Każda dba o ładny brzuszek by zamieszkał w nim maluszek - cz. 13 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-04, 13:53   #2941
malinOla1
Wtajemniczenie

Dot.: Każda dba o ładny brzuszek by zamieszkał w nim maluszek - cz. 13

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
chodzę od lutego zeszłego roku , ale prywatnie . Babsko i tak tylko mi recepty wypisuje i placę za tę "przyjemność" 100 zł. Więc po recepty mogę chodzić gdziekolwiek na nfz . Mam też nadzieję że wyłudzę skierowanie na usg tarczycy
O matko by nie przesadzala kobieta. Ja to 150 z USG place teraz. Wyludzaj w końcu trzeba korzystać jak się placi wszystkie skladki, a nie patrzą żeby wszystko prywatnie robić

Wysłane z mojego X2 10.25 przy użyciu Tapatalka

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:11   #2942
God Of War 20
Zakorzenienie

leine bez Ciebie to smutno... oj tak, żeby to było takie proste. Rozmawiałam ze znajomą, jej bratowa stara się o dziecko już ponad 4 lata...
No szybko leci, już 17tc...

Ja niedawno wróciłam, zrobiłam szybko pranie moich ostatnich zakupionych szmatek pogoda dopisuje więc rach ciach...
Kupiłam sobie legginsy/getry za 15zł a widziałam nawet po 35zł, nie wiem skąd ta rozbieżność bo mierzyłam i jedne i drugie i nie widzę różnicy

Teraz tylko czekam na zakup balerinek ale to w przyszłym tygodniu dopiero
Jutro w końcu nasze mebelki powinny przyjść a w niedziele (trochę nie wypada no ale cóż) będziemy robić rewolucje, przenoszenie/wynoszenie... mąż pracuje ciągle na tygodniu teraz do późna więc nie ma kiedy... no ale jakoś tam będzie

Mam troszku nowych ciuszków to się cieszę haha jak to kobita

Może mało piszę ale podczytuje Was na bieżąco

Czekam na swoją wizytę bo mam nadzieję poznać płeć, gin zapracowany ale na 15.04 mnie zapisał (znowu na 20:00) no ale cóż

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
O matko by nie przesadzala kobieta. Ja to 150 z USG place teraz. Wyludzaj w końcu trzeba korzystać jak się placi wszystkie skladki, a nie patrzą żeby wszystko prywatnie robić

A ja mam za darmo bo chodzę na nfz chodziłam prywatnie ale babka mnie wcisnęła na nfz to nie płacę
Za wizytę brała tylko 50zł więc nie dużo no ale jak mam wybór to wole nie płacić, to nie gin więc aż tak mi nie zależy
Stary 2014-04-04, 15:28   #2943
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Ja padam na cycki.. Zlazilam sie po galerii w poszukiwaniu kurtki dla Zuzy na wiosne i na szczescie sie udalo fajna kupic, z odpinana podszewka.. Kupilam jej jeszcze majty, czapke, skarpety i buty i 400 zl nie moje... ceny ciuchow dla dzieci sa wieksze, niz dla doroslych... Jakas masakra, normalnie... no, ale mam z nia spokoj, jeszcze tylko trampy do latania jej kupie i do lata mam ja z glowy... czemu ona tak szybko rosnie...
ile? O mamo, to ja sobie nawet nie kupuję za takie kwoty a tym bardziej córce. Ona tak szybko niszczy wszystko że chyba by nie mogła normalnie funkcjonować jakby w takich drogich rzeczach chodziła. Ja bym ciągle ją musiała upominać i drżalabym że coś się stanie z tymi ciuchami.
Ja jednak wolę iść do SH i kupić za parę złotych fajne ciuszki a nie myśleć że jak zniszczy to pójdę z torbami
Stary 2014-04-04, 15:41   #2944
meire
Zakorzenienie

Vioris, ale ja tez jej kupuje ciuchy w SH, ale ostatnio lazilam po lumpkach i nie moglam znalezc zadnej kurtki na nia, wiec coz mialam zrobic, jak dzieciak w cieplym plaszczu chodzil?... i sama kurtka mnie wyniosla prawie 200zl... Ehh.. Ale wzielam wieksza zalozy ja jeszcze w przyszlym roku.. tez mnie serce boli, ale coz.. Dluzej zwlekac nie moglam...

Leine, smutno mi bez Ciebie tutaj... ehh...

Ale sie sledziami obzarlam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 15:58   #2945
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Vioris, ale ja tez jej kupuje ciuchy w SH, ale ostatnio lazilam po lumpkach i nie moglam znalezc zadnej kurtki na nia, wiec coz mialam zrobic, jak dzieciak w cieplym plaszczu chodzil?... i sama kurtka mnie wyniosla prawie 200zl... Ehh.. Ale wzielam wieksza zalozy ja jeszcze w przyszlym roku.. tez mnie serce boli, ale coz.. Dluzej zwlekac nie moglam...
No ja rozumiem, ale ja bym kurtkę kupiła pewnie tańszą sporo w jakimś markecie albo na all, dla siebie nawet za 200 zł kurtki nie kupuję Każdy robi jak uważa, ja tylko napisałam że akurat ja bym tak nie zrobiła, bo mnie na to nie stać niestety No i tym bardziej jakby szła do szkoły i kurtka za 200 zł to bym chyba zawału dostała jakby zginęła. Niestety w szkole łatwo o zagubienie fajnych rzeczy Już parę "zniknęło"
Pokaż kurteczkę
Stary 2014-04-04, 16:04   #2946
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
jagodzia, jak tam córeczka?

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

może lekarz konował to i nikt tam nie chce chodzić
A dobrze wczoraj była położna i była ważona. Po 6 dniach przybrała 110g i waży już 2332 Tylko noc jej się z dniem pomyrdała. W dzień je 3 razy. I ciągle śpi. A w nocy głodna co 2-3h. i oczy jak 5 zł. Ale nie narzekam kochane dziecko
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:06   #2947
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Leine, smutno mi bez Ciebie tutaj... ehh...

Ale sie sledziami obzarlam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
2stówy wiosenną za kurtkę na 2sezony
Ja sie tu jak bidok i żyd zaczynam czuć

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:12   #2948
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Nie Ty jedna
Stary 2014-04-04, 16:18   #2949
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Napisałam się i mi skasowała się wiadomość na komórce ehh

Cześć dziewczyny!
Mam trochę zawirowań w życiu dlatego nie mam czasu ani chęci się udzielać... niedługo będziecie mnie odwiedzać w wariatkowie ale! postaram się by mnie gdzieś w środku pl usadowili, żebyście miały blisko

Dziś sterylka kotki i dodatkowy stres... jeszcze będzie ryk jak zobaczę jak ją usypiają i słania się na nogach
także bardzo lubię Państwową Szkołę Muzyczną, robi ze mną co chce

no więc co ja chciałam rzec... że, iż ponieważ...

moja córka do mnie 2 dni temu: "mami kupi dzidzi, wieś??" noo, gdyby to było takie łatwe... ona by chciała i jest za dziećmi... ehh znów się poryczałam

paaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Hello.
Ja mam dzisiaj doła i o. Jeszcze do dentysty muszę iść na przeglad, bo cos mnie dziwnie cmiło w zębach... a co najgorsze, mam tam wszystkie plombowane, wiec boję sie, ze dentystka nic nie zobaczy bez zdjęcia No bo ciężko, żeby mi wszystkie rozwiercala, a ja nie jestem w stanie stwierdzić czy czulam to w 5., 6. czy 7.

Ide sie dzisiaj powiesić... moze jutro wrócę

Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka

Leine i Lea ogarnijta wasze foszyska i pisac tutaj! Ale to juz!

Cytat:

Wróciłam . Dziękuję za kciuki . Wszystko się wchłonęło . Bierzemy clo i zaczynamy od nowa . Standardowo moje "coś" nadal jest , ale jest też już 1 pęcherzyk ok 11 mm . Mówiłam gin o moich poprzednich 7-dniowych plamieniach i znów zaczęła zastanawiać się nad zmianą leku (ale jak na razie w tym cyklu znów dołączymy luteinę) i dodała: "już niedużo tych stymulacji nam zostało" . Chyba chodziło o to że zwykle stymulację ma się 6-miesięcy,nie . Pytałam też o śluz, a raczej jego znikome ilości. Mówiła że żele to tylko dadzą poślizg i tyle. Kiedyś dawali estrogeny ale już od tego odchodzą bo niby efekty niezadowalające.

Poza tym podskoczyłam do przychodni i zażądałam skierowania do poradni endokrynologicznej na nfz i o dziwo obyło się bez gadania . Pytał mnie o ostatni wynik tsh. Więc wyciągnęłam swoją teczkę z badaniami (z racji że miałam przy sobie po wizycie u gin) i facet się zszokował że tyle mam tych karteczek . Spytał po co skoro młoda jestem to mu ładnie powiedziałam "że jak nie może się mieć dzieci to chodzi się po lekarzach i tyle "karteczek" się ma" i się zamknął

Wiecznie dobrze ze wizyta udana i mozecie dzialac. Co do wypisywania recept przez rodzinnego to owszem moze ale tylko jak cu sie dawki lekow z miesiaca na miesiac nie zmieniaja.

Na a ja wrocilam do domu. Po pracy poszlam na pasaż i kupilam sobie buty na ćwiczki bo moje sie juz rozlecialy i dobrze bo juz tez chcialam nowe. Teraz mam czarno bialo rozowe pumki i moge zumbować na fitnessie dowoli:p

Obiadu mi sie robic nie chcialo to zamowilam sobie obiadek i zżarlam rybke z surówka z kiszonej i żurek. Dobrze mi teraz
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:22   #2950
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Ty jedna
Ja sobie tej zimy kupiłam kurtke zimową w szmateksie za 36zeta miała być tylko zapasowo bo nagle się zimno zrobiło a my przed wypłatą byliśmy,więc nie miałam wyjścia-i tak w niej całą zimę w końcu przechodziłam a z H&M jest a syn to i 3zimę w swojej przechodzi (jak nie będziemy mieć kasy) bo musiałam kupić na mus większą a ona rośnie razem z nim

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-04-04, 16:32   #2951
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie tej zimy kupiłam kurtke zimową w szmateksie za 36zeta miała być tylko zapasowo bo nagle się zimno zrobiło a my przed wypłatą byliśmy,więc nie miałam wyjścia-i tak w niej całą zimę w końcu przechodziłam a z H&M jest a syn to i 3zimę w swojej przechodzi (jak nie będziemy mieć kasy) bo musiałam kupić na mus większą a ona rośnie razem z nim

3 zimę? To faktycznie wydajny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-04, 16:42   #2952
vioris
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to się już tak dawno tu czuję Jak czytam że ktoś co chwilę kupuje sobie coś za 200-500 zł do ubrania to normalnie masakra dla mnie. Ja to sobie nic nie kupuję miesiącami a jak już trzeba np buty na zimę czy kurtkę (kurtki sobie nie kupowałam od 4 lat, łaziłam w powyciąganym płaszczyku który mi tż kupił na początku naszej znajomości) a buty co roku muszę i max 150 zł płacę, ale w tym roku za 49 albo 59 kupiłam w tym sklepie z tanimi butami i wyglądają super, może dlatego że na płaskim i się nie miało za bardzo z nimi co stać a tak to zawsze na obcasie kupowałam to jednak te z obcasem się bardziej niszczą. W tych co mam to na 100% w przyszłym roku pochodzę a kurtkę to już będę musiała kupić na pewno na zimę teraz. Na wiosnę to ja kurtki już nie kupowałam chyba parę lat Mam jakieś 3 szt z SH (jasna bawełniana, jeansowa i taki jakby cienka podobna do skórki) i chodzę w nich co roku na zmianę
Spodnie jedne mieszczę na siebie i nie kupuję innych bo mi szkoda jak się odchudzam, bluzek mam sporo z SH, małe trochę ale chodzę w tych co się mieszczę. I tak sobie żyję skromnie od wielu lat

Cytat:

Gdzie chodzisz do SH? Są jakieś fajne tam u Was? Ja to do S jeżdżę bo tam taka duża fajna jest a jedną w michalach mi zamknęli a tam najlepsze ciuchy były

Swoją drogą właśnie stwierdziłam że mój tż więcej wydaje na swoje ubrania niż ja

Tzn u niego w pracy co jakiś czas jeden gościu przynosi koszulki albo spodnie firmowe za pół ceny (wiadomo skąd ) no i on bierze sobie zazwyczaj po jednej koszulce za 80 czy 100 zł. Przynosi takie za 150-200 zł no i się bardzo to opłaca bo połowę płacisz. Chyba stwierdzę, że jak on sobie bierze koszulkę za 80 to ja biorę tyle samo i idę do SH Może wtedy więcej będę miała ciuchów a tak to zawsze coś ważniejszego i mi szkoda kasy na ciuchy

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-04-04 o 16:50
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 16:57   #2953
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Buba w swojej zimowej chodził 2 lata (za rok już chyba będzie za mała) - kosztowała coś ok. 60-70 zł (nie pamiętam w jakim sklepie).
Na wiosnę ma kurtkę kupioną też w zeszłym roku w Reserved za ok. 50 zł. Ma jeszcze jedną taką pomiędzy z C&A też za ok. 50 zł - fajna, skórzana Ją to już chyba trzeci rok nosi, bo większą kupiliśmy (ale ładnie wyglądała z podwiniętymi rękawami, więc nie było problemu).

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Swoją drogą właśnie stwierdziłam że mój tż więcej wydaje na swoje ubrania niż ja

Tzn u niego w pracy co jakiś czas jeden gościu przynosi koszulki albo spodnie firmowe za pół ceny (wiadomo skąd ) no i on bierze sobie zazwyczaj po jednej koszulce za 80 czy 100 zł. Przynosi takie za 150-200 zł no i się bardzo to opłaca bo połowę płacisz. Chyba stwierdzę, że jak on sobie bierze koszulkę za 80 to ja biorę tyle samo i idę do SH Może wtedy więcej będę miała ciuchów a tak to zawsze coś ważniejszego i mi szkoda kasy na ciuchy
U nas to samo - mężul więcej wydaje na ciuchy, niż ja

Nie wiem z jakiego źródła są te co kupuje Twój TŻ - ale mój też miał ziomka, co sprzedawał ciuchy (i jedzenie ) za pół ceny... ze 2 razy coś od niego kupił, dopóki nie dowiedziałam się skąd są te rzeczy - wtedy mu zabroniłam, bo mi to się takie coś nie widzi
Stary 2014-04-04, 16:59   #2954
meire
Zakorzenienie

Wstawiam foty, jak chciałaś, Viorka.. kolory przekłamane, ale ten aparat w telefonie mam z du.py... kurtka jest jasno zielona..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg but.jpg (95,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kur.jpg (82,6 KB, 29 załadowań)

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-04-04, 17:00   #2955
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
3 zimę? To faktycznie wydajny
Poprzedniej trzeba było podwijać ale następnej jakby nas przycisło to i w niej wychodzi a co a jak będzie kasa to z chęcią kupię nową

Cytat:
Ja to się już tak dawno tu czuję Jak czytam że ktoś co chwilę kupuje sobie coś za 200-500 zł do ubrania to normalnie masakra dla mnie. Ja to sobie nic nie kupuję miesiącami a jak już trzeba np buty na zimę czy kurtkę (kurtki sobie nie kupowałam od 4 lat, łaziłam w powyciąganym płaszczyku który mi tż kupił na początku naszej znajomości) a buty co roku muszę i max 150 zł płacę, ale w tym roku za 49 albo 59 kupiłam w tym sklepie z tanimi butami i wyglądają super, może dlatego że na płaskim i się nie miało za bardzo z nimi co stać a tak to zawsze na obcasie kupowałam to jednak te z obcasem się bardziej niszczą. W tych co mam to na 100% w przyszłym roku pochodzę a kurtkę to już będę musiała kupić na pewno na zimę teraz. Na wiosnę to ja kurtki już nie kupowałam chyba parę lat Mam jakieś 3 szt z SH (jasna bawełniana, jeansowa i taki jakby cienka podobna do skórki) i chodzę w nich co roku na zmianę
Spodnie jedne mieszczę na siebie i nie kupuję innych bo mi szkoda jak się odchudzam, bluzek mam sporo z SH, małe trochę ale chodzę w tych co się mieszczę. I tak sobie żyję skromnie od wielu lat

Gdzie chodzisz do SH? Są jakieś fajne tam u Was? Ja to do S jeżdżę bo tam taka duża fajna jest a jedną w michalach mi zamknęli a tam najlepsze ciuchy były

Ja tak z domu nauczona by się nie roztopierzać z kasą Ja to rzadko po SH,bo z synkiem to tragedia ale fajny SH jest na rynku w chorzowie ta ulíczka gdzie Ing.no i kuzynka mi poleca ten na Hajduckiej gdzie szkoła języków na rogu.na batorym nic specjalnego nie ma.
A w Siemcach to ten na Swierczewskiego?
Kiedyś byłam tam u Ciebie na Świonach z przyjacióką w takim wielkim kupowałam mężowi spodnie do pracy,w których ani razu nie był

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-04-04, 17:13   #2956
Kamel
Wtajemniczenie

O Jagatce nic dalej

Widzę źe temat zakupów ja natomiast nic nie miałam w podstawówce, średniej, na studiach tez się nie stroilam i teraz chyba nadrabiam. A synkowi tez kupuje drogie życzy ale wtedy zawsze za duże i ma zawsze na 2 sezony. Jak znajdę chwile to zrobię kilka zdjęć ubranek jakie mu kupiłam na SH. Dziś tez byłam i kupiłam mu trampki na działkę i białe nowe wsówane tenisówki za 6zł. Dużo kupuje tez w zarze, reserved,hm ale potem wszystko sprzedam na allegro w dobrej cenie bo wstawię zdjęcia ubranek na synku a jak są fajne to ludzie dobrze licytują i potem to już będę kupowała nowe za te pieniądze. Ale czekam aż będę w ciąży i dowiem się jaka płeć..... Także trochę to potrwa.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Ps oczywiście dziś tez byłam w SH z synkiem i aż go panie takie młode zaczepiły te co tam pracują i były nim zachwycone tak z nimi gadał a tej co najwięcej z nim gadał znowu na koniec powiedział ze da buzi...

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Idę prasować bo mam całą kupę a M poszedł z synkiem na rowerek.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2014-04-04 o 17:11
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 17:24   #2957
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Kamel Twój synek to na bystrego i towarzyskiego wygląda z opisu czuję że z moim by się dogadał no ja ciuchy daje bratowej.ona mi zawsze same szmaty po tym moim chrześniaku a jej na tego młodszego i tak fajne ciuchy daje.wcześniej to dużo dostałam ale teraz już kupować musze i nie mam zamiaru kupować bluz za 8dych C&A żeby dostać od niej starte,ściorane dresy których po domu bym nie ubrała synkowi

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-04-04, 17:28   #2958
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Buba w swojej zimowej chodził 2 lata (za rok już chyba będzie za mała) - kosztowała coś ok. 60-70 zł (nie pamiętam w jakim sklepie).
Na wiosnę ma kurtkę kupioną też w zeszłym roku w Reserved za ok. 50 zł. Ma jeszcze jedną taką pomiędzy z C&A też za ok. 50 zł - fajna, skórzana Ją to już chyba trzeci rok nosi, bo większą kupiliśmy (ale ładnie wyglądała z podwiniętymi rękawami, więc nie było problemu).
U nas to samo - mężul więcej wydaje na ciuchy, niż ja

Nie wiem z jakiego źródła są te co kupuje Twój TŻ - ale mój też miał ziomka, co sprzedawał ciuchy (i jedzenie ) za pół ceny... ze 2 razy coś od niego kupił, dopóki nie dowiedziałam się skąd są te rzeczy - wtedy mu zabroniłam, bo mi to się takie coś nie widzi
Moja córa też chodzi dlugo w ciuchach. Jak już nie ma wcale to jej kupuję pakę na all i ma znowu zapasy Zresztą sporo dostaje od siostry tż bo oni mają córkę w tym samym wieku co córka, dokładnie miesiąc młodszą ale za to większą sporo i wyższą, więc wszystko co ona nosi to potem jest dobre na córkę więc oszczędzam sporo kaski
A tż ze źródła pewnie tego samego co Twój tż, ale ja jestem zdania że jak można mieć taniej to co mi zależy. Nigdy w życiu by sobie nie kupił koszulki z nike, adidasa za 200 zł a za 100 zł jeszcze ujdzie a jakość rewelacyjna, nic się nie niszczy po praniach, wygodne, przewiewne i nie blaknie ani nic. No rewelacyjne te rzeczy są Wygląda w tym jak człowiek i nosi długo, bo jak ciągle wygląda jak nowe to można chodzić

Cytat:
Wstawiam foty, jak chciałaś, Viorka.. kolory przekłamane, ale ten aparat w telefonie mam z du.py... kurtka jest jasno zielona..
Bardzo ładne rzeczy Kurteczka śliczna, tylko czemu taka droga

Cytat:
Ja tak z domu nauczona by się nie roztopierzać z kasą Ja to rzadko po SH,bo z synkiem to tragedia ale fajny SH jest na rynku w chorzowie ta ulíczka gdzie Ing.no i kuzynka mi poleca ten na Hajduckiej gdzie szkoła języków na rogu.na batorym nic specjalnego nie ma.
A w Siemcach to ten na Swierczewskiego?
Kiedyś byłam tam u Ciebie na Świonach z przyjacióką w takim wielkim kupowałam mężowi spodnie do pracy,w których ani razu nie był
Ja też z domu, mama to latami chodzi w rzeczach, czasem aż wstyd ale jej zawsze szkoda kasy na ciuchy. Ja to musiałam ją na siłę wręcz namawiać żeby chociaż do SH poszła i z nią iść jej powybierać coś. No i najlepsze, że ona tego potem wcale nie nosiła i chodziła w starych ciuchach dalej aż przytyła i już jej za małe. Dlatego już z nią nic nie kupuję bo nie ma sensu - jej wybór

Nie, w siemcach to ten na bytkowie. Kiedyś był nad biedronką ale się przenieśli kawałek dalej między bloki na młodych tam dostawy codziennie i wycenione ciuchy na jednej części a na drugiej na wagę Tylko tam to trzeba mieć ze 3-4 godziny No i najlepiej bez dziecka jednak
A tu u mnie jest prawie pod domem jeden duży ale tam mają posegregowane kolorami wszystko i mnie to wkurza Jak mam szukać godzinę np w samej czerni albo czerwieni. Ja to wolę jak np bluzki koło siebie różne są wtedy jakoś mi łatwiej wyszukiwać a tak to wszystko dla mnie takie same Przydał się raz jak szukałam konkretnie czarnej koszulki z konkretnym dekoltem to znalazłam za 5 min Ale tak poza tym to dla mnie niepraktyczne

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-04-04 o 17:32
Stary 2014-04-04, 17:37   #2959
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekam na swoją wizytę bo mam nadzieję poznać płeć, gin zapracowany ale na 15.04 mnie zapisał (znowu na 20:00) no ale cóż

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

A ja mam za darmo bo chodzę na nfz chodziłam prywatnie ale babka mnie wcisnęła na nfz to nie płacę
Za wizytę brała tylko 50zł więc nie dużo no ale jak mam wybór to wole nie płacić, to nie gin więc aż tak mi nie zależy
Pewnie bedzie mala baba
ja do mojej mam 70km ale widzę ze warto a i w szpitalu bardzo ja szanują i od razu milutcy dla mnie byli, nawet zapisali do ordynatora na operacje bo dr K by sobie tego zyczyla
W ciąży masz powody do zakupów

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
A dobrze wczoraj była położna i była ważona. Po 6 dniach przybrała 110g i waży już 2332 Tylko noc jej się z dniem pomyrdała. W dzień je 3 razy. I ciągle śpi. A w nocy głodna co 2-3h. i oczy jak 5 zł. Ale nie narzekam kochane dziecko

jaka to kruszyneczka malutka

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Na a ja wrocilam do domu. Po pracy poszlam na pasaż i kupilam sobie buty na ćwiczki bo moje sie juz rozlecialy i dobrze bo juz tez chcialam nowe. Teraz mam czarno bialo rozowe pumki i moge zumbować na fitnessie dowoli:p

Obiadu mi sie robic nie chcialo to zamowilam sobie obiadek i zżarlam rybke z surówka z kiszonej i żurek. Dobrze mi teraz
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Pokaż tez chodzilam na zumbe ale odpuscilam bo mam nie mieć dużo wysilku...

Muszę pochwalić mojego TŻ zbliżają się święta i mowilam mu przez tel ze trzeba ta ścianę z boazeria umyć no i się buntowal ze ostatnio on myl. No ale przemyslal ze żona z guzem to wrocilam a tu boazeria meble i podloga umyta jak ja go kocham chodź często mi na nerwy dziala

Tez lubię w lumpkach zakupy mi to na mnie zawsze szkoda kasy a jak kupuje to się sto razy zastanawiam czy na pewno brać i czy będę mieć z czym nosić taka moja glupia oszczędność

Edytowane przez malinOla1
Czas edycji: 2014-04-04 o 17:41
malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-04, 17:44   #2960
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja córa też chodzi dlugo w ciuchach. Jak już nie ma wcale to jej kupuję pakę na all i ma znowu zapasy Zresztą sporo dostaje od siostry tż bo oni mają córkę w tym samym wieku co córka, dokładnie miesiąc młodszą ale za to większą sporo i wyższą, więc wszystko co ona nosi to potem jest dobre na córkę więc oszczędzam sporo kaski
A tż ze źródła pewnie tego samego co Twój tż, ale ja jestem zdania że jak można mieć taniej to co mi zależy. Nigdy w życiu by sobie nie kupił koszulki z nike, adidasa za 200 zł a za 100 zł jeszcze ujdzie a jakość rewelacyjna, nic się nie niszczy po praniach, wygodne, przewiewne i nie blaknie ani nic. No rewelacyjne te rzeczy są Wygląda w tym jak człowiek i nosi długo, bo jak ciągle wygląda jak nowe to można chodzić

Bardzo ładne rzeczy Kurteczka śliczna, tylko czemu taka droga

Ja też z domu, mama to latami chodzi w rzeczach, czasem aż wstyd ale jej zawsze szkoda kasy na ciuchy. Ja to musiałam ją na siłę wręcz namawiać żeby chociaż do SH poszła i z nią iść jej powybierać coś. No i najlepsze, że ona tego potem wcale nie nosiła i chodziła w starych ciuchach dalej aż przytyła i już jej za małe. Dlatego już z nią nic nie kupuję bo nie ma sensu - jej wybór

Nie, w siemcach to ten na bytkowie. Kiedyś był nad biedronką ale się przenieśli kawałek dalej między bloki na młodych tam dostawy codziennie i wycenione ciuchy na jednej części a na drugiej na wagę Tylko tam to trzeba mieć ze 3-4 godziny No i najlepiej bez dziecka jednak
A tu u mnie jest prawie pod domem jeden duży ale tam mają posegregowane kolorami wszystko i mnie to wkurza Jak mam szukać godzinę np w samej czerni albo czerwieni. Ja to wolę jak np bluzki koło siebie różne są wtedy jakoś mi łatwiej wyszukiwać a tak to wszystko dla mnie takie same Przydał się raz jak szukałam konkretnie czarnej koszulki z konkretnym dekoltem to znalazłam za 5 min Ale tak poza tym to dla mnie niepraktyczne
To ja tam byłam takie schody tam prowadzą co straszą ? taka ruina ogólnie?
A pisałam o tym na forum kiedyś że tam jadę i uważaj ale pewnie przeoczyłaś

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-04-04, 17:47   #2961
meire
Zakorzenienie

A ja to jakaś dziwna jestem, bo uwielbiam ciuchy i buty kupować... mi rodzice kupowali, jak już mi z tyłka spadało wszystko, bo tak było znoszone, więc chyba teraz sobie odbijam za młode lata... i córce też chcę wszystko, póki jeszcze mogę... jak nie będzie mnie stać, to nie będę kupować... ale jak mogę, to chcę jej dać to wszystko, czego ja nie miałam... i materialnie i duchowo.. bo czasu też rodzice dla mnie nigdy nie mieli... bo samym kupowaniem ciuchów i zabawek się nie stanę dobrym rodzicem, oczywiście... nie to jest najważniejsze... ważne, żeby miała mnie zawsze przy sobie i mogła na mnie liczyć i ze mną rozmawiać..

Leine, czy Ty wiesz, że dziś Kot ze Shreka jest o 20??... Shrek to mi się zaraz z Tobą kojarzy... skoczę sobie po piwko i będę oglądać... sama...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-04-04, 17:49   #2962
God Of War 20
Zakorzenienie

Szmaciany temat się nawinął

Ja to zdecydowaną większość mam z SH spodnie to kupuje nowe w sklepie ale długo w nich chodzę, mam dwie pary jeansów na zmianę i styka.
Bluzek mam trochę, większość letnich na co dzień zdecydowana większość z nich jest z SH, parę sklepowych jak były tanie za 20-30zł
Lubie kupować w SH ale potrzeba dużo czasu...
Kurtki to raczej kupione w sklepie
Stary 2014-04-04, 17:57   #2963
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
To ja tam byłam takie schody tam prowadzą co straszą ? taka ruina ogólnie?
A pisałam o tym na forum kiedyś że tam jadę i uważaj ale pewnie przeoczyłaś

No schody takie starszawe Ale to mój ulubiony SH no poza tym który byl w michalach na przeciw parku w takich pawilonach. Tam było mało miejsca ale były super ciuchy. Zawsze tam dało radę kupić kurtkę, na narty tam spodnie kupowałam, kurtkę wyhaczyłam za 40 zł narciarską która normalnie w sklepie kosztuje 350 zł Chyba ten co wyceniał to sobie z tego sprawy nie zdawał. A kurtka jak nowa praktycznie i jest rewelacyjna. Tż mi zazdrościł że tylko damska taka była i on by też chciał
ten to jest
seh.jpg

a to ten co mi zamknęli

sh.jpg

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-04-04 o 18:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-04, 18:04   #2964
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość

Pokaż tez chodzilam na zumbe ale odpuscilam bo mam nie mieć dużo wysilku...
Uwielbiam zumbę ale z braku czasu zaniedbałam i dupa urosła. Teraz ide w poniedziałek wypróbować shoesy
No proszę bardzo, takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140404_185302.jpg (72,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140404_185332.jpg (77,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140404_185354.jpg (67,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140404_185447.jpg (79,1 KB, 5 załadowań)

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2014-04-04, 18:08   #2965
agnieszkaK
Zadomowienie

ja po pracy zaglądam do Was.. musze zaraz w piecu napalić, bo jeszcze wieczory zimne, wczoraj nie paliliśmy i zimno wieczorem był, musiałam pod kołdrą cała zawinięta leżeć, tylko nos mi wystawał

a wiecie dziś przed wyjściem do pracy wyjrzałam przez okno na pole a tam tak blisko stał piękny bocian, jeszcze czyściutki taki bielutki, już po telefon poleciałam,żeby Wam zdjęcie wrzucić,ale odleciał w ciągu tych kilku sekund. ale jeszcze nie raz będzie tu chodził, to Wam pokażę uroki mieszkania na wsi

ja jak czytam ceny tych ciuchów,to aż mi głupio,bo ja sęp jestem i nawet jak mam więcej kasy to szkoda mi tyle wydać na ciuchy.. ostatnio często w lidlu kupuję i jestem bardzo zadowolona..
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:17   #2966
debraM
Wtajemniczenie

A ja wolę sobie długo nie kupować nic i uzbierać na jakąś fajną rzecz, a w sh nie byłam 6lat. W rodzinnym mieście często chodziłam do sh, nawet moja mama kiedyś miała.

Ostatnio kupiłam sobie super bluzę, kurtkę na zimę i buty do biegania

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:20   #2967
God Of War 20
Zakorzenienie

Czytałyście artykuł w gazecie jak młodej kobitce podczas cesarki lekarz przeciął moczowód, pochwę, macice no wszystko po kolei i teraz kobiecie przez pochwę leci... z jakimś workiem chodzi ciągle... masakra jakaś.
Jak lekarz mógł tak zrobić? Odszkodowania nie chcą dać bo lekarz twierdzi, że zrobił wszystko dobrze

Młoda kobieta a musi się z taki koszmarem zmagać...
Stary 2014-04-04, 18:26   #2968
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
Czytałyście artykuł w gazecie jak młodej kobitce podczas cesarki lekarz przeciął moczowód, pochwę, macice no wszystko po kolei i teraz kobiecie przez pochwę leci... z jakimś workiem chodzi ciągle... masakra jakaś.
Jak lekarz mógł tak zrobić? Odszkodowania nie chcą dać bo lekarz twierdzi, że zrobił wszystko dobrze

Młoda kobieta a musi się z taki koszmarem zmagać...
o matko!!! nie słyszałam,ani nie czytałam,ale jakoś to aż niewiarygodne.. chyba,że ta kobieta, była inaczej zbudowana niż wszyscy..
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:31   #2969
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
o matko!!! nie słyszałam,ani nie czytałam,ale jakoś to aż niewiarygodne.. chyba,że ta kobieta, była inaczej zbudowana niż wszyscy..
Niewiarygodne?ostatnio była afera jak zamiast guza lekarz wyciął ...trzustkę,pacjentka oczywiście zmarła.mnie już nic nie zdziwi

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2014-04-04, 18:39   #2970
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Niewiarygodne?ostatnio była afera jak zamiast guza lekarz wyciął ...trzustkę,pacjentka oczywiście zmarła.mnie już nic nie zdziwi

No było tak faktycznie, dokładnie nawet w mieście w którym pracuję, ale nie w moim szpitalu, chociaż uważam że w bardzo dobrym się to wydarzyło. No tez nie wiem jak to możliwe, ale ta pacjentka bez trzustki też mogła żyć, nie wiem czemu zmarła po miesiącu na oiomie, chyba z powodu tego guza.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości