|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Ja mam termin na 1.04 i liczę, że III trymestr zaczynam w piątek :P wtedy będzie 27t1d czyli zacznę 28 tydzień
![]() wg rozpiski z pierwszej stronki :P Ooo też muszę kupić piccolo na sylwestra niby zwykła oranżadka, ale w takiej butelce to smakuje inaczej szampańsko hahaha
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Velika,
MaLos No z jednej strony jest tak, że nie mogę się doczekać końca, ale nie mogę się przełamać jakoś i zmienić podejście żeby się tym nie stresować :/ Ale cóż, jak odejdą wody to już odwrotu nie będzie :p
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wolicie kupić szampana bezalko? Albo winka? Nie jest takie wstrętnie słodkie... W Piotrze i Pawle sa, maz mi kupował przed świetami, tylko trzeba na stoisku z alkoholem zapytać. Ja sobie musze dokupić ze 2,3 wina, bo 2 szampany juz mam bezalko. |
|
|
|
|
#2944 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
ale miałam nic i wczorajszy dzien... Od 15 co chwile wymiotowałam, co nie zjadłam i co nie wypiłam to zwracałam i tak dzis do 5 rano na szczęście mi juz przeszło ale teraz leżę opadnięta z sił
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Malos
no to iście cudowny sen na pewno się dobrze bawilysmy hehehehe ![]() ![]() ![]() Apropo kawy - wzięłam ekspres który na ślub dostaliśmy bede zaraz testować hehehe i teraz to juz w ogóle zapraszam na kawke ![]() I dzwon! Na pewno nie jest normalne, zobaczymy co Ci powie ![]() Gosiaczek -ja właśnie pójdę potem do Piotra i Pawła po zakupy chce na Sylwka cos dla dorosłych a nie dla dzieci ostatnio pilam pikolo i w sekundę sie wygazowało i bylo nie do picia - po za tym bardziej słodkie niż fanta :OEseme Kochana zatrulas sie czymś? Biedna pij jak najwięcej bo na pewno się odwodnilas.Camaieu ma 60% obniżek buuuu!! Mój ulubiony sklep hehe , a teraz to mi w sumie ubrań nie trzeba. Moze jakies koszulki hm hm.
|
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
Mam aż cztery aplikacje na telefonie
i pokazują mi, że jestem w 27 tygodniu aktualnie, dokładnie 26 tydzień i 3 dzień. I one pokazują, że to jeszcze nie trzeci trymestr, bo on mi się zacznie od 28 tygodnia, czyli jak będę mieć skończone 27, który aktualnie trwa :P ale spoko rozumiem, że ktoś inaczej to liczy ja się trzymam moich aplikacji żeby się nie pomylić np moja ginka liczy skończone tygodnie, czyli dla niej to będzie 26 tc a nie 27 :P
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już liczę tak jak w szpitalu jednak
Mam dziś wizytę |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam Was na bieżąco ale wczoraj nie miałam nastroju pisać. Jakieś psy zagryzły nam kota
Siedzenie przy stole mi nie służyło, wieczorem brzuch tak mnie bolał, że musiałam brać nospe, na szczęście ból przeszedł. |
|
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj bardzo mi przykro z powodu kotka:glaszcze: Ten bol brzucha pewnie z nerwow Ja wczoraj pierwszy raz poczułam co to jest zgaga:ble: Nie zwalam winy na ciaze, bo malz tez mial, to pewnie z obżarstwa Moje maleństwo sie tak śmiesznie wypina, jakby pleckami i dupka, skora na brzuchu sie spina z naciagniecia
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Całe szczęście że już po świętach,dzieci z prezentów zadowolone,my też,byliśmy u rodzinki i rodzinka u nas. M troche popił ale z głową więc ogólnie święta udane ![]() WAGA Jutro wizyta to już dzisiaj odpuściłam ale czuje że urosłam. W pasie UWAGA ! 112 cm brzuch mam spory ale to normalne w ciąży ![]() Wczoraj pojechaliśmy na zakupy i w H&M zakupiłam dwa staniki dla karmiących jeden czarny drugi biały za śmieszne 20 zł !!! a materiał rewelka i bluze za 40 zł. W Reserved dla syna 5 koszulek też z mega promocji bo 15 i 19 zł za jedną i jeszcze laska jakiś rabat mi dała przy kasie ale nie wnikałam z jakiej racji tylko brałam ![]() Pozdrawiam Was i życze udanych wizyt i miłego dnia
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!!
Ja dziś mam koszarną noc za sobą Mąż chrapał bo potpity wiecznie go prosiłam żeby zmienił pozycje to moze przestanie a jak wreszcie usnęłam pobudka o 4 rano i nie mogłam usnąć i tak nie wiem chyba do 6,30 a o 7.30 już mnie mąż obudził ![]() I tak od rana pracowicie ogarnęłam dom przygotowałam na obiadek teraz chwila relakcu i Was nadrabiam...
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ją w 7 miesiącu (III trymestr)
Nadal w szpitalu niestety jestem dziś dostalam sterydy na rozwój płuc dla malucha Ból bioder Potrojna mamuska z lozka obok mowila że to ból spowodowany rozciaganiem się czegoś tam, też mnie boli zwłaszcza w nocy, okropnośc Swieta Przykro czytać że niektóre z Was miały dość nerwowe swieta, mam nadzieję że teraz odpoczniecie. A mówię Wam to ją ze szpitalnego lozka która 5 razy dziennie słyszę że brak stresów i odpoczynek to najlepsze lekarstwo. Udanych wizyt i zdrowia dla Was |
|
|
|
#2955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez wylaze z lozka i jadę na wyprzedaże moze uda mi się cos złapać mąż maluje od rana pokoik wiec będę miala wymówkę żeby farby nie wdychać
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Tabaska ooooo ale zaszalałaś... Ja obiecałam sobie że zacznę kupować te wszystkie pierdołki w lutym jeszcze nie teraz bo muszę narpiew komode tak zapakować dla dzieciaka jakpowinna być a później dla sibie te pierdołki....
Gosiaczek no szku**** ale kolega miły... Ja znając siebie wybuchnęła bym jakimś tekstem do niego chamskim bo ja z tych pyskatych a teraz jeszcze jak hormony szleją to w ogóle wybuchowa jestem ![]() anihilate 3-mam kciuki za udaną wizytę
|
|
#2957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja liczę tak samo tez mam tp na 1 kwiecień i dziwiłam sie ze ktoś juz jest w 7 miesiącu a ja jeszcze nie
|
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziara889 bardzo współczuję z powodu kotka. Wiem co teraz czujesz ja w październiku musiałam uśpic mojego 3 letniego pieska. Co ja wtedy przeżywałam ostatnie dwa tyg jego choroby i tydzień po. Koszmar
jeszcze teraz jak to pisze to łzy same mi lecą. ..
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
:tuli: bardzo mi przykro.
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba masz termin na marzec co? Bo ja mam na 1 kwietnia i jestem dziś 26 tydzien i 3 dzien Ja liczę faktyczna ilośc tygodni i dni jakos nie widzę sensu wybiegać Ba przód jak gin sie pyta to przynajmniej zawsze mowię mu dokładnie.
|
|
#2961 |
|
Winter is coming
|
madziara współczuję
biedna kicia ;(co do liczenia tygodni to ja też nie do końca to ogarniam ;] liczę tak jak belly, czyli dzisiaj mam 24t6d więc 25 tc. Moja ginka by liczyła, że 24 tc. Cały ten system liczenia jest porąbany
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
tak patrze teraz na stronę H&M i online nie ma wyprzedaży na rzeczach ciążowych
tylko pewnie w stacjonarnych sklepach
|
|
#2963 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Żelki zamiast mózgu
Ja nie wiem czy to wina tego, że nie pracuje mózgiem intensywnie jak kiedyś (regularna nauka, wysiłek myślowy w pracy - więc mózg miał regularne pobudzenie do pracy), czy ciąży ale po prostu nie pamiętam wielu rzeczy ![]() Np. ktoś coś opowiadał, pamiętam zakończenie, nie chu chu nie pamiętam początku - tak mam najczęściej! I to wszystko z ostatnich paru miesięcy, coś co sie wydarzyło dawno temu pamiętam doskonale. Muszę chyba potrenować pamięć. Działanie Ależ mi głupio, bo normalnie nie pozwalam sobie na takie dni - ale nie mogę sie za nic zabrać, w ogóle z kanapy wstać nie mogę. Czytam instrukcję do ekspresu i myślę: cholera ... dużo roboty - napiłabym się tej kawy ale nie bardzo chce mi się ją robić ;O No dziś to chyba tylko wysprzątam, zrobię jakieś zakupy, obiad , tą kawę, i to będzie na tyle ;/ jutro zrobię mądrzejsze rzeczy Cytat:
(((( No bardzo mi smutno Trzymaj się Kochana Cytat:
Cytat:
i jak długo planują Cię jeszcze trzymać? W ogóle czemu sterydy na płucka - kompletnie nie pamietam co się stało, żeś w szpitalu jest ![]() Mam nadzieje, że wszystko dobrze i maluszek i Ty się czujecie lepiej Cytat:
dobre zakupy!!!Ja bym coś przez internet zamówiła heheh ebo jestem nie-wychodna dziś
|
|
|
#2964 |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
I ja się witam poświątecznie
gosiaczku ależ teksty kolegi.. Nie przejmuj się tym tak bardzo Już za kilka miesięcy będziesz laską, a ten kolega zostanie takim gburem jakim jest ![]() madziara889 aż mi samej się bardzo smutno zrobiło na wieść o Twoim kotku Też wiem co to strata małego przyjaciela rodziny... bardzo mi przykro ![]() Co do liczenia tygodni ciąży, to popatrzyłam w swoją kartę ciąży i mi lekarka na wizytach, zwłaszcza tych początkowych wpisywała np. 9/10 tydz., gdy zaczęłam 10 tydz., a był to dokładnie 9 tc + 1 dz. , podobnie później: 12/13, 16/17 czy ostatnio 20/21. a ja zawsze do niej w środy chodzę, a we wtorki zaczynam nowe tygodnie ![]() Ja jutro zaczynam 25 tc, do III trymestru jeszcze czasu a czasu No i mam 12 dni do 100-dniówki ![]() W środę mam wizytę. Wyniki zrobiłam jeszcze przed świętami. Wszystko w normie. Test obciążenia glukozą nie dawał mi pospać, obawiałam się wyników, bo lubię sobie pojeść słodkiego no i przytyłam już 6 kg ale całe szczęście nie jest tak źle: na czczo 89, po 1 godz. 150 a po 2 godz. 125, więc w normie ![]() Właśnie zjadłam II śniadanko w pracy.. jeszcze tylko dziś, jutro, pojutrze i znów będę mieć wolne do poniedziałku Strasznie mi brzuch wyskoczył w te Święta. A komentarze to słyszę miłe, że ładnie sobie wyglądam i jeszcze szefostwo przed świętami pytało: "czyli chłopak będzie?" ...a ja: "Nie dziewczynka. Sama widziałam na usg" .. no ale podobno nie zbrzydłam za bardzo..to miłe
|
|
|
|
#2965 |
|
Matka Smoka
|
A wiesz jakie mieli wina? Bo ja byłam przed świętami w jednym P&P i z win było tylko jedno - różowe syrah belgijskie za 17zł. Poza tym były białe szampany tylko. Wzięłam tylko to wino - niestety okazało się być raczej półwytrawne niż obiecane wytrawne i też leciutko musuje. Ogólnie bez szału, ale ja nigdy za różowym nie przepadałam. I tak się zastanawiam czy jechać do innego sklepu w poszukiwaniu czerwonego albo białego wina a nie szampana.
|
|
|
|
#2966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Madziara bardzo mi przykro tez jestem miłośniczka kotów, mam swojego wiec wyobrażam sobie jak okropnie musi Ci byc smutno... Trzymaj sie, Twój kotek jest teraz na wiecznej zielonej łące
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2015-12-28 o 11:15 |
|
|
|
|
#2967 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
A co ma jedno do drugiego? Już pomijając fakt chamskiego wtrącania się.Bosz, współczuję Wam tych wszystkich uwag i komentarzy. Ja jestem w lekkim szoku, bo u mnie nikt i nic nie gada. Nawet w rodzinie męża w święta - co spodziewałam się, że na wsi, pierwszy raz w ciąży mnie widzą, itd. to będą chcieli przemaglować i obdarzyć koszem rad. A tam jedynie teściowa na wstępie mnie zmacała ,,witając się z wnusiem" - i mnie zamurowało i zatrzęsło, bo pierwszy raz jakieś obce łapy mnie dotykały I raz zapytała czy miałam mdłości i czy dobrze się czuję. Poza tym nic. Nawet stara babcia się nie mądrzyła. No cuda cuda.Tylko u mnie w drugi dzień były zgrzyty bo mama zaczęła dopytywać o imiona, i podzieliła się marzeniami o swoich typach, które absolutnie nie są nasze więc mina jej zrzedła. Waga Mam do domu niezbyt wiarygodną wagę, więc od dawna ważę się tylko u lekarza - także efekt świąt poznam 15 stycznia |
|
|
|
|
#2968 |
|
Winter is coming
|
u mnie w mieścinie niestety nie ma Piotra i Pawła ;( będę się pewnie raczyć soczkiem, o ile wyzdrowieję do tego sylwestra
zadzwoniłam do pracy, że jutro też nie przychodzę. Gdyby nie ciąża to pewnie bym w ogóle wolnego nie brała, ale wolę nie ryzykować...w dodatku mi niedobrze, chyba pierwszy raz w ciąży mam mdłości bleee Polinezyjka jak ci się nie chce to nic nie rób ehh ja nie wiem czy w ogóle dotrę na wyprzedaże, w styczniu może wyskoczę w jakąś sobotę.
|
#2969 |
|
Matka Smoka
|
Przypomniało mi się jeszcze a propos aplikacji - wczoraj sobie podczytywałam co mnie czeka w 25 tyg. i umarliśmy z tż z opisu że pod względem poruszania się ze zwinnej sarenki zamieniam się powoli w dostojną i powabną lwicę
Bo w moim przypadku to raczej w sapiąca hipopotamicę.A ma któraś z Was tak, że w ciąży więcej i bardziej hmm intensywnie pod względem zapachu się poci? Bo zastanawiam się czy testować inne dezodoranty (wyczytałam gdzieś że nieperfumowane nie wchodzą w dużą reakcję z naszym zmienionym zapachem) czy po prostu pzreczekać? |
|
|
|
#2970 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej się sprawy mają, kiedy dziecko się fajnie bawi i przy okazji ubrudzi, ale w naszym przypadku brudzenie wszystkiego to główny punkt zabawy. Chodzi mi o to, że kupując takie prezenty najpierw powinno się skonsultować to z rodzicami dziecka.Cytat:
![]() Te głośne zabawki to też jest masakra. Ja nie wiem czy ci, którzy je produkują nie myślą czy co? Przecież to by umarłego obudziło, a taki maluszek się może wystraszyć (mój dostał policję, która wyje jak szalona i nawet jej włączać nie chce bo mówi że go uszy bolą )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam koty, więc wiem co czujesz ![]() Dziewczyny pytałam kiedyś, ale nie dostałam odpowiedzi, może teraz się okaże, że któraś się troszkę zna Poszukuję kogoś, kto się orientuje w temacie cukiernictwa i dekorowania. Chcę kupić tylki cukiernicze i nawet mam już wybrane, ale co do niektórych mam wątpliwości czy się przydadzą i czy nie będą za małe/za duże i potrzebuję rady osoby obeznanej |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

niby zwykła oranżadka, ale w takiej butelce to smakuje inaczej

ale miałam nic i wczorajszy dzien... Od 15 co chwile wymiotowałam, co nie zjadłam i co nie wypiłam to zwracałam i tak dzis do 5 rano
na szczęście mi juz przeszło ale teraz leżę opadnięta z sił 
pij jak najwięcej bo na pewno się odwodnilas.

Mam dziś wizytę 

dziś dostalam sterydy na rozwój płuc dla malucha 

Nie przejmuj się tym tak bardzo
Już za kilka miesięcy będziesz laską, a ten kolega zostanie takim gburem jakim jest
...a ja: "Nie dziewczynka. Sama widziałam na usg"
.. no ale podobno nie zbrzydłam za bardzo..to miłe