|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() rumience(moze alergia?) -inaczej
mam 18 lat i mam tzw rumience-policzki, broda sa zaczerwienione(na codzien).w domu sa mniej czerwone niz jak przyjde z dworu ( np z mroznej pogody)albo gdy odswieze twarz - sama woda albo z jakims zelem oczyszczajacym do twarzy.ale i tak sa .dotego mam jakby alergie-mniej zaczerwienione miesce (z malymi czerwonymi chrostkami)pomiedzy brwiami, i przed uszami( na wysokosci nosa). robie sobie makijaz od czasu do czasu(kosmetykami nie tak popularnymi jak maxfaktor, miss sporty tylko z bazarku czy z hali handlowo-uslugowej gdzie sa najtansze).oczywiscie nie uzywam rozu(jaki by nie byl) bo po co
![]() ![]() moje kolezanki( z obserwacji) nie maja zadnych rumiencow, jedynie kilka moze ma tradzik, kilka zwyczajne syfy ale da sie to raczej korektorem zakamuflowadz no....ale nie moje rumience. ![]() jak mozna sobie poradzicz z tym?"usunac" w mniejszym stopniu?moze jakis kosmetyki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: rumience(moze alergia?) -inaczej
CZesc widocznie masz bardzo plytko unaczynione naczynka. Jezli jeszcze nie masz ich popekanych to musisz uwazac bo wszystko wskazuje na to ze moga sie pojawiac. Rumien osobisscie go nie mam przy naczynkowej cerze ale znam osoby w tym jest chlopak, ktorzy borykaja sie z tym problemem. Tak jak powiedziala ewelinka lykaj te tabletki ja dokladam rutinacee do wyboru Po za tym proponuje kremy dla cer naczynkowych tj, z wyciagiem z milorzebu japonskiego, arniki, kasztanowca, rutyna itp. Sa to np. krem bielendy, eris, soray'i, avene, flos leku, ava, dax'a i wielu innych.
Zrezygnuj z sauny jezli chodzisz i z opalania. Uzywaj wysokich filtrow. Nie jedz zbtyt pikantnych przypraw. Powinno troche zlagodzic objawy od strony kosmetologicznej. Jezeli chodzi o podklady to owszem powinnas uzywac kryjace, a do tego koniecznie zielony korektor tylko UWAGA zielen ma byc seledynowa a nie jak trawa wiosna Pozdrawiam papa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: rumience(moze alergia?) -inaczej
Tak jak powiedziala ewelinka lykaj te tabletki ja...
tego nie rozumiem.nie czytalam nic od ewelinki!!?? rutinacee no i oczywiscie kremik i wiem jaki. nie chodze na solarke bo to wg mnie nie zdrowe, zreszta nigdy nie bylam(nie wiem jak sie zachowac, czy sie rozebrac do naga czy w kostiumie?-wstydliwe dla mnie jest),- to tez kosztuje zreszta.opalam sie jedynie w lato, ale twarz zaslaniam bo mniei razi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.