|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na właściwe tory powracamy, już nigdy więcej grzeszkom się nie damy! Cz XVIII
Dziewczynkiiii
Ćwiczycie wytrwale I ja też do ćwiczeń powróciłam ![]() Ale! Mam problem... Może Wy mi pomożecie... Wykupiłam sobie dietę... Już miesiąc minął, jeszcze miesiąc został. Do tego ćwiczę. Raz jest to rowerek 30min, raz ćwiczenia na poszczególne partie ciała ze 40 min, a raz łączę - rowerek i ćwiczenia. Ćwiczę mniej więcej 4 razy w tygodniu, czasem 3...
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na właściwe tory powracamy, już nigdy więcej grzeszkom się nie damy! Cz XVIII
Krotka pilka: za malo jesz, pewnie rozklad btw lezy i kwiczy, za malo aero. Te metamorfozy mozna o kant tylka rozbic.
Melduje 4h w galerii, nabrqlam troche bluzek ale mi buty nie pasuja i spodni odpowiednich nie mam Melduje tez brak apetytu, zjadlam dzis 2 posilki, odpekalam trening klaty i teraz krece aero ktore pewnir sobie skroce ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- A co do ubrań jeszcze. Świetne lachy, Ska w brzuniu dobra, a rekawki nie wchodza. Rekawki eLka jestem koslawa |
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
1100, mega malo.
Sent from my Windows Phone 8S
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
toż to nawet nie jest pewnie BMR
|
#2945 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie tak myślę... ale z drugiej strony...nie ćwiczę tak mega intensywnie...to czy rzeczywiście potrzebuję więcej kcal? zgłupiałam już... czy może mi któraś tu wyliczyć ile powinnam spożywać kcal dziennie przy moim trybie życia
24 lata, waga 55kg, wzrost 165... ćwiczę 3-4 razy w tygodniu,tak jak pisałam. Ale teraz mam zamiar ćwiczyć 5 razy w tygodniu, bez żadnych wymówek... żeby schudnąć potrzebny jest ujemny bilans kaloryczny,to wiem...trzeba wiedzieć ile organizm potrzebuje dziennie kcal, potem ile potrzebuje kcal uwzględniając treningi, a na końcu trzeba odjąć ileś tam żeby wyszło ile kcal potrzebuję żeby schudnąć... dla mnie to jest za trudne |
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie za mało jesz. A jak z jakością tych posiłków? Wrzuć przykładowy jadłospis. Umieram Tż stwierdził, że wsiada na rower zrobić szybką trasę i jeśli chcę jechać z nim to muszę mu dotrzymać kroku. Tak mnie przegonił, że nie umiem chodzić
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo chciałam pisac rozklad BWT jest chyba ważniejszy niz kaloryczność bo co z tego ze zjesz tylko 1100kcal jak bedą to węgle i tłuszcze.. Na mnie kurtka z zeszłego lata która kupiłam we wrześniu jest za ciasna w łapach ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
Napisz jaki masz rozklad makroskladnikow Tu masz link do obliczania wszystkiego http://iifym.com/rmr-calculator/ ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Przyjęłam ze masz 20% tłuszczu bo nie wiem ile masz ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Oczywiście mozesz sobie zmienic rozklad BTW to jest tylko sugestia
|
|
#2949 |
|
Wtajemniczenie
|
jak mam ochote na jogurt to wlasnie ten wybieram, koncze moj krem z burakow, rosnie mi w buuzi juz .. ide teraz na grahamke z ogorkiem i mozarella
ilovesleeping
|
#2950 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
1103kcal, białko 52g, węgle 182g, tłuszcz 31g. śniadanie: (2 kromki) kanapka z sałatą, szynką, ogórkiem i musztardą (b 11g, w 41g, t 11g). 2 śniadanie: jogurt z jabłkiem, migdałami i cynamonem (b 8g, w 21g, t 6g). lunch: kanapka z pomidorem i papryką (1 kromka) (b 8g, w 51g, t 2g). obiad: makaron z kurczakiem i warzywami (b 20g, w 51g, t 7g). przekąska: koktajl mleczno-truskawkowy (b 6g, w 15g, t 3g). Co Wy na to?
|
||
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2014-04-22-5432.jpg kiepsko to widzę
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tłuszczy praktycznie nie jesz, a nimi można ładnie podbić kalorie i są dobrym źródłem energii białka też tam nie ma, jedyne sensowne to z kurczaka\ a gdzie kolacja?
08.04.2013 - start od 16.09.2013 - siłowy ![]() od 17.11.2014 - CF Edytowane przez Fionka_31 Czas edycji: 2014-04-22 o 20:00 |
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym zwiększyła białko bo co to jest 50g
|
#2954 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- robię właśnie te wyliczenia... powiedz mi co to jest BMR i TDEE bo BMR wychodzi mi 1300kcal na dzień, a TDEE 1845kcal na dzień. Później zaznaczyłaś mi "reckless" czyli co to jest to 25%? Czyli jak szybko chcę schudnąć i 25% czyli tyle kcal odejmuję z tego co powinnam jeść? omg nie czaję nadal jak mam się odżywiać... przepraszam, że jestem taka upierdliwa i nieogarnięta... |
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
BMR to Twoja podstawowa przemiana materii
TDEE to ile powinnaś spożyciem kalorii przy twoim trybie życia treningach itd 25% to jest wiecej obciętych kcal mozesz zaznaczyć oczywiście 15
|
|
#2956 |
|
Konto usunięte
|
bardzo dziękuję. zależy mi żeby jak najszybciej zrzucić tłuszczyk...więc 25% chyba będzie dobre? nawet jak będę ćwiczyć 5 razy w tygodniu?
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myśle ze tak jak bedziesz nadal głodna to troche zwiększysz poprostu i wiecej białka dobrej jakości jaja, mięso, ryby bo jogurty to takie średnie są
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trening mnie wkurzył Dużo ludzi, czekania, trener miał mnie w dupie Zjadłam jedynie dw aposiłki i pod koniec i już bibrzyło Teraz za to mam żołądek bez dnaNie obcinaj od razu bóg wie ile kalorii, tylko wejdź na wyższy pułap i trenuj, nie zapominaj o aerobach. Jak nie będzie spadać to wydłużysz aeroby. Potem potniesz żarcie
Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2014-04-22 o 20:26 |
|
|
|
|
#2959 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko że chciałabym do lipca wyglądać już ekstra a nie wiem czy w 2 miesiące to możliwe????? :co nfused: żeby chociaż trochę mi tłuszczyk spadł? brzuch, boczki i uda to jakaś masakra u mnie... teraz sobie rozpisałam plan treningowy, pon-abs+aeroby(rowerek), wt-hiit, śr-wolne, czw-abs+aeroby, pt-hiit, sob-wolne, nd-hiit. myślicie, że to dobre będzie?Cytat:
a czy mogłybyście mi napisać Wasze przykładowe jadłospisy? czy mam porzucać moją dietę czy po prostu zwiększyć te posiłki? i jakoś zmodyfikować? |
||
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcesz wyglądać rewelacyjnie to zacznij trening siłowy
|
#2961 |
|
Konto usunięte
|
na razie siłownia u mnie odpada, mogę robić tylko jakieś ćwiczenia z hantelkami, a nie są one ciężkie
codzienne spożycie białka/węgli/tłuszczu wg mojej diety to: 53/175/26. a wg wyliczeń z tej strony to: 121/113/54. Czyli chyba powinnam ograniczyć węglowodany a zwiększyć spożycie białka i tłuszczu? Edytowane przez 201711291009 Czas edycji: 2014-04-22 o 20:41 |
|
|
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
jej..ale u nas burza straszna
ale sie zapowiadalo..caly dzien jakos duszno bylo ![]() ugotowalam sobie pyszny obiadek do pracy..wykorzystalam wszystkie resztki i w lodowce jest tylko swiato ![]() ja jem duzo miecha, ryby, jaja...duzo warzyw do kazdego posilku: cukini brokuly...pomidory... ograniczylam mocno-jak na mnie- pieczywo...jem kasze i ryz ..na jutro zrobilam sobie akurat makaron, ale ze dzisiaj robilam nogi, wiec ciagle jestem glodna i jutro potrzebuje dodatkowej energii
|
#2963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem ci tak: jeśłi chcesz szybko zgubić cm to mało kcal+dużo aerobów i schudniesz. jednak jeśli chcesz żeby jakość ciała polepszyła się, jednocześnie chudnąc i mając sylwetkę proporcjonalną to daj sobie czas na zmiany Lepiej wybierz jakiś trening (program) i do tego aeroby niż sam abs ![]() Co do jedzenia: ja ci moje jadło nie podam, bo jest nudne itd. ale ja polecam: ograniczyć źródło węglowodanów do kilku pozycji- 3? Wrzucasz je do śniadania i okołotreningowo, ostatni posiłek bez węglowodanów. Ograniczyć owoce, jeśli już chcesz je wciągać to proponuję leśne i jedynie do śniadania. W każdym posiłku źródło białka(jogurt czy kefir to marny wybór, bardziej jaja, mięso). Jeśli będziesz liczyć w kalkulatorach różnych to białko licz z białka, tłuszcze z tłuszy i węgle z ww. Jeśli twoje źródło węglowodanów ma jakieś ilości białka to się nie liczy. Według mnie Do posiłków warzywa, których nie wliczasz (no chyba że buraki np.). Zwiększyć ilość wypijanej wody i powinno pójść. Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2014-04-22 o 21:18 |
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Jestes szczupła i masz ładna sylwetkę wiec zmiany w 2 miesiące mogą być naprawde fajne
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tłuszczy nie, węgle też mało to co na samym białku jedziesz? ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- swoją drogą układanie, planowanie menu też dla mnie było i w sumie do tej pory jest katorgą, jest tyle teorii, że nie wiadomo czego się trzymać lub co testować przestałam prowadzić dziennik żywieniowy i już się zaczynam zastanawiać czy jem wystarczająco dużo a przestawienie się na system 4 posiłków też mi coś nie wychodzi
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam brzuch jak pięć balonów... nie jadłam nic od 15 (przed wyjazdem z domu), w ogole nie jestem glodna... wypilam teraz ziółka i bede sie jeszcze uczyc, mam jutro egzamin... |
|
|
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zd...czyła mi się lodówka. Pełna jedzenia poświątecznego. Z wypełnionym po brzegi zamrażalnikiem
Całe szczęście, że T. podpadła i się zainteresował bo inaczej jeszcze dodatkowo zalałabym sąsiada. A do sklepu mogę pojechać dopiero w czwartek... cudnie po prostu. |
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
ide spac, nie mam sily. prerobilam 1/4 wykładów. rano eszcze mam laborki, egzamin po poludniu...
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Ledwo zywa, a ciezki dzien przede mna...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

Ćwiczycie wytrwale
I ja też do ćwiczeń powróciłam 

jestem koslawa 

24 lata, waga 55kg, wzrost 165... ćwiczę 3-4 razy w tygodniu,tak jak pisałam. Ale teraz mam zamiar ćwiczyć 5 razy w tygodniu, bez żadnych wymówek... żeby schudnąć potrzebny jest ujemny bilans kaloryczny,to wiem...trzeba wiedzieć ile organizm potrzebuje dziennie kcal, potem ile potrzebuje kcal uwzględniając treningi, a na końcu trzeba odjąć ileś tam żeby wyszło ile kcal potrzebuję żeby schudnąć... dla mnie to jest za trudne

Dużo ludzi, czekania, trener miał mnie w dupie
Zjadłam jedynie dw aposiłki i pod koniec i już bibrzyło
Teraz za to mam żołądek bez dna

ale sie zapowiadalo..caly dzien jakos duszno bylo