|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuszki już gotowe na dwie kreski wyjątkowe - cz. 14
Patrzcie co zrobiłam
Będę Wam dalej wmawiać, że mój zestaw witaminek jest najlepszy. Proszę o wyrozumiałość
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2014-05-12 o 16:08 |
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szacun
|
|
#2943 |
|
<3 <3 <3
|
debraM widzę, że robisz wszystko tylko nie piszesz dyplomu :P a zestawienie zacne
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
debra cudo !
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie powzięłam decyzję o monitorowaniu tego cyklu
przeglądnęłam kalendarz, grafik w pracy, wstępnie pozapisywałam terminy które mi pasują i dzwonię, a tam..... doktor nie przyjmuje do 9 czerwca Chyba że to znak żeby nie robić monitu. Tak to potraktuje
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś dzisiaj nie mam weny żeby pisać. To tak tylko skrótowcem, żeby nie było, że mam Was w
Meire cieszę się bardzo, że jajco pękło Malina dobrze, że już zaraz wychodzisz. Zdrowiej Debra a ktoś Ci nie wierzył, że masz rację? Jesteś ekspertką ![]() Zielinka pewnie dobra decyzja ![]() Coś widziałam, że Leinówa u ginki była. Oby te jajcory Ci się tam same unormowały
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() 18.05.2015 Edytowane przez cowie Czas edycji: 2014-05-12 o 16:28 |
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Malina, super, ze juz jestes z nami..
![]() Leine.. A jaki plan na ten cykl??.. CLO bedziesz teraz brala??.. Tylko... Hmmmm.. Przecie ona Ci teraz powiedziala, ze mialas popekane jajka, tak?.. Wiec chyba Twoim problemem nie jest brak owulacji?.. Czy ja cos zle zrozumialam, bo to akurat nic by dziwnego nie bylo.. to czemu nie zachodzisz, skoro masz owu?.. Czy nie lepiej cos na pekanie brac, skoro przez ta skorke jajka gorzej pekaja???... Kurcze.. Juz sie sama pogubilam, ale jakis niedosyt mam po tej Twojej wizycie... Myslalam, ze konkretne dzialania podejmiecie juz w tym cyklu.. Napisz, jakie plany na teraz oprocz CLO.. Bedziesz miala monit??.. Mi ja blondynce prosze wytlumaczyc.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to szkoda, a jakiś inny lekarz?
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszlam was przeprosić ze dzisiaj mnie tu tak malo a tu proszę.. Tu dzisiaj stanowczo za cicho. Mam wrażenie ze panuje ogolne zle samopoczucie..
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo... Troche tu smutnawo ostatnio..
![]() Dziewuchy, bzykac sie i odczarowywac watek.. tak malo Fasolinek ostatnio nam przybywa.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie byly chyba na początku kwietnia tak? Czy kogoś pominelam? Z góry przepraszam..
|
|
#2952 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
meire co do clo, to ja najprawdopodobniej też będę brała, a też nie mam problemów z owulką, tu chyba chodzi też o to,żeby było pod kontrolą, żeby jajka się naprodukowały, to że bierze sie tylko kilka dni i to w wyznaczonych dniach na pewno ma znaczenie.. ja sama nawet myślę,czy nie iść do mojego gina powiedzieć,że nie chcę mieć 3 cykli naturalnych i próbować,po tym hsg, tylko jeszcze ten, a potem brać te leki, na co mam czekać? tyle czasu już próbujemy, szkoda mi tego czasu. niby dopiero można by powiedzieć, że to pierwszy cykl starań, bo dopiero teraz mnie odetkali, ale jednak, ja chcę już! jeszcze nie wiem jak mąż da radę. ale będzie musiał, kupię chyba taki środek,który zażywa się przed serduszkiem.. bo tu z tym jest problem,a nie z jakością.. ewentualnie kupię ten buzydanek i żeń-szeń bo niby na to są. jeszcze to dogłebnie przeanalizuję, tylko kurcze nie mam czasu.. mi chodzi konkretnie, żeby on miał chęci i siłę, te kilka razy w czasie cyklu.. Cytat:
Cytat:
fakt dawno nie było fasolek..
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie jesteś wielka A my wróciliśmy z SM i teraz wpierdzielamy kulki w czekoladzie Przez ten cholerny cykl moją dietę szlak trafił
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Lea a nie wiem czy to platne, zapytam 2 czerwca
![]() Meire ja zaczne nagrywać te moje wizyty bo ja nie pamietam wiesz mowila, że nie mam żadnych cyst czy nic takiego, że jest "czysto" ![]() bylam u mojego gina, recepta jest, naszukalam się leku jak glupia po aptekach bo musze dzis już zacząć brać i ciezko bylo go dostać... No ale mam To tutaj normalne, to nie jest taki sam lek jak w pl. Na ulotce nawet piszą o dawkowaniu 2-3tabl na dzien pierwszy MONITORING 22.05 o 13:45 a tabletki 20€
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do mądrzejszych staraczek
1. Za krótką fazę lutealną może odpowiadać podwyższona prolaktyna, zbyt niski progesteron w 2 fazie cyklu czy się mylę ? 2. Znacie jakieś inne przyczyny krótkiej 2 fazy cyklu? 3. W jakim dc najlepiej badać prolaktynę? Podobno 3-5 dc, Prawda to? 4. Jak pójde pobierac krew to robić od razu z obciążeniem? Jak to badanie wygląda? Najpierw pobierają krew, później łykam metoclopramid, później pobierają jeszcze po godzinie i po 120 minutach? czy się mylę? Rozważam jutrzejsze pobranie bo jutro 4 dc Leine brawa za działanie!!!
Endozołzo, nie wygrasz LUF ![]() 18cs, 5cs po laparo szczęście trwało za krótko I ivf II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244 Edytowane przez zielinka_87 Czas edycji: 2014-05-12 o 19:52 |
|
|
|
#2956 |
|
Rozeznanie
|
Leine no to super, powodzenia na dopalaczach
|
|
|
|
#2957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ja dodałam tylko to na prawo od czerwonych kresek, reszta była w linku, który wkleiła wiecznie Cytat:
A jaki to jest dokładnie lek?
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie
A spróbuję cykl z tym, a pobranie wymazów swoją drogą Miałam mieć ClomHEXAL ale go nie dostałam i mam jakiś Clomifen- ratiopharm ![]() Zielinka w tym temacie to Debra jest dobra bo ja to jestem krótkopamiętliwa w tych sprawach ![]() DebraM no nie powiedziała, że mam policystyczne jajniki a to, że mam lekko policystyczne bo duże i różowe
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-05-12 o 20:00 |
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A państwowo terminy długie... mam nadzieję, że u mnie obejdzie się bez tego ![]() Dziwne to dawkowanie I w ulotce masz napisane, że 10 dni się to bierze? Bo to, że kilka tabletek dziennie można, to wiem - my tutaj po 2 bierzemy standardowo - ale o "rozkładaniu w czasie", to nie słyszałam
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2960 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo wiesz.... Trzeba uwalniać materiał genetyczny regularnie ![]() Cytat:
No, ale czasami trzeba ![]() Cytat:
Tym bardziej korzystaj z tej fujarki :PCytat:
Podoba mi się takie pozytywne nastawienie ![]() Cytat:
Cytat:
I z bzykaniem... i z całą resztą ![]() Cytat:
Ja mając bardzo niski progesteron nie miałam praktycznie w ogóle okresu... Więc nie wiem jak to jest. Wiem, że warto to wszystko zbadać ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- A ja się czuję dziś koszmarnie;( Jestem mega mega chora. Mam chorą krtan i gardło a od kaszlu boli klatka piersiowa Dodatkowo już chyba z 5-ty dzien mam od połowy dnia wzdęty i bolący bardzo mocno brzuch![]() Nie moge iść na L-4 bo jestem na szkoleniu... które będzie trwało aż do czwartku po 8h dziennie. W dodatku ten zbliżający się miesiąc to koszmar.... Sesja i ogarnianie pracy przed obroną (mam nadzieję). Jak się uda to obronię się połową czerwca, ale chyba wykończę nerwowo do tego czasu... Jakoś mam taki dzień na NIE Bo czuję się bardzo bardzo źle Dawno nie czułam się tak zmęczona, chora i obolała plus zestresowana;(
|
|||||||
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Nie przychodzi mi nic do głowy ![]() 3. Ja badałam w 3, ale to właśnie w związku z blokowaniem owulacji. 4. Chyba nie ma sensu badać bez obciążenia. Ja miałam tak, że pobrali na czczo, połknęłam tabletkę i po godzinie drugi raz. Więcej nie mierzyli. Odnośnie prolaktyny to podnosi ją stres i bawienie się cycuszkami
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jutro się w takim razie wybieram na pobranie. Tak myślałam że nie ma sensu bez obciążenia bo z obciążeniem to ma się od razu oba wyniki. Jak się z monitem nie udało to chociaż to posprawdzam bo 10 dni lutealnej to chyba za krótko nie sądzicie? A zapomniałam Wam powiedzieć... Mój Tż zadzwonił dziś do Gamety, tej kliniki leczenia bezpłodności zasięgnąć info o badaniu nasienia. Zdecydujemy się na ogólne i komputerowe, wyniki na następny dzień, 300 zł ale podobno z wynikami od razu konsultacja lekarska.Debra jak u ciebie wyszła wtedy ta prolaktyna i progesteron jeśli go tez badałaś?
Endozołzo, nie wygrasz LUF ![]() 18cs, 5cs po laparo szczęście trwało za krótko I ivf II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244 Edytowane przez zielinka_87 Czas edycji: 2014-05-12 o 20:24 |
|
|
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem, czy na dawkowanie hormonów w tak długim czasie to dobry pomysł.. ja mam nadzieję, że on Cię mimo wszystko nie przestymuluje.. bo w drugą stronę to też niedobrze.. ![]() Ja jak pytałam o coś na pękanie dziś mojego gina, to mówił, że na początek stymulowania to lepiej nie ingerować tak bardzo mocno w organizm.. i dać mu szansę pracować przy najmniejszej możliwej ilości leków.. błogosławił dziś moje jajniki, że dały radę na minimalnej dawce CLO.. A nie chciałabyś zapytać jeszcze tej drugiej gin, co dziś u niej byłaś, czy ta dawka jest OK?.. A skąd wiedziała, że masz różowe jajniki??... miałaś kolorowe USG??... ![]() Tak, czy inaczej.. mam nadzieję, że te tabsy Ci pomogą, Kochana... ![]() Cytat:
Ale z tą fl to nie pomogę, bo nie wiem..
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurzają mnie takie teksty... Pytalam sie go czy nie za długo mam go brać a on dziwnie na mnie spojrzal jakbym ZWĄTPIŁA w jego leczenie nie bedę brać podwójnej dawki. Zalecil to biore...![]() Meire nie będę do niej dzwonic i się pytac, bo ona ma mi zrobić badania tylko, nie ufam jej jeszcze... Wole facetow i ich podejście... Nie mam jej nr Tel prywatnego, nie chce mi sie dzwonic bo ufam lekarzowi, w ciemno tabletek nie biore... |
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie dobrze i mocno w to wierzę ![]() Cytat:
![]() Oooo monitoring, będziesz obserwować czekoladowe jajka
|
|
#2967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Twoim leku aktywny składnik to: Clomifendihydrogencitrat - niemiecka nazwa a w tym Polskim to: klomifen cytrynianu No i zastanawiałam się co to jest ten dihydrogen, ale znalazłam coś takiego: http://actor.epa.gov/actor/GenericCh...?casrn=50-41-9 i tam w synonimach jest napisana nazwa tego polskiego leku. Oba mają kolmifen tylko chyba w różnej postaci. Nie wiem na tych wzorach chemicznych się nie znam Cytat:
O to będą miesiące upływające nam z dyplomem ![]() Nie zazdroszczę choróbska. Gdzieś się pod ziębiłaś? Szkoda, że nie możesz iść na zwolnienie. To chociaż tyle co w domu jesteś to odpoczywaj i się grzej.
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Debra, ja też uważam, że masz słuszne podejście.. w sensie takim, że się nie załamujesz, nie blokujesz.. tylko będziesz działać.. wprawdzie różni nas kwestia pamiętania i bycia "mamą Aniołka", ale w najważniejszym się zgadzamy.. nie ma co siedzieć i się łamać, tylko iść do przodu..
Migotka, kuruj się, kobito, kuruj.. A ja siedzę i książkę czytam, bo mąż pisze pracę dyplomową o kablach..
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli badanie prolaktyny po owulce nie ma sensu?
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem czy ten mój gin mi zrobi jakiś monitoring i czy tablety jakieś zapoda. Chyba bym wolała nawet Dziewczyny czy któraś z Was ma w domu królika może ? Macie psy, koty ale o króliczku żadna nie pisała Ostatnio byliśmy z tż w zoologicznym i zakochaliśmy się w jednym króliczku. Gdyby nie to, że nie mamy przygotowanej klatki i za dużo wydatków obecnie to byśmy już z tym króliczkiem do domu przyjechali Ale tż też się w nim zakochał i córcia też, ale to akurat normalne jak to dziecko Ale jak już mój tż powiedział, że by go chciał to coś znaczy Wyglądał prawie tak samo jak ten:
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-05-12 o 21:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Będę Wam dalej wmawiać, że mój zestaw witaminek jest najlepszy. Proszę o wyrozumiałość

Jesteś ekspertką 

to czemu nie zachodzisz, skoro masz owu?.. Czy nie lepiej cos na pekanie brac, skoro przez ta skorke jajka gorzej pekaja???... Kurcze.. Juz sie sama pogubilam, ale jakis niedosyt mam po tej Twojej wizycie... Myslalam, ze konkretne dzialania podejmiecie juz w tym cyklu.. Napisz, jakie plany na teraz oprocz CLO.. Bedziesz miala monit??..