Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-28, 08:43   #2941
annihilate
Rozeznanie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Ja mam termin na 1.04 i liczę, że III trymestr zaczynam w piątek :P wtedy będzie 27t1d czyli zacznę 28 tydzień

wg rozpiski z pierwszej stronki :P

Ooo też muszę kupić piccolo na sylwestra niby zwykła oranżadka, ale w takiej butelce to smakuje inaczej szampańsko hahaha

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:52   #2942
MiniMonix
Zakorzenienie

Velika,
MaLos

No z jednej strony jest tak, że nie mogę się doczekać końca, ale nie mogę się przełamać jakoś i zmienić podejście żeby się tym nie stresować :/ Ale cóż, jak odejdą wody to już odwrotu nie będzie :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:55   #2943
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 1.04 i liczę, że III trymestr zaczynam w piątek :P wtedy będzie 27t1d czyli zacznę 28 tydzień

Ooo też muszę kupić piccolo na sylwestra niby zwykła oranżadka, ale w takiej butelce to smakuje inaczej szampańsko hahaha
No to ja mam tak dzis właśnie- aplikacja pokazuje mi 27 tydz.

A nie wolicie kupić szampana bezalko? Albo winka? Nie jest takie wstrętnie słodkie... W Piotrze i Pawle sa, maz mi kupował przed świetami, tylko trzeba na stoisku z alkoholem zapytać. Ja sobie musze dokupić ze 2,3 wina, bo 2 szampany juz mam bezalko.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:58   #2944
esesme
Raczkowanie

Dzien dobry ale miałam nic i wczorajszy dzien... Od 15 co chwile wymiotowałam, co nie zjadłam i co nie wypiłam to zwracałam i tak dzis do 5 rano na szczęście mi juz przeszło ale teraz leżę opadnięta z sił
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:04   #2945
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

ale Ty chyba już powinnaś być w III ?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:08   #2946
Polinezyjka
Zakorzenienie

Malos no to iście cudowny sen na pewno się dobrze bawilysmy hehehehe

Apropo kawy - wzięłam ekspres który na ślub dostaliśmy bede zaraz testować hehehe i teraz to juz w ogóle zapraszam na kawke

I dzwon! Na pewno nie jest normalne, zobaczymy co Ci powie

Gosiaczek -ja właśnie pójdę potem do Piotra i Pawła po zakupy chce na Sylwka cos dla dorosłych a nie dla dzieci ostatnio pilam pikolo i w sekundę sie wygazowało i bylo nie do picia - po za tym bardziej słodkie niż fanta :O

Eseme Kochana zatrulas sie czymś? Biedna pij jak najwięcej bo na pewno się odwodnilas.

Camaieu ma 60% obniżek buuuu!! Mój ulubiony sklep hehe , a teraz to mi w sumie ubrań nie trzeba. Moze jakies koszulki hm hm.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:17   #2947
annihilate
Rozeznanie

Mam aż cztery aplikacje na telefonie i pokazują mi, że jestem w 27 tygodniu aktualnie, dokładnie 26 tydzień i 3 dzień. I one pokazują, że to jeszcze nie trzeci trymestr, bo on mi się zacznie od 28 tygodnia, czyli jak będę mieć skończone 27, który aktualnie trwa :P ale spoko rozumiem, że ktoś inaczej to liczy ja się trzymam moich aplikacji żeby się nie pomylić np moja ginka liczy skończone tygodnie, czyli dla niej to będzie 26 tc a nie 27 :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:20   #2948
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Mam aż cztery aplikacje na telefonie i pokazują mi, że jestem w 27 tygodniu aktualnie, dokładnie 26 tydzień i 3 dzień. I one pokazują, że to jeszcze nie trzeci trymestr, bo on mi się zacznie od 28 tygodnia, czyli jak będę mieć skończone 27, który aktualnie trwa :P ale spoko rozumiem, że ktoś inaczej to liczy ja się trzymam moich aplikacji żeby się nie pomylić np moja ginka liczy skończone tygodnie, czyli dla niej to będzie 26 tc a nie 27 :P
Ja też. Z resztą w szpitalu też mi liczyli tak jak aplikacja mi pokazuje, a nie jakby tydzień do przodu

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:38   #2949
lulka19
Zakorzenienie

Ja też już liczę tak jak w szpitalu jednak Mam dziś wizytę
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:45   #2950
madziara889
Zakorzenienie

Czytam Was na bieżąco ale wczoraj nie miałam nastroju pisać. Jakieś psy zagryzły nam kota Wczoraj pół dnia przepłakałam.

Siedzenie przy stole mi nie służyło, wieczorem brzuch tak mnie bolał, że musiałam brać nospe, na szczęście ból przeszedł.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:59   #2951
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Czytam Was na bieżąco ale wczoraj nie miałam nastroju pisać. Jakieś psy zagryzły nam kota Wczoraj pół dnia przepłakałam.

Siedzenie przy stole mi nie służyło, wieczorem brzuch tak mnie bolał, że musiałam brać nospe, na szczęście ból przeszedł.

Oj bardzo mi przykro z powodu kotka:glaszcze: Ten bol brzucha pewnie z nerwow

Ja wczoraj pierwszy raz poczułam co to jest zgaga:ble: Nie zwalam winy na ciaze, bo malz tez mial, to pewnie z obżarstwa

Moje maleństwo sie tak śmiesznie wypina, jakby pleckami i dupka, skora na brzuchu sie spina z naciagniecia
Stary 2015-12-28, 10:09   #2952
NieIdealna82
Raczkowanie

Cześć dziewczynki

Całe szczęście że już po świętach,dzieci z prezentów zadowolone,my też,byliśmy u rodzinki i rodzinka u nas.
M troche popił ale z głową więc ogólnie święta udane

WAGA
Jutro wizyta to już dzisiaj odpuściłam ale czuje że urosłam.
W pasie UWAGA ! 112 cm brzuch mam spory ale to normalne w ciąży

Wczoraj pojechaliśmy na zakupy i w H&M zakupiłam dwa staniki dla karmiących jeden czarny drugi biały za śmieszne 20 zł !!! a materiał rewelka i bluze za 40 zł.

W Reserved dla syna 5 koszulek też z mega promocji bo 15 i 19 zł za jedną i jeszcze laska jakiś rabat mi dała przy kasie ale nie wnikałam z jakiej racji tylko brałam

Pozdrawiam Was i życze udanych wizyt i miłego dnia
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:16   #2953
GGI
Zakorzenienie

Dzień Dobry!!
Ja dziś mam koszarną noc za sobą Mąż chrapał bo potpity wiecznie go prosiłam żeby zmienił pozycje to moze przestanie a jak wreszcie usnęłam pobudka o 4 rano i nie mogłam usnąć i tak nie wiem chyba do 6,30 a o 7.30 już mnie mąż obudził
I tak od rana pracowicie ogarnęłam dom przygotowałam na obiadek teraz chwila relakcu i Was nadrabiam...
Stary 2015-12-28, 10:17   #2954
gocha_cz
Raczkowanie

Witam się i ją w 7 miesiącu (III trymestr) dziś mam 27 t 1d czyli wlasnie wg pierwszej strony już ostatni trymestr.
Nadal w szpitalu niestety jestem dziś dostalam sterydy na rozwój płuc dla malucha

Ból bioder
Potrojna mamuska z lozka obok mowila że to ból spowodowany rozciaganiem się czegoś tam, też mnie boli zwłaszcza w nocy, okropnośc

Swieta
Przykro czytać że niektóre z Was miały dość nerwowe swieta, mam nadzieję że teraz odpoczniecie. A mówię Wam to ją ze szpitalnego lozka która 5 razy dziennie słyszę że brak stresów i odpoczynek to najlepsze lekarstwo.

Udanych wizyt i zdrowia dla Was
gocha_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:17   #2955
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Całe szczęście że już po świętach,dzieci z prezentów zadowolone,my też,byliśmy u rodzinki i rodzinka u nas.

WAGA

Wczoraj pojechaliśmy na zakupy i w H&M zakupiłam dwa staniki dla karmiących jeden czarny drugi biały za śmieszne 20 zł !!! a materiał rewelka i bluze za 40 zł.

W Reserved dla syna 5 koszulek też z mega promocji bo 15 i 19 zł za jedną i jeszcze laska jakiś rabat mi dała przy kasie ale nie wnikałam z jakiej racji tylko brałam

Tez wylaze z lozka i jadę na wyprzedaże moze uda mi się cos złapać mąż maluje od rana pokoik wiec będę miala wymówkę żeby farby nie wdychać
Stary 2015-12-28, 10:23   #2956
GGI
Zakorzenienie

Tabaska ooooo ale zaszalałaś... Ja obiecałam sobie że zacznę kupować te wszystkie pierdołki w lutym jeszcze nie teraz bo muszę narpiew komode tak zapakować dla dzieciaka jakpowinna być a później dla sibie te pierdołki....

Gosiaczek no szku**** ale kolega miły... Ja znając siebie wybuchnęła bym jakimś tekstem do niego chamskim bo ja z tych pyskatych a teraz jeszcze jak hormony szleją to w ogóle wybuchowa jestem

anihilate 3-mam kciuki za udaną wizytę
Stary 2015-12-28, 10:26   #2957
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja liczę tak samo tez mam tp na 1 kwiecień i dziwiłam sie ze ktoś juz jest w 7 miesiącu a ja jeszcze nie

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:28   #2958
gosiulka22
Wtajemniczenie

Madziara889 bardzo współczuję z powodu kotka. Wiem co teraz czujesz ja w październiku musiałam uśpic mojego 3 letniego pieska. Co ja wtedy przeżywałam ostatnie dwa tyg jego choroby i tydzień po. Koszmar jeszcze teraz jak to pisze to łzy same mi lecą. ..
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:28   #2959
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

:tuli: bardzo mi przykro.
Stary 2015-12-28, 10:29   #2960
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gocha_cz Pokaż wiadomość
Witam się i ją w 7 miesiącu (III trymestr) dziś mam 27 t 1d czyli wlasnie wg pierwszej strony już ostatni trymestr.

Nadal w szpitalu niestety jestem dziś dostalam sterydy na rozwój płuc dla malucha

Ból bioder

Potrojna mamuska z lozka obok mowila że to ból spowodowany rozciaganiem się czegoś tam, też mnie boli zwłaszcza w nocy, okropnośc

Swieta

Przykro czytać że niektóre z Was miały dość nerwowe swieta, mam nadzieję że teraz odpoczniecie. A mówię Wam to ją ze szpitalnego lozka która 5 razy dziennie słyszę że brak stresów i odpoczynek to najlepsze lekarstwo.

To chyba masz termin na marzec co? Bo ja mam na 1 kwietnia i jestem dziś 26 tydzien i 3 dzien

Ja liczę faktyczna ilośc tygodni i dni jakos nie widzę sensu wybiegać Ba przód jak gin sie pyta to przynajmniej zawsze mowię mu dokładnie.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:38   #2961
velika
Winter is coming

madziara współczuję biedna kicia ;(
co do liczenia tygodni to ja też nie do końca to ogarniam ;] liczę tak jak belly, czyli dzisiaj mam 24t6d więc 25 tc. Moja ginka by liczyła, że 24 tc. Cały ten system liczenia jest porąbany

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:50   #2962
GGI
Zakorzenienie

tak patrze teraz na stronę H&M i online nie ma wyprzedaży na rzeczach ciążowych tylko pewnie w stacjonarnych sklepach
Stary 2015-12-28, 10:54   #2963
Polinezyjka
Zakorzenienie

Żelki zamiast mózgu
Ja nie wiem czy to wina tego, że nie pracuje mózgiem intensywnie jak kiedyś (regularna nauka, wysiłek myślowy w pracy - więc mózg miał regularne pobudzenie do pracy), czy ciąży ale po prostu nie pamiętam wielu rzeczy
Np. ktoś coś opowiadał, pamiętam zakończenie, nie chu chu nie pamiętam początku - tak mam najczęściej! I to wszystko z ostatnich paru miesięcy, coś co sie wydarzyło dawno temu pamiętam doskonale.
Muszę chyba potrenować pamięć.

Działanie
Ależ mi głupio, bo normalnie nie pozwalam sobie na takie dni - ale nie mogę sie za nic zabrać, w ogóle z kanapy wstać nie mogę. Czytam instrukcję do ekspresu i myślę: cholera ... dużo roboty - napiłabym się tej kawy ale nie bardzo chce mi się ją robić ;O
No dziś to chyba tylko wysprzątam, zrobię jakieś zakupy, obiad , tą kawę, i to będzie na tyle ;/ jutro zrobię mądrzejsze rzeczy

Cytat:

Ojjjjeeju (((( No bardzo mi smutno
Trzymaj się Kochana
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!!
Ja dziś mam koszarną noc za sobą Mąż chrapał bo potpity wiecznie go prosiłam żeby zmienił pozycje to moze przestanie a jak wreszcie usnęłam pobudka o 4 rano i nie mogłam usnąć i tak nie wiem chyba do 6,30 a o 7.30 już mnie mąż obudził
I tak od rana pracowicie ogarnęłam dom przygotowałam na obiadek teraz chwila relakcu i Was nadrabiam...
Jesteś niesamowita!!! Ja dziś mam dzień odpoczynku chyba jeszcze po tamtych dniach świątecznych, dużo rzeczy chciałabym zrobić a z kanapy zejść nie mogę (lol, nawet iść głowę umyć to teraz dla mnie wyzwanie)

Cytat:
Napisane przez gocha_cz Pokaż wiadomość

Ból bioder

Swieta

Kochana a kiedy Ty do szpitala trafiłaś? bo nie moge sobie przypomnieć i jak długo planują Cię jeszcze trzymać?
W ogóle czemu sterydy na płucka - kompletnie nie pamietam co się stało, żeś w szpitalu jest
Mam nadzieje, że wszystko dobrze i maluszek i Ty się czujecie lepiej

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

WAGA

Huhuu dobre zakupy!!!
Ja bym coś przez internet zamówiła heheh ebo jestem nie-wychodna dziś
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:56   #2964
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

I ja się witam poświątecznie

gosiaczku ależ teksty kolegi.. Nie przejmuj się tym tak bardzo Już za kilka miesięcy będziesz laską, a ten kolega zostanie takim gburem jakim jest

madziara889 aż mi samej się bardzo smutno zrobiło na wieść o Twoim kotku Też wiem co to strata małego przyjaciela rodziny... bardzo mi przykro

Co do liczenia tygodni ciąży, to popatrzyłam w swoją kartę ciąży i mi lekarka na wizytach, zwłaszcza tych początkowych wpisywała np. 9/10 tydz., gdy zaczęłam 10 tydz., a był to dokładnie 9 tc + 1 dz. , podobnie później: 12/13, 16/17 czy ostatnio 20/21. a ja zawsze do niej w środy chodzę, a we wtorki zaczynam nowe tygodnie

Ja jutro zaczynam 25 tc, do III trymestru jeszcze czasu a czasu No i mam 12 dni do 100-dniówki

W środę mam wizytę. Wyniki zrobiłam jeszcze przed świętami. Wszystko w normie. Test obciążenia glukozą nie dawał mi pospać, obawiałam się wyników, bo lubię sobie pojeść słodkiego no i przytyłam już 6 kg ale całe szczęście nie jest tak źle: na czczo 89, po 1 godz. 150 a po 2 godz. 125, więc w normie

Właśnie zjadłam II śniadanko w pracy.. jeszcze tylko dziś, jutro, pojutrze i znów będę mieć wolne do poniedziałku Strasznie mi brzuch wyskoczył w te Święta. A komentarze to słyszę miłe, że ładnie sobie wyglądam i jeszcze szefostwo przed świętami pytało: "czyli chłopak będzie?" ...a ja: "Nie dziewczynka. Sama widziałam na usg" .. no ale podobno nie zbrzydłam za bardzo..to miłe
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 10:59   #2965
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
A nie wolicie kupić szampana bezalko? Albo winka? Nie jest takie wstrętnie słodkie... W Piotrze i Pawle sa, maz mi kupował przed świetami, tylko trzeba na stoisku z alkoholem zapytać. Ja sobie musze dokupić ze 2,3 wina, bo 2 szampany juz mam bezalko.
A wiesz jakie mieli wina? Bo ja byłam przed świętami w jednym P&P i z win było tylko jedno - różowe syrah belgijskie za 17zł. Poza tym były białe szampany tylko. Wzięłam tylko to wino - niestety okazało się być raczej półwytrawne niż obiecane wytrawne i też leciutko musuje. Ogólnie bez szału, ale ja nigdy za różowym nie przepadałam. I tak się zastanawiam czy jechać do innego sklepu w poszukiwaniu czerwonego albo białego wina a nie szampana.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 11:09   #2966
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
No to ja mam tak dzis właśnie- aplikacja pokazuje mi 27 tydz.

Masz racje Gosiaczek, lepiej mieć chociaż namiastkę smakową niż oranżadę z duża ilością cukru

Madziara bardzo mi przykro tez jestem miłośniczka kotów, mam swojego wiec wyobrażam sobie jak okropnie musi Ci byc smutno... Trzymaj sie, Twój kotek jest teraz na wiecznej zielonej łące

Zmiany? Zawsze na lepsze

Edytowane przez MaLoS
Czas edycji: 2015-12-28 o 11:15
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 11:13   #2967
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Aaaa....i zapomnialam jeszcze napisac ze tesciowa znow dowalila mi tekstem...
"Nie chcesz miec naciecia krocza? Nie badz glupia! Jak Cie nie natna to pozniej to wypadanie macicy itp...pomysl troche"....
OMG A co ma jedno do drugiego? Już pomijając fakt chamskiego wtrącania się.

Bosz, współczuję Wam tych wszystkich uwag i komentarzy. Ja jestem w lekkim szoku, bo u mnie nikt i nic nie gada. Nawet w rodzinie męża w święta - co spodziewałam się, że na wsi, pierwszy raz w ciąży mnie widzą, itd. to będą chcieli przemaglować i obdarzyć koszem rad. A tam jedynie teściowa na wstępie mnie zmacała ,,witając się z wnusiem" - i mnie zamurowało i zatrzęsło, bo pierwszy raz jakieś obce łapy mnie dotykały I raz zapytała czy miałam mdłości i czy dobrze się czuję. Poza tym nic. Nawet stara babcia się nie mądrzyła. No cuda cuda.
Tylko u mnie w drugi dzień były zgrzyty bo mama zaczęła dopytywać o imiona, i podzieliła się marzeniami o swoich typach, które absolutnie nie są nasze więc mina jej zrzedła.

Waga

Mam do domu niezbyt wiarygodną wagę, więc od dawna ważę się tylko u lekarza - także efekt świąt poznam 15 stycznia Ale dziś już ogólnie czuję się źle z przejedzenia. Cały czas mi się odbija i inne takie sensacje - ewidentnie czuć że żołądek zbliżył się do przełyku brrr. Udało mi się dwa razy iść na dłuższy spacer i przeraża mnie moja kondycja - wykańcza mnie to, zipię od razu. Muszę się wziąć za siebie, bo jednak ostatnie miesiące tylko w samochodzie mi nie służą, joga nie wystarcza. Ale od tego tygodnia jestem na zwolnieniu, więc w końcu za dnia mogę wyjść się przejść
Stary 2015-12-28, 11:14   #2968
velika
Winter is coming

u mnie w mieścinie niestety nie ma Piotra i Pawła ;( będę się pewnie raczyć soczkiem, o ile wyzdrowieję do tego sylwestra zadzwoniłam do pracy, że jutro też nie przychodzę. Gdyby nie ciąża to pewnie bym w ogóle wolnego nie brała, ale wolę nie ryzykować...
w dodatku mi niedobrze, chyba pierwszy raz w ciąży mam mdłości bleee
Polinezyjka jak ci się nie chce to nic nie rób
ehh ja nie wiem czy w ogóle dotrę na wyprzedaże, w styczniu może wyskoczę w jakąś sobotę.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 11:21   #2969
Ineso
Matka Smoka

Przypomniało mi się jeszcze a propos aplikacji - wczoraj sobie podczytywałam co mnie czeka w 25 tyg. i umarliśmy z tż z opisu że pod względem poruszania się ze zwinnej sarenki zamieniam się powoli w dostojną i powabną lwicę Bo w moim przypadku to raczej w sapiąca hipopotamicę.

A ma któraś z Was tak, że w ciąży więcej i bardziej hmm intensywnie pod względem zapachu się poci? Bo zastanawiam się czy testować inne dezodoranty (wyczytałam gdzieś że nieperfumowane nie wchodzą w dużą reakcję z naszym zmienionym zapachem) czy po prostu pzreczekać?
Stary 2015-12-28, 11:36   #2970
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Co do prezentów- dzieci dostały ten piasek kinetyczny i w duchu polewalam z teścia jak go szlag trafia, ze sie troszkę na ziemie wysypało. Normalnie jakby koniec świata miał byc. ja z tych co mi nie przeszkadza, że sie pobrudzi, pobrudzi to posprzątać, proste. Tak jak z brudźeniem farbami, błotem itp. przeciez pralkę mam, mydło tez, wiec w czym problem. Dlatego nie bardzo kumam Kalpana twojej wypowiedzi odńosnie pieczątek, przecież dzieci uwielbiają takie zabawy. Wystarczy im zapewnić odpowiednio przygotowana przestań do tego...
Problem w tym, że chyba mój synek jest jeszcze za mały na takie zabawki, bo on maluje po wszystkim tylko nie po tym co trzeba i ciężko ten tusz usunąć z ubrań. Jemu radochę sprawia np. jak zabazgra tym podłogę albo pościel Inaczej się sprawy mają, kiedy dziecko się fajnie bawi i przy okazji ubrudzi, ale w naszym przypadku brudzenie wszystkiego to główny punkt zabawy. Chodzi mi o to, że kupując takie prezenty najpierw powinno się skonsultować to z rodzicami dziecka.
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Bardzo zadowolona
jutro pstrykne fotkę tej co mamy ubraną to Ci pokaże
Coś mi pralka brudzi - normalnie białe smugi sa na rzeczach po praniu (kamień?) i tak po wypraniu obu pościeli są takie kurcze właśnie w białe plamy ;/ spodnie podobnie ...

A co do prezentów ! Nigdy tego nie ogarniałam!! Że ludzie mający dzieci dają takie beznadziejne prezenty (np wiertkę która tak głośno huczy, że doprowadzała cała naszą rodzinę w trakcie wigilii do szału - ale no dziecko dostało to przecież nie zabiorą rodzice...),
A dostał synek coś fajnego i przemyślanego i dopasowanego??

Ja od teściów dostałam zaaaaawalistą piżamkę jutro wam pokażę
To czekam na zdjęcia pościeli i piżamki
Te głośne zabawki to też jest masakra. Ja nie wiem czy ci, którzy je produkują nie myślą czy co? Przecież to by umarłego obudziło, a taki maluszek się może wystraszyć (mój dostał policję, która wyje jak szalona i nawet jej włączać nie chce bo mówi że go uszy bolą)
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
bedzie zdrowy jak ryba jak juz AsiaPo pisala - sny sie nie spelniaja, jest zawsze odwrotnie! ale na pewno to dobijajace... postaraj sie skupic na ruchach mlodego i mysl o tym przekornym, odwrotnym "spelnianiu sie" snow
Te sny są o synku, który jest już na świecie. Mam nadzieję, że to tylko jakieś głupie ciążowe sny bez pokrycia z rzeczywistością.
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
ZABAWKI
osobiście nienawidzę grających zabawek, pamiętam jak syn kuzynki miał taka zabawkę konika, co to jak się nacisnelo na ogon rżał i świecił, jak pierwszy raz tego dotknęłam sama się przestraszylam wiec dziecko tym bardziej się balo
Czasem są fajne grające zabawki ale są jednak dość męczące jeśli akurat spodobaja sie maluchowi i grają przez pół dnia.
Ja mam sposób na grające zabawki- to miejsce z którego dochodzi dźwięk zaklejam taśmą klejącą i grają o wiele ciszej

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Dzien dobry ale miałam nic i wczorajszy dzien... Od 15 co chwile wymiotowałam, co nie zjadłam i co nie wypiłam to zwracałam i tak dzis do 5 rano na szczęście mi juz przeszło ale teraz leżę opadnięta z sił
Biedna
Cytat:

Przykro mi Uwielbiam koty, więc wiem co czujesz

Dziewczyny pytałam kiedyś, ale nie dostałam odpowiedzi, może teraz się okaże, że któraś się troszkę zna Poszukuję kogoś, kto się orientuje w temacie cukiernictwa i dekorowania. Chcę kupić tylki cukiernicze i nawet mam już wybrane, ale co do niektórych mam wątpliwości czy się przydadzą i czy nie będą za małe/za duże i potrzebuję rady osoby obeznanej

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości