Podkład Iwostin Correctin - do skóry trądzikowej, naczynkowej i wrażliwej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artykuły i newsy

Notka

Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 15:14   #1
redakcja
(ro)BOT

Podkład Iwostin Correctin - do skóry trądzikowej, naczynkowej i wrażliwej

Iwostin wprowadza linię podkładów we fluidzie Iwostin Correctin, przeznaczonych dla trzech typów skóry: trądzikowej, naczynkowej i wrażliwej. czytaj więcej
redakcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 07:31   #2
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Podkład Iwostin Correctin - do skóry trądzikowej, naczynkowej i wrażliwej

Może być kiepsko, jeśli są tylko 3 kolory. Ciekawe, jak będzie z próbkami, jestem ciekawa tego na naczynka
Stary 2013-04-18, 08:29   #3
GrumpyCat
Wredny kotecek

Zaintrygowało mnie to:P Tylko szkoda że zabrakło kryjącego...
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 08:58   #4
dorotajot
Raczkowanie

jestem ciekawa, czy one w ogóle będą coś kryć? są już jakieś opinie Wizażanek?
dorotajot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 12:13   #5
Fantagoria
Raczkowanie

Właśnie zaaplikowałam sobie próbkę fluidu na naczynka. Dostałam z apteki kolor ciepły beż: mam jasną karnację i dla mnie za ciemny, ale obiektywnie muszę powiedziec, ze ładny, buzia wygląda na wypoczętą. I chyba troszkę zamaskował mi parę zaczerwień, ale co do tego nie mam pewności, bo wcześniej nałożyłam krem SVR z filtrem 50 dla naczynek, a on ma taką barwę delikatnie maskującą zaczerwienienia.

Wieczorem albo jutro dam znać, jak długo się trzymał i poproszę dzisiaj w aptece o inny odcień.

Jesli ktoś mógłby zrobic analizę składu, to byłoby super, bo ja się na tym nie znam, a lista jest dość długa i w zasadzie nie mam pojęcia czy są tutaj składniki niewskazane mimo wszystko dla wrażliwców.
Fantagoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:25   #6
anqul
Raczkowanie

Zapytam w aptece o próbki Chętnie wypróbowałabym ten do skóry trądzikowej, ponieważ od jakiegoś czasu mam skórę z widocznymi niedoskonałościami, niestety.... I próbowałam już mnóstwa kosmetyków!! Także z serii Iwostin (polecone przez dermatologa) i były super
anqul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 21:11   #7
Fantagoria
Raczkowanie

Udało mi się zdobyć w aptece próbki dwóch pozostałych odcieni do naczynkowej, jutro i w sobotę przetestuję, a tymczasem zdaję relację.

Przypominam, że nałozyłam fluid dla naczynkowej o kolorze ciepły beż. Miałam go zaaplikowany na krem SVR z filtrem 50 dla skory naczynkowej, który z kolei był położony na koncentrat na utrwalone zaczerwienienia Avene. Oceniany fluid po jakimś czasie zmatowiłam pudrem matującym w kamieniu Rimmel (bo się świeciła twarz, ale nie jest jego zadaniem matowienie). Nie podrażnił mnie w żaden sposób, nie uczulil, nie wysuszył. Co juz dla mnie jest super.
Zaznaczam też, że nie nałożyłam go dużo, a od tego pewnie też zależy efekt krycia i długotrwałość efektu.

Podkład mam niecałe 9 godzin i oto moje obserwacje:
Plusy:
1. Kolor, który wydawał mi się za ciemny (pomimo, że bardzo ładny), bardzo ładnie stopił się ze skórą. I twarz naprawdę ładnie wyglądała.
2. Brak jakiegokolwiek efektu maski, poczucia "tapety".
3. Skora fajnie nawilżona i takie poczucie "naturalności"
4. Przyjemnie się rozprowadza, delikatna konsystencja
5. Przez te wszystkie godziny twarz wygląda ładnie, pomimo, że efekt krycia maleje.
6. Nie ciemnieje po jakimś czasie, co jest dla mnie super.
7. Bardzo delikatny, ładny zapach.

Minusy:
1. Nie kryje wszystkich zaczerwień na długo, ale mi to nie przeszkadza. Mam sporo widocznych naczynek i żyłek, więc myślę, że gdyby coś miałoby mi to wszystko super pokryć, to by musiało być strasznie ciężkie. To, ze ładnie wyrównuje koloryt i sprawia, że buzia promienieje wynagradza to, że co nieco przebija.

W jednym momencie dnia miałam duże uczucie gorąca i zaognienia naczynek, pojawił się rumień, ale wyglądał delikatniej niż zwykle. Jednak wydaje mi się, ze to akurat zasługa SVR. No, ale w sumie nie mam pewności.

Jak na razie wydaje mi się, że fajny podkład na lato, delikatny, lekki i jeśli faktycznie wzmacnia naczynka, czyli jest kolejnym elementem profilaktyki to super. No i ogromnym plusem jest wysokość filtra: 30.

Wykorzystałam część próbki z ciepłym beżem, więc w zasadzie mam wszystkie trzy do porównania.

Będę meldowac

Edytowane przez Fantagoria
Czas edycji: 2013-04-20 o 07:58 Powód: dopisanie informacji

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-20, 16:53   #8
elbrus
Rozeznanie

Jestem ciekawa, jak inne kolory A czy któraś Wizażanka stosowała tę do cery trądzikowej?
elbrus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 08:04   #9
Fantagoria
Raczkowanie

Wczoraj testowałam kolor naturalny. Kolor bardzo ładny, buzia wygląda bardzo świeżo. Nałożyłam odrobinę więcej na niektóre miejsca z popękanymi naczynkami (skrzydełko nosa, policzek). Fajnie je przykrył. Zaobserwowałam, że on ma w sobie coś rozświetlającego i chyba dlatego twarz wygląda tak promiennie. Niestety wydaje mi się, że chyba przez to podkreśla zmarszczki (mam 36 lat) ale muszę sprawdzić, czy to on jest winowajcą czy matujący puder Rimmela. Ja do tej pory używałam fluidu Lumene liftingującego i z nim też porównam, jak ma się sprawa zmarszczkowa.

Miałam go mniej więcej tyle samo czasu co kolor "ciepły beż". I jeśli chodzi o efekt wizualny to chyba spełnia obietnice producenta. Kolor buzi ujednolicony, naczynka delikatnie zatuszowane. Żadnego poczucia ciężkości na twarzy. Plusy te same co we wcześniejszym poście, czyli:
1. Kolor bardzo ładny, bardzo ładnie stopił się ze skórą. I twarz naprawdę ładnie wyglądała.
2. Brak jakiegokolwiek efektu maski, poczucia "tapety".
3. Skora fajnie nawilżona i takie poczucie "naturalności"
4. Przyjemnie się rozprowadza, delikatna konsystencja
5. Przez te wszystkie godziny twarz wygląda ładnie, pomimo, że efekt krycia delikatnie maleje.
6. Nie ciemnieje po jakimś czasie, co jest dla mnie super.
7. Bardzo delikatny, ładny zapach.

No i świetnie, ze filtr 30

Generalnie uważam, że jest to jeden z lepszych fluidów, jakie używałam. I z całą pewnością go kupię. Nie testowałam jeszcze koloru jasnego (to dzisiaj), ale wydaje mi się, że kupię odcień naturalny. Jest naprawdę ładny i idealnie stapia się z moją skórą.

edit:
przed chwilą zrobiłam makijaż. Testowałam kolor jasny: dla mnie zdecydowanie za jasny, nie pokrył mi kompletnie nic, prawie nie dał zadnego koloru na twarzy, tak, jakbym uzyła zwykłego kremu. Musiałam poprawic kolorem naturalny i utwierdziłam się, że to naprawdę śliczny kolor. Twarz wygląda naprawdę promiennie. I wcale się tak nie błyszczy, jak mi się wydawało za pierwszym razem. To jest raczej takie satynowe rozświetlenie. I zmieniłam trochę sposób nakładania: bardziej wklepuję go opuszkami (tak, jakbym cos przyklepywała), wtedy lepiej kryje.

Także ja go kupuję, bo jeszcze nigdy, żaden fluid nie powodował, że moja buzia wygląda tak zdrowo i jest tak wypoczęta

Czas edycji: 2013-04-21 o 11:34 Powód: dopisanie informacji
Stary 2013-04-21, 14:27   #10
asiatp
Raczkowanie

lubię i używam niektórych kremów Iwostin, jestem b. ciekawa efektu tych podkładów. myślę, że najszybciej to skuszę się na ten dla cery naczynkowej, którą niestety posiadam. jednak najchętniej dorwałabym jakieś próbki, ciekawe czy to wykonalne
Stary 2013-04-22, 08:41   #11
Fantagoria
Raczkowanie

Ja po prostu poprosiłam o próbki w aptece, dostałam bez żadnego problemu. Samego fluidu natomiast jeszcze nie mieli.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 12:00   #12
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

może ktoś wrzucic zdjęcie składu jak jest gdzies na opakowaniu ?
Ostatnio mam "faze" na kremy bb, ale ten Capilin dobrze wygląda z opisu, ma filtry których szukam no i cena przyzwoita
Tylko ciekawa jestem własnie składu...
Szukałam ich na stronie Iwostiny,ale slepa jestem
Stary 2013-04-23, 14:25   #13
Fantagoria
Raczkowanie

Dołączam, ale robię to pierwszy raz, więc nie wiem, czy mi się uda. Zrobiłam zdjęcie składu z próbki: fluidu dla cery naczynkowej. Wczoraj poprosiłam Mamę, by mi kupiła u siebie w aptece (bo u mnie jeszcze nie ma) i zapłaciła 27 zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skład podkladu.jpg (114,1 KB, 127 załadowań)

Czas edycji: 2013-04-23 o 14:29 Powód: uzupełnienie informacji
Stary 2013-05-04, 20:34   #14
Szpilka111
Przyczajenie

Witajcie,

Mam przyjemność mieć dwa rodzaje tego fluidu-Correctin Sensitia-łagodzący i Correctin Capilin-do skóry naczynkowej. Ponieważ produkt jest nowością na rynku, jeszcze w wielu miejscach niedostępny (naszukałam się), postanowiłam podzielić się swoją opiną po ponad tygodniu używania obydwu. Szczególnie, że sama szukałam wcześniej opinii o nim na Wizażu i teraz dokładam swoje do tych, które juz pomogły mi w wyborze. Szczegołowe recenzje umieszczę w KWC, ale jak ich jeszcze trochę poużywam, na razie tak na gorąco.

Wypróbowałam oba odcienie-jasny i naturalny. Dla mnie zdecydowanie najodpowiedniejszy jest jasny, naprawdę super naturalny odcień dla wyjątkowo bladych, nie wpada w róż, jest po prostu jasny,blady. Odcień naturalny zdecydowanie lepiej natomiast kryje naczynka na skórze i dodaje jej, jak to już napisała inna wizażanka, takiego zdrowego wyglądu, dla mnie ciut za ciemny, ale myślę, że dla większośći dziewczyn to właśnie ten kolor będzie odpowiedni.

Działanie: Correctin Sensitia ma kremową, dość gęstą konsystencję, świetnie nawilża i naprawdę łagodzi, do tego utrzymuje się na mojej suchej skórze spokojnie 8-10 godzin, choć wymaga przypudrowania od czasu do czasu. Jest to podkład dość mocno kryjący, a więc i w jakimś stopniu widoczny, ale daleko mu do maski (przynajmniej na mojej 35 letniej skórze). Biorąc pod uwagę cenę (zapłaciłam niecałe 25 zł., a jest to produkt apteczny!) jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem. Wysoki filtr, nie migruje do oczu, nie podrażnia.

Correctin Capillin-do skóry naczynkowej, ma bardziej tępą konsystencję niż Sensitia i trudniej się go rozsmarowuje, ale jest jakby bardziej pudrowy i na skórze nieco mniej widoczny. Działania na naczynka na razie nie widzę;-), ale na to może trzeba więcej czasu, łagodzi i nawilża gorzej niż sensitia, ale też nie podrażnia. Utrzymuje się na skórze, jak pisze producent, jakieś 8 h+ puder od czasu do czasu, więc ja jestem zadowolona (a biorąc pod uwagę cenę nawet bardzo )

Oba podkłady nakładałam w dość dużej ilości, bo po pierwsze chciałam sprawdzić ich wielokrotność wartości kryjących (Capillin kryje chyba lepiej) po drugie stopień robienia maski (tu też wygrywa Capillin-maskowatość jest mniejsza;-)

Mim to, wg. mnie wygrywa Correctin Sensitia. Dlaczego? Skóra po wieczornym demakijażu jest ładniejsza, lepiej nawilżona i złagodzona, a to wyjątkowo cenię w kosmetykach do makijażu.

Kolory-niestety tylko trzy, ale za to bardzo naturalne, moim zdaniem zdecydowanie lepsze niż odcienie fluidów również aptecznych Pharmaceris F.

Aaaa, właśnie, nie ciemnieje na twarzy, co za ulga, nie zmienia koloru, jest cały dzień taki, jaki ma być.

Correctinu Purritin nie próbowałam i nie będę, mam cere, suchą i wrażliwą, więc ominęłam go szerokim łukiem

Jesli to komuś pomogło rozwiać dylematy okołozakupowe, to cieszę się

Edytowane przez Szpilka111
Czas edycji: 2013-05-04 o 20:46 Powód: uzupełnienie informacji
Szpilka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 13:17   #15
emisia8
Emilia

Cytat:
Napisane przez Fantagoria Pokaż wiadomość
Ja po prostu poprosiłam o próbki w aptece, dostałam bez żadnego problemu. Samego fluidu natomiast jeszcze nie mieli.
W moim mieście ani nie słyszeli o tej linii ani próbek nie ma
Stary 2013-05-14, 21:22   #16
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Szpilka111, a mogę prosić cię o podanie skladu Inci tych podkladów
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:12   #17
mojeStyle
Raczkowanie

hmmm chętnie wypróbuję z kremu jestem zadowolona a także z wody termalnej
mojeStyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 11:21   #18
agutekk22
Raczkowanie

GG do agutekk22

zapraszam do siebie na rozdanie mam do oddania wlasnie ten podklad
http://zwyczajnaowszystkimioniczym.blogspot.com/
Stary 2013-06-18, 08:29   #19
atopowa dziewczyna
Przyczajenie

Witam serdecznie
Podziele sie moimi doswiadczeniami,odnosnie nowej linii iwostin correctin.Uzywam tej marki odkad pamietam z malymi przerwami,gdyz jestem alergikiem z atopowa skora i akurat iwostin sensitie toelruje najlepiej sposrod innych dermomarek.
Ucieszylam sieogromnie,iz dorobili sie podkladow,od razu zakupilam w promocyjnej cenie 24,90 i postanowilam wyprobowac correctin sensitia najciemniejszy,gdyz cialo tylko opalam,zawsze uwazalam iwostin za dobra marke,ale tym razem z przykroscia stwierdzam ,ze sie nie przylozyli.Mimo,iz ulotka opisuje jak swietnie kryje,to niestety,kryje ledwo,slabo sie trzyma,faktor ma dobry bo 30tke jak na taka cene to super,ale nie jest wcale trwaly i sie wałkuje takie sa moje doswiadczenia. Zawiedziona tym faktem,kupilam bioderme fluid kryjacy faktor 50 cena promo 55zl ale jaka roznica? nieziemska,najlepszy podklad jaki mialam,lekki,pieknie kryjacy,skora oddycha i niepotrzebuje podkladu kremu z filtrem bo sam w sobie ma 50 wiec lepiej nieraz dolozyc i miec cos porzadnego,w moim przypadku nie moge niestety oszczedzac na twarzy.Balam sie biodermy bo krmey potrafia mnie podraznic,ale ten podklad jest idealem. Szkoda tylko,ze zawiodlam sie tak na ukochanym iwostinie myslalam,ze zrobia porzadny podklad,no coz nawet najlepszym zdarzaja sie wpadki
atopowa dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:35   #20
Friese
Zakorzenienie

Dla mnie - porażka.

Miałam do cery trądzikowej :
- nie kryje
- ma nienaturany odcień na skórze

Nie. Nie lubię.

Poprosiłam o próbkę w sklepie, bo stały testery, nie chciały babki dac na początku ale przyniosłam słoiczek z rosmanna ten do testerow i odlały trochę.
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 07:43   #21
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość

Poprosiłam o próbkę w sklepie, bo stały testery, nie chciały babki dac na początku ale przyniosłam słoiczek z rosmanna ten do testerow i odlały trochę.
Ja dostałam w słoiczku z apteki, ale znałam aptekarkę. Nie wiem po co im te tony próbek i testerów, skoro nie dają tego klientkom.

Testuję wersję do skóry naczynkowej, kolor 2 (średni), i jak na razie jestem zadowolona. Nie jest wystarczająco lekki na lato, ale dobrze się rozprowadza, ładnie kryje, kolor nie jest za ciemny. Za krótko, żeby powiedzieć coś więcej. Jak wykończę cały, napiszę więcej, ale na razie jestem zadowolona
Stary 2013-06-19, 16:55   #22
Fioletowa Kocica
Przyczajenie

Czaję się na ten podkład od kiedy się dowiedziałam z ich fanpage'a że coś takiego będzie. Kiedy byłam w mieście, oblatałam wszystkie apteki w poszukiwaniu próbek i znalazłam tylko w 1, i uprzejma Pani dała mi próbkę z Purritinu, chciałam ten do naczynek ale już nie miały. Co prawda kolor naturalny jest ciemno bezowy z dodatkiem pomarańczu, w każdym bądź razie na twarzy był pomarańczowy, dla mnie bladej się nie nadawał. I jakoś nie zauważyłam spektakularnego krycia. Mieszałam próbkę z jaśniejszym podkładem i było oki. Na plus filtr, mimo, że w czasie upałów gdy moja twarz szybko robi się czerwona, rumień nie pojawiał się, tylko tyle że było mi trochę gorąco w policzki. Mi również Pani z apteki nie chciała odlać,(kiedy byłam 2 razem po jakimś miesiącu) inna pani aptekarka(dodam, że była młoda w zbliżonym wieku do mnie, fluid hojnie nałożony) popatrzyła się na mnie z nerwem i wyrzutem i powiedziała że im nie wolno z testerów odlewać i stwierdzając-"może sobie Pani przecież na ręku sprawdzić kolor" Z ręki "wyczytałam", że "naczynkowy" jasny jest dla mnie za jasny a naturalny za ciemny, ale nie wiem jak ten ciemniejszy by wyglądał na twarzy, może by się dopasował ale ryzykować nie będę od tego są próbki aby sprawdzić. W innej aptece kiedyś już dostałam odlewkę innej firmy i nie było problemu, nawet Pani aptekarka sama mi to zaproponowała, a tu proszę.

Edytowane przez Fioletowa Kocica
Czas edycji: 2013-06-19 o 16:57
Fioletowa Kocica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 12:11   #23
Chili_Coconut
Przyczajenie

Oj, tak myślałam o kupnie tego podkładu, ale tyle niegatywnych komentarzy na jego temat się naczytałam. Na razie zrezygnowałam, bo cerę mam skłonną do wyprysków, a tak czytam, że on nieźle zapycha. Nie wiem może podskoczę do apteki po próbkę.
Chili_Coconut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 08:10   #24
ridja devojka
Zakorzenienie

W związku z tym, że skończyłam próbkę potwierdzę to, co pisałam wcześniej, że podkład jest fajny, dobrze się rozprowadza, nie robi smug, kolor nr 2 był dla mnie dobry na lekko opaloną skórę, zimą wybrałabym pewnie jaśniejszy. Nie zauważyłam zbawiennego wpływu na naczynka ale też nic mi nie zaszkodziło. Myślę, że jak wykończę podkłady które mam, to kupię opakowanie.
Stary 2014-03-19, 19:23   #25
GosiaSdz
Koosmetyczny Świat

Niedawno zakupiłam ten oto podkład i na mojej twarzy rozprowadza się idealnie nie dając efektu maski Po wielu zmaganiach w poszukiwaniu odpowiedniego podkładu powiem, a raczej napiszę Wam Kobietki, że do mojej skłonnej do zaczerwień i trądziku skóry podkład Iwostin jest rewelacyjny i na pewno z niego nie zrezygnuje wygląda naturalnie i świeżo
GosiaSdz jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Artykuły i newsy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości