|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nierówna płytka paznokcia i gryzienie paznokci :(
Mój problem polega na tym, że gdy sie denerwuuje, nieswiadomie gryzę paznokcie. Nie obgryzam tylko gryzę i przez to mam krzywą płytkę paznokcia (taka pofałdowaną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Nierówna płytka paznokcia i gryzienie paznokci :(
ehmm..jeżeli poprzez ten kanibalizm uszkodziłaś macierz paznokcia ( co niestety zdarza się względnie często) to pazurki będą nie do odratowania.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Co do macierzy zgadzam sie w 100% z dziewczynami.. więc jesli jej nie zniszczylas i przestaniesz poddawac sie paznociowej autodestrukcji
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A mogłybyście proszę podać jakieś konkretne odżywki bo nie mam z nimi wielkimi doswiadczenia i chcialabym zeby ktos mi cos polecił. Dodam, ze mam cholendernie suche, łamiące się pazurki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Generalnie, jesli chodzi o odżywki to jest indywidualna sprawa.. polece złota sally hansen.. ona generalnie poprawia stan pazurkow.. rozwajanie, łamliwosc itp... jak dla mnie jest autentycznie najlepsza.. ale nie stosowałam zadnych innych typu nail tek czy alessandro.. przejrzyj wyszukiwarkę i KWC a napewno wybierzesz coś odpowiedniego dla siebie... Pozdrawiam
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jak sa suche i kruche to poelcam wszelkie oliwki a najbardzie pliwke ONYMYRH ktora wspaniale nawilza, zapowiebiaga zawijaniu sie pazurkow i bardzo przyspiesza wzrost.. a przy okazji kosztuje ok 20 zl...
Mozesz kupic np na kosmetikonie albo na www.eurofashion.com.pl. Polecam bo naprawde warto.
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Czyli jednak racja że witaminki A+E działają cuda
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hmm, czy cuda to nie jestem pewna. Ale wraz z innymi specyfikami i wytrwałością idzie naprawdę nieźle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.