![]() |
#2941 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Caryca dobre podejście! Kciuki za rozwój akcji!
Motylek nie czytaj głupot w Internecie :nonono: Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Eful - GRATULACJE
![]() Ja to już sapie jak się na tż się wdrapuje a trochę to trwa, tak że tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ja ciągle słyszę,że mega zbóje ![]()
#2945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Ależ tu się dzieje ![]() ![]() eful gratulacje ![]() ![]() haneczkab92 super że u Was już dobrze ![]() ![]() Madzia9999 biedna jesteś z tymi nerkami ile Ty się kobieto nacierpisz, ale nagroda będzie cudowna ![]() ![]() olinka012 dobrze, że lekarz nie bagatelizuje i czuwa, ale tak jak piszą dziewczyny, może Michaś będzie drobniutki (z resztą Twoja córcia z tego co pisałaś też drobniutka była). Ma jeszcze miesiąc, czyli może nadrobić jeszcze 1kg ![]() PikPik09 ![]() motylek1984 oj biedna strachu się najadłaś, dobrze że wszystko ok ![]() ![]() CarycaKatharina WOW ![]() elaine-blath i masuriangirl 3 mam kciuki aby pełnia na Was podziałała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Haneczka, Eful GRATULACJE!
Rano czytałam przy śniadaniu i o mało się nie udławiłam- tutaj takie wieści! CARYCA trzymaj się kobitko! Jeszcze kilkanaście godzin i będziesz tulić maleństwo ![]() KIARA ale się uśmiałam z Twojej pomyłki, niezła jesteś! Dobrze, że na ciążę możesz zwalić ![]() MADZIA przytulam ![]() OLINKA jedz ile się da ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Wczoraj miałam wizytę i po wielkich bojach wywalczyliśmy cc. Wyobraźcie sobie, że lekarka (jakaś nadrzędna) stwierdziła, że nie ma podstaw do cc, że moja budowa i to, że dalam radę poprzednio kwalifikuje do sn. Tak się wk..., że prawie płakałam. Zaproponowała nam zakończenie ciąży wcześniej poprzez podanie jakiegoś hormonu, który wywoła poród naturalny (żeby dziecko więcej nie rosło). Ale przecież mi nie o to chodziło! I mojemu mężowi tak się ciśnienie podniosło, że myślałam, że ją zagryzie. Tak o mnie walczył (tzn. o moje krocze), że mamy tą cesarkę niejako na życzenie i wszystko odnotowala w mojej karcie. Ale męza podziwiam bo dyskutował z nią i nie dał się zagadać. Zapytał jej wprost kto weźmie odpowiedzialność jeśli dziecko nie będzie mogło się przecisnąć, albo jesli uszkodzą go przy wyciąganiu... Kobieta skupiła się na ryzyku cc, ryzyko przy porodzie sn miała gdzieś. Tak wiec mam datę ustaloną na 2.06. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Dziewczyny po CC/ szykujące się na cc mam pytanie: Czy jest coś innego, szczególnego co trzeba zabrać ze sobą do szpitala? Jak dbać o ranę? Czymś psikać? Używałyście jakiejś maści na bliznę? (pytam teraz, bo poprosiłabym mamę żeby przywiozła) (już wiem, że chyba spryskiwacz i tantum w szpitalu nie będzie mi potrzebne bo po cc chyba nie psika się rany, tak?) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Miszka a moge zapytac jakiej jestes budowy i jaki jest dzidzius teraz ? bo ja tez mam obawy przed porodem naturalnym
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
Ale się dzieje!
Caryca, powodzenia trzymam kciuki za sprawną akcję i Wasze zdrówko. Miszkaa, gratuluję Tżta. U mnie w szpitalu nawet pośladki każą rodzić Sn. Nie nastawiam się na CC, bo nie mam wskazań, ale wolałabym mieć komfort psychiczny. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#2950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A maluszek waży już 4 kg w 37tc. ja pierwszego synka rodziłam sn i dałam radę go wypchnąć ale perspektywa podobnego porodu (tzn. tak samo duzego dziecka) i jego konsekwencji w przyszłości mnie trochę przeraża ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
i to nie jest wskazaniem do cc? ja myślałam, że tak |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |||
Wtajemniczenie
|
Kurna tak żeście z tymi porodami ruszyły, że aż poszłam i fotelik kupiłam
![]() kiara92 uciekło mi cytowanie, ale miałam pisać że akcja z tabletką przednia - wiele bym dała żeby zobaczyć twoją minę, kiedy się zorientowałaś gdzie powinna być tabletka, mając w pamięci gdzie jest ![]() ![]() Miqesi twój poród w Mongolii to nawet TVN24 będzie relacjonował. Czy już wybrałaś w którym butiku będziesz rodzić? ![]() jak bym wiedziała, że takie emocje będą na wątku to też bym sobie coś kupiła ![]() Wy tu wczoraj o drinkach a mi się marzy likier Sheridan's Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja biorę do szpitala w związku z CC ( info zbierałam od różnych osób - nie sprawdzone przez mnie bo to moje pierwsze dziecko) rogal do karmienia - podobno bardzo pomaga i nie uraża się rany laktator - słyszałam, że po CC czasem jest gorzej z laktacją i trzeba pobudzać Majtki siatkowe - zwróć uwagę żeby miały wysoki stan i nie urażały rany Octanisept - u mnie w szpitalu zaleca się go do pępka oraz pielęgnacji rany po CC Kupiłam też krem Cepan - gdzieś na necie dziewczyny polecały I oczywiście dłużej się jest w szpitalu (przynajmniej w Polsce) więc biorę więcej rzeczy dla siebie i młodego.
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-05-20 o 22:33 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale cale szczęście ze wszystko dobrze pewnie tez bym co nieco poczytala ale juz wiem ze nie warto sie nakręcać ![]()
![]() |
#2953 |
Konto usunięte
|
miszka dobrze że się udało wywalczyć cc. Pewnie Ci ulżyło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Wtajemniczenie
|
Spać przez ten wysyp porodów nie mogę
![]() Caryca walczysz tam dzielnie??
#2955 |
Zakorzenienie
|
Miszka super że cc wywalczylas!-
![]() Dostalam przeciwbólowe bo ból i szybkie siku mnie obudziło. Ciekawe jak tam Caryca? ![]()
#2956 |
Zadomowienie
|
Spicie?
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
Maly od przedwczoraj nie je nic. Ani cycka, ani butli.
Odwodnil sie i dostaje kroplowki ![]() Dzis o 3 zjadl 100 ml w koncu.. zobaczymy co dalej |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Caryca tam pewnie ciśnie na porodówce ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Misia, zdrówka dla synusia!! Ciekawe czy Caryca już rozpakowana ![]()
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Dosyć spokojnie tu dziś z rana, może jeszcze któraś rodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
Ja po ktg, nie lubią tu nas tu bo moj syn po 10 min ktg zasypia i nic go nie rusza :p
Czuje presje przez rodzące na naszym wątku - jestem chyba 4 w kolejce a nic sie nie zanosi :p |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
Misia zdrowka dla synka
![]() Ja chwilę śpię, chwile nie ![]()
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Wtajemniczenie
|
Już by Ci mogli coś konkretnego powiedzieć, ileż można czekać...
![]() |
#2967 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze fajny lekarz i ulzyli w bólu. Niech stan zapalny znika! Cytat:
nie denerwuj sie ![]() Cytat:
samemu sie nie decyduje bo dla zbyt wielu osob cc to widzimisię. 3majcie sie. Oby nic powaznego Powiedzieli przecież ze najpierw trzeba stan zapalny wyleczyc ![]() CARYCA czekamy na wiesci! Kciuki!
![]() |
#2968 |
Konto usunięte
|
Witam sie w dwupaku!
Misia zdrówka dla synka! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
MISZKA super ze macie ugadana cc i brawo dla meza
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.