![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
![]() A młode faktycznie wygląda w tym jak dżdżownica ![]() ![]() ![]() Ja kupiłam, sugerowałam się opiniami położnych na ten temat i ogólnie opiniami krążącymi po świecie, które są raczej przychylne temu wynalazkowi. Ale wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników ![]() ciekawe co na ten temat w szkole rodzenia powiedzą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygladowo to też mi się nie podoba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- A ja nie wiem co ze szczepieniami zrobić, jakie szczepionki, kiedy.. Wiem tylko na razie że chce wykupić płatny Engerix zamiast Euvax, to w pierwszej dobie podają |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Mi wyglądowo tez nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
Hmm kontynuując w kwestii spania dzidzi.
Strasznie to wygląda, mam wrażenie, że dziecko się dusi, ale to w końcu tylko nasze spostrzeżenia po zdjęciach. A nie wiemy co czuje dzidzia. Różne są opinie. Jedni piszą, że ich dziecko nie pozwalało się zniewolić i ryczało w woombie, przez co szmata stała się bezużyteczna, a kasa wywalona w błoto. Są też liczne opinie mówiące o tym, że dzięki woombie dzieci śpią beztrosko.. Oboje dzieci mojej siostry spało bez żadnych otulaczy, rożków, woombie, koców. Ubrane były w odpowiednio ciepłe ubranko, ręce do góry i luli ![]() Zobaczę co życie mi przyniesie i jak nasza mała będzie się zachowywać. Najwyżej będę eksperymentować. Ale w woombie nie ubiorę ją już chociaż z samego widoku. No szkoda by mi było dziecka ![]()
![]() |
#2946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie mam to samo pytanie, dotyczące szczepień. Co kiedy i jakie ? Czy macie zamiar szczepić dzieci na pneumokoki i meningokoki ? Teraz tyle o tym mówią w TV . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidek mnie obudził o 4 rano, pukał ile wlazło, później cięzki dzien w pracy i własnie sie bycze na łóżku, a co nalezy mi się ![]()
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
Ja póki co dyskutuję z TŻ o szczepieniach, Euvax z pewnością wykluczam, nie chcę też później szczepionek 'kilka w jednym' a TŻ uważa, że powinno być wszystko jak leci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Rozeznanie
|
Woombie- myślę, że to fajne rozwiązanie. Jednak póki co nie zamierzam kupować, a poratować się tym dopiero jeśli synek będzie miał problemy ze snem. Mnie też śmieszy wygląd dżdżownicy, ale najważniejsze są wygoda maluszka i spokój rodziców
![]() Co do pościeli ciągle się zastanawiam, ale na początku myślę o jakimś kocyku, kołderka dopiero dla starszaka. A na początek może wystarczy rożek? Muszę jeszcze zasięgnąć opinii. Szczepienia- kolejny trudny temat. Wiem tylko, że tak jak mon9 kupię lepszą szczepionkę początkową, bez rtęci. A i to warto najpierw w szpitalu zapytać, bo nie wszędzie chcą podawać inną niż sami mają. smv Póki co nie przejmuj się hemoroidami. Może masz lekkie zatwardzenie? Wtedy trudniej przechodzi i faktycznie może jakąś tkankę naruszyć. Mi się to zdarzało nawet przed ciążą. Gorzej jeśli zaczyna boleć, wtedy to najszybciej hemoroidy, jednak dopiero lekarz jak zobaczy to oceni i będziesz miała pewność. nouvelle2 Mojego męża chrześniaczka zachorowała w tym roku na rotawirusy i wylądowała w szpitalu. Rodzice próbowali działać w domu, ale niestety im nie wyszło, mieli nadzieję, że zaczyna zdrowieć, ale jak ją zobaczyliśmy na święta, to od razu zawieźliśmy do szpitala i była już mocno odwodniona. Chyba nie jest tak łatwo nad tym zapanować i lepiej poważnie zastanowić się nad szczepionką, zwłaszcza, jeśli planujesz oddawać maluszka do żłobka (to wylęgarnia choróbsk). Edytowane przez martunka88 Czas edycji: 2014-11-10 o 16:50 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
A to nie jest tak ze w tych skojarzonych jest mniej rtęci niż w sumie w pojedynczych szczepionkach? Tez nie zamierzam oszczędzać na tym ale wiek ze nie wolno przedobrzyć. Słyszałam tez ze lepiej przeciągać te szczepienia, im pozniej tym lepiej i bardzo uważać zeby dziecko nie miało jakiejkolwiek infekcji bo to ma duży wpływ na osłabienie organizmu ewentualne objawy niepożądane Edytowane przez mon9 Czas edycji: 2014-11-10 o 16:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
około 3,5 tys.
![]() ![]()
![]() |
#2959 | |||||
Zadomowienie
|
Jestem , ale się nałaziłam. a brzuch mnie boli znowu, że ałaaaa
![]() Powoli w klepach świąteczne seriee limited ![]() dorwałam w biedronce płyn do naczyń cynamon i jabłko i takie same chusteczki do czyszczenia powierzchni ![]() a na lumpkach, sobie dorwałam alladyny do latania po domu. a Bubci dwa pajacyki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do czesania, pamiętać będę zawsze jak tato mi czesał dobierane ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() JUż w piątek dowiesz się czy to bubcia czy bubć ![]() i jak krokiety? warto się zbierac i wpaść na koalcję do Cienie na nie?? ![]() ![]() Cytat:
![]() tak samo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wrzucam foto pajacyków, jak nówki ![]() ![]()
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sumarycznie ilość rtęci wprowadzona do organizmu z pojedynczych szczepionek jest większa ale jednorazowa dawka jest łatwiejsza do wyprowadzenia z organizmu niż ze szczepionki skojarzonej a to kumulacja pierwiastków w organizmie jest rzeczą, którą chcę maksymalnie ograniczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
jeśli wiecie coś ciekawego na temat szczepionek to piszcie, ja w tym temacie mam całkowity mętlik w głowie, niby trzeba a z drugiej te powiązania szczepionek skojarzonych z autyzmem
![]() do poczytania o temacie https://autyzmaszczepienia.wordpress.com/
![]() Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-11-10 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zadomowienie
|
Piękne
![]() Dobrze, że nie chłopięce bo bym Ci zabrała ![]()
#2963 |
Zadomowienie
|
czytam was i widzę temat różu, a ja właśnie kupiłam różowe skarpetki z falbaneczką
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
mon9 jednak nie zadzwoniłam do tej szkoły rodzenia, bo było już późno jak wróciłam, a nie wiedziałam czy o nr dowodu nie będą pytać. Spróbuje w tygodniu
O co chodzi z tą inną szczepionką poczatkową? Ja sie jeszcze w temat ne zagłębiałam a też wolałabym dopłacić za lepszą szczepionkę. Jak to się odbywa? Wykupuje się oddzielnie szczepionkę w aptece, czy tylko zgłasza w szpitalu? Ile jeszcze muszę się doedukuwać, najgorsze że wśród znajomych mało dzieci i nie mam się kogo dopytać a na necie to różne info.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Rozeznanie
|
Hej Mamusie, później Was nadrobię, ale musicie mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Niuniu żeby nie zawracać Ci głowy, niech zostanie tak jak jest na 1 stronie, następną wizytę u mojego gina mam 02.12 to najwyżej po niej poproszę o zmianę koloru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaką ja mam ochotę iść gdzieś potańczyć ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-11-10 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Kurde a mi sie mało ubranek dziewczynkowych podoba, ale patrzyłam na Allegro na razie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zadomowienie
|
Witam się po wizycie u lekarza
![]() Ale na szczęście wszystko ok i ze mną i z dzidzią, wyniki jak najbardziej w normie ![]() ![]() Niunia_ona pokoloruj mnie proszę na różowo. Kolejna dziewczyna na wątku, będzie Natalia ![]() ![]() Ech, dziwnie mi jakoś z tą świadomością płci, muszę chyba jeszcze wyjść z oszołomienia ![]()
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2014-11-10 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
halo kobietki, lesyeux wiem ze należą mi sie baty, że tak myślę, ale za dużo się naoglądałam i naczytałam
![]() ![]() odebrałam wyniki moje no i w moczu mam dość liczne bakterie, moze stąd te moje infekcje? ale biorę URAGIN nie wiem czemu.. wzięłam z domu od mamy krem mój doodbytniczy na te hemoroidy-posterisan-muszę poczytać czy mogę stosować chociaż nic mi nie dolega. ![]() dzisiaj dzidzia w ogole cicho moja siedzi a to pewnie dlatego, że cały dzień biegałam sprzątałam i robilam te pierogi- wyszły lux!!! nie rbilam krokietów-innym razem to tak ![]() i tak mnie dzisiaj nogi bolą i wszystko w ogóle...a bubcia coś tam mnie smyra ale praktycznie nie czuję- ja już świruję-jak mnie dzidzia nie ruszała dzisiaj to już sobie wkręcałam, już mama mi mówi żebym sie uspokoiła bo sie doprowadzę do nerwicy. och a teraz serialiki i moje tap madl.. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.