![]() |
#2941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Elianka - pierwsza fota zasługuje na nagrodę
![]() ![]()
#2942 | ||
Raróg
|
Elianka, pierwsze na ava!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-01-11 o 15:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
elianka to pierwsze zdjęcie jest rewelacyjne
pewnie już nie pamiętancie jak miałam Urwisa, musiałam go oddać ze względu na uczulenie. Od niedawna mam kabel do telefonu i pokaże Wam fotki Urwisa z tego czasu. Teraz to już prawie dorosły kocur, ale już nie mam fotek, bo nie mieszka u mnie.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Elianka juz to pisalam, ale napisze jeszcze raz - sliczny kicius
![]() a co do artykulu to jak dla mnie jest bzdurny. jedyne co sie zgadza to obdarta kanapa. moge sobie wszystko trzymac na wierzchu (lacznie z otwartym laptopem) i nawet nie tkna. moze moje koty sa jakies spokojniejsze, bo zajmuja sie soba nawzajem, ale kiedys mialam jednego kota i tez tak tragicznie jak to opisuja w artykule nie bylo. a czepianie sie smierdzacej kociej kupy? taka zdarza sie raz na jakis czas, jednak wole szybko wymienic zwirek niz zapierniczac z psem 2-3 razy dziennie czy to w wichure czy to w deszcz... |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
elianka super to zdjecie z kotem w kapturze
![]() A co do artykułu o kotah terrorystach ![]() ![]() A ja dzis sie spotkalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny help
![]() Najpierw było zatwardzenie teraz jest biegunka (nie mogę znaleźć żadnego wątku ![]() ![]() ![]()
#2947 |
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłaś juz do weta? Nie wiem czy kotom można podać jakiś domowy środek. Lekarz doradzi najlepiej zanim zwierzaka zobaczy.
#2948 |
Zakorzenienie
|
Ja dawalam ciut wegla(kot zjadal sam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Raróg
|
Takie częste biegunki mój kot miał przez robaki. A powodów może być wiele, więc wet konieczny. Nawadniaj ją do tego czasu, odwodnienie jest niebezpieczne dla kota, a biegunka do tego szybko prowadzi.
Trzymam kciuki! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Raczkowanie
|
Uff podałam jej wodę z proszkiem (zawiera sulfamidyne czy coś takiego-zostało mi po psie-miał biegunki po lekach). Wet powiedział, żeby przyjść jakby jej nie przeszło. Na szczęście pomogło. Mam ją obserwować, gdyby miała znowu zatwardzenie, albo biegunkę mam przynieść, bo może być coś nie tak z jelitkami
![]()
#2951 |
*sportaddict*
|
Niektóre kotki mają biegunkę po mleku, może to to?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Raczkowanie
|
Mleka już nie pije-jak była młodsza to piła przegotowane z wodą (albo raczej wodę z mlekiem), ale przestało jej smakować i jej nie dajemy.
Podejrzewam parafinę-dostawała na zatwardzenie (też nie wiem skąd) i może nadmiernie ją natłuściło..ew. opanierowaną w kurzu kluskę (ale bawi się taką kilka razy w tygodniu i nic jej nie było), kwiatków nie podjadła-zabezpieczone, zresztą to by chyba wymiotowała.. Sama nie wiem po czym-mam tylko nadzieję, że już nie będzie.
#2953 |
Raczkowanie
|
To jeszcze nic-moja "mrauczy" (inaczej się nie da określić) do autobusów
![]() ![]()
#2954 |
Zadomowienie
|
Witam kociary. Dawno nic nie pisałam w tym wątku, ale mam do Was pytanie... otóż znalazłam przemoczonego kocurka na dworze pod śmietnikiem. Jest to mlody kotek - sadze, że nie ma więcej niż 8 miesiecy. Zastanawiam się nad wzieciem go do domu - moja Nusia miałaby towarystwo. Powiedzcie mi czy kotka i kocur mogą zyć pod jednym dachem - oczywiście kotka wysteryzlizowana a kocurka też wykastruje. Boję się, że bede miala w domu ciagle wojny a nie udalo mi się znależć kotkowi innego domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama mam kota i kotke i dobrze sie rozumieja. Na poczatku moze byc" mala wojna", musze sie poznac i do siebie przyzwyczaic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zadomowienie
|
Ive, Suarti - dziękuję
![]() Kotek narazie jest u rodziców, ale ich 3-letni kocur tak potwornie boi się nowego przybysza, że od wczoraj nie wychodzi spod stołu i nie śpi prawie wcale a uwielbia to. Mam nadzieje, że mojej kotce "przypadnie do gustu". |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Rozeznanie
|
A oto moja przekochana Kicia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Raróg
|
Becia, może minąć mniej lub więcej czasu, ale w końcu koty powinny się do siebie przyzwyczaić; fajnie, że będziesz miała dwa
![]() Lustereczko, ładne masz sreberko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parę lat temu też zabraliśmy przemarzniętą młodą koteczkę z klatki. Przez jakiś czas dotychczasowa jedynaczka była załamana,nic nie chciała jeść,nie dała się nikomu pogłaskać,ogólnie sprawiała kota załamanego.Po jakimś czasie stopniowo zaczęła młodą akceptować,razem usypiały,szalały,myły się nawzajem. Niestety Maluszek nie pożył długo(efekt przemarżnięcia),ale napewno była szczęśliwa.Rano jak nikt jej nie chciał głaskać bo wszyscy spali to wchodziła na łóżko i sama się o nas głaskała. Kicia ma od ponad miesiąca towarzyszkę owczarka,którego mam nadzieję prędzej czy póżniej polubi,ale dzięki szczeniakowi nie przechodzi tylko od miski do łóżka,tak jak spędzała większość swojego czasu,bo piesek zapewnia jej trochę ruchu podczas pościgów. Dlatego nie zastanawiaj się ,bo napewno nie będziesz żałowała,biorąc kotka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
Lusterko- śliczny kociulek, Guzik też miał taki być, ale niestety ciemniej...
![]()
#2962 |
Zakorzenienie
|
Pamietacie jak pisalam o kocie ktory wlazl do mnie na balkon?Wiec ten kot zyje (mam nadzieje,ze to ten) .Prawdopodobnie moj jak chodzi sobie na balkon to zaczyna gadac i tamten przychodzi.Teraz siedzi na przeciwko balkonu na drzewie.Heh widocznie mam za mało kotów i trzeba zawołac wiecej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
Myślaleliśmy o drugim kocie (może Ogonek byłaby mniej agresywna), ale po dokładnym podliczeniu stwierdziliśmy, że na dzień dzisiejszy nas jednak nie stać (jedzenie, kuweta, szczepienia+margines na "niedajboże", sterylizacja)
![]() ![]()
#2964 |
Zakorzenienie
|
ojej ogonek jest śliczna.. podobna do Guzika
![]()
#2965 |
Raczkowanie
|
Czekam, aż przestanie się wydłużać i trochę przytyje (zgodnie z mądrą książką powinna ważyć ok 1,5 kg). Jutro pewnie pójdziemy do weta (znowu zatwardzenie
![]() Mam pytanie czy ogony waszych kotów też żyją własnym życiem ![]() ![]()
#2966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A drugiego kotka jednak nie będę miała narazie bo... rodzice zakochali sie w nim i nie chca mi go oddac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niejeden kot czeka na nowy dom..Myślę, że ze znalezieniem towarzystwa nie będziesz miała problemu.
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Guzik olewa własny ogon za to z zapamiętaniem gryzie lewą tylną nogę
![]()
#2969 |
Raczkowanie
|
A tak łapki też czasem żyją niezależnie od kota
![]()
#2970 |
Konto usunięte
|
Ive
![]() ![]() Są prawie taki same ![]() A co do ogona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.