![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uam poznań
Cytat:
http://www.prawo.amu.edu.pl/index.ph...any-zajec.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Tak, sprawdziłam. Tylko że z tego co czytałam to nie wszystkie przedmioty są obowiązkowe. Widzę też w przypadkach niektórych przedmiotów podział na grupy, a niektóre przedmioty odbywają się łącznie, więc wolałabym zasięgnąć informacji z pierwszej ręki - najlepiej od osoby która ma coś wspólnego z tymi kierunkami- tak, żeby wiedzieć jak to wszystko wygląda w praktyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a idziecie w czwartek na spotkanie forum ir?
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Jakie spotkanie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
mam pyt. ile z was jedzie na campus w łazach?
ja tez w tym roku zaczynam studia na optyce okularowej na UAMie. Uwielbiam Poznań, morze to nie Kraków ale ma swój klimat, chociaż bede ze 200 km od domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ja jestem na UAMie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Jako rodowita poznanianka nie polecam wam Jeżyc. Piątkowo, Sołacz to najlepsza dzielnica. W ciągu 5 min za pomocą tramwaju jest się w centrum. Jeśli chodzi o mieszkanie koło Starego Rynku raczej nie jest to dobry pomysł chyba, że komuś nie przeszkadzają hałasy. Moja znajoma tam mieszkała i przeprowadziła się po 3 miesiącach. Na Starym Rynku często są organizowane różne imprezy. Więc jeśli ktoś ma zamiar się wyspać lub pouczyć w nocy to będzie miał spory problem chyba, że kupi sobie stopery. ;D Ktoś się pytał o taniec. Poznań to ponoć taneczna stolica Polski.
![]() Edytowane przez rarebird Czas edycji: 2010-08-30 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie UAM, ale planuję..Długo, niedługo...
![]() A Piątkowo jak najbardziej polecam, mieszkam tu. Na moim osiedlu(w mojej części)jest bardzo spokojnie. I jest dosyć ładnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
i ja mam w planach UAM w październiku, ale niestety dopiero w przyszłym roku
![]() ![]() zastanawiam się nad kierunkiem, bo szczerze powiedziawszy nie mam konkretnego pomysłu (co mnie niestety strasznie martwi), ale wiem, że kontakt z ludźmi i otoczeniem to coś dla mnie ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
.
Niech nikt i nic nie zdoła Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy, które sobie wymarzyłaś... Edytowane przez FeelingGood Czas edycji: 2011-05-01 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Przepraszam ,że tak trochę nie do rzeczy ,ale chciałam się spytać czy wie ktoś może czy trudno jest się dostać na pedagogikę na UAM w Kaliszu?
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Nie znam nikogo, kto by się do Kalisza NIE dostał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
To UAM w Kaliszu nie prezentuje zbyt wysokiego poziomu...
Dziękuje bardzo za odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, jaki jest poziom, trudno mi powiedzieć, ale naprawdę, każdy znajomy, który nie dostał się do Poznania, a chciał UAM, składał dokumenty do Kalisza i tam studiuje. Nie chcę pisać, że ma niski poziom, bo nie wiem. Może to kwestia tego, że w ostatnich latach jest więcej miejsc niż studentów. Z drugiej strony... to jednak ośrodek zamiejscowy, a nie wydaje mi się, żeby prezentowały one poziom, który bez problemu można porównać do macierzystej jednostki uniwersyteckiej - tu: w Poznaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
A studiuje ktoś z Was Germanistykę? złożyłam na zaoczne magisterskie, czekam na wyniki rekrutacji i ciekawa jestem jak to tam na UAMie wygląda, jacy profesorowie? jakie seminarium i w ogóle w szczególe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
UAM nauczanie początkowe - studia II stopnia, rekrutacja
Witam! Czy znajdzie się może jakaś Wizażanka, która studiuje w Poznaniu na UAM-ie wychowanie przedszkolne i nauczanie początkowe (chodzi mi o studia magisterskie II stopnia), albo wybiera się tam i wie jak przebiegają rozmowy kwalifikacyjne na ten kieunek? Szczególnie nurtuje mnie jak wygląda pierwszy etap, czyli egzamin z dykcji, uzdolnień muzycznych i plastycznych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dot.: UAM nauczanie początkowe - studia II stopnia, rekrutacja
Ja ide w poniedzialek na egzamin,ale na studia I stopnia
![]() Mam piosenke, czytanie tekstu i malowanie pastelami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam,ze osoby pracujace w zawodzie od zawsze mowily mi ,ze widac,ze mam podejscie,ze sie nadaje itp. Wszyscy ktorzy mnie znaja mowia,ze widza mnie tylko w tym zawodzie. Mam jako takie zdolnosci plastyczne (skonczylam liceum w klasie o profilu artystycznym) No coz, nie moge miec do nikogo raczej pretensji, ale kierunki powinno wg mnie wybierac sie bardziej swiadomie. Znam dziewczyne ktora kiedys mi powiedziala " nienawidze tych wszystkich dzieciarow" a robi licencjat z pedagogiki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle wiem, a z tamtą osobą niestety nie mam już kontaktu żeby dopytać o szczegóły ![]() Paryżanko, trzymam kciuki i czekam na relację już po ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze bardzo lubiłam kontakt z dziećmi i wiem, że na pewno to jest to co chcę robić, ale obawiam się czy mój poziom "zdolności" wystarczy. Prostą melodię potrafię zaśpiewać nie fałszując zbytnio i narysować coś także - trochę schematycznie, ale tak, że wszyscy wiedzą co to jest ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje, boje sie ![]() Jak logujesz sie na UAM , tzn ja tak mialam (klikam na kandydata ,loguje sie do systemu i tam po zalogowaniu sie na dany kierunek wyswietla mi sie zakladka wiadomosci) Dostalam wiadomosc pare dni temu (jakos tydzien przed egzaminem) Bylo tam wyraznie napisane zeby przygotowac piosenke z dzieciecego repertuaru, bedzie do przeczytania rowniez tekst i zabawa pastelami. Powiedz mi prosze, wiesz jak komisja to ocenia? Nie mam pojecia jak mam malowac tymi pastelami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam, z tego co mi wiadomo raczej chodzi o kreatywność, tzn. tak mi powiedziała koleżanka która zdawała na UAM na nauczanie początkowe z czymśtam i potem na mgr z edukacji przedszkolnej. Ale więcej nic nie wiem ![]() Ja to w ogóle ostatni raz malowałam farbami na studiach, na zajęciach z psychologii, a kiedy miałam w ręku kredki lub pastele... hm, nie pamiętam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie ![]() Ja jesli sie nie dostane ide na prywatna uczelnie. Gdybym wybrala zwykla pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna mysle,ze bym sie dostala.Sa tylko 2 osoby na miejsce. Wybralam wczesnoszkolna z jezykiem angielskim i na jedno miejsce jest 7 osob ![]() Najwyzej za rok dobiore sobie drugi kierunek juz na Uamie, troche mniej oblegany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
U mnie nie ma jeszcze nawet 1 osoby na miejsce, ale w sumie zapisy są jeszcze cały lipiec i połowa sierpnia... No i zawsze może się okazać, że jestem tak beznadziejna że mnie nie przyjmą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi, jesli chce sie isc na magisterke to biora pod uwage Twoje wyniki ze studiow, tak? To dla mnie jedyna szansa ![]() Mam nadzieje,ze po licencjacie pojde na Uam wlasnie na magisterke ![]() Ps.Wlasnie dostalam druga wiadomosc na skrzynke przypominajaca o moim poniedzialkowym egzaminie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
UAM przy rekrutacji na mgr chyba w ogóle nie bierze pod uwagę oceny z dyplomu czy średniej, tylko wyniki rozmowy kwalifikacyjnej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Nigdzie
![]() Póki co nie biorę pod uwagę że mogę się nie dostać, złożyłam na dzienne i zaoczne i liczę na to że jak nie na dzienne to może chociaż na zaoczne mnie wezmą. Mój problem jest taki że ja wiem na 100%, że chcę skończyć właśnie ten kierunek a z licencjatem z resocjalizacji nigdzie w Poznaniu mnie nie chcą - nawet UAM dopiero w tym roku utworzył mgr z tego kierunku dla absolwentów pedagogiki innych specjalności, bo tak jest tylko jako kontynuacja... A chciałam iść na coś "na odwal", też konkretnie na UAM, ale na dwa egzaminy nie dałabym rady się przygotować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.