2022-05-27, 14:35 | #781 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. III
Od kilku lat używam podkładu Revlon Colorstay 340 dla cery tłustej i mieszanej. Od jakiegoś czasu mam bardzo przesuszoną cerę. Nie wiem czy to wina podkładu, diety? Czy jest podkład Revlon o kolorze 340 dla cery normalnej i suchej?
2022-05-27, 19:21 | #782 |
zielony stworek
|
Jest taka możliwość. Ten podkład z czasem/ wiekiem może być za ciężko po prostu. Cera się zmienia.
|
2022-05-31, 11:56 | #783 |
Wtajemniczenie
|
Szukam nawilżającego podkładu ze średnim kryciem, cera w kierunku suchej, jasne odcienie. Możecie coś polecić?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2022-05-31, 15:02 | #784 | |
zielony stworek
|
Cytat:
IsaDora Wake Up Make-Up Foundation Lumene Natural Glow Fluid Foundation L'Oréal Age Perfect Beautifying Serum Foundation Milani Cosmetics Glow Hydrating Skin Tint Nude by Nature Luminous Sheer Liquid Foundation PHYSICIANS FORMULA Butter Believe It Foundation & Concealer |
|
2022-05-31, 22:29 | #785 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Pisałam o nim tutaj. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2022-06-03 o 15:59 |
|
2022-06-02, 14:14 | #786 |
zielony stworek
|
Z droższych nowości to do cery suchej jest nowy podkład Chanel
https://www.youtube.com/watch?v=cBcZe5sGXmg Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2022-06-03 o 19:28 Powód: literówka |
2022-06-03, 17:38 | #787 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2022-07-06, 19:08 | #788 |
Zakorzenienie
|
Hej, średnio raz w tygodniu używam podkładu i pudru. Miesiąc temu mniej więcej nałożyłam świeżo kupiony podkład All Covered z Inglota, którego nie używałam nigdy wcześniej. Gdy wróciłam z pracy i przejrzałam się w lustrze zobaczyłam, że powchodził mi we wszystkie pory na twarzy oraz zmarszczki i zebrał się dookoła ust, w kącikach oczu itp, nie był ewidentnie rozłożony równomiernie. Wyglądało to bardzo źle. Nigdy wcześniej nie spotkało mnie nic takiego. Założyłam, że to wina nowego podkładu i wróciłam do mojego sprawdzonego i używanego od dawna Face Finity z Max Factor. Jakież było moje zdziwienie, że stało się dokładnie to samo. Nie mam pomysłów, dlaczego się tak dzieje, wydaje mi się, że nie zmieniłam pielęgnacji twarzy. Jedyna nowa rzecz, to wieczorem nakładam pod krem serum z witaminą C. Czy ktoś może byłby w stanie coś doradzić?
|
2022-07-17, 11:00 | #789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak że w zależnosci od dnia ten sam podkład potrafi wyglądac super a innego źle-nie wiem od czego to zależy, ale ja zmieniam podkłady w zależnosci jak moja skóra wygląda (bardziej przesuszona, zaczerwieniona, po jakimś zabiegu itp) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
2022-07-17, 14:04 | #790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm w sumie zawsze miałam jeden podkład i stosowałam go niezależnie od tego, w jakiej kondycji była moja skóra (czy za sucha czy za tłusta), więc może powinnam teraz rzeczywiście bardziej zwrócić na to uwagę. Nałożyłam właśnie trochę korektoru pod oczy i znowu stało się z nim dokładnie to samo co z podkładami, nie wiem o co chodzi :/ A czy używasz może bazy pod podkład? Ja nigdy nie stosowałam i sie zastanawiam czy może to by mogło coś pomóc Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
|
2022-10-17, 20:06 | #791 |
Przyczajenie
|
Jak dobrać podkład?
Hejka. Mam ogromny problem, mianowicie lubię testować nowe kosmetyki. Zawsze kupuję inne. Jednak mam problem z dopasowaniem idealnego podkładu. Zawsze albo zbyt pomarańczowe albo się ważą na mojej twarzy. Jak wy to kobitki robicie? Chcę zacząć testować także podkłady. Proszę o radę. Będę wam wdzięczna.
|
2022-10-18, 17:49 | #792 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak dobrać podkład?
Sprawdzam testery w drogeriach, czasem po prostu podbiorę znajomym jak akurat mają przy sobie.
|
2022-10-18, 20:58 | #793 | |
zielony stworek
|
Dot.: Jak dobrać podkład?
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=864156 Jak podkład waży się, to warto przyjrzeć się pielęgnacji twarzy. Ja tak mam przy kremach o lekkiej, żelowej konsystencji. |
|
2022-10-24, 13:06 | #794 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2022-10-24 o 13:20 Powód: ukryty w słowie link reklamowy |
|
2022-11-15, 12:58 | #795 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem tutaj nowa i nie do końca ogarniam, czy dobrze poruszam się po stronie.
Zwracam się z prośbą o poradę. Mam cerę problematyczną - trądzik, rozszerzone pory, cerą przetłuszczająca się i zaczerwieniona. Testowałam kilka podkładów - Eveline Wonder Match, physicians formula, True Match i kilka tańszych, ale żaden nie zdał egzaminu. Albo się ściera albo waży. Po 30 minutach świecę się jak żarówka. Jedyny podkład, który daje radę to Double Wear. Niestety, jego cena jest dla mnie kosmiczną i nie mogę go stosować na co dzień. Polecicie coś innego w mniejszych pieniądzach? Krycie może być trochę mniejsze niż w Double Wear. |
2022-11-15, 15:30 | #796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie on właściwości ma dość porównywalne z EL DW, więc do lekkich i świetlistych nie należy . Oczywiście to, że mi pasuje, nie oznacza, że sprawdzi się i u Ciebie (jak to zwykle z podkładami bywa ), ale może akurat i Tobie podpasuje.
Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2022-11-15 o 15:31 |
|
2022-11-16, 12:08 | #797 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Wątek pędzlowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=263948 |
|
2022-11-16, 14:10 | #798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie co to ze swojej strony moge polecic fluid z Avene - on rzeczywiscie ladnie mi sie utrzymuje i ladnie wyglada na cerze (jako jedyny z plynnych produktow). Ewentualnie jak masz takie problemy, to moze sprobuj podkladu minerlaego z Annabelle Minerals np. w formule kryjacej? Mysle, ze sama cera tez na tym skorzysta. Podklad z Estee jest strasznie obciazajacy dla cery, szczegolnie problematycznej.
2023-02-08, 08:42 | #799 |
Przyczajenie
|
po kazdym podkladzie bardzo szybko mam widoczne pory. Co polecacie?
|
2023-02-08, 09:02 | #800 |
zielony stworek
|
Jak u Ciebie z pielęgnacją ? Może masz odwodnioną skórę ? Stosujesz jakiś krem na noc, lekki czy treściwy ?
|
2023-08-25, 09:03 | #801 |
Przyczajenie
|
Ja skuszona rekomendacją Wersow testuje ten nowy od Catrice, zobaczymy jak się sprawdzi
|
2023-09-20, 13:53 | #802 |
🌟
|
Wiem wiem już dawno po dacie ale może komuś się przyda informacja Jeśli po podkładzie szybko masz widoczne pory, może to być wynikiem kilku czynników, takich jak typ skóry, jakość podkładu lub sposób w jaki aplikujesz. Używaj podkładów mineralnych, lekkich, możesz to użyć z primerami do maskowania porów, pamiętaj o gąbce i wklepywaniu, nie rozcieraj.
Dobrze by było aby ktoś kto się zna obejrzał Twoją skórę. Dieta też ma tutaj ogromne znaczenie, staraj się jeść różnorodne produkty, aby dostarczyć organizmowi wszystkich niezbędnych składników, standardowo unikać tłuszczy, cukrów i fast foodów i jeść zdrowo... Warzywa i owoce bogate w witaminy, minerały i błonnik, chude mięso, ryby, jajka te nie za często, pełnoziarniste produkty zbożowe jak brązowy ryż, pełnoziarnisty chleb, zamiast słodkich napojów woda. Ważne aby czuć się ze samym sobą dobrze
2023-11-05, 13:18 | #803 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam.
Po ponad 6 latach używania tylko i wyłącznie minerałów potrzebuję w swojej kosmetyczce tradycyjnego podkładu, który ładnie będzie się prezentował na zdjęciach i filmach. Niestety, nie wiem w co celować, bo nieliczne tradycyjne, które miałam przez okres tych ostatnich lat, tępo rozprowadzały się po twarzy albo tworzyły mi nieprzyjemną maskę. Szukam czegoś, co rozprowadza się jak masełko po twarzy. |
2023-11-06, 06:25 | #804 | |
🌟
|
Cytat:
Baza silikonowa: Podkłady z bazą silikonową zazwyczaj łatwiej rozprowadzają się na skórze, dając efekt gładkości. Są one również często używane do makijażu telewizyjnego i fotograficznego ze względu na matowe wykończenie i trwałość. Hydratacja: Nawet jeśli Twoja cera jest mieszana lub tłusta, dobrze nawilżony podkład nie będzie tworzył efektu maski. Szukaj podkładów, które zawierają składniki nawilżające, ale nie zatykają porów. Krycie: Zależnie od tego,czy potrzebujesz pełnego czy średniego krycia, wybierz podkład, który pozwoli Ci na budowanie warstw bez efektu ciężkości. Wykończenie: Do zdjęć i filmów zwykle preferowane są podkłady o satynowym lub matowym wykończeniu, które nie odbijają światła, a jednocześnie nie są zbyt płaskie. Trwałość: Podkład powinien utrzymywać się przez długi czas bez konieczności poprawek, co jest szczególnie ważne podczas długich sesji zdjęciowych czy filmowania. Warto odwiedzić drogerię i przetestować kilka próbek, aby przekonać się, który produkt najlepiej spełnia Twoje oczekiwania. Make up for ever ma serię, hd, ultra hd, może to.
2023-11-06, 18:15 | #805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie będą raczej długie sesje, przymierzam się do nagrywania w pracy rolek na insta i niestety, ale minerały nie wyglądają dobrze w obiektywie i zdecydowanie potrzebuję czegoś innego |
|
2023-11-07, 03:38 | #806 |
🌟
|
U mnie zwykle jest problem ze światłem ale zdjęcia też inne
2023-11-07, 18:54 | #807 |
Zakorzenienie
|
|
2023-11-09, 15:03 | #808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedys robilam tez tak, ze kladlam baze silikonowa i na to mineraly. Moze warto jeszcze tak pokombinowac? Poza tym na Wizazu jest dział zwizany z makijazami, moze tam ttez warto podpytac? Czesto udzielaja sie osoby z roznych branz, to moze ktos cos doradzi bardziej konkretniej. Z podkladami plynnymi to nie jest taka prosta sprawa ogolnie. Niby latwiejsza aplikacja. Wydaje mi sie, ze do takich nagran, podklad musi byc jednak bardziej kryjacy i wygladzajacy, a znowu takie podklady to tez trzeba umiec nakladac, widedziec co na co z czym nie laczyc . Ja ze swojej strony napisze tylko tyle, ze po mineralach , nie wiem czy cera odzwyczaja sie od silikonow czy plynnych konsystencji - ale na mnie zaden plynny podklad nigdy nie wygladal juz dobrze. Tak jakby cera dusila sie pod nim.
2023-11-11, 19:27 | #809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pożyczyłam od bratowej próbkę jakiegoś podkładu z Rimmela i... o rany, ale mi to w pory włazi. Mam rozszerzone na tej części policzka blisko nosa, na co dzień mi to zupełnie nie przeszkadza, ale jak nałożyłam podkład to wyglądałam jakbym miała same kratery na twarzy A ogólnie plan jest taki, żeby raz w miesiącu, maks. 2 razy wypacynkować się, pojechać do roboty, nagrać kilka rolek, wrócić do domu i zmyć |
|
2023-11-13, 15:05 | #810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomadki tez mam i polecam A z podkładami płynnymi to tak niestety jest. Ja w zeszlym roku kupilam sobie odklad kryjacy na wesele. Po nalozeniu super, po dwoch godzinach dramat,do tego stopnia ze musialam go zmyc i nalozyc mineraly. Pozniej jeszcze probowalam kombinowac z innymi kremami pod niego , ale efekt i tak byl ten sam, wiec dalam sobie spokoj. Zreszta ja tak mam z wiekszoscia podkladów w plynie. Natomiast mineraly mi sie trzymaja i o ile nic mi nie dzieje sie z cera, to nigdy mnie niczym nie zaskocza, a nawet jezeli, to zawsze moge dorzucic kolejna warstwe.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2023-11-13 o 15:11 |
|
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.