|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gruszki, sliwki do koszyka a wrzesniowkom czas umyka! Wrzesien 2016
Asia, to super że Twoje wątpliwości zostały rozwiązane
![]() Zaczęliśmy rozdawać zaproszenia. 2 z 36 już mamy ;D Pestycyda, my też po ślubie byśmy chcieli jeździć na rowerowe wycieczki
|
|
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niebieską zamierzam kupić podwiązkę, pożyczony będę miała welon prawdopodobnie a stare jeszcze nei wiem co ![]() Cytat:
![]() U nas nie ma zwyczaju rozdawania ciasta, tylko raz w życiu byłam na takim weselu z ciastem, nie podobało mi się to, bo para stała blisko wyjścia musiała kontrolować sytuacje by każdemu wręczyć ciasto jak już była taka godzina że ludzie powoli się zbierali. Także u nas nic takiego nie będzie, będą tylko drobiazgi jakieś na talerzykach dla gości ale jeszcze nei wymyśliłam co i nie przejmuje się tym, czy ktoś to doceni czy nie ja zawsze doceniam takie rzeczy i zabieram do domu na pamiątkę
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Wymyslilismy sobie właśnie z tzem ze podczas podróży poślubnej zrobimy sobie sami sesje zdjęciową poza tą która mamy w pakiecie od fotografa
chciałam brać suknie ślubną ze sobą ale mi tz powiedział żebym kupiła sobie długa biała sukienkę coś w stylu ślubu na plaży i wezmę do tego welon Ehh wszystkie moje plany najbliższe odnośnie wesela musze ogarnąć sama. Miała mi pomóc juz mama i czekałam ze wszystkim na nią a tu dziś się okazało ze babcia znów jest w bardzo ciężkim stanie i mama jedzie znowu do niej i nie wiadomo kiedy wroci. Niestety powiedziała dziś ze to prawdopodobnie kwestia kilku dni... |
|
|
|
#2944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z moją ciocią było podobnie. Najgorsze było to, że wszyscy (lekarze) ciągle powtarzali żeby "nastawić się na najgorsze"... |
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, bardzo mi przykro z powodu babci
![]() Kto robi album ślubny w podziekowaniach dla rodzicow i juz cos kupil albo upatrzyl:p? |
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, przykro mi. Wiem co czujesz, bo niedawno przechodziłam to samo...
|
|
|
|
#2947 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mamy na to nie patrzeć. ![]() Pierwsza spowiedź- ponoć byleby była trochę przedślubem my 'musieliśmy' ją odbębnić w trakcie prekan, bo wtedy dopiero ksiądz podpisywał, a druga spowiedź- dzień przed ślubem a czy może byś podwiązka pożyczona? w dodatku niebieska? jeszcze swojej nie kupiłam,... ale nie wiem czy to nie zbyt osobiste? jak myślicie. ![]() Cytat:
z reguły wszyscy tak rozdają w naszym regionie. Cytat:
ja chciałam policzyć ile jest zaproszeń do rozdania. u mnie prosta sprawa bo tyle i tyle,konkretna liczba osób do proszenia. a u TŻ mama się pyta (zaproszenia zamówione,juz rozdajemy powolutku)i ona pyta czy dla tego czy tego tez mamy zaproszenie ? a my ![]() no przecież miała listę gości, oni podawali a teraz się dziwi ze dla kogoś nie ma ![]() ![]() i nie możemy tam jechać i prosić,bo trzeba dopisać! wowciężko z nią będzie się dogadac. jeszcze Dzis do nas,że stoły to będą prostokątne, bo nie opcji by okrągle weszły na salę i się zmieściły! rozdajemy zapro. w weekendy wyszły nam 4! niby dużo,jednak jak na weekend to wydaje mi się,że zdecydowanie za mało ![]() poza tym mieliśy jechac w ogóle do kogo innego , a tata TŻ dzwonił do nich w sobotę , czy w weekend możemy być!!!! Rychło wczas a my juz planowalismy ze tam pojedziemy do dwóch rodzin- bo to ze dwie godz jazdy, a jednym nie pasuje bo impreza, a inni na wakacje wyjeżdżają! i o.
Edytowane przez daryska Czas edycji: 2016-06-19 o 23:04 |
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o podwiazce nie myślę, moja druhna powiedziała ze da mi swoją, czyli będzie coś niebieskiego i pożyczonego i w zasadzie starego bo podwiazka sprzed 2 lat :P
Dziękuję dziewczyny za wsparcie, mama mi mówi bym nie rezygnowala z planów, poszła normalnie na czesanie (miałam iść z nią żeby ustalić co czeszemy) i żebym tez zamówiła sama buty (tez miała mi pomóc w ostatecznym wyborze) no i w piątek ta degustacja, moja mama i teściowa miały przyjechać żeby obgadac dekoracje ale w tej sytuacji to bez sensu, pojadę sama z tzem |
|
|
|
#2949 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry bardzo w poniedziałkowy, u mnie zimny, poranek.
Wczoraj tak u nas grad padał, że szok. A my siedzieliśmy w aucie, pod Tesco, bo chciałam jeszcze dobrą kolację zrobić. Ani wysiąść się nie dało, ani nic. Z jednej strony świeciło słońce, a z drugiej przeogromna burza z gradem i dwiema tęczami ![]() Status zaproszeń: 4 z 36 I tak, to K. się wielce nie rwał do zapraszania (wczoraj też ja go zmusiłam), a dzisiaj przed wyjściem do pracy: "ej, to kiedy mi to rozdamy? Przecież ty do pracy chodzisz, ja też, tylko niedziele nam zostają!" eureka także ten... ![]() Daryska, nie uważam, żeby podwiązka była nie wiadomo jaką intymną częścią odzieży/bielizny. Po wypraniu, to wiesz... A jeśli chodzi o ilość zaproszeń to wczoraj jak rozdzieliłam kupkę moją i tżta, to on się zaczął śmiać, bo u mnie jest prawie połowa mniej... Ale ja mam malutką rodzinę
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TZ też się osiąga z zaproszeniami, już trochę siły nie mam do niego. Drugi weekend byliśmy po to w rodzinnym mieście i nadal nam zostały dwa zaproszenia z jego strony, ale tylko dlatego, że nie chciało mu się w porę jechać do kogoś, a jak już pojechaliśmy to ich w domu nie było
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze marzyłam o takiej sesji gdzieś za granicą, ale sie zastanawiałam jak przytachać tam taką wielką suknie :P a pomysł z taką kiecka super ![]() Cytat:
Mamy problem, jestem smutna mój tżcior skręcił kostkę na akcji, miał dostać na KILKA tygodni zwolnienie ale nie chciał odwołałam wczoraj dzisiejsze tańce, pani powiedziała, że po wykurowaniu zaprasza tancerza ponownie, ale ja się boję że zanim on się wykuruje nie zdążymy się nauczyć, jeja
|
|
#2952 | ||
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() Tradycja jest u nas taka; ) Cytat:
Dacie rade napewno wyzdrowieje; ) Hejka laseczki Byłam na weselu w wekend i jako przylatuje panna młoda bardziej zwracała uwagę na detale opiszę wam w klubie; ) |
||
|
|
|
#2953 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Boże, mój tak samo!!![]() Cytat:
Ja myślę, że na pewno nauczycie się jeszcze tego tańca, ze spokojem! |
|||
|
|
|
#2954 | |||
|
Raczkowanie
|
Gratulacje, nie macie aż tak dużo to dacie radę
![]() Cytat:
A gdzie jedziecie w podróż poślubną? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe Cytat:
oby
|
|
#2956 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( najpierw należała do mojej bratowej 4 lata temu, potem do mojej świadkowej, a teraz przywędruje do mnie )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi z powodu babci, ale myślę, że ona by chciała żebyś się cieszyła teraz zamiast się zamarwiać
|
||||||
|
|
|
#2957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ciasta i wódki popieram |
|
|
|
|
#2958 |
|
Idealna Źona; )
|
|
|
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo, za nami hardcorowy dzień - protokół spisany (brakuje mojego aktu chrztu, okazuje się, że trzeba wyciągnąć), kwiaciarka wstępnie dogadana (szczegóły jak i u Was - bliżej sierpnia), szczegóły na sali ustalone (możliwe, że w piątek mają imprezę i nie będzie możliwości ustrojenia sali dzień wcześniej... przypomnę, że stroimy sami), poprawiny stoją pod znakiem zapytania (nawet w przypadku poprawin w wersji "resztki ze ślubu" liczą sobie po 30 zł/os... a weź wylicz ile osób wyjdzie w przypadku poprawin). Noclegi dla gości wstępnie ustalone...
W międzyczasie zdążyłam odbyć telefoniczną rozmowę o pracę i wrócić do domu z domu rodzinnego (120 km). Uf... hardcore.
|
|
#2960 |
|
Rozeznanie
|
Haha a ja sobie robię mini spa w domu. Pożyczyłam od koleżanki semilac Sleeping Beauty i zamierzam zrobić dzisiaj sobie pazury!
Stokrotek, u nas chcieli 20 zł/os za poprawiny. Od razu zrezygnowaliśmy. Tym bardziej, że w moim rejonie coraz mniej ludzi ma ochotę przyjeżdżać na poprawiny i po prostu często jest pusto ![]() I jak telefoniczna rozmowa o pracę? ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Aaaaale mam boskie paznokcie!!!!
|
|
|
|
#2961 |
|
Raczkowanie
|
A ja w końcu musze wybrać kwiaciarnie... Pomysł na bukiet ślubny juz mam ale nie wiem jakie bukiety dać na stoły gości weselnych na sali. Jakie wy dajecie, z jakich kwiatów?
Co do poprawin my robimy bo większość rodziny TŻ jest przyjezdna i stwierdziliśmy ze głupio ich wypuścić na glodniaka :p |
|
|
|
#2962 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym chciała na sali takie kwiaty jak w bukiecie ślubnym, czyli róże i goździki, ale takie szczegóły będę ustalać dwa tygodnie przed weselem
|
|
|
|
#2963 |
|
Idealna Źona; )
|
U nas poprawiny 80zl od osoby ale my robimy tam gdzie są noclegi za free; ) Tż w cenie noclegów rezerwacji miejsca; )
Kariss992 pokaż pazurki |
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję ze tato mi dziś zrobił niespodziankę i kupił mi śliczne, złote szpileczki w super mega cenie- przecenione z 800 zł na 99, całe ze skóry
godnie zastępuje mamę która jest u babci i chodził ze mną po sklepach w poszukiwaniu butów do sukni ale niestety nic nie znaleźliśmy. Przykro mi jest bo mama zwierzyla się dziś tacie ze jest jej głupio i smutno bo powinna być teraz przy mnie i pomagać mi przy weselu, wybieraniu wszystkiego a jest taka sytuacja z babcia... ale tato jej tłumaczy ze ja sobie poradzę, żeby się nie martwila i siedziała z babcia ile będzie potrzebowała. Szkoda, bo wiem ze chce w tym uczestniczyć, w końcu jedyna córka i więcej takiej okazji nie będzie ale są rzeczy ważne i ważniejsze. Jutro mam czesanie próbne i mam nadzieje ze będę mogła wam powiedzieć ze mam fryzjera :P bo juz nie mam siły chodzić i szukać kolejnego. Nie wiem która z was pytała gdzie wybieramy się w podróż poślubna ale odpowiadam ze póki co najbardziej prawdopodobna jest Portugalia. No I mój świadek i tatuś mają już garnitury i koszule na ślub Uff, weszłam po całym dniu do domu a jeszcze musze przerobić porzeczki i lubczyk bo juz zebrałam pierwsze plony z działki
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
niezła cena :O
|
#2966 |
|
Idealna Źona; )
|
Asiula to miałaś dzień wrazen ślubnych; ) pokaż buciki jutro fryzjure też pokax
|
|
|
|
#2967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc ostatecznie wychodzi chyba całkiem spoko Pazury: ![]() Niestety nie widać dobrze koloru, ale to semilac Sleeping Beauty ![]() asiula1306 Fantastyczny tata! Spisał się na medal!! Czekamy na zdjęcia!
Edytowane przez karis992 Czas edycji: 2016-06-20 o 22:00 |
|
|
|
|
#2968 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My powoli zbieramy potwierdzenia od gości czy będą na weselu. Zaprosiliśmy 70 dorosłych osób a odmówiło nam już 10 osób, połowa jeszcze nie odpowiedziała ale umowę z salą mamy na minimum 50 osób, wiec zaczynam się martwić czy tyle się uzbiera
|
|||
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na 100 zaproszonych osób odmówiło prawie 20, głównie z zagranicy lub drugiego końca Polski. Ale domowilismy kolejnych gości i liczymy na ok 90-95 osób, bo w zasadzie większość mamy potwierdzona.
Powiedzcie mi bo mam zagwostke: dostałam zaproszenie na panieński do kolezanki która bierze ślub dwa tygodnie przede mną. Myślałam że na panieńskim się skończy ale powiedziała mi dziś ze ma dla mnie zaproszenie na ślub. Problem w tym ze ja jej w swojej liście gości nie uwzglednialam. Myślicie że powinnam tez ją zaprosić? Nie wiem jak mam się zachować, trochę mi nie po drodze z tym jej weselem ale zawsze mogę odmówić (no i problem jest taki ze mój tz nie trawi jej narzeczonego, ja go do końca tez nie ale to długa historia rodem z brazylijskiej telenoweli). Co byście zrobiły? |
|
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to taki nie jest, a szkoda ![]() Powodzenia na próbnym, oby to było to ! ![]() Tak zaczęłam czytać o tych Waszych podróżach, że zaczełam się interesować podróżą do Hiszpanii .. wcześniej wstępnie było Chorwacja samochodem, ale miałabym jeden góra dwa dni na sesję po ślubie potem musiałby być wyjazd 8 dni a jeszcze podróż to zostaje kilka bo 30 września w piątek mamy kolejne wesele i pomyślałam że może jednak skuszę się samolotem do Hiszpanii hmm a pewnie zarezerwuje po ślubie jak się okaże że tż na pewno bedzie miał odpowiednią ilość wolnego, bo narazie dalej nie wie ile dokładnie dostanie p.s a co robisz z lubczykiem ?? Ja rok temu dostałam od tżta mamy lubczyk, jest w zamrażarce bo ja nigdy go nie używalam i nie wiem w sumie do czego mam go użyć pomóż mi :P Cytat:
![]() Kurcze masz problem, tymbardziej że nie brałaś jej pod uwagę, a Ona Cie wzięła hmm.. a Ty się zastanawiałaś kiedy Ty robisz panieński ?? Może Ty akurat będziesz miała 2 tygodnie przed ?? Jeśli tak to będziesz miała powód dla którego odmówisz ale ładnie podziękujesz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

zazdroszczę! Aktualnie sprzedaje samochód i jak by ktoś go kupił to zamierzam kupić w to miejsce właśnie taki rower