|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
zmiany avatarkow
Jak do takich podchodzicie? Lubicie jak ktos czesto zmienia avatarka, czy moze raczej przyzwyczajacie sie do obrazka przy danej osobie?
Ja osobiscie nie lubie jak ktos bardzo czesto zmienia i sama tez nie robie tego czesto...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zmiany avatarkow
Ja rzadko kiedy czytam nicki osób wypowiadających się na forum,jako wzrokowiec poznaję osoby po avatarkach,toteż ich zmiana mnie zmyla
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ja rowniez zapamietuje dane osoby po avatarku
wiec nie lubie jak ktos czeto je zmienia...
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o mój avatar to mam go od początku-raz go zmieniłam na całe 2 minuty
|
|
|
#5 |
|
Mrs Mrau
|
I ja ja ! wzrokowiec avatarovy to ja
(nekome i tygrysiątko pamiętaja jak ich pomyliłam-maja identyczne avy,ale ten problem już rozwiązany )Ja zmieniałam kilka razy,najdłużej 'operowałam" kotem z walizką,do tego obecnego już sie przyzwyczaiłam ![]() ps.Mi nie przeszkadza jak ktoś zmienia avatar na cos w miarę podobnego.Natomiast nie przepadam jak ktos zmienia na cos kompletnie innego od poprzedniego ava. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rozpoznaję osoby po avatarach. Ostatnio Różowy Strachulec zmieniła sobie avatar na różowego potworka i myślałam, że ktoś nowy i dopiero wtedy spojrzałam na nick ...heh... To jest tak jak z wyglądem w realu, gdyby czyjś wygląd się zmienił całkowicie to nie pomogłoby to samo imię, ten sam głos, żeby tą osobę rozpoznać.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także nie lubię, gdy ktos zmienia avatarka, gdyż po nim właśnie rozpoznaje wizażanki, rzadko patrząc na nicka. Tzn nick i avatarek są dla mnie jakby związane ze sobą i "wzrokowo" rozpoznaję odoby, no chyba że ktoś zmienia avatarek i wtedy mi coś nie pasuje...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
a mi zmiany specjalnie nie przeszkadzają. sama nie robie tego często, bo to dopiero mój 3 avatar, ale na każdym byłam ja
![]() do innych osób szybko sie przyzwyczajam..ale też wzrokowo sie przyzwyczajam. jednak gdy widzę nowy, to obejmuję wzrokiem i avatar i nicka.
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja ciąągle jestem na etapie poszukiwania odpowiedniego avatarka
Aktualnie mam dziewczyny z Maybelline'a (chyba z miłości do M.V.E.Curved Brush) ![]() ![]() Ale może jeszcze coś zmienię, jestem na razie początkującą Wizażanką, więc wątpię, że ktoś mnie kojarzy po avatarku Co do avataarków innych dziewczyn - przyznaję, przyzwyczaiłam się i "nie lubię", gdy ktoś zmienia, w sumie nie ma co lubić albo nie lubić, ale jakoś tak wzrokowo łatwiej kogoś skojarzyć ![]()
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zmieniłam sobie avatara i patrzę a tu wątek " zmiany avatarów" hihi.
Nie lubię zmieniać wizerunku, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. Tak jak większość dziewczyn rozpoznaję niektóre osoby właśnie po avatarze, ale jakoś zbytnio nie przywiązuję do tego wagi. Tylko ostatnio jest z tym mały problem bo doszło dużo "świeżynek" których nicki są czasami bardzo podobne.
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoj avatarek wyjatkowo rzuca sie w oczy i nie trudno zerknac (i moze zapamietac) czyj on jest
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ja mój avatar mam od początku i na razie nie mam zamiaru go zmieniać. a tak z ciekawości spytam.. kojarzy mnie ktoś po nim?
|
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeszcze znalazłam fajne zdjęcie innej dziewczyny z Maybelline'a, może ją jakoś wplotę ściągłam sobie ten programik do animacji polecany w wątku o Avatarkach na zamówienie, ale on chyba działa tylko 30dni więc wypadałoby się pośpieszyć![]()
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mialem w sumie trzy, pierwsze bylo moje zdjecie, pozniej krotka chwile mialem jakiegos tygrysa, a teraz mam ten rozni sie od avatara Nekome tym ze u niej to ja jestem czarnobialy
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dlatego, ze sama kiedys mialam taki miec ale wybralam inny, a pozniej pojawil sie on u Ciebie.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Ja zmieniałam już awatarki jakieś 5 razy - 3 razy była to Natasha Thomas, raz sowa, ale krótko bo ok. 2 dni no i teraz mam tego kotka
Ale chyba nieprędko go zmienię, albo nie zmienię wogóle. Jeśli komuś podoba się częste zmienianie awatarków, to nie mam nic przeciwko, ale najłatwiej jest skojarzyć po awatarku, pół biedy jak go ktoś często zmienia, gorzej jeżeli ktoś wogóle nie ma awatarka. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() emememsik => Ciebie raczej po nicku kojarzę faaajny
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten kot jakoś też mi pasuje, szybko go zaakceptowałam ![]() Ja zmieniałam swego czasu avatar dosyć często, ale ostatnio mam cały czas mojego Mansona, bo bardzo lubię to zdjęcie [sama je zresztą trochę zmodyfikowałam, bo w oryginale nie jest takie turkusowe, no i ostatnio dodałam czarną ramkę, ale to raczej mała zmiana ]
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kojarzę większość Wizażanek po avatarkach, ale szybko przywykam do nowych. Za to nie mogę się odzwyczaić od mojego Bonda
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem wzrokowcem, też kojarzę osoby po avatarkach, więc jak ktoś sobie zmieni to mnie to trochę dezorientuje i chwilę trwa, jak się przyzwyczaję do nowego oblicza. Gorzej jak ktoś zmienia co chwilę i na zupełnie inne tematycznie obrazki - wtedy można zglupieć
to sama za często nie zmieniam avatarka. ten jest trzeci - po Garfieldzie i moim oku w turkusowej oprawie, a że kotem jest odrobinę magiczny, a jam MagJa (czyli prawie jak magia |
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabawne to było
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasciwie nie przeszkadza mi, jak ktos czesto zmienia awatarek
Tylko ja tez kojarze wszystkich wlasnie po nich i potrzebuje troche czasu, zeby sie przyzwyczaic Jak ktos ma swoja fotke w awatarku, to nie ma problemu, da sie poznac Ale jesli kazdy awatarek jest zupelnie inny, wtedy wydaje mi sie, ze to ktos nowy Moj awatarek jest trzecim z kolei Mam ochote go zmienic, bo mam kilka przygotowanych, ale poczekam jeszcze troche
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
avatarek jest znakiem rozpoznawczym, zwłaszcza czasami kiedy nicki potrafią być takie podobne, różnią sie np cyferką...
ja od początku mojego wizażowania mam trzeci 1 kłapouchy 2 własne zdjęcie(ten był najdłużej) 3 no i ten
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
tez jestem wzrokowcem
Czytam i nicki i patrze na avatarki ale jezeli ktos lubi zmieniac te drugie to ok...byle nie za czesto , bo wtedy musze "ruszac mozgiem" intensywniej
|
|
#29 | |
|
Mrs Mrau
|
Cytat:
kurczę zastnawiałam sie ostatnio czy ten kot to ty(blondynka w niebieskim sweterku ) i stwierdziłam,że jadnek nie,a tu prosze taka niespodzianka
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Mrs Mrau
|
Cytat:
jednak nadal mam w pamięci av z Rose |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

(nekome i tygrysiątko pamiętaja jak ich pomyliłam-maja identyczne avy,ale ten problem już rozwiązany
...heh... To jest tak jak z wyglądem w realu, gdyby czyjś wygląd się zmienił całkowicie to nie pomogłoby to samo imię, ten sam głos, żeby tą osobę rozpoznać.

więc wypadałoby się pośpieszyć