|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
wpływ leków do Pana doktora
Postaram się po krótce opisać sprawę, która mnie nurtuje. Otóż od 30.01 byłam w szpitalu trafiłam tam przez endometriozę, a podczas badania profesor dopatrzył się także zapalenia przydatków, oraz skróconego i niedrożnego jajowodu. Przez tydzień leżałam w szpiatalu i 3 razy dziennie dostawałam antybiotyk i 2 razy dziennie inną kroplówkę niestety nazw nie pamięta a i na wypisie ze szpitala ich nie ma. Po wyjściu ze szpitala stoosowałam diclofenac i gdy nadszedl okres zaczełam brać regulon, który już wcześniej bralam. Ale odkąd zaczęłam znów go brać cały czas boli mnie zołądek zdarzyło się wymiotować i czuję jakby mi cos rozpierało żołądek. I w związku z tym właśnie moje pytanie czy antybiotyk podawany w szpitalu w formie kroplówki i teraz ten regulon mogą mieć wpływ na mój żołąde i na to jak się ostatnio czuję???
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: wpływ leków do Pana doktora
misiu nie odpowiem na twoje pytanie, ale nurtuje mnie jedna sprawa, w jaki sposób miałaś stwierdzoną endometriozę, jakie były u ciebie jej objawy i jak ją "leczyłaś"? Ja też obawiam się,ze mogę cierpieć na tę przypadłość, ale to tylko moje przypuszczenia. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
hmmm z tego co opisujesz to naprawdę fatalnie. Ja też mam silne bóle miesiączkowe, cataflan jest u mnie pierwszego dnie na "porządku dziennym" bo bez niego mdleje z bólu, ale to tylko jeden dzień w miesiącu, no cóż trzeba sie wybrać do gina wkrótce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hmm czy ani Pan doktór ani nikt nie jest w stanie mi pomóc???
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Czesc Misiu! To teraz ja opowiem Ci mój przypadek. Przy okazji możemy się podzielić doświadczeniami na temat endometriozy, mam tu już spore doświadczenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wiesz Misiu, zapomniałam jeszcze dodać odnośnie Twoich obaw o zołądek, że kroplówki, a wię podawane dożylnie leki raczej nie powinny go podrażniać, co innego jednak leki, które też pewnie przyjmowałaś w szpitalu w formie tabletek, dodatkowo Twoje pigułki, stres związany z pobytem w szpitalu i nieodpowiednia dieta (ja podjadałam po obchodzie czekoladki). Inną sprawą może być nietolerancja diclofenacu (zobacz skutki uboczne na ulotce).Pozdrawiam jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Do Cellaris. Wydaje mi sie, ze jedyną wiarygodną metodą stwierdzenia endometriozy jest zrobienie laparoskopii diagnostycznej, trzeba po prostu zajrzeć do wnętrza brzucha i obejrzeć wszystkie narządy. Nie stwierdzi się obecności tej choroby w obrazie USG, chyba że powstały już torbiele endometrialne. Endemetrioza jest takim dziadostwem, które może się zagnieździć w wielu miejscach organizmu, nie tylko jajnikach czy jajowodach. Ale poważną przesłanką do zbadania się pod tym kątem będą objawy jak u mnie i u Misi, czyli bardzo bolesne miesiączki, bóle w podbrzuszu i w okolicach miednicy, bolesne stolce, możliwość poojawienia się krwawienia z odbytu, no i jak w moim przypadku bardzo bolesne współżycie. Jeśli masz któreś z tych objawów musisz przedstawić swoje obawy ginekologowi. Trzymam kciuki żebyś tego nie miała, bo zatruwa to życie, a pozbyć się tego jest bardzo cięzko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Do chiefowej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.