed ciazy. Mysle, ze jem normalnie jak kiedys, ale moj eS mowi, ze mniej. Dzis zjadlam kanapke z ogorkiem , a druga z twarogiem. I pol melona. No i nie jestem glodna. Na slodycze nie moge patrzec, nigdy ich za bardzo nie lubilam, wole kilo kapusty i ogorki brzuch na razie minimalny, widze go tylko ja, moje nogi to podobno oswiecim, dupy nie mam jedynie big cycki... Ale cos czuje, ze nadejdzie moment i z dnia na dzien mnie "wywali".
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
aisa84,o na Prima Aprilis wizyta? Ha to dzidzia jeszcze pokaże Ci,że jest dziewczynką a później okaże się,że to chłopak,skoro to już dzień żartów
![]() I gratuluje wizyty,dobrze,że chociaż Ty jedna się nie stresujesz wizytami ![]() perelka_np,ale ładnie wyglądałaś na ślubie Tylko po co dodajesz zdjęcie,gdzie kroisz torta?! Wiesz jakiej ochoty mi narobiłaś na niego Denaris,ja też dzisiaj cały dzień stresuję się tym samym co Ty Jedziemy na tym samym wózku i też miałam mieć we wtorek wizytę,ale jednak mam w piątek(trzeba było przestawić,bo główka się schizuje przecież ) Tylko mam ból piersi (i to też nie jakiś zadziwiająco mocny) i senność. Więc trzymajmy kciuki na siebie,bo na pewno te schizy są nieuzasadnione. I życzę lepszego samopoczucia w końcu kochana Bądź twarda nie "miętka" carolciuska,ja się cieszę,że akurat moi znajomi jak i Tż wychodzą gdzieś z dala ode mnie jak idą zapalić,bo nie dość,że twierdzą,że przy mnie nie wolno (przy innych ciężarnych zawsze palili) to jeszcze wiedzą,że robią mi wielką ochotę na papieroska samym smrodem Ale wiadomo,nie każdy będzie się stosować do tego,że babeczka siedzi z brzuszkiem,przecież od wdychania nic się nie stanie ![]() Ana***, najgorzej,że ta piekielna no spa mi utyka czasem na języku i jest ohydna... Ale najważniejsze,że pomaga
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie tata pali i niestety muszę to akceptować, nie ma wyjścia Ciekawe czy ja się dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka
|
|
#2920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ruchów to w I ciąży rzadko czułam, niemrawo, ale to było niesamowite!
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny dawno mnie nie bylo ale bylam zapracowana praca fizyczna tj zbieranie pieczarek
![]() w tamtym tyg czulam sie znakomicie ale wczoraj spalam caly dzien wstawalam tylko na jedzenie caly dzien w pizamie dzisiaj jestem w pracy ale jestem nie do zycia taka zmeczona i ide wlasnie zrobic sobie kawke oby do 17
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
carolciuska hmm... no przy mnie akurat nikt nie pali i szczerze mowiac nie pozwalam na to,w ogole nie lubie papierosow,nigdy nie palilam i nie zamierzam tego wdychac takze jakby ktos sprobowal to
![]() kujon001 witaj ja w ciazy nie wypilam ani łyka kawy ale jestem czesto taka senna ze chetnie bym to zrobila... Dziewczyny objawy w ciązy w koncu ustepujawiec sie uspokojcie Wlasnie jadlam kanapki i upadl mi pomidor z cebula i majonezem na podloge
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjadlabym placki ziemniaczane!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle mam wrażenie, że ciągle któraś m a wizytę
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris,ja póki jeszcze mieszkam przez 2-3 miesiące z rodzicami też muszę znosić palącego ojca,który jara po 2 paczki dziennie. Ale u siebie w pokojach nie czuję tego smrodu na szczęście a nie będę mu w jego własnym domu zabraniać,bo wcale nie mam takiego obowiązku,aby tu mieszkać.
Ja też już chcę poczuć te ruchy Normalnie nie mogę się doczekać,ale już bliżej do tych ruchów niż dalej,mimo,że u mnie dopiero 10tc5d Póki co obstawiamy na dziewczynkę,ale zobaczymy. Ważne,żeby zdrowe było i bezproblemowo przyszło na świat ![]() małaPaulina,tylko u mnie ustąpiły już jakoś w 8 tc(mowa o sporadycznych mdłościach) a teraz w 11 raz piersi bolą raz nie,ale może ja jestem urodzona pod szczęśliwą gwiazdą i stąd to wszystko Ja to kawę piłam zawsze dla smaku,bo nigdy mnie nie pobudzała Pijąc jedną czy cztery dziennie nie było to dla mnie różnicą. Jak chciałam się obudzić to energy drink i jazda Ale teraz kawę piję raz na tydzień,czasem rzadziej,bo panikuję jak głupia. Póki co Inka z błonnikiem,ale to nie zastąpi mojej kochanej Jacobs Velvet na co dzień... W następną środę już ukochany 12 tydzień
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam ![]() Powiem tylko tyle, że jestem demonem sexu Ale Wy macie dzewczyny apetyty, ale wy to chyba z tych starszawych tygodniowo to macie prawo ![]() Ja dziś jedynie 3 kromeczki na śniedanko, potem bananek, mleko czekoladowe i na obiadek przepyszna zupa z bialej słodkiej kapusty Co jak co, ale zupy robie zaje...ste hehe moj ma wolne 2,5 dnia, także zaraz wychodzimy na spacerek ![]() Lepiej sie czuję co widać także musze pooddychać świeżym powietrzem
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nie objadajcie się za bardzo
wiem, że apetyt nieraz dopisuje ale przytyć jest bardzo łatwo w ciąży a zrzucić już trudniej ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe jaka duża dzidzia już jest
|
|
|
#2929 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kobitki
Tak cicho było na weekend tutaj a dzisiaj wchodze i dwie strony do nadrobienia hehe Gratuluje dziewuszki udanych wizyt, super że z maluszkami jest wszystko wporządku Ja jutro idę na kujki, muszę w końcu porobić wszystkie te badania, które zlecił mi lekarz. Specjalnie tyle czekałam, żeby były jak najświeższe. Do wizyty został mi tydzień i jeden dzień Ale maluszka swojego zobacze dopiero chyba 18 marca bo wtedy mam mieć robione usg pierwszego trymestru, te z oceną kości nosowej i przezorności karkowej. Nie wiem czy tego 11 marca na wizycie też coś lekarz pokaże czy nie
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Ale się rozpisalyscie przy poniedziałku ![]() Witam nową mamusię Ciesze sie że wszystkie wizyty udane my wizytę mamy w następny poniedziałek.Apetyt niestety też mi dopisuje. Ale co tam, schudnę po ciąży. W poprzedniej nie było z tym problemu. Teraz liczę, że będzie tak samo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2931 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Już po pracy w domku uff w przyszłym tygodniu wzięłam sobie tyzień urlopu bo muszę zacząć pisac zaległa prace licencjacka...a tak mi się nie chce....Ja też się staram nie objadać, choć kilkogramów parę by mogło przybyć bo mam niedowagę ale jak mam wilczy apetyt to jakieś owoce jem albo jogurt. Co do no-spy powiem, Wam że lekarz też kazał mi łykać w razie jakiś bóli ale po ostatniej ciąży powiedziałam sobie że łyknę ją tylko w razie prawdziwej konieczności a raczej jej zamiennik buscopan. Przy pierwszej ciązył łykałam ją fak w dużych ilościach od 20 tyg i niestety urodziłam synka z dużą wiotkością z którą borykamy się do dziś. Wiem że jedna na jakiś czas nie zaszkodzi ale już mam do niej uprzedzenie;( dziewczyny które pracują, od kiedy planujecie iść na zwolnienie?? U mnie jutro zaczyna się 12 tydzień a 13.03 długo wyczekiwane usg.... |
|
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Leze i czytam ksiazke. Leze na brzuchu. Spie tez na brzuchu i sie zastanawiam czy mozna? Do kiedy mozna? Musze zapytac lekarza, a Wy cos na ten temat wiecie?
|
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po wspaniałym weekendzie i w cudowny poniedziałek
![]() Jestem po wizycie właśnie i wiecie co? Taka szczęśliwa jeszcze nigdy nie byłam!!! Maluch rośnie zdrowo, kość nosowa jest, przezierność karkowa poniżej 1 mm więc w porządku, a dzidziol ruchliwy, że hej! Tż był ze mną na wizycie więc pierwszy raz zobaczył swojego potomka :P Patrzył w ten monitor jak zahipnotyzowany, cudowny widok... Maluch cały czas machał cudownie rączkami i nóżkami... Ahh, zakochana jestem w tym 6 cm maleństwie Ale bez zwolnienia się nie obeszło... Do końca tygodnia odpoczywam w domu i luteina dopochwowow 2 razy dziennie tak profilaktycznie. Wczoraj wieczorem mąż postanowił podsłuchać malucha przyłożył ucho do brzucha i upierał się, że dzidziuś coś skrobie do niego
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
88Ekaterina88,mój Tż rzucał,ale jak go zaczęłam wnerwiać to znowu zaczął palić,ale nie przy mnie. I rzuci,bo innego wyjścia nie ma,tak samo do września ma czas
God Of War 20, ojj mnie też ciekawi jak duża już jest dzidzia I może w końcu serduszko usłyszę,bo słyszeć a widzieć to całkiem inne przeżycia chyba Darkangel24,każde leki najlepiej brać jak najrzadziej w ciąży tym bardziej . Ja tak samo no spę biorę jak na prawdę się martwię i dokucza mi ten ból brzucha. W sumie ból da się przeżyć,ale ja się obawiam,skoro czasem są takie małe skurczyki to wolę się tam rozkurczyć i się nie martwić na zapas
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
Czesc. Ja na l4 wybieram sie w lipcu. Taki póki co mam plan man pracę siedząca i do tego siedzę sama takze w takim upale nie będę sie tu smarzyc. W sumie dobrze sue czuje ale okaże sie wszystko w lipcu. Póki ci czekam na wizytę to już jutro jestem w 13 tyg ciekawe jakie moje malenstwo już duze ;-)
|
|
|
|
#2936 |
|
Rozeznanie
|
no ja nie mogę dogadać się z szefem i nawet nie mam jak iść po zwolnienie...Bo siedzę w pracy od 10-20 od poniedziałku do piątku. Poprzedni tydzień zniosłam jakoś. Ale teraz to straszne już jest. Bolą mnie plecy, cierpną mi nogi, ciągle jestem głodna...Siedzę na tyłku 10h dziennie
W dodatku przed moim sklepem jest miejsce do palenia i ciągle cuchnie fajami!!!! Już 3 razy miałam krwotok z nosa rano, często kręci mi się w głowie... Moja doktor przyjmuje 3x w tygodniu od 17-19 I jak ja mam zwolnienie załatwić?
|
#2937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
W którym jesteś tygodniu? Duża dzidzia ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Też bym chciała usłyszeć
|
|
|
#2938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a u mnie ju z dzis 13t dc
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
Mo_onika_ika.... Nie możesz w któryś dzień wyjść wcześniej z pracy?? Przecież jakiś urlop ci sie należy. U mnie na szczęście nie było problemu bałam sue szefowi powiedzieć ale sie cieszy wie ze raz w miesiącu mam wizytę i wtedy chce wolne. Musisz coś z tym zrobić siedzisz długo w pracy a mowilas już ze jesteś w ciąży??
|
|
|
|
#2940 |
|
Rozeznanie
|
Próbowałam polubownie to załatwić. Zmiany takie jakie miałam wcześniej. 2 dni pracy 2 dni wolne. A teraz siedzę non stop w pracy i nic ich nie interesuje. Powiedziałam że nie na takich warunkach się zatrudniałam i nie będę tak pracować bo wychodzi mi ponad 200 godzin w miesiącu a poza tym nie ma mnie po 12h w domu... nawet jakbym w ciąży nie była to bym walczyła o swoje i pewnie bym się zwolniła zaraz... I jeżeli nie pozwoli mi wyjść szybciej z pracy np w środę to mam to w d... Już postanowiłam że sama sobie wyjdę, jestem wkurzona bo musiałam wymienić klientowi grzałkę w efajce i olejek na ręce mi się wylał...A te olejki wchłaniają się przez skórę razem z nikotyną!!!! Nie będę tu dłużej pracować i koniec! Polubownie się nie dało i jeszcze jak to mi powiedzieli "prezes oczekuje że będzie pani sama na punkcie codziennie po 10h z wyjątkiem weekendów w które ma pani szkołę"!!!!!!! To jest chore jakieś także niech pocałują mnie w dupcię i sama skrócę sobie pracę któregoś dnia w tym tygodniu i tyle...Muszę do 5.03 wytrzymać bo wtedy minie 30 dni mojej umowy i już będę mogła bez żadnego ale iść na zwolnienie. Ale czekam czekam i więcej nie dotknę tych porąbanych efajek a klienci niech składają skargi że nie wykonuję obowiązków. Szef nie rozumie to niech się ugryzie :P Ale mi ulżyło jak się wygadałam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

moze kiedys byly lakiery, ktore w skladach mialy cos "ciezkiego", to samo farby do wlosow.
idac tym tropem moznaby stwierdzic, ze puder do twarzy tez zabroniony, albo perfumy bo przenikaja przez skore. Co innego jest z piciem czy jedzeniem, ktore dziecko rowniez przyjmuje

tak się naczytałam, że trwa z godzinę, byliśmy na miejscu ponad pół godziny przed czasem, a weszłam 20 min po czasie i cały ten czas jedna babka siedziała u niego. nie wiem co tam robili
za pappa chcieli 200zł, ale nie robię. usg zrobiłam tylko w sumie dla tej płytki i trochę dla uspokojenia się, że sylwester i przedsylwestrowy rtg zęba nie poczyniły szkód.
Ślub: 6 września 2008 ___ 

Co jak co, ale zupy robie zaje...ste

my wizytę mamy w następny poniedziałek.