rumience(moze alergia?) -inaczej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-26, 19:47   #1
wisienk@
Raczkowanie

Unhappy

rumience(moze alergia?) -inaczej

mam 18 lat i mam tzw rumience-policzki, broda sa zaczerwienione(na codzien).w domu sa mniej czerwone niz jak przyjde z dworu ( np z mroznej pogody)albo gdy odswieze twarz - sama woda albo z jakims zelem oczyszczajacym do twarzy.ale i tak sa .dotego mam jakby alergie-mniej zaczerwienione miesce (z malymi czerwonymi chrostkami)pomiedzy brwiami, i przed uszami( na wysokosci nosa). robie sobie makijaz od czasu do czasu(kosmetykami nie tak popularnymi jak maxfaktor, miss sporty tylko z bazarku czy z hali handlowo-uslugowej gdzie sa najtansze).oczywiscie nie uzywam rozu(jaki by nie byl) bo po co ?mam cere mieszana-nos tlusty, czolo wydaje sie normalne, a reszta jakby sucha.te rumience mam juz kilka lat, ale przeszkadzaja .nie mam tradziku(chyba ze w nietypowym miejscu jakim jest pupa) ani syfow,przyszczow, jedynie to wagry?(takie male czarne punkciki na nosie).
moje kolezanki( z obserwacji) nie maja zadnych rumiencow, jedynie kilka moze ma tradzik, kilka zwyczajne syfy ale da sie to raczej korektorem zakamuflowadz no....ale nie moje rumience.
jak mozna sobie poradzicz z tym?"usunac" w mniejszym stopniu?moze jakis kosmetyki?
wisienk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 07:10   #2
maja_s
Rozeznanie

GG do maja_s Wyślij wiadomość przez MSN do maja_s Send a message via Skype™ to maja_s
Dot.: rumience(moze alergia?) -inaczej

CZesc widocznie masz bardzo plytko unaczynione naczynka. Jezli jeszcze nie masz ich popekanych to musisz uwazac bo wszystko wskazuje na to ze moga sie pojawiac. Rumien osobisscie go nie mam przy naczynkowej cerze ale znam osoby w tym jest chlopak, ktorzy borykaja sie z tym problemem. Tak jak powiedziala ewelinka lykaj te tabletki ja dokladam rutinacee do wyboru Po za tym proponuje kremy dla cer naczynkowych tj, z wyciagiem z milorzebu japonskiego, arniki, kasztanowca, rutyna itp. Sa to np. krem bielendy, eris, soray'i, avene, flos leku, ava, dax'a i wielu innych.
Zrezygnuj z sauny jezli chodzisz i z opalania. Uzywaj wysokich filtrow. Nie jedz zbtyt pikantnych przypraw.
Powinno troche zlagodzic objawy od strony kosmetologicznej.
Jezeli chodzi o podklady to owszem powinnas uzywac kryjace, a do tego koniecznie zielony korektor tylko UWAGA zielen ma byc seledynowa a nie jak trawa wiosna Pozdrawiam papa
maja_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 12:56   #3
wisienk@
Raczkowanie

Dot.: rumience(moze alergia?) -inaczej

Tak jak powiedziala ewelinka lykaj te tabletki ja...

tego nie rozumiem.nie czytalam nic od ewelinki!!??
rutinacee no i oczywiscie kremik i wiem jaki.
nie chodze na solarke bo to wg mnie nie zdrowe, zreszta nigdy nie bylam(nie wiem jak sie zachowac, czy sie rozebrac do naga czy w kostiumie?-wstydliwe dla mnie jest),- to tez kosztuje zreszta.opalam sie jedynie w lato, ale twarz zaslaniam bo mniei razi .nie jestem zwolenniczka ostrych przypraw i potraw.
wisienk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości