Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-14, 17:01   #2941
beatiska
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
Jakie masz konto? właśnie szukam jakiegoś
Teraz mam Millenium, bo korzystam z promocji, ale ogólnie polecam. aplikacja mobilna była fajna, teraz nawymyślali i jak skończy sie promocja, to z konta zrezygnuję. Dla mnie mobilna jest ważna, bo głownie w ten sposób korzystam z konta.
Mam też Eurobank (konto Prestige, ale chyba konto Online jest zbliżone), do którego zawsze wracam jak nie korzystam z promocji innych banków. Dla mnie konto na razie najlepsze.
Mam jeszcze ING, bo muszę mieć. Jednak uważam, że konto jest "za drogie" i mało przywilejów z posiadania konta.
Miałam do niedawna BZWBK, promocja się skończyła - konto zamknęłam, bo wprowadzili opłatę za kartę i dodatkowo nie było darmowych wypłat ze wszystkich bankomatów, a na to również zwracam uwagę.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6

Edytowane przez beatiska
Czas edycji: 2015-06-14 o 17:05
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-14, 23:49   #2942
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które założyły konto w ramach promocji w Raiffeisenie -zostawiacie sobie to konto? korzystacie?
Ja zamykam, nie jest mi do niczego potrzebne.

Do tej pory korzystałam z konta w ING - odkąd skończyłam 18 lat. Nie ma ono jednak żadnych korzyści, a jest drogie. Ostatnio znów obniżyli stopę oprocentowania kont oszczędnościowych, żenada. Trzymam je tylko dlatego, że mam tam podpięte konto córki, a do tego robię przelewy rodziców, którzy korzystają z mojej karty i regularnie odwiedzają wpłatomaty [jedyna gigantyczna zaleta ING to ich powszechność]. W ramach ostatnich promocji założyłam w BPH i bardzo sobie chwalę, bo jest całkowicie darmowe, a do tego przez rok dostawać będę zwrot 3% z dokonanych zakupów [do 50zł miesięcznie, zawsze coś].
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 01:05   #2943
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które założyły konto w ramach promocji w Raiffeisenie -zostawiacie sobie to konto? korzystacie?
Ja zostaje. Tylko głupia wziełam karte i mi 3zł co miesiąc zjada. A karta płaciłam raz.

Zrobie z niego takie konto oszczednościowe, dopóki nie ma nic lepszego.
Stary 2015-06-15, 09:24   #2944
somethinggood
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Ja zostaje. Tylko głupia wziełam karte i mi 3zł co miesiąc zjada. A karta płaciłam raz.

Zrobie z niego takie konto oszczednościowe, dopóki nie ma nic lepszego.

Nie możesz zrezygnować z karty?
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 09:35   #2945
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez somethinggood Pokaż wiadomość
Nie możesz zrezygnować z karty?
Właśnie planuję to zrobić.

Tym bardziej, że na dniach zakładam kredytową z pracy. Lepiej mi się opłacała będzie.
Stary 2015-06-15, 09:53   #2946
tamtaglista
Zakorzenienie

Ja chyba tez jako oszczędnościowe zostawię i jak bede w pl to bede z niego przelewy robić do mbanku i z mbanku wypłacać. Chyba jakies walutowe powinnam założyć
Stary 2015-06-15, 20:23   #2947
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam zostawić, ale po tym jak straciłam ostatnio bezpowrotnie ponad 20 minut swojego życia na zupełnie nieefektywny kontakt z ich infolinią. wkurzyłam się i zamykam

Cytat:
Ja chyba tez jako oszczędnościowe zostawię i jak bede w pl to bede z niego przelewy robić do mbanku i z mbanku wypłacać. Chyba jakies walutowe powinnam założyć
w mbanku można spokojnie założyć walutowe.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 23:02   #2948
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Chciałam zostawić, ale po tym jak straciłam ostatnio bezpowrotnie ponad 20 minut swojego życia na zupełnie nieefektywny kontakt z ich infolinią. wkurzyłam się i zamykam
Oj tak, infolinię mają dramatyczną...
Stary 2015-06-16, 00:36   #2949
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

w mbanku można spokojnie założyć walutowe.

Wiem ale mam juz dosc tego banku
Stary 2015-06-16, 07:52   #2950
CptCook
Zakorzenienie

Ja chcę zrezygnować z aliora bo lecą w kulki z opłatami za konto i za bankomaty :/...ale mam tam karte kredytową i muszę ją przenieść gdzieś gdzie nie wymagają umwowy o pracę i jest w miare tania karta. Macie jakieś pomysły?

2017 - rok oszczędzania, rok bez zakupów
CptCook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 10:23   #2951
I ona
Zakorzenienie

Dziewczyny a polecicie jakieś dobre konto, w którym bez problemów można założyć subkonta i konto oszczędnościowe?

Kurcze jak mam kase całą na koncie to jakoś tak nie potrafie dobrze skontrolować ile na co poszło
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 10:36   #2952
april_20
Zadomowienie

Je jestem zadowolona z Ing Direct
Stary 2015-06-16, 12:08   #2953
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Dziewczyny a polecicie jakieś dobre konto, w którym bez problemów można założyć subkonta i konto oszczędnościowe?

Kurcze jak mam kase całą na koncie to jakoś tak nie potrafie dobrze skontrolować ile na co poszło
W mbanku wydatki przyporządkowują się automatycznie do danej grupy. Ale niestety to konto nie urywa tyłka
Stary 2015-06-16, 12:14   #2954
Pia Gizela
Zadomowienie

W Millennium też jest manager finansów i przyporządkowuje wydatki do poszczególnych kategorii

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 15:06   #2955
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sapphhiree Pokaż wiadomość
A wiec dodam moje sposoby na oszczedzanie(chociaz nie potrafie za bardzo tego tobic:p) dodam, ze mieszkam z rodzicami

- odkładamy z Tz zolciaki do jednego duzego sloika, a do mniejszego 5 zl.
-na konto nie wplywa mi jeszcze zadna wyplata wiec to co uda mi sie zaoszczedzic wplacam tam. Mam az 40 zl :p
-podlaczylam listwe w pokoju do tv i staram sie ja co noc wylaczac
-wykorzystuje kosmetyki do konca. Jesli jakies mi nie pasuja to rozdaje rodzinie lub znajomym
-bluzki, spodnie, koszulki tylko w sh(mam dosc kupowiania nowej spodnicy za 80 zl na 3 razy) , kurtki i "firmowe" buty kupuje nowe ale to wydatek raz na jakis czas
-wode po myciu wlosow mozna zluzyc to mycia podlogi
-kurze wycieram scierka ze starych koszulek, poniewaz sa wielokrotnego uzytku
-ubrania wyjsciowe piore recznie zeby mniej sie niszczyly
-zawsze wstawiam pelna pralke
-jezeli wyjezdzamy na zakupy raz na jakis czas to warto przejrzec kupony, gazetki promocyjne(polecam blix)
-mam zamiar kupowac ubrania klasyczne, pasujace do wszystkiego(polecam blog ubierajsieklasycznie w celu uporzadkowania szafy)
-ubrania w dobrym stanie staram sie sprzedac

Sprawdzony produkt ode mnie to plyn do mycia rak w tesco "value"- litr kosztuje 1,99

Niestety nie potrafie poradzic sobie z nadmiernym jedzeniem slodyczy czesto wsiadam w samochod i jezdze gdzie mnie poniesie, bezcelowo
Ubrania wyjściowe kiedyś prałam ręcznie. Teraz szkoda mi na to czasu. Jedynie kieckę wieczorową upiorę ręcznie, bo boję się że zafarbuje mi resztę rzeczy w pralce.

Jak myjesz włosy? W misce? Bo ja prysznicem nad wanną. Wtedy musiałabym korkiem blokować i potem mopa czy ścierkę w wannie płukać?

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość

A jak Wy sobie radzicie, gdy nagle coś Wam wyskoczy? Zostawiacie sobie rezerwę z aktualnej wypłaty i gdy jej nie wydacie - ląduje na oszczędnościowym, czy podbieracie z oszczędnościowego gdy wypadnie niespodziewana wizyta u lekarza? Co się u Was sprawdza najlepiej?
Dopiero ostatniego dnia miesiąca, w dzień kolejnej wypłaty, przelewam na konto oszczędnościowe to, co mi zostało. Z tym że ja nie mam problemu z oszczędnym trybem życia i nie wydaję za dużo

Cytat:
Napisane przez sapphhiree Pokaż wiadomość
Tymi piatkami latwo jest uzbierac fajna sumke. My przez tydzien mamy 30 zl wiec mysle, ze to duzo
Troche mnie to drazni, poniewaz my z Tz nie mamy wspolnych pieniedzy(jestesmy tylko para na etapie 'chodzenia" ) i on wszedzie placi karta wiec nie ma nic w portfelu zeby wrzucic. Czasem tylko cos tam dolozy, mniej wiecej raz na miesiac ale pozniej wydajemy to razem gdyby tu chodzilo o zolciaki, ktore tez zbieramy to nic bym nie pomyslala ale te 5tki to dosc duzo...z tym, ze ja nie zarabiam, a on tak. I jeszcze w sklepie zawsze komentuje to, ze patrzy tylko na ceny, zeby kupic cos tanszego nie wspomne, ze ma u mnie dlug na ponad 300 zl. Oczywiscie nie chcialabym zeby mi oddawal gdyby nie to, ze jest bardzo rozrzutny i nie rozumie, ze ja chce cos oszczedzic.

Nie wiem jak moglabym przemowic mu do rozsadku, bo jak do tej pory z wyplaty nic nie odlozyl...:/
Mój mąż miał podobnie. Wydawał tyle ile zarobił, nie wiadomo na co. Coś tam mu czasem zostało, nie kontrolował tego. Ja miałam wcześniej doświadczenia z przeżyciem (bo to nie było życie) za bardzo małą kwotę miesięcznie, więc takie przepuszczanie kasy było dla mnie kosmosem. Zaproponowałam mu, że przez miesiąc będę kontrolować jego wydatki. Zobaczył na co przewala kasę, ile bez wielkich wyrzeczeń jest w stanie odłożyć. Jak zobaczył na koniec miesiąca stan konta, to zaniemówił z wrażenia. Od tego czasu ja trzymam kasę w naszym związku. I mój mąż jest zawsze zaskoczony jak to możliwe, że na koniec miesiąca zostało tak dużo, skoro wypłata była tak niska.
Po latach wypracowaliśmy już wspólny system, który w moim odczuciu nie jest ani skąpstwem i chorobliwą oszczędnością bez żadnych przyjemności, ale też bez wydawania pieniędzy bez sensu.

300zł długu jak nie zarabiasz to sporo kasy. Ja bym się chyba upomniała.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Nas czeka wymiana rozrządu i sterylizacja suni - tysiak w plecy

Za to dzisiaj nakupowałam sobie zdrowego jedzenia za 100zł, które dostaliśmy od Auchan w ramach rekompensaty za zawiłości z reklamacją
Mój psiak załapał się na kastrację refundowaną przez miasto.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to prawda ale coś mi się obiło o uszy, że od nowego roku ma być wypłacany przez rok co miesiąc 1 tys. zł. kobietom, które urodziły dziecko i pracowały wcześniej na umowie zleceniu lub były bezrobotne.
Prawda. Patologia już o tym wie. Ostatnio na placu zabaw słyszałam że to świetny pomysł na zdobycie kasy. I zastanawiali się jak to wpłynie na wysokość zasiłków i zapomóg z mopsu które dostają.

Cytat:
Napisane przez CptCook Pokaż wiadomość
U mnie padła propozycja zmiany mieszkania na większe i samodzielne ( bez współlokatorów) w ogóle może nawet w innym mieście bo jest opcja relokacji. Wtedy TŻ chciałby płacić większą część czynszu, bo potrzebuje osobnego pokoju do pracy. On ogólnie najchętniej fundowałby wszystko, ale ja mam awersje do czegoś takiego. Kiedyś mieszkałam z moim ex w innym kraju, straciłam pracę i byłam utrzymanką przez kilka miesięcy....masakrycznie źle się z tym czułam.

Myślę, że jak moje zarobki podskoczą i będziemy już na etapie robienia dzieci to będzie jakieś wspólne konto. Póki co to ja bym się nie wypłaciła na to jego jedzenie .
U mnie wszystko jest wspólne. Ja mam nad budżetem kontrolę, ale jeśli nie mamy dziury w budżecie w danym miesiącu to nie widzę problemu w tym, żeby mąż sobie jakąś "zabawkę" kupił.
U nas z dochodami było bardzo różnie. Było tak że ja zarabiałam 2x więcej od niego, potem sytuacja się odwróciła, było też tak że zarabialiśmy po równo.
Nie miałam problemu w żadnej z tych sytuacji. Nie czułam się ani utrzymanką ani frajerką która faceta utrzymuje.
Mój mąż jest bardzo kosztowny jeśli chodzi o jedzenie. Syn poszedł w jego ślady. Je więcej (3latek) niż ja. Jak kiedyś wyjechali i zostałam sama z córką, na jedzenie wydałam tyle co nic.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Mieszkam w nowym mieszkaniu I ustalili mi kwote pradu na smiesznie niska kwote za czasow kiedy nie mialam kuchni (mieszkalam bez 3 miesiace :P) I polowy oswietlenia .

Od tego czasu doszlo mi kilka lamp,lodowka,pralka,zmywa rka,wielgasny telewizor na ktorym non stop slucham muzyki (smart tv) I korekta pradu ,ktora mam zaplacic zbila mnie z nog ,a rachunek za prad wzrosl dwukrotnie. Zastanawiam sie nad zakupem radia lub paleniem swieczek. Ile Wy placicie za prad ? Teraz mam 130zl/2 miesiace ,mam wszystko elektryczne w mieszkaniu .
Za prąd 200zł/2 miesiące (4osobowa rodzina, mały domek, cała dobę ktoś jest w domu).
Za gaz 380zł/2 miesiące (na gaz jest kuchenka i ogrzewamy gazem, nie mamy kominka).

Z prądem kiedyś nie zrobili odczytu i oszacowali sobie kosmiczny stan licznika. Do dopłaty było ponad 2000zł! Wyjaśniłam, zapłaciłam normalnie, a za pół roku sytuacja powtórzyła się.
Jak się tylko wprowadziliśmy ustalili nam śmiesznie niską zaliczkę za gaz (70zł/2 miesiące). Odczyt raz na rok, więc do dopłaty było ok. 1800zł.

Co do kont, to ja mam od zawsze w mbanku. Muszę myśleć żeby 300zł zapłacić kartą, bo część wypłaty dostaję w gotówcę i wolę to najpierw wydać, żeby mi w domu nie leżało. Mąż z karty ostatnio zrezygnował, bo on po sklepach nie chodzi i problemem było zapłacenie 300zł jego kartą.
Szukam konta które jet na prawdę darmowe. I karta za darmo bez względu na wydatki.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 15:10   #2956
sapphhiree
Raczkowanie

ZamyslonaRozstargniona mam wanne i w niej sluchawke od prysznica. Taki niby prysznic. Wlosy myje jeszcze przed wejsciem do wanny, nakladam odzywke, zwiazuje i dopiero wchodze do wanny
sapphhiree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 17:13   #2957
somethinggood
Zadomowienie

Ja mam DB , mBank i alior sync,który przemianowal sie na Tmobile bankowe. Korzystam tylko z Aliora ,bo reszta ma jakieś głupie opłaty i zrezygnowałam z posiadania do nich karty,ale mam tam konto maklerskie wiec nie zamykam . Konto alior sync mam juz prawie dwa lata ,mam subkonta oszczędnościowe ,darmowe przelewy natychmiastowe i krajowe , wszystkie bankomaty ,fajna aplikacje mobilna. Nic więcej nie potrzebuje. Infolinia przynajmniej raz w miesiącu proponuje mi jakiś kredyt czy lokatę,wiec poblokowalam numery sprzedawców
Stary 2015-06-16, 18:04   #2958
jminimargo
Raczkowanie

Cytat:
Prawda. Patologia już o tym wie. Ostatnio na placu zabaw słyszałam że to świetny pomysł na zdobycie kasy. I zastanawiali się jak to wpłynie na wysokość zasiłków i zapomóg z mopsu które dostają.
I po co się przejmować tym, że nie stać na dziecko z powodu nikłych perspektyw zarobkowych w naszym kraju, jak można wyciągnąć łapska do państwa.
Pracowałam w miejscu, gdzie ludzie zapisywali się na naukę na tzw. słupa tylko po to, żeby czerpać renty z mopsu, mopru i innych instytucji. Jak to jest, że ci ludzie nie mogą po prostu pójść do pracy. Nie wierzę, że wszystkim uniemożliwia to brak wykształcenia, czy doświadczenia. Ale widać państwo zachęca jak może do stosowania takich praktyk. Mam na uczelni też "wiecznego studenta", który studiuje tylko dla stypendium socjalnego. Cwaniaki.

Ja konto miałam w mbanku w zamierzchłych czasach, ale zaczęli mi pobierać jakieś opłaty, więc czmychnęłam do multi... i tak o to znowu jestem klientką mbanku... Ucieczki mi zatem nie wychodzą, ale póki co płacę tylko 1zł za kartę jak nie zrobię transakcji na 50zł m-c.

Edytowane przez jminimargo
Czas edycji: 2015-06-16 o 18:09
jminimargo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 11:42   #2959
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam DB , mBank i alior sync,który przemianowal sie na Tmobile bankowe. Korzystam tylko z Aliora ,bo reszta ma jakieś głupie opłaty i zrezygnowałam z posiadania do nich karty,ale mam tam konto maklerskie wiec nie zamykam . Konto alior sync mam juz prawie dwa lata ,mam subkonta oszczędnościowe ,darmowe przelewy natychmiastowe i krajowe , wszystkie bankomaty ,fajna aplikacje mobilna. Nic więcej nie potrzebuje. Infolinia przynajmniej raz w miesiącu proponuje mi jakiś kredyt czy lokatę,wiec poblokowalam numery sprzedawców
Czy w Aliorze to konto jest darmowe pod warunkiem jednego przelewu przychodzącego w miesiącu o wysokości najmniej 2400 lub 2500?

Dziś zaoszczędziłam kilka stówek. Policjant mierzył do mnie suszarką, ale w porę zorientowałam się jakie ma plany
Stary 2015-06-17, 11:50   #2960
201607061212
Konto usunięte

Cytat:
Też mam konto w Alior Sync, czyli obecnym T-mobile bankowe. Miałam z niego zrezygnować, ale obecnie to chyba jedno z lepszych kont. No i ten warunek, żeby nie płacić za kartę też nie jest taki tragiczny niż w innych bankach.

No i jeszcze Smart Bank, ale to raczej traktuję na razie jako taką ciekawostkę... Bank ma dopiero rok, może jeszcze się rozwinie.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Czy w Aliorze to konto jest darmowe pod warunkiem jednego przelewu przychodzącego w miesiącu o wysokości najmniej 2400 lub 2500?

Dziś zaoszczędziłam kilka stówek. Policjant mierzył do mnie suszarką, ale w porę zorientowałam się jakie ma plany
Jeżeli chodzi o dawnego Synca, to konto jest darmowe, jedynie jest opłata za kartę, ale można nic nie płacić pod warunkiem, że wydasz 200zł/msc tą kartą.
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 12:55   #2961
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcinosz Pokaż wiadomość
Też mam konto w Alior Sync, czyli obecnym T-mobile bankowe. Miałam z niego zrezygnować, ale obecnie to chyba jedno z lepszych kont. No i ten warunek, żeby nie płacić za kartę też nie jest taki tragiczny niż w innych bankach.

No i jeszcze Smart Bank, ale to raczej traktuję na razie jako taką ciekawostkę... Bank ma dopiero rok, może jeszcze się rozwinie.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Jeżeli chodzi o dawnego Synca, to konto jest darmowe, jedynie jest opłata za kartę, ale można nic nie płacić pod warunkiem, że wydasz 200zł/msc tą kartą.
Smart bank został założony przez twórcę mbanku. Myślę że to kwestia czasu i i tam pojawia się opłaty.
Stary 2015-06-18, 07:44   #2962
wiki2501
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Smart bank został założony przez twórcę mbanku. Myślę że to kwestia czasu i i tam pojawia się opłaty.
Właśnie założyłam dodatkowe konto w smartbanku. Mają nawet fajne konto oszczędnościowe. Mój narzeczony ma od jakiegoś czasu tam konto i póki co jest zadowolony
wiki2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 09:43   #2963
CptCook
Zakorzenienie

Ja popełnilam inwestycję która mam nadzieje sie opłaci bo wykupiłam sobie kilka zabiegów depilacji laserowej. Lekko na koncie... trzeba zacząc znowu je zapełniać xD

Stary 2015-06-18, 10:46   #2964
beatiska
Zakorzenienie

Ja właśnie szukam jakiejś konkretnej lokaty. Ta w Raiffeisen mi się kończy.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 12:35   #2965
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja popełnilam inwestycję która mam nadzieje sie opłaci bo wykupiłam sobie kilka zabiegów depilacji laserowej. Lekko na koncie... trzeba zacząc znowu je zapełniać xD
Napisz jak wrażenia, ceny i w ogóle, tez sie na tym zastanawiam od czasu do czasu. Koleżanka robiła kilka lat temu to skarżyła się, że boli jak cholera, ale z efektu była zadowolona. Pewnie sie pozmieniało.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 13:03   #2966
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez wiki2501 Pokaż wiadomość
Właśnie założyłam dodatkowe konto w smartbanku. Mają nawet fajne konto oszczędnościowe. Mój narzeczony ma od jakiegoś czasu tam konto i póki co jest zadowolony
Ja przestałam korzystać. Kiedy czytałam o tym w necie, nie bardzo wierzyłam, ale zdarzyło mi się to samo - choć wpisywałam dobry numer i hasło, nie udało mi się dostać do konta. Kontakt telefoniczny niemożliwy, całe oszczędności niedostępne. Na szczęście przypomniałam sobie, że raz logowałam się w komórce i tamtędy udało się zalogować i uratować pieniądze.
Stary 2015-06-18, 13:21   #2967
CptCook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Napisz jak wrażenia, ceny i w ogóle, tez sie na tym zastanawiam od czasu do czasu. Koleżanka robiła kilka lat temu to skarżyła się, że boli jak cholera, ale z efektu była zadowolona. Pewnie sie pozmieniało.
Ja robię pachy (99pln za zabieg) i głebokie bikini (209pln za zabieg).
Generalnie nie jest to głaskanie piorkiem po dupie i w badziej wrażliwych miejscach jest to trochę bolsne . Ale bez przesady...jedna sesja trwa krótko i nie ma problemu z wytrzymaniem. A ja mam dosyć wrażliwą skórę, więc szykowałam się na większe tortury.
Nie mogę się doczekać efektów .

Stary 2015-06-18, 15:41   #2968
Pia Gizela
Zadomowienie

Cytat:
Ja robię pachy (99pln za zabieg) i głebokie bikini (209pln za zabieg).
Generalnie nie jest to głaskanie piorkiem po dupie i w badziej wrażliwych miejscach jest to trochę bolsne . Ale bez przesady...jedna sesja trwa krótko i nie ma problemu z wytrzymaniem. A ja mam dosyć wrażliwą skórę, więc szykowałam się na większe tortury.
Nie mogę się doczekać efektów .
zrobilas mi dzien

Ja niestety poplynelam z zakupami spozywczymi - impulsywnosc daje sie we znaki. Az sie boje zajrzec do mojego genialnego, kolorowego pliku excelowskiego Na dodatek cos mi sie w klawiatura dzieje i nie mam polskich znakow

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 23:21   #2969
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ja za to zmarnowałam kasę, jak głupia. Chciałam kupić mamie na imieniny jakiś zestaw kosmetyków. Machnęłam jakieś pudełko z kremami Lirene i dopiero w domu zorientowałam się, że to 60+
Stary 2015-06-20, 00:51   #2970
somethinggood
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ja za to zmarnowałam kasę, jak głupia. Chciałam kupić mamie na imieniny jakiś zestaw kosmetyków. Machnęłam jakieś pudełko z kremami Lirene i dopiero w domu zorientowałam się, że to 60+

Powiedz mamie ,ze to przypadkiem, nawet jak ma 40pare lat absolutnie jej nie zaszkodzi. Szczerze sklad niewiele się różni, szczególnie przy wykorzystaniu tylko jednego opakowaniu kremu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości