Usuwanie blizn - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 10:41   #331
marta1977
Rozeznanie

GG do marta1977
Dot.: Jak leczyć bliznę po przeszczepie skóry?

Witam serdecznie moja Córka 4,5roku miała 23czerwca przeprowadzony zabieg rozdzielenia palcozrostu u rączek, przeszczep pobrano z okolicy bikini tam pozostał ślad po szwach, natomiast skóra na jednym palcu gdzie przeszczep był największy zrobiła sie żółto- biała i dosyć twarda, córka nie prostuje tego palca do końca, wydaje mi się ze to przez tą skórę, w innych miejscach skóra po przeszczepie jest różówa, martwie się, na kontrolę idziemy 27-go lipca, teraz lekarz który operował jest na urlopie, czy ta brzydka skóra obumarła? bardzo proszę o jakieś wiadomości, czeka nas kolejny zabieg???? ta skóra wyglądem przypomina trochę skórę która hmm?.... jakby sie odgniotła? trudno mi to opisać i właściwie dobrać słowa. z niecierpliwościa czekam na jakiekolwiek wiadomosci- pozdrawiam
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.
Margit Sandemo
marta1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 18:56   #332
martuuusia1990
Przyczajenie

Dot.: Blizna po przeszczepie skóry

mam bielactwo nabyte na twarzy,kolanach,plecach,r ękach,nogach i klatce piersiowej mam dość lekarzy którzy obiecują cuda niewidy a nic z tego nie ma czy można zrobić przeszczep skóry na tych obszarach czy ktoś sie orientuje jakie to koszty
martuuusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 12:30   #333
Mamawiki86
Raczkowanie

Dot.: Laserowe usuwanie blizn!!! Pomocy!!!

Czesc,
dawno nie pisalam...jestem po 3-cim zabiegu, tym razem dostalam mocniejsza "dawke", wiecej przejsc...zaczerwienienie utrzymuje sie dlugo, zabieg mialam 11-tego lipca a jeszcze mam wokół troszke czerwone. Tym razem ciut bolało (a raczej bylo nieprzyjemne). Blizny nadal sie zmniejszaja, ale tym razem zauwazylam tez jakby zmiane koloru, tzn. jakby kolor blizny robi sie zblizony do koloru skoru. Bardzo mnie to cieszy. Zamierzam zrobic jeszzcze 3 zabiegi i choc mocno nadwyręża to moj budzet, to jak juz zaczelam i wydalam tyle kasy, to chce osiagnac optymalny efekt. Mysle, ze ten Palomar to skuteczny laser, choc osobiscie nie mam porównania....
Mamawiki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 21:14   #334
daisy
Raczkowanie

Misiaczek1986k, dziwne to co piszesz. Wczoraj miałam zabieg 2 laserami CO2 i Qswitch. Mam zaczerwienione miejsca ale to typowe, po tygodniu nie będzie NIC widać. Smaruje te miejsca maścią dla szybszego gojenia się i wszystko jest ok. Wczoraj - wiadomo miałam strupki po "strzałach" ale nie podchodzi mi ropa ani nie tworzy się otoczka wokół tych miejsc.

Powinnaś jak najszybciej iść do lekarza, pokazać to, bo to nie jest normalne.
daisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 12:12   #335
Mamawiki86
Raczkowanie

Hmmm, ja nie chcialam wczesniej tego pisac, bo nie chce nikogo dolowac, ani nie lubie sie wymądrzac, ale skoro daisy zaczela ten temat, to ja doloże co uslyszalam od mojej lekarki....powiedziala, ze po laserach moze być czerwone, moze sie luszczyc skóra,wystepuje opuchlizna, ale jesli jest krew czy ropa, to znaczy ze lekarz daje za duzą moc i nieumiejetnie przeprowadza zabieg, bo chce spektakularnych efektów...natomiast efekt wtedy jest taki, ze powstaje nowa blizna w miejsce starej(przez zbyt silny laser).Trzeba przeprowadzicwiecej zabiegow o odpowiednio rosnacej mocy, wtedy wyniki sa bardzo dobre....powtarzam slowa lekarki-do mnie to przemawia....
a co wiem z zagranicznych forum....ludzie pisza,ze "tamtejsi" lekarze zalecaja wykonanie 10 zabiegów najcześciej(w zaleznosci od blizny oczywiscie)....o czyms to swiadczy chyba....
Stary 2011-07-30, 13:13   #336
daisy
Raczkowanie

Mamawiki86 - masz rację Ja miałam 4 czy 5 zabiegów zaczynając od lasera o najsłabszej mocy.
Stary 2011-07-31, 11:44   #337
Mamawiki86
Raczkowanie

A jakie masz efekty? Jestes zadowolona?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 06:40   #338
daisy
Raczkowanie

Takich efektów oczekiwałam. Nic nie widać. Nacierpiałam się bólu i najeździłam, bo 3 godz w jedną stronę zajął mi dojazd ale było warto. Życzę i Wam żeby się udało! To nie jest reklama tego lekarza ani kliniki (której de facto jest właścicielem) tylko umiejętności i jego zdrowego rozsądku i właściwego podejścia.
Radzę poradzić się kilku lekarzy, nie ufać jednemu. Ja byłam u kilku zanim dotarłam do tego właściwego.
Kolejna sprawa - na mnie goi się tak jak na przysłowiowym psie. Miałam zabieg w czwartek a dziś mam lekkie zaczerwienienia, do weekendu będę miała nową twarz hehe. Miejsca po laserze smaruje maścią SODERMIX. Jest bez recepty. Polecił ją lekarz i rzeczywiście jest dobra.
Stary 2011-08-01, 10:36   #339
aspring
Przyczajenie

Faktycznie, ropa z ran to bardzo zła rzecz:/ Leć do lekarza, może jakiś antybiotyk trzeba podać

Zrobiłam takie zestawienie po ostatnim moim zabiegu z dnia 7.04.2011, żeby poprzeć moje słowa czymś więcej A historię leczenia moich blizn opisałam parę postów wyżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg exelo2011.jpg (58,1 KB, 172 załadowań)
aspring jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 11:17   #340
aspring
Przyczajenie

Jeszcze raz wrzucam zdjęcia, bardziej uporządkowane;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg efekty.jpg (81,9 KB, 236 załadowań)
Stary 2011-08-01, 21:38   #341
Mamawiki86
Raczkowanie

Aspring - rewelacja!widoczne zmiany, choć Twoje blizny nie były jeszcze takie duże. A po ilu to zabiegach?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 21:40   #342
aspring
Przyczajenie

Oj ja naprawdę miałam bardzo dużo głębokich blizn.. naprawdę! Tylko walczę z nimi już od 3 lat wszystkimi możliwymi sposobami. I myślę, że na ten efekt złożyło się wszystko po trochu, w mniejszym lub większym stopniu. Tak na szybko nie mogłam znaleźć zdjęć, które pokazują jak wyglądałam na samym początku „terapii – leczenia blizn” a być może je po prostu wyrzuciłam, w przypływie depresji bo mało co tak pogarsza nastrój jak widok własnych, niechcianych blizn:/ ale poszukam jeszcze i wrzucę jak znajdę.

A te zdjęcia dotyczą tylko 1 zabiegu laserem Exelo2 Przed i po zabiegu.

Jeszcze dodam, że od tego zabiegu w kwietniu nie robiłam nic z buzią, jedynie delikatny peeling raz w tygodniu i regenerujący krem. (Szczerze mogę polecić domową mikrodermabrazję firmy Mary Kay, którą od maja używam, jest naprawdę dobra, Fakt droga, ale na allegro można znaleźć dużo taniej ~ 130 zł za ok. 40/50 zastosowań) Przynajmniej czuję, że robię coś dla mojej cery i jest mi z tym dobrze A najfajniej jak widać efekty
Stary 2011-08-04, 16:59   #343
iwi2010
Przyczajenie

Witam wszystkich
z wielką cierpliwością przeczytałam wasze opinie dotyczące usuwania blizn gdyż chciałam się czegoś więcej na ten temat dowiedzieć. 3 miesiące temu usuwałam niewielki tatuaż w postaci obrysowanego serduszka miałam nadzieję że wreszcie się go pozbędę. Miesiąc chodziłam ze strupem, potem 2 miesiące smarowałam cepanem i jest tragedia!! blizna jest 4 razy większa niż rozmiar tatuaży wcześniej cały czas jest wypukła i co najgorsza czerwona jak rak Dziś byłam na konsultacji u lekarza który robi zabiegi laserem frakcyjnym (http://idealmed.pl/index.php?page=laser-frakcyjny ) zależy mi bardzo na tym aby wybielić chociaż tą bliznę i zastanawiam się czy warto wsadzić te pieniądze w zabiegi. Szczęście tylko w tym że w tym gabinecie jest teraz promocja wakacyjna na zabiegi laserowe i zamiast 300 zł zapłacę 180.
Czy mógłby mi ktoś szczerze napisać czy jest szansa że po tych zabiegach blizny blakną??
iwi2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 18:52   #344
sol4ever
Rozeznanie

Witam
Przeczytałam chyba cały wątek co zajęło mi prawie cały dzień Mam na twarzy kilka blizn po pogryzieniu przez psa. Blizny są bardzo stare bo mają już 19lat( pogryzienie w dzieciństwie). Jestem mówiona na zabieg usuwania w Centrum terapii laserowej we Wrocławiu. Laser Fraxel eCO2 PLUS. Zabieg ma mnie kosztować ok 400zł (wycena była zrobiona na podstawie wysłanego przeze mnie mailem zdjęcia). Mam taką ogromną nadzieję,że wystarczy mi 4-5zabiegów... Marzę o tym! Zobaczymy jak będzie. Chciałam Was tylko prosić o informację jakie kremy polecacie na tuż PO zabiegu i na co zwrócić uwagę zaraz po. Niestety jestem w takiej sytuacji,że następnego dnia po zabiegu muszę iść od razu do pracy, powiedzcie, czy w takim razie będę mogła na tę skórę nałożyć jakiś fluid, puder? Moje blizny nie są duże więc nawet jeśli będą spuchnięte mogę nałożyć na nie jakiś opatrunek który je zakryje jeżeli tak można. Chciałabym też wiedzieć czy przed zabiegiem trzeba jakoś specalnie oczyścić skórę, albo czegoś nie robić?(np peeling?).Pozdrawiam Wszystkich!
Stary 2011-08-09, 18:15   #345
daisy
Raczkowanie

Ja nie robiłam żadnego peelingu, maseczek, nic. Radziłabym skórze odpocząć przed zabiegiem. Oczywiście na zabieg poszłam nie umalowana. Zawsze umawiałam się na piątek, bo przez weekend opuchlizna zeszła. Musisz się z tym liczyć że przez kolejny tydzień będziesz miała czerwoną twarz w miejscach po laserze. Ja malowałam się fluidem omijając te miejsca, bo w ciągu dnia (w pracy też) smarowałam je kremem - to co że że było widać że chodzę umazana kremem, miałam to gdzieś, to moja twarz Po zabiegu stosowałam krem SODERMIX (pisałam wyżej). Trzymam kciuki! Naprawdę warto

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Aha, po zabiegu dostałam emulsję do mycia twarzy CETAPHIL EM do mycia. W aptece można dostać próbkę - jest wydajna. Mydło za bardzo wysusza.
Stary 2011-08-11, 08:06   #346
aspring
Przyczajenie

Heej
Przed zabiegiem nie zaleca się robienia ani peelingów, ani mikrodermabrazji. Powinnaś jak najbardziej zadbać o tą skórę, nawilżyć ją, ponieważ podczas zabiegu laserowego będzie ona mocno "podrażniona", nie ma sensu jej jeszcze dokładać przed, to w żaden sposób nie poprawi efektów zabiegu

A po zabiegu.. przez najbliższe 4 godz po będziesz czuć pieczenie, jak po poparzeniu słonecznym i oczywiście będzie znaczny rumień. Pojawi się siateczka maleńkich punkcików i w tym miejscu skóra będzie taka "szorstka".
Ja próbowałam nałożyć podkład 2 dni po zabiegu, ale przez "nierówną, siateczkową" powierzchnię ten podkład dziwnie zapychał się w tą siateczkę i jeszcze bardziej ją uwidaczniał, więc tylko lekko nałożyłam pudru i tyle. Jak masz możliwość to sobie zaklej to miejsce, z resztą sama zobaczysz co będzie lepsze
Z kremów pielęgnacyjnych to używałam:
- kremu bioderma przyspieszającego gojenie - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...udowujacy.html

Z resztą po zabiegu powinnaś dostać zalecenia od własnego lekarza, sama możesz zapytać co dalej masz robić. Bo do każdego przypadku powinno się podchodzić indywidualnie.

Ja przez pierwszy dzień nic nie robiłam, jedynie zwilżałam skórę, np. wodą termalną, tym kremem co wcześniej podałam. A później skóra zaczyna Cię troszkę swędzieć, bo zaczyna się odbudowa naskórka i ten martwy się złuszcza i wtedy to praktycznie na zmianę myłam buzię wodą i nakładałam krem. Przy dobrym nawilżeniu ta skóra łatwiej się złuszcza i zdecydowanie szybciej Ale tak jak pisałam wcześniej, każda skóra może wyglądać i zachowywać się inaczej

Myślę, że 4-5 zabiegów powinno Ci wystarczyć, chyba że masz bardzo głębokie blizny.

POWODZENIA
Stary 2011-08-11, 16:55   #347
monia19
Przyczajenie

Dot.: Najlepsi specjaliści, kliniki, gabinety - usuwanie blizn.

hej dziewczyny ja tak ja wy staram się jak mogę by choć trochę zmniejszyć swe blizny. Narazie miałam usuwany przykurcz przy ramieniu (zabieg wykonany w szpitalu państwowym w Łodzi im. Barlickiego). Teraz wybieram się na kolejny zabieg wycięcia blizny tym razem z ręki. Po takim wycięciu blizna staje się nieco dłuższa, natomiast o wiele cieńsza. Mam zamiar na "bliznę, która to powstanie po wycięciu blizny" zastosować serię laserów Palomar- słyszałam, że są skuteczne, nie wiem zatem muszę spróbować. Chciałabym max zminimalizować swoją bliznę dlatego też zdecydowałam się że najpierw ją usunę poprzez wycięcie, a następnie będę się martwić o nową bliznę. Wiecie może po jakim czasie od zdjęcia szwów można stosować Palomar laser?
monia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-12, 11:48   #348
sol4ever
Rozeznanie

No więc tak wygląda moja blizna po 1szym zabiegu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1770.jpg (94,7 KB, 192 załadowań)
Stary 2011-08-12, 21:20   #349
mikropodroznik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez iwi2010 Pokaż wiadomość
Dziś byłam na konsultacji u lekarza który robi zabiegi laserem frakcyjnym (http://idealmed.pl/index.php?page=laser-frakcyjny ) zależy mi bardzo na tym aby wybielić chociaż tą bliznę i zastanawiam się czy warto wsadzić te pieniądze w zabiegi. Szczęście tylko w tym że w tym gabinecie jest teraz promocja wakacyjna na zabiegi laserowe i zamiast 300 zł zapłacę 180.
Czy mógłby mi ktoś szczerze napisać czy jest szansa że po tych zabiegach blizny blakną??
A co Ci powiedział lekarz na konsultacji? Jeśli to jest świeża blizna to jej kolor nie powinien dziwić, może być czerwona przez wiele miesięcy. Natomiast ja bym zapytała na Twoim miejscu o to, czy nie zrobi się keloid i jak laser działa na tego typu blizny.
mikropodroznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 08:27   #350
aspring
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sol4ever Pokaż wiadomość
No więc tak wygląda moja blizna po 1szym zabiegu
dobrze wygląda, widać że mocno Ci lekarz "dogrzał". Ale to dobrze, lepsze efekty będą
Stary 2011-08-17, 11:29   #351
sol4ever
Rozeznanie

Zeszło mi już to całe czerwone dookoła i na bliznach- cała skóra tam zeszła ściślej mówiąc i już wygląda jak przed zabiegiem. Nie widzę żadnej różnicy ale też nie nastawiałam się na taki efekt teraz spokojnie czekać miesiąc aż ta skóra całkiem się zregeneruje(choć już wygląda jakby tak się stało), smarować kremikami i olejkami i zobaczymy jak będzie.
Stary 2011-08-17, 14:09   #352
iwi2010
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mikropodroznik Pokaż wiadomość
A co Ci powiedział lekarz na konsultacji? Jeśli to jest świeża blizna to jej kolor nie powinien dziwić, może być czerwona przez wiele miesięcy. Natomiast ja bym zapytała na Twoim miejscu o to, czy nie zrobi się keloid i jak laser działa na tego typu blizny.
Mi lekarz powiedział, że żadnej blizny się nie usunie całkowicie... ale mówił, że zblednie. Tylko na ile mu wierzyć?;P każdy chce zarobić w końcu, a tu widzę większość pisze tylko o bliznach potrądzikowych a nie o czymś takim jak ja mam
Stary 2011-08-17, 18:18   #353
mikropodroznik
Przyczajenie

Iwi, kurcze ja już sama nie wiem jak to jest. Jednym lasery i kremy pomagają, innym nie. Ja mam pooparzeniowe więc jeszcze inne niż Twoje i mi laser nie pomogł nic a nic. Blizna teoretycznie sama bleknie z czasem, przez długi czas trzeba o nią dbać, nawilżac i unikać słońca. Jeśli nie szkoda Ci kasy, może zaryzykuj ten laser, tym bardziej że promocja jest. Ale gwarancji nie ma. Ja teraz zastanawiam się nad rolerem. Lekarz reklamuje go równie przekonywująco co poprzedni lasery.
mikropodroznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 17:08   #354
iwi2010
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mikropodroznik Pokaż wiadomość
Iwi, kurcze ja już sama nie wiem jak to jest. Jednym lasery i kremy pomagają, innym nie. Ja mam pooparzeniowe więc jeszcze inne niż Twoje i mi laser nie pomogł nic a nic. Blizna teoretycznie sama bleknie z czasem, przez długi czas trzeba o nią dbać, nawilżac i unikać słońca. Jeśli nie szkoda Ci kasy, może zaryzykuj ten laser, tym bardziej że promocja jest. Ale gwarancji nie ma. Ja teraz zastanawiam się nad rolerem. Lekarz reklamuje go równie przekonywująco co poprzedni lasery.
No i jestem już po... w sumie patrząc na to nie sądzę żeby te dziurki miały mi w czymś pomóc, choć lekarz mówił że ostatnio robił podobną i że są efekty ale zobaczymy. Czytając inne wypowiedzi tu bałam się strasznie że będzie bolało a tu nic... podczas boli jak zastrzyk przy strzale a potem przez krótką chwilkę jak ukąszenie jakieś... Teraz pozostaje mi tylko liczyć że kiedyś to wyblaknie
Stary 2011-08-19, 16:46   #355
joaaa83
Rozeznanie

Plastry silikonowe, żele i maści na blizny

Co polecacie na świeże (1,5 m-ca) blizny pooparzeniowe (IIA i IIB)?

Stosuję contractubex, ale w miejscach gdzie oparzenie było najgłębsze (IIB) blizny stały się twardsze i wypukłe. W innych miejscach (IIA) widzę poprawę. Po zdjęciu opatrunku wszytskie blizny były płaskie i mękkie, koloru różowego i czerwonego (te najgłębsze).

Zaczęłam używać plastrów silikonowych Sutricon na te wypukłe miejsca, a na resztę blizn nadal Contractubex. Stosował ktoś Sutricon?

Miałam też cykl (10 zabiegów) biostymulacji laserowej, ale nie widzę efektów. Czy ktoś korzystał z laseroterapii i ile cykli?
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 22:39   #356
pickwick
Przyczajenie

Dot.: Blizny pooparzeniowe -> metody usuwania

Witam
Mam podobny problem. Jako dziecko wylałem na siebie wrzątek.Blizna jest rozległa, ale miękka. Jeżeli podjąłbym się zabiegom, musiałbym mieć pewność że blizny całkowicie znikną (bądź zostaną małe ślady). Czy to możliwe? Widziałem efekty przeszczepów robionych w Polanicy i to dla mnie byłoby nie satysfakcjonujące. I tak nie ściągnąłbym koszulki na plaży, czy szatni a oto mi najbardziej mi chodzi.
Co Pan sądzicie o ekspanderach? Jestem bardzo aktywny zawodowo, będę niebawem zmieniał pracę. Zależałoby mi na braku kolizji pomiędzy pracą a zabiegami. Czy to możliwe?
Pisze na tym forum , ponieważ po przeczytaniu innych mam mętlik w głowie.

Pozdrawiam
pickwick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 20:14   #357
Sandra86
Raczkowanie

Dot.: Krem na blizny

A jakie zabiegi u kosmetyczki mogłyby spłycić lub zredukować całkowicie ślady po ospie ?
Stary 2011-08-23, 20:57   #358
Lenkii
Raczkowanie

Dot.: Krem na blizny

Myślę, że na pewno mikrodermabrazja, a do tego dodatkowo kuracje złuszczające kwasami, ale to na twarzy. A jeżeli chodzi o ciało to ciężko mi powiedzieć, może peelingi gruboziarniste.
Lenkii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 21:32   #359
Mamawiki86
Raczkowanie

Aspring, czy lekarz powiedział Ci, że po jednym zabiegu zlikwiduje blizne?
Tak, to prawda jak już ktoś napisał - blizny laserem nie da się usunąć całkowicie, moja lekarka określiła spodziewany efekt jako "minimalizację".....cokol wiek miałoby to oznaczać.....
Stary 2011-08-26, 09:21   #360
aspring
Przyczajenie

Mamawiki86 - lekarz nie zagwarantował mi, że po jednym zabiegu zlikwiduje mi blizny. Wręcz przeciwnie.. Oni podchodzą do tego z dużym dystansem i dobrze.., bo wiadome jest że każdy reaguje inaczej. Tak jest ze wszystkim, na jedną osobę super działa dany krem a drugiej szkodzi:/ Jedna osoba ma wysoki próg bólu, inna po uszczypnięciu ma ślad przez parę dni.. Dlatego warto próbować różnych metod, kosmetyków, aż się trafi na te właściwe.
Mi lekarz powiedział, że ciężko będzie wygładzić mi wszystkie blizny.. można poprawić wygląd skóry, ale efekty i to jak skóra reaguje okaże się podczas leczenia. Odkąd pojawił mi się problem z cerą i tyle przeszłam, staram się odpowiednio pielęgnować buzię. Więc oprócz zabiegów laserowych, peelingów chemicznych, mikrodermabrazji i wszystkiego czego stosowałam na blizny, staram się zawsze każdego dnia, oczyszczać skórę płynem micelarnym, nawilżać i regenerować kremami, od czasu do czasu maseczką i 1 raz na tydz peelingiem. Nie da się określić czy 1 zabieg laserem tyle mi dał, myślę, że to jest efekt wszystkich moich działań. I też mi się wydaje, że każdy zabieg spłyca blizny stopniowo, można nie widzieć efektów przez pierwsze zabiegi i chce się rezygnować a tu przy np. 3 czy 4 jest ekstra poprawa.. moim taki wytłumaczeniem jest to, że blizny były za każdym razem spłycane, tylko np za tym 4 razem doszliśmy już do granicy wyrównania z powierzchnią skóry
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości