![]() |
#2941 | |
bez kija nie podchodz
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
http://przepisnachleb.pl/chleb-z-oli...-i-tymiankiem/
z tym ze ja dalam make razowa jeszcze, w proporcji 1:1 ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem wrzucę swój, bo teraz zbieram się na trening. Nie mogłam rano, bo na 8 zajęcia, więc nadrabiam wieczorem ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zadomowienie
|
u mnie dziś:
1. płatki śniadaniowe z mlekiem 2% 2. miks otręby+siemię+słonecznik (3 łyżki stołowe) + pół dużego jogurtu naturalnego + pestki z granata + cały banan 3. makaron razowy z kurczakiem i sosem z pieczarek i cebuli zabielony jogurtem 4. koktajl z maślanki z malinami i bananem 5. twaróg półtłusty z rzodkiewką i zielonym ogórkiem, 2 kromki chleba słonecznikowego z masłem
![]() |
#2944 | |
Raczkowanie
|
Schudnąć 20-30kg część III
Cytat:
Spoko spoko czekam w takim razie na Twój... Moze mi coś pomoże w ułożeniu sobie takiego jaki powinien byc ![]() A co do tego ze jest to jadłospis głodowy to ja nie wiem ja jestem tak najedzona cały dzien nawet gdyby nie to ze mam ustawione w telefonie przypominajka o jedzeniu to bym pewnie jadła co 5 godzin a nie co 4 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czas na zmiany !! START!! 2015-05-21 --> 93.7 kg 2015-05-29 --> 92,3kg Edytowane przez madziulkasys Czas edycji: 2015-05-26 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Konto usunięte
|
Szczurku- Życie to sztuka kombinowania
![]() ![]() Ciao Ewa- Nie załamuj się..... i mnie. Jesteś taką motywacją, nie możesz mi tego zrobić :-* Callitus- Pokłon za te Twoje ciężary !!!! Scandlistka- Kup 3-4 rzeczy, które możesz połączyć z tym co teraz masz + jakieś dwa letnie dodatki. Miksuj wszystko razem i lato masz z głowy ![]() No więc : poszłam na Power Pump !!! Było super ! Dziś babeczka (podobno wyjątkowo) zrobiła mix siłowo-aerobowy. W niektórych miejscach już mam zakwasy!!! Ja mam tak, że choćbym miała popuśić w majtki to zrobię wszystko i nie będę słaba.....a potem ldewo do domu idę ![]() ![]() Jutro po pracy jadę do domu, do Mamy. Także jutro bez ćwiczeń. Potem w czwartek widzę się ze znajomą w ciagu dnia, więc albo wieczorem albo rano zrobię rower ![]() ![]() Wracam w piątek, posto do pracy, więc nie poćwiczę, ale za to w sobotę i niedzielę sobie odbiję. Jadłospis na dziś: 1) koktajl-- owsiane, nasiona Chi, 1/2 miarki białka waniliowego + mleko 2) 3 nektarynki, małe takie, ale łatwo je podjadać na recepcji ;-) 3) Makraon brązowy + sosik (pięso mielone indycze 100%, papryka, pomidory, cebula)- porcaj nie gigantyczna, ale poważnych rozmiarów, bo przed siłownią chciałąm energii nabrać. Oczywiście nie bezpośrednio przed. 4) 125g pstrąga wędoznego w ziołach + 2 kawałki pumpernikielka 5) chudy twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem + pumpernikiel 1 Może być? Sugestie jakieś? |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I: jajecznica z 3 malych jajek z papryka, szynka i pomidorkami koktajlowymi II: jablko posypane cynamonem z orzechami nerkowca, migdalami i jogurtem naturalnym III: piers kurczaka z kuskusem i warzywami mrozonymi (glownie brokuly, fasola i marchewka) IV: serek wiejski i kromka chleba ciemnego z wedlina (tutaj przydalyby sie warzywa, ale bylam juz na wylocie z domu i zlapalam na szybko) V: salatka ze szpinakiem (dwie spore garscie), pomidor, papryka, kielki brokula i rzodkiewki, maly pasek sera feta i garsc ziarwn slonecznika. Nie wiem, ile to kalorii. nie licze, ale jest zdrowo i przy moich treningaçh pozwala mi na szybka regeneracje. dzisiaj z kolei umieraja mi rece, podciagalismy sie na drazkach i mam pozdzierana strasznie skore ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2949 |
Wtajemniczenie
|
Melduję ćwiczenia:
- 1h3min Full Body Workout dzisiaj w domu, bo znowu mnie chyba przeziębienie wzięło i bałam sie jechać na rolki. Nie przeszkodziło to jednak, żeby porządnie się wypocić ![]() Wcześniej poszlam na bodyroll, ale dzisiaj tylko na 30min ![]() Soldus też nie schodzę poniżej 10km, chociaż patrzę też na czas, żeby było minimum te 45min przejechane. Wielkie ![]() ![]() Jadłospis jak dla mnie ok ;-) Mel mogę Ci pisać o pilatesie dużo, bo te zajęcia są naprawdę super ![]() ![]() Brawa dla Ciebie za ładny jadłospis ![]() ![]() Callitus pięknie! idziesz jak burza z tymi treningami i widzę, że coraz to intensywniejsze ![]() Scandalistka miałaś mocno zabiegany tydzień, więc myślę że trochę więcej kalorii wyszło Ci tylko na dobre ![]() ![]() Unex wrzuć fotkę chleba jak się uda ![]() Czyli te rehabilitacje jakoś Cię specjalnie nie zachwyciły z tego co piszesz. Ale wiesz, na efekty potrzeba czasu i sporo powtorzeń, podobno różnicę odczuwa się dopiero kilka tygodni po zakończeniu całej sesji, więc może akurat pomoże ![]() pozeczkowa i tak trzymaj! pewnie Twoja teściowa zrozumiała, że przegięła ![]() ![]() Bardzo ładny jadłospis ![]() No to i ja napiszę co jadlam dzisiaj: - jogurt naturalny z muesli - owsianka (85g płatkow ![]() - z parowaru: zielona soczewica, 1/2 cukinii w plastrach, jajko i trochę kaszy jaglanej - obiad: polędwiczka pieczona w folii w piekarniku z pietruszką i szczypiorem + góra gotowanej młodej kapusty z koperkiem - kolacja: serek wiejski ze szczypiorem i rzodkiewką, do tego kromka razowca z ziarnami posmarowana serkiem Linessa i z pomidorem W międzyczasie jeszcze gigantyczne jabłko i trochę truskawek ![]() Wydaje mi się po raz kolejny, że jem ZA DUŻO ![]() ![]()
#2950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisz, pisz koniecznie! Dzięki, dzisiaj też się trzymałam. Ale już rozumiem wszystkie moje problemy w zeszłym tygodniu, bo dziś pierwszy dzień @. ![]() Nie wiem czemu na to nie wpadłam wcześniej. ![]() Chyba tylko dlatego, że już mnie nic nie boli w trakcie pms i przez to o tym trochę zapominam. ![]() Nie, zdecydowanie nie jesz za dużo!
![]() |
#2951 |
Wtajemniczenie
|
Monte gdzie ty mieścisz tyle płatków :P ja jem 40g i jestem nażarta
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Hej
ja tylko napisze ze siedze .. i znow sie drapie(przestalam brac tabletki na alergie dla testu) i wydrapalam sobie stopy ( z boku ) i lydki. Wrocilo dziadostwo..ale lyknelam znow tabletke na alergie. Co do wagi i cwiczen- dostalam okres i na razie nie mam sil by biegac. Spodnie na d.. zrobily mi sie luzniejsze i koszulki tez wiec chyba jest ok ![]() ![]() Jestem niestety przelotem tutaj.
![]() |
#2953 |
Rozeznanie
|
Callitus jak zwykle wielkie brawa za piękne ćwiczenia no i za rekordy ! Jako, ze jesteś moim guru sportowym, to po powrocie z pracy w weekend będę Cię prosić o turbo kopa w dupę i motywajcę bym powróciła do regularnych ćwiczeń…
Omnomnim Twój jadłospis ! Melonade staram się wpadać, staram ;* Mam teraz dużo różnych rzeczy na głowie, widzisz, nie ma czasu na wizaż i do razu to się odbija na mojej decie. Dzisiaj było okropnie, czułam się totalnie bezsilna wobec ciągłego myślenia o żarciu. I człowiek wie co powienien sobie mówić, bo wiem co mówiłabym gdyby któraś z Was miała taki problem… Ale co z tego skoro słaba jestem, no. Tak się zastanawiam czy już zawsze moje życie tak będzie wyglądało, że będzie się kręciło wokół jedzenia ? W sumie alkoholik ma problem do końca zycia… Madziulkasys te karnety są ekstra, wielu moich znajomych z nich korzystam, polecam ! Jedyne o czym trzeba pamiętać to to by potem zrezygnować z nich jeśli nie chcesz już dłużejz tego korzystać, bo inaczej będą Ci pobierać opłatę. A liczysz sobie kalorie ? ![]() W ogóle to witaj !Nie miałyśmy się okazji poznać jeszcze ![]() Unex to napisz jaka waga Ci pykła w środę. Ja dziś (wtorek jeszcze) miałam 69,7. Czyli powoli spada woda i syfy po tygodniu rozpusty. Mam nadzieję, że do soboty będę się trzymać z jadłospisem, choć będzie ciężko – na koniec posta napiszę dlaczego. A jak tam Twoje ćwiczenia z chorym kręgosłupem ? Pozeczkowa którą sukienkę wybrałaś ? Scandalistka nie ma co robić teraz wielkich zakupów… mnie najbardziej śmieszy moje kupowanie staników… Ten sam model z hm miałam 85D, potem 75D, a teraz chyba będę musiała jechać po 70D/75C jak nie 70C -.- Ale koniec czerwca już brzmi spoko, bo będziesz mieć lepsze wyobrażenie siebie w wakacje Soldus pięknie Ci dziękuję za takie mile słowa. Widzisz, takie załamanie mi się trafiło, że sama siebie nie poznaje. Dużo mit o daje do myślenia jakie to jest wszystko kruche u mnie, jakie jeszcze nie zakotwiczone. Może powinnam się udac kiedyś do psychologa o tym pogadać ? Brawo za determinację !!! Twarda Babka ;D Monte noooo Ty jesteś niezniszczalna ! pięknie, pięknie, pięknie ćwiczysz, jestem DUMNA !!! I jak, czujesz już efekty bodyroll ? 85g płatków ?! hehehe ;D Ale właśnie super, nie za dużo, bo jak Ci się zatrzyma spadek to wystarczy zmniejszyc porcję płatków owsianych ! Z Ciebie to jest taktyk, nooo !;D Słów kilka co u mnie: jestem teraz w Ustroniu, do piątku (może do czwartku) będę tu w pracy. Cały dzień za kółkiem, obskakiwanie różnych punktów usługowych, liczy się wydajność. Także posiłki będą wyzwaniem, najpewniej kanapka zajadana za kierownicą -.- Jutro planuję zabrać ze sobą sałatkę warzywną + dwie kromki żytniego z bieluchem i suchą kiełbą z indyka oraz banana, morele i jogurt duży. Na śniadanie jaglanka z jogurtem, bananem, borówkami i orzechami. A po powrocie (nie wiem o której skończę) obiad, pewnie coś z indykiem.. Zobaczymy cot o będzie, trzymajcie kciuki ! Całuję Was ;* ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- A ja dziś jadłam: 1. jaglanka na mleku (40g/szklanka 2%) z jogurtem morelowym, 3 orzechami brazylijskimi, żurawiną i goji 2. sałatka (tunczyk, mozzarella light, ogórek zielony, pomidor, papryka żółta, cebula, oliwki) + 2 wasa z bieluchem 3. indyk 150g + kuskus (30g) + cały brokuł, pomidor, cebula z patelni 4. Jogurt naturalny z przecierem mango, morele, borówki, 2 orzecgy brazylisjkie 5. NAPAD: jogurt o smaku brzoskiwni z toną owoców 6. sałatka z jajkiem, pstrągiem (roszpunka, rzodkiewka, cebulka) + kromka żytniego posmarowana cienko masłem Co sądzicie ? Prócz posiłku 5, który zjadłam, bo MUSIAŁAM (tjaaaaaa) coś jeść... I tak dobrze, że nie paczkę czekoladek -.- Żałosne.
![]() |
#2954 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ciao_ewa;51542895]
Madziulkasys te karnety są ekstra, wielu moich znajomych z nich korzystam, polecam ! Jedyne o czym trzeba pamiętać to to by potem zrezygnować z nich jeśli nie chcesz już dłużejz tego korzystać, bo inaczej będą Ci pobierać opłatę. A liczysz sobie kalorie ? ![]() W ogóle to witaj !Nie miałyśmy się okazji poznać jeszcze ![]() Hej Hej ![]() O nawet nie wiedziałam że naliczają jakąś karę - dzisiaj do mnie zadzwonili i zaproponowali 30% gratis przy zakupie karnetu do soboty czyli za 99 zł dostałam 40 dni karnetu dla mnie bomba a nie wykupywałam w maju bo ciągle gdzieś wyjeżdżałam więc mi się nie opłacało. Właśnie nie liczę bo ogólnie to jest tak że pierwszy tydzień zrobiłam sobie taki na próbę czy dam radę, a już od poniedziałku przechodzę na dietę, którą miałam od dietetyczki i tam mam wyliczone 1200 dziennie Co do ćwiczeń to staram się wskakiwać na rower i mam taką trasę gdzie wychodzi 12 km, ale niestety nie zawsze jest pogoda a jakoś nie widzi mi się ćwiczeń przed youtube bo nie mogę się do tego zmobilizować ![]() ![]()
#2955 | |
bez kija nie podchodz
|
Monte, niestety chlebek prawie zjedzony bo TZ zrobil sobie z nim kanapki do pracy a i ja podjadlam ze salatka na kolacje
![]() ![]() No zobaczymy jak z ta rehabilitacja, daje jej jeszcze szanse ![]() Ewa, zwaze sie chyba dopiero w piatek bo kazde dodatkowe wazenie wywoluje u mnie stres i zmiane humorow ![]() A cwiczenia, noo robie od czasu do czas, jak mi sie przypomni, jak mam czas, powinnam dostac baty - wiem. Tak bardzo chce zaczac sobie biegac regulanie, ale nie moge sie zabrac. Jestem glupia ![]() Juz nie pamietam kiedy jadlam smazonego kotleta, wszystko w piecu, duszone albo na parze. No coz, jestem dumna z moich nawykow zywienowych, ale chyba to nie wystracza ![]() Najgorsze to zrezygnowac z alkoholu od czasu do czasu, ale coz, traktuj to jako cheat.. ![]() Dziewczyny, jutro chyba tez cos upieke, jak cos to wrzuce zdjecia do klubu ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Ciao_Ewa, spokojnie, kopy dostaniesz
![]() A jadłospis moim zdaniem bardzo fajny - nawet te owoce byłyby ok, gdyby z jogurtem naturalnym i jakimiś orzechami ![]() Monte - te 85 g płatków to ile łyżek? Bo nie mam nawet obeznania ![]() ![]() Soldus - owoce to nie posiłki i do 4 dorzuciłabym jakieś warzywa zamiast pumpernikiela (tak to się odmienia? ![]() Btw, odzywała się może Dotka? Czy opuściła już nas na stałe? ![]() ![]() Madziulka - przeczytałam - naprawdę chcesz jeść 1200 kcal i do tego jeszcze ćwiczyć?! Wyrzuć tę dietę do kosza, przeczytaj o BMR, PPM i przede wszystkim - nie rób sobie krzywdy, bo rozwalisz całkiem metabolizm. Na początku może i będą efekty, ale jojo gwarantowane! Na sam początek - od deski do deski blog qchenne - inspiracje. Masz przykładowe jadłospisy na ok. 1500 kcal. To jest MINIMUM, a i tak na samym początku redukcji dobrze jest obciąc do ok. 1800 - 1900 kcal, aby potem w razie plateau mieć z czego obcinać. Przy tym jadłospisie jak zatrzyma się waga, to już nie będziesz miała z czego ucinać. Aby chudnąć, trzeba JEŚĆ (to naprawdę najważniejsze, a wielu ludzi o tym zapomina). Ale nie byle jaki szajs, a porządne, pełnowartościowe posiłki. Serio, przemyśl to, poczytaj, choćby ladies sfd, podstawowe zasady komponowania posiłków, bo ta dieta to imo b. zły pomysł. A, jeśli chodzi o ćwiczenia - Insanity Max 30. Męczące, tylko 30 minut (więc nie ma gadania, że nie ma czasu), co prawda w domu, ale nie ma szans, aby Shaun T Cię nie zmotywował do pracy. EDIT Jezus Maryja, mój polski i powtórzenia, ale jest późno, a ja mam właśnie w przerwę w nauce, wybaczcie ![]()
Edytowane przez Callitus Czas edycji: 2015-05-26 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Zmien dietetyczke, koniecznie ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Raczkowanie
|
hah jestem albo ciamajdą albo nie wiem jak to opisać
Weszłam w pierwszą diete i tak mam wpisane PPM (podstawowa przemiana materii): ok. 1739 kcal Obecne zapotrzebowanie: 2434 kcal/dzień Obniżamy do ok. 1500 - 1600 kcal/dzień a na ostatniej miałam Obecne zapotrzebowanie: 2355 kcal/dzień Obniżamy do ok. 1100 kcal/dzień
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy takim dziennym zapotrzebowaniu na samym początku redukcji powinnaś mieć 200-300 kcal mniej. Czyli 2100-2200. I pod żadnym pozorem nie schodzić poniżej swojego PPM. Serio, rozumiem, że ciężko może być zaufać jakimś ludziom z internetu, ale ta dieta to syf. Nadaje się tylko do tego, aby wyrzucić ją do kosza.
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jojo to nie jest coś, co pojawia się od razu. A wyjście z takiej diety jest mega ciężkie, bo organizm po tygodniach na głodówce (bo to jest głodówka. PPM to ilość kalorii, którą potrzebujesz, aby leżeć, oddychać i chodzić.) wszystko będzie odkładał, bo będzie szykował się na kolejne ciężkie czasy. Dobra, koniec z mojej strony, idę spać, bo pobudka o 5.30 i na trening ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Najgorsze że wciąż zmagam się z 0,5 kg na plusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
bez kija nie podchodz
|
Callitus ma racje, ja chyba tez wlacze sobie wewnetrznego ignora bo szkoda slow
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Wtajemniczenie
|
Ilona: idź do lekarza!
Madziulka, Ewa: ten karnet pieknie omija szerokim łukiem moje województwo xD Ewcia: luzuj, ja napad miałam wczoraj na słodkie i chrupiące - zeżarłam SIEDEM daktyli ( ![]() ![]() ![]() Callitus: 85g to 8 dużych łyżek z górką ![]() Madziulka: "a efektu jojo też nie mam przytyłam prawie to co schudłam w ciągu 3 lat" no jak dla mnie to to jest definicja joja ![]()
![]() |
#2965 | |
bez kija nie podchodz
|
btw, Ewa, postanowilam sie dzis zwazyc, na czczo etc no i waga 84,4 a juz sroda, wiec albo bedzie maly wzrost albo minimalny spadek jak 0,1
![]() jak juz kiedys mowilam dla mnie odchudzanie to dieta+ cwiczenia, jak widac na moim przykladzie sama dieta duzo nie zdziala ![]()
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-05-27 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Wtajemniczenie
|
Unex: dorzucaj, nawet się lepiej człowiek czuje jak się porusza. Poprzednie moje odchudzanie cisnęłam tylko z michą, dopiero teraz się ruszam i widzę już wyniki i zmianę w ciele mimo tych kilogramów, jakie jeszcze mam
![]() HALO! UWAGA! od jutra w Lidlu gazetka biegowa! buty za 66zł, koszulki 19zł spodnie 27zł biustonosze 25zł
![]() |
#2967 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() Znowu? ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdecydowanie nie uznajemy takich diet!!
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Hej
thenerdqueen -pojde w przyszlym tygodniu jak wroce (wyjezdzam jutro) Co do gazetki z Lidla - kurcze wlasnie wyjezdzam i nie bede mogla wpasc do Lidla ale moze cos jutro wykombinuje jeszcze.
![]() |
#2970 |
Wtajemniczenie
|
Mel dzięki!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szczurasku sama nie wiem jak to możliwe, ale nie najem się mniejszym sniadaniem ![]() ![]() ![]() Ewa dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() Fajnie było kiedy się umawialyśmy na ćwiczenia, jakoś tak raźniej ![]() Jadłospis jak najbardziej ok ;-) Unex czyli musiał być dobry skoro tak szybko zniknął ![]() ![]() Nie zrażaj się tak szybko kochana, pięknie jesz, zdrowo i dietetycznie, wielkie brawa dla Ciebie ![]() ![]() ![]() Callitus moje śniadanie- jak dla DRWALA ![]() Madziulka od Ciebie zależy jak poprowadzisz swoją dietę, dziewczyny chcą Ci pomóc dobrymi radami, pytanie czy zamierzasz z nich skorzystać, czy też nie ![]() ![]() Widziałam tę gazetke z Lidla- jutro robię nalot ![]() ![]()
Było: 88kg Jest: 64,9kg Cel: 58kg Edytowane przez Monte_ Czas edycji: 2015-05-27 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.