|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
![]() no może jak ktoś myje włosy raz na miesiąc to rzeczywiście "NIE WOLNO" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa lata temu sobie zrobiłam i nie zauważyłam zmiany.[na gorsze] Ja odkąd pamiętam miałam problem z trądzikiem[dużym]. Nic nie zastąpi wizyty u dobrego dermatologa, i dobrych maści. Teraz po trądziku zostały mi tylko, malutkie dziurki, i raz w miesiącu[ ![]() Od czasu do czasu[raz na dwa dni] smaruję twarz Brevoxylem, do tego piję herbatę z pokrzywy i jest ok ![]() Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2010-01-05 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze takie pytanie:
Czy któraś z was stosowała propolis na trądzik?Podobno ma dobre działanie. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- siska81 Dziękuję ślicznie za odpowiedź.W takim razie się w nie zaopatrzę ![]() Edytowane przez littlelady18 Czas edycji: 2010-01-05 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2944 |
Przyczajenie
|
witam!
stosowlam masc z propolisem na noc, niewiele pomoglo, tradziku sie nie pozbylam. Skora byla tylko miekka ij odzywiona. Dodam, ze cierpliwie stosowalam przez kilka miesiecy i bez rewelacji:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Przyczajenie
|
![]()
kit pszczeli tylko od pszczelarza. zadnych kremow na bazie itp. To ma byc kompletnie naturalne a nie jakies podrobki a wtedy jego dzialanie jest widoczne. Ja pije go 3 razy dziennie i czasami na noc smaruje wyskakujace syfki. Kit ma wiele zastosowan i na pewno nie zaszkodzi.
Edytowane przez walkiriaaj Czas edycji: 2010-01-07 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2946 |
Przyczajenie
|
Witam was dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2947 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie
![]() Buszując ostatnio po stronach internetowych znalazłam ten oto produkt. Bardzo wiele z Was pisało o właściwościach leczniczych aloesu i produktów pszczelich. To jest ich połączenie. Cena 25zł. Mail podany gdzieś w opisie ze strony apteki, który załączam. Mam pytanie czy ktoś tego używał? ![]() Opis produktu Aloes Live piękno 500 ml Rewelacyjna kombinacja unikalnych właściwości aloesu oraz pyłku i mleczka pszczelego. Ma pozytywny wpływ na procesy oczyszczania i wzmacniania organizmu. Stymuluje procesy przemiany materii. Wpływa łagodząco na podrażnienia. Pomaga w uzyskaniu gładkiej i sprężystej skóry. Uwaga. Towar niedostępny w ciągłej sprzedaży. Przed złożeniem zamówienia, prosimy o potwierdzenie chęci zakupu droga mailową wysyłając zapytanie na adres info@zdrowoteka.pl Postać płynOpakowanie 500 mlSkład Sok z aloesu 70%, miąższ z liści aloesu 20%, sok jabłkowy 4%, fruktoza 2,8%, glukoza, produkty pszczele: liofilizowane mleczko pszczele, pyłek pszceli (kwiatowy), witamina C 24 mgDziałanie Łączy w sobie unikalne właściwości aloesu oraz pyłku mlecznika pszczelego. Regularnie zażywany ułatwia odzyskanie zdrowego, błyszczącego wyglądu włosów, wzmacnia paznokcie i nadaje skórze ładny koloryt. Suplementa diety Aloes Live Piękno - zawierający błonnik stanowiący jeden z nieodzownych elementów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania ogranizmu Dawkowanie 50 ml (5 łyzeczek) dziennie na godzinę przed posiłkiem. Należy rozcieńczyć przed spożyciem wodą lub sokkiem owocowym w stosunku 1:1.Producent LABORATORIA NATURY SP Z O.O. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
hej. jestem tu nowa ale przeczytałam ponad 50 stron o tym temacie.
![]() mam problem. ![]() wkurzające mnie grudki na czole i bardziej czerwone krostki po bokach. próbowałam maseczki z cynamonu, nawet spałam z suchym na czole, ale problem zmniejszył sie tylko troche. Byłam u lekarki to przepisała mi 2 maście. jedna biała a druga żółta(jakby piasek z wodą) przez jakiś miesiąc miałam piękne wprost idealne czoło.. i z dnia na dzień problem powrócił, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2950 |
Raczkowanie
|
Maseczkę z cynamonu stosowałam tylko na nos i okolice,ładnie oczyszczała.Mi bardzo pomogło stosowanie oleju z wiesiołka w kapsułkach(stosuję już 3 miesiąc),piję sok z łopianu.Na noc smaruję twarz olejem lnianym,pasta lassari zmieszana z tormentiolem punktowo na syfki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2951 |
Przyczajenie
|
witam
przchodziłem dzisiaj koło SPA pomyslałem ze moze tam znajde pomoc na moja skóre i jest pewien zabieg otóz : THALGODERMYL - INTENSYWNY ZABIEG PRZECIWTRĄDZIKOWY http://instytut-urody.com/thalgo__thalgodermyl.html myslicie ze jest on w stanie pomóc , woloe sie upewnic ponieważ jest to dosc spory wydatek 120 zł za jedna kuracje .( tyle pieniedzy poszło juz na dermatologów maci i takie tam ) wole zainwestowac raz a dobrze niz znowu tracic pieniadze na cos co wogule nie pomaga dlatego piszcie czy poddalibyscie sie takiemu zabiegowi itp... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
"Czas trwania: 60 minut Pielęgnacja domowa: Częstotliwość: 1 - 3 razy w tygodniu, aż do uzyskania efektu czystej skóry
Skoro ma być 1-3 razy w tygodniu aż do uzyskania czystej skóry to musisz się liczyć z tym, że na jednym zabiegu się nie skończy... obstawiam, ze około 1000zł wydasz na to plus te uzupełniające kosmetyki do kuracji w domu, może w sumie Ci nawet drożej wyjść. Jeśli Cię stać to czemu nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2953 |
Raczkowanie
|
o boże jak o tym wszystkim czytam .. to aż mnie głowa boli, a "to'' nie schodzi.;o mam nadzieje że wam sie uda.;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2954 |
Raczkowanie
|
Ja też momentami mam dość.Czasem jest lepiej i mam nadzieje że juz się pozbędę tego trądziku,ale za jakiś czas jest kolejny wysyp.I tak w kółko.Czekam na przypływ gotówki i zacznę za jakis miesiąc około stosować mieszanki ziołowe i inne ze strony Henryka Różańskiego.Jeśli to nie pomoże to chyba znów odwiedzę dermatologa... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() JA zacznę stosować od jutra receptury ze strony Różańskiego. Też mam dość nieskutecznych drogich środków farmaceutycznych ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez oryginalna11 Czas edycji: 2010-01-12 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2956 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Też bym już zaczęła stosować od zaraz ,ale nie mam pieniążków ![]() Jeśli możesz napisz jakie konkretne metody wybrałaś i fajnie by było gdybyś zdawała relację z kuracji. Ja zamierzam stosowac aromaterapię połączoną z mieszankami ziołowymi.Strony Różańskiego to skarbnica wiedzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2957 |
Raczkowanie
|
musze sie zapoznac z tymi ziolami Różańskiego, nie słyszałam o nich
jakby ktos stosował prosze zdac relacje
![]() |
#2958 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny,mam pytanie dotyczące maseczki aspirynowej.Czy ona działa przeciwtrądzikowo,czy usuwa blizny potrądzikowe?? I jak się ją robi?
![]() |
#2959 |
Raczkowanie
|
Rozkrusz 3-5 aspiryn (zwyklych,bez otoczki, nie musujacych) i dodaj odrobine wody, taka ilosc aby tabletki sie "spulchnily", naloz na twarz na 10-15min, spłucz chlodna woda. Mozna tez wymieszac aspiryne z jogurtem bedzie sie lepiej trzymala na twarzy. Maseczka z aspiryny czyli kwasy BHA pomaga dokładnie oczyscic pory, skóra po niej jest gładka, niedoskonałości nikają i nie powstają nowe. Trzeba ją stosowac regularnie zeby byly efekty
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
A to działa? Czy nie jest przypadkiem tak, że gdy się przestanie ją stosować nie będzie nawrotu+ zapas[czyli więcej niż przed]?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2961 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tzn jak często,dwa razy w tygodniu,czy może raz wystarczy? A pomoże choć trochę pozbyć sie blizn potradzikowych ![]()
![]() |
![]() |
#2962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
raz lub 2 razy mozesz robic aby nie za czesto bo to jednak kwas jest i moze podraznic jak ma sie wrazliwa skóre(przy skórze wrażliwej, suchej mozna dodac do maski miodu) i oczywiscie dobrze by bylo filtry stosowac na dzien, po dłuższym stosowaniu tej maski blizny powinny sie rozjaśnić
![]() |
![]() |
#2963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zakupiłam dziś witaminum B compositum za 4 zł.I zastanawiam się ile brac tych drażetek (jest napisane 3 do 5 dziennie) czy 3 razy dziennie wystarczy?Jak Wy bierzecie? ![]() Jutro muszę się wyposażyć w jakiś krem nawilżający i zastanawiam się jaki kupić...chyba znów kupię Effaclar M.Ktoś doradzi w tej kwestii?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
mam ten zestaw witamin, biore 2tabl rano i 2 wieczorem
![]() |
#2965 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak długo stosowałaś ją? Kiedy były pierwsze efekty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2967 |
Przyczajenie
|
ja dzis zrobilam cos takiego: najpierw posmarowalam twarz sokiem z aloesu, po kilkunastu min przetarlam nos i okolice tonikiem woda+cytryna, pozniej nalozylam maseczke z gotowanej cebuli (tylko na policzki), po 15 min zmylam i przetarlam twarz mlekiem, na koniec nalozylam maseczke z aspiryny. Zobaczymy jutro czy cos podziala. Jak na razie to moge powiedziec ze mleko swietnie dziala na buzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zakupiłam olejek pichtowy od razu 100ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zapomniałam dodać. Stosuję jeszcze błoto z minerałami z Morza Martwego. Z niej nie zrezygnuję bo cera po jej zmyciu jest dla mnie cudowna. Taka gładziutka. Gdyby nie te pryszcze to pupcia niemowlaczka po prostu. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez oryginalna11 Czas edycji: 2010-01-12 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2969 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja także od pewnego czasu stosuję olejek herbaciany.wczesniej stosowałam go bezpośrednio na zmiany ale dzisiaj zmieszałam go z tormentiolem i odrobiną pasty cynkowej. Robisz tonik z olejku pichtowego? Jak ?i jak on działa?osusza i goi syfki czy wyciąga? nie wiem właśnie co jeszcze wybrać... Biorę witaminę B ,olejek z wiesiołka,Kończę drugą buteleczkę soku z łopianu (i robię przerwę) chyba zacznę znowu pić bratka..Ale wolałabym coś ze strony Różańskiego ,ale nie wiem co..a Ty stosujesz jakieś zioła? Ja myję twarz żelem Babydream z Rossmana.Czasem płatkami owsianymi. Faktycznie zastanawiam się czy zakupić tą błękitną glinkę.. To błoto też jest interesujące,ale bardziej przemawia do mnie glinka. Ja używałam podkładu under twenty-taki sobie,chciałam zakupić jakiś korektor ale nie wiem jaki ![]() na noc smaruję twarz olejem lnianym,podobno pomaga tez wewnętrznie jedna łyżeczka dziennie oleju lnianego i oleju z ogórecznika. myję twarz wodą przegotowana i wycieram ręcznikami papierowymi.Zmieniam poszewkę na poduszkę co 3 dni. Tylko nie uzywam żadnego toniku ,a podobno bardzo wazne jest przywrócenie skórze naturalnego ph ,ale nie mam pojęcia jaki zakupić ![]() pozdrawiam cieplutko ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2970 |
Przyczajenie
|
mi pomagała zwykła pasta do zębów, nakładałam odrobinkę na krostkę na noc i juz następnego dnia była wysuszona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.