|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część V
Cytat:
W kapeluszu Ci dobrze i ten zestaw z nim mi się podoba. Niedawno widziałam gdzieś turbany i pomyślałam sobie, że masz taki typ urody, do którego te nakrycia głowy by pasowały, tylko one są przeważnie dość glamourowe, a to nie jest ostatnio Twój kierunek. Czarny sweter jest bardzo naturalowy. Ja właśnie szukam lekko oversajzowego swetra, ale problem jest w ramionach, bo wszystkie są właśnie takie jak w Twoim, bardzo opuszczone, a to jest to, co na mnie wygląda bardzo niechlujnie i powoduje efekt tonięcia w ubraniu. Może u Ciebie jest podobnie ![]() Sweter karo fajny. Czapka jak czapka, jest ok ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Wątku, odblokuj się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Śnięta Mucha
|
Dot.: Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część V
Tak, to sweter typu spoć się i przezięb nerki. Nie umiem na żadną pogodę go dopasować
![]() ![]() ![]() Jakie turbany masz na mysli konkretnie? Bardzo mi sie podobaja odkad zobaczyłam tak Dereszowską w Lejdis. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2021-09-24 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Śnięta Mucha
|
Dodałam turban. Złapałam go dziś w sklepie. Jutro tam i tak jestem wiec najwyżej bym oddawała. Były oczywiście tylko czarne.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#2344 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Śnięta Mucha
|
Mnie też, miałaś super pomysł
![]() Mam zatem nakrycie glowy, ktore chroni uszy i w ktorym wygladam dobrze oraz buty, ktore mi pasuja, ale nie do turbanu, i jeansy, które pasują, ale tylko do butów. I kapelusz, który pasuje do butów, ale nie chroni uszu. Idealnie ![]() ![]() Tylko chyba przez hormony co roku jest mi cieplej... teraz 10*C, ubieram się jak w październiku i po wyjściu na dwór zaraz zdejmuję kurtkę. 10 to dla mnie longsleeve z podciągniętymi rękawami. Co ciekawe w kostki by wiało ![]()
#2346 |
Konto usunięte
|
Fajnie w turbanie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Śnięta Mucha
|
Dzięki Celestine
![]() Sweter karo jednak wróci, bo podjezdzaja mu ramiona do srodka, przez co z karo robi sie trapez w dół, a to optycznie zweza obrecz barkową, czego absolutnie nie wolno przy moich drobnych ramionkach. W poniedziałek przyjdą kolejne rzeczy, może tam jakiś praktyczniejszy sweter wypatrzę. A cygański vibe mi ponoć słuzył jak byłam nastolatką. Lubiłam się w takich klimatach, dlatego bardzo żałuję, że boho i spódnice maxi to miłośc nieodwzajemniona. Brazowy zamowie ten, wydaje sie byc dluzszy: https://img01.ztat.net/article/spp-m...g?imwidth=1800 I chodza za mna te spodnie: https://img01.ztat.net/article/spp-m...g?imwidth=1800
![]() |
#2348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Śnięta Mucha
|
W takim razie gdzieś koło 50-tki będziemy idealnie ubrane
![]()
#2350 |
Śnięta Mucha
|
Dodałam 17 zdjęć - swetry, longsleevy, topy. Połowa paczki z Zalando w ogole nie nadawała się do zrobienia zdjęcia. Nie umiem jeszcze wybierać odpowiednich krojów precyzyjnie i biorę z zapasem do przymiarek. Mierze i dopiero rozumiem, ze to np C, albo SD. Oczywiście ubrania asymetryczne i z wycięciami są jak zwykle do wyboru czarne lub czarne
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Zagwiazdkowalam te, do których jestem najbardziej przekonana. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Śnięta Mucha
|
Dzięki.
No kurcze z moja nadwrażliwością sensoryczna nie będzie łatwo ![]() Dorzucam jegginsy, body, kolejny fajny sweter, który sorry - dotyka szyi ![]() Bluza welurowa bardzo mi się podoba i zostaje spacerkowo-pieskowo-domowa, bo jest hipermeciutka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#2353 |
Śnięta Mucha
|
Wrzucam opaski i kominy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#2354 |
Konto usunięte
|
Pani Robot, podobają mi się oba body (body 2 takie jak moje
![]() Sweter 1 i 5 jakoś nie. 2 lepiej. Jegginsy - jestem na nie. Brązowe jeansy też jakoś bardzo opinają. Ale może to moja awersja do obcislych spodni. Fajny jest sweter X i ma korzystny kolor, bluzka brąz też. Fajna bluzka 8 i 7. Ładnie w opaskach, najlepiej chyba w tej beżowej. Nie jestem fanką kominów, ale lepszy ciemniejszy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Śnięta Mucha
|
Dzięki!
Ciemnej czy jasnej bezowej? Jegginsy to tylko z myślą o spodniach do wellingtonów. Bo nie mam żadnej alternatywy do butów na deszcz. Wszystkie swetry ze stójką wracają, bo nie moge mieć niczego obciskającego w szyję. Ten X też mi się podobał ![]()
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2021-10-01 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kominy takie sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Konto usunięte
|
![]() Trochę znów zaczęłam Was podczytywać, ale nadal mam mętlik w głowie i nie potrafię siebie przyporządkować do żadnego typu ![]() Ale widzę, że jesteście bardzo wytrwałe ![]() A co myślicie (tak a propos niedawnej premiery nowego Bonda) o Judi Dench (Kibbe i AK)? https://www.pudelek.pl/artykul/83855...djecia/foto_13 Widzę spore podobieństwo do mojej mamy (tylko wg Kibbe, bo wg AK to ona jest którąś Jesienią), więc i do mnie trochę też- może mi to rzuci nieco światła na temat ![]() Natomiast co do mojego typu AK, to byłabym skłonna sądzić, że jestem na pograniczu SS i SA, w sensie, że niby SA, ale zdecydowanie w stronę neutralną, bez dużego przechyłu w stronę ciepłą, bo jednak zbyt ciepłe kolory mnie jakoś rozmywają ![]() Zauważyłam też, że dobrze mi w kolorach jakby nasyconych światłem, rozjaśnionych, rozświetlonych, co by wskazywało na któraś wiosnę ![]() Ale nadal uważam, że kolory ciemne, ale przytłumione i rozświetlone mi pasują, co by z kolei wskazywało na Ciemną Jesień? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Konto usunięte
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;88930530]
![]() Trochę znów zaczęłam Was podczytywać, ale nadal mam mętlik w głowie i nie potrafię siebie przyporządkować do żadnego typu ![]() Ale widzę, że jesteście bardzo wytrwałe ![]() A co myślicie (tak a propos niedawnej premiery nowego Bonda) o Judi Dench (Kibbe i AK)? https://www.pudelek.pl/artykul/83855...djecia/foto_13 Widzę spore podobieństwo do mojej mamy (tylko wg Kibbe, bo wg AK to ona jest którąś Jesienią), więc i do mnie trochę też- może mi to rzuci nieco światła na temat ![]() Natomiast co do mojego typu AK, to byłabym skłonna sądzić, że jestem na pograniczu SS i SA, w sensie, że niby SA, ale zdecydowanie w stronę neutralną, bez dużego przechyłu w stronę ciepłą, bo jednak zbyt ciepłe kolory mnie jakoś rozmywają ![]() Zauważyłam też, że dobrze mi w kolorach jakby nasyconych światłem, rozjaśnionych, rozświetlonych, co by wskazywało na któraś wiosnę ![]() Ale nadal uważam, że kolory ciemne, ale przytłumione i rozświetlone mi pasują, co by z kolei wskazywało na Ciemną Jesień? ![]() Ta pani wygląda mi na czyste Gamine. A co do Ciebie, dość rozbieżne informacje podałaś, bo kolory pełne światła to właśnie kolory wiosenne, a jesienne zdecydowanie takie nie są ![]() Spróbuj na początek określić jak bardzo czyste kolory do Ciebie pasują. Kiedy wyeliminujesz typy czyste, to sprawdź Ciepłą Wiosnę i Chłodną Zimę i tak po kolei, aż dojdziesz do typów zgaszonych. Później postaraj się określić, do czego Ci bliżej jeśli chodzi o tonację kolorystyczną. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;88930530]
![]() Trochę znów zaczęłam Was podczytywać, ale nadal mam mętlik w głowie i nie potrafię siebie przyporządkować do żadnego typu ![]() Ale widzę, że jesteście bardzo wytrwałe ![]() A co myślicie (tak a propos niedawnej premiery nowego Bonda) o Judi Dench (Kibbe i AK)? https://www.pudelek.pl/artykul/83855...djecia/foto_13 Widzę spore podobieństwo do mojej mamy (tylko wg Kibbe, bo wg AK to ona jest którąś Jesienią), więc i do mnie trochę też- może mi to rzuci nieco światła na temat ![]() Chyba Soft Gamine. [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;88930530]Natomiast co do mojego typu AK, to byłabym skłonna sądzić, że jestem na pograniczu SS i SA, w sensie, że niby SA, ale zdecydowanie w stronę neutralną, bez dużego przechyłu w stronę ciepłą, bo jednak zbyt ciepłe kolory mnie jakoś rozmywają ![]() Zauważyłam też, że dobrze mi w kolorach jakby nasyconych światłem, rozjaśnionych, rozświetlonych, co by wskazywało na któraś wiosnę ![]() Co właściwie stoi za przekonaniem, że jesteś zgaszonym typem? Bo z mojego doświadczenia (uważałam się długo za zgaszone lato) mogę powiedzieć, że wydawało mi się, że skoro przytłaczają mnie mocne kolory, jaskrawe szminki, to pewnie jestem zgaszona. A okazało się, że jestem jasnym typem, do którego pasuje właśnie to co piszesz "rozjaśnione, nasycone światłem kolory". [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;88930530]Ale nadal uważam, że kolory ciemne, ale przytłumione i rozświetlone mi pasują, co by z kolei wskazywało na Ciemną Jesień? ![]() No nie bardzo. Ciemna jesień nie jest rozświetlona. Jak u Ciebie wygląda kwestia szminek? Bo ja bym bez tego nie doszła do tego, że jestem jasnym typem. O wiele wyraźniej widziałam, co robią konkretne kolory szminek z moją twarzą niż te same kolory jako materiały przykładane do twarzy. I paradoksalnie uważam, że chociaż czarny powinien być moim najgorszym kolorem, to są gorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ciemna Jesień to światełko na palących się zniczach we Wszystkich Świętych albo świeczek zapachowych zapalanych wieczorami, ewentualnie świecące grzyby, a Ciemna Zima to gwiazdy na niebie, światełka bożonarodzeniowe albo lampki ledowe ![]() Edytowane przez 7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 Czas edycji: 2021-10-03 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Konto usunięte
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;88930801]Ta pani wygląda mi na czyste Gamine.
A co do Ciebie, dość rozbieżne informacje podałaś, bo kolory pełne światła to właśnie kolory wiosenne, a jesienne zdecydowanie takie nie są ![]() Spróbuj na początek określić jak bardzo czyste kolory do Ciebie pasują. Kiedy wyeliminujesz typy czyste, to sprawdź Ciepłą Wiosnę i Chłodną Zimę i tak po kolei, aż dojdziesz do typów zgaszonych. Później postaraj się określić, do czego Ci bliżej jeśli chodzi o tonację kolorystyczną.[/QUOTE] Tak, wiem, że to sprzecznie wygląda, ale pisząc o rozświetlonych kolorach Ciemnej Jesieni miałam na myśli np. grafit złamany brązem z kroplą bieli albo bordo złamane brązem i śliwką, też delikatnie rozbielone i jeśli te kolory przynależą do palety Ciemnej Jesieni, to ok. (właśnie w takich zbieram komplementy). Ale ja nie mam zbyt dużego kontrastu, dlatego zastanawiam się też nad SA. Był okres, że jakoś tak ściemniały mi włosy (od zawsze miałam ciemny blond/jasny brąz) i wtedy właśnie miałam większy kontrast (oprawa oczu też ciemna), ale niedługo potem zaczęły mi siwieć w taki dziwny sposób- nie od nasady, ale pojedyncze włosy przybierały kolor coraz jaśniejszy, co daje jaśniejszy odbiór całości koloru; nie mam ich dużo na razie, ale różnica jest zauważalna. W czystych kolorach ginę, mam wrażenie, dlatego ich intuicyjnie unikam, ale poprzymierzam jeszcze raz jakieś tkaniny, żeby się ostatecznie upewnić ![]() Czyste gaminy mają wąskie, chłopięce biodra i dobrze im w krótkich włosach, co by się zgadzało, ale do dekoltów w serek chyba jestem uprzedzona, podobnie jak do geometrycznych wzorów, chociaż jak tak teraz myślę, to mam taką apaszkę w czarno-białe, geometryczne wzory i wypada lepiej niż kremowa w czarne grochy. Ciągnie mnie też do pasków (deseń), bo wydaje mi się, że są dla mnie ok. Wracam do tematu zatem, dzięki ![]() Cytat:
![]() Przymierzałam szminki ![]() ![]() ![]() Ale nie wiem, czy dobrze zapamiętałam, że pisałyście kiedyś o Gaminach, że mogą mieć naleciałości z innych typów- niektóre np. z naturali, a niektóre są bardziej dramatyczne? Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2021-10-04 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Śnięta Mucha
|
Susabee ale chyba serek to nie jest dekolt dla grupy G. Nie kojarzę w nich Celestine, a ja jako czyste G wyglądam przetragicznie. Chimay chyba też nie nosi. Sama mam "glamourową" naleciałośc SD np
![]()
#2364 |
Konto usunięte
|
Kompletnie nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Aż sprawdziłam, bo wydawało mi się, że u Grety na blogu to było i faktycznie : " Wskazane są: dekolty V (opcjonalnie dekolty U)", ale zupełnie mi to nie pasuje- może właśnie z powodu ingenue ![]() Pani Robot- ja z kolei mam naleciałości z naturala chyba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Konto usunięte
|
Możesz być czystszym typem urody, np. Chłodnym Latem. Co ciemniejsze kolory tego typu wyglądają wręcz zimowo.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;88932197]
Czyste gaminy mają wąskie, chłopięce biodra i dobrze im w krótkich włosach, co by się zgadzało, ale do dekoltów w serek chyba jestem uprzedzona, podobnie jak do geometrycznych wzorów, chociaż jak tak teraz myślę, to mam taką apaszkę w czarno-białe, geometryczne wzory i wypada lepiej niż kremowa w czarne grochy. Ciągnie mnie też do pasków (deseń), bo wydaje mi się, że są dla mnie ok. Wracam do tematu zatem, dzięki ![]() Dekolty dla gaminów są blisko szyi i zabudowane czyli przede wszystkim klasyczne t-shirtowe, półgolfy, stójki. Serki to klasyczny dekolt przede wszystkim dla DC. Ja nie unikam jakoś bardzo, ale też nie przepadam. W klasycznych swterkach w serek czuję się dość debilnie. [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;88932197] Jak już pisałam, czyste kolory mnie przytłaczają i lepiej wyglądam w stonowanych, ale pisząc o rozświetleniu miałam na myśli ich rozbielenie, a to chyba nie to samo ![]() No nie, rozświetlenie to bardziej takie lekko transparentne wykończenie, a rozbielone kolory mogą być wciąż mocno kryjące. Ja to przynajmniej tak rozumiem. Dość dobrze widać to wykończeniach szminek. [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;88932197]Dobrze mi jest np. w szarym perłowym rozcieplonym odrobiną beżu. I zgadza się, jest to kolor jasny, ale generalnie to unikam jasnych, pastelowych błękitów, różów i zieleni, bo jakoś tak nijako w nich wyglądam. U Ciebie kontrast jest raczej mały, więc rzeczywiście możesz być jasnym typem- podejrzewasz Wiosnę czy Lato? [/QUOTE] Nie mam aż tak małego kontrastu. Jasne typy mają go wyższy niż zgaszone, zwłaszcza Jasna wiosna. Nie wiem, czy jestem wiosną czy latem. Wygodniej mi przyjąć, że latem. [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;88932197]Ja mam nieco cieplejszy odcień cery no i jeszcze naczynka, co wg mnie trochę zaburza odbiór, bo np. kolor mauve (lilaróż), który uwielbiam, dobrze wygląda u mnie tylko na paznokciach, natomiast przy twarzy już nie, bo podkreśla te cholerne naczynka. Tęczówkę też mam ciemniejszą, bo na obwodzie granatowomorski, potem niebiesko-zielony, a przy źrenicy piwne refleksy, więc chyba jednak nie jestem jasnym typem. ?[/QUOTE] To już zależy, czy kierować się szkołą, która mówi, że decydujące są pasujące kolory, czy tą która analizuje też oczy, skórę i włosy. [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;88932197] Ale nie wiem, czy dobrze zapamiętałam, że pisałyście kiedyś o Gaminach, że mogą mieć naleciałości z innych typów- niektóre np. z naturali, a niektóre są bardziej dramatyczne?[/QUOTE] W Kibbe nie. W innych podobnych systemach można być mieszanką podstawowych typów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja uważam, że należy brać pod uwagę przede wszystkim odcień karnacji, ale wygląd potrafi bardzo zmylić, więc zawsze trzeba patrzeć na pasujące kolory. O tym, jak bardzo wygląd bywa mylący, świadczy przypadek np. Michelle Dockery. Na oko kontrastowa, klarowna uroda, jasna porcelanowa cera, ciemne włosy i oczy - spokojnie można wziąć ją za którąkolwiek Zimę, także tę najciemniejszą. Tymczasem ona jest Czystą Wiosną: https://www.truth-is-beauty.com/blog...chelle-dockery |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Konto usunięte
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;88933259]O tym, jak bardzo wygląd bywa mylący, świadczy przypadek np. Michelle Dockery. Na oko kontrastowa, klarowna uroda, jasna porcelanowa cera, ciemne włosy i oczy - spokojnie można wziąć ją za którąkolwiek Zimę, także tę najciemniejszą. Tymczasem ona jest Czystą Wiosną:
https://www.truth-is-beauty.com/blog...chelle-dockery[/QUOTE] Podobna kolorystyka co nasza Silver ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.