|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Z zimy na lato
Mam urod typowej "zimy" , mam ciemne wlosy bardzo bym chciala to zmienic, mazy mi sie jasny piaskowy kolor. mam pytanie czy jest to mozliwe i czy ta zmiana bedzie dla mnie odpowiednia? Pomozcie prosze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Z zimy na lato
Radzę Ci iść z tym pytaniem do wykfalifikowanego fryzjera, on powie Ci czy ta zmiana jest możliwa czy nie.
Jeżeli nie zgodzi się na farbowanie całych włosów, to może jakiś balejaż? Ja również jestem zimą, a na lato robię sobie biały balejaż. Wiesz, myślę, że jeżeli masz popielaty odcień włosów, oczu, to wybrany przez Ciebie kolor będzie Ci pasował. Widziałam w archiwum zdjęcia Jessicy Alby, ona tam właśnie została przerobiona z zimy na ciepłe lato. To kwestia dobrania odpowiednich kosmetyków - brązowy tusz do rzęs, brązowe, morelowe, złote i piaskowe cienie do powiek, jasny, naturalny odcień błyszczyka oraz róż w odcieniu brzoskwiniowym, beżowo-różanym. Pamiętaj, że podstawą uzyskania takiego efektu jest opalenizna na twarzy (choćby niewielka). Dobieraj sobie kosmetyki przede wszystkim w tonacjach zimnych. Ale jeszcze raz apeluję, wybierz się do kosmetyczki lub fryzjera, oni doradzą Ci czy nie będzie to dla Ciebie zbyt diametralna i przytłaczająca zmiana. pozdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja kiedy wpadłam na pomysł że chce mieć ciemne włosy ( a jestem naturalną jasną blondynką) moja fryzjerka powiedziała , że nigdy mi nie przefarbuje całych włosów
![]() Cóz jak wylecze głowe to zrobi mi czekoladowe pasemka- tak żeby było ich więcej niż mojeog naturalnego koloru ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
bez wzgłedu na kolor włosw nie zmienisz sie w lato bo ono ma popielata jasna cere najczescej z szarymi piegami odmian zimy z jasna cere ma najzesciej kolor mleka/kosci słoniowej która bardzo sie rózni od letniej po za tym lato bardzo czesto ma błekitbe oczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zima a mam szare piegi ( ale to dopiero od paru lat)
![]() U mnie to natura chyba nie "myslala" ![]() ![]() ![]() Dzieki wizazankom (wizazanka?) wiem ze zima jest piekna ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
włascie to mnie zintrygowałas a wiesz e lato ma ciemna oprawe oczu a lato zdarza sie z brazowymi oczmi ale rzadko ale złote pasemka to dyskwalifikuje cie z lata to sie prawie nigdy nie zdarza przyjzyj sie moze to sa srebranawe pasek=mka ze błyszcza złote sue wydaja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
hmm właściwie Pysiu to zgodzę się z tym co napisałaś czyli: Lato zdarza się z brązowymi, ciemnymi oczami i ma ciemną oprawę oczu, ale również bywa tak, że oprawa wcale nie jest taka ciemna... nie mogę jedynie zgodzić się z tym, że nie występują ciepłe pasemka u zimnych typów - właśnie w lecie słonko nawet na zimnej czuprynce może wyczarować złote czy inne cieplejsze pasemka we włosach - a to już zależne jest od bazowego koloru włosów - jeśli są w odcieniach blondu - to naturalne pasemka mogą być złote, jeśli brązu to od słońca mogą pojawić się nawet rudości (znam przypadki takich niby "typowych" Zimek)... jakże wszystko byłoby nudne, gdyby każdego można było na 100% podpasować pod jeden typ i nie byłoby niuansów
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Czyli lato ma ciemną oprawe oczu ?
To ja widocznie jestem wiosna- jasne włosy typowy złoty blond, jasna oprawa oczu, nie widoczne rzęsy, brwi jasne, blada- jak mi to zawsze mój TŻ mowi- bez tuszu do rzęs i podkreslenia brwi wyglądam nie wyraźnie jakbym z wody wyszła ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
![]() ale zdjęcie by pomogło ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Tylko zdjęcie może przekłamywać- bo ja nie mam żadnego zdjęcia bez makijażu niestety.
A w makjażu wiadomo- brwi robie na brąz, oczy podkreslone maskarą, troche pudru, włosy po pasemkach czekoladowych też sa przekłamane ![]() Ale załącze bo może w końcu się dowiem kim jestem ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Faktycznie jak twarz jest wymalowana to ciężko stwierdzić, jedynie co zauważyłam to masz delikatną urodę, ale tak:
oczy masz zielone (?) i jeśli tak czy mają jakieś plamki, promyczki... piegi też widzę posiadasz, ale czy one są złote (?) czy szare? a pieprzyki na ciele masz? i jak się opalasz (na jaki kolor, czy może Twoja opalenizna nigdy nie brązowieje?) Tutaj na fotce odcień Twoich włosów wygląda mi jednak na chłodny a i taki sam odcień ust..więc teraz trochę mnie to zmyliło...jak odpowiesz jeszcze na powyższe pytania może uda się więcej coś powiedzieć ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A więc tak...
Oczka mam niebieskie, piegów mam troche raczej są takie lekko brązowe- tak mi się wydaje, pieprzyki - nie na całym ciele ale może 4-5 się dolicze ![]() ![]() Włosy robią się jasniejsze wraz z wyjściem słońca- ale juz miałam na nich tyle pasemek, że cięzko mi powiedzieć czy kiedyś znowu odzyskam ich zdrowy wygląd ![]() A odcień ust- jest dość jasny taki zimny...
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
powiedziałs bardzo duzo lecz pominełas najwazniejsze jaki kolor masz skóry i czy rumience sa ciepłym czy zymnym odcieniu bo narazie wiem ze sposób opalania wzkazuje na wiosne a ysta na lato piegi na wiosne chyba ze sa szarawe a koloru włosów nie znam bo nie podałas jesli mja złoty odcien to wiosna a jak popielaty przetykany srebrem to lato kolor oczu tez mi nic nie mówi bo nie wiem jak wygląda tenczówka ma bezowe ciapki sa szaro niebieskie czy moze jest to zdecydowany błekitny niebieski ablo garanatowy acah jaka masz opaarwe oczu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
złóty blon dyskwalifikuje z lata
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
wcale nie
![]() ja jestem Latem,a gdy słońce mocniej przygrzeje w moich włosach pojawiają się złote ,czasem wręcz miedziane refleksy ![]() I od razu uprzedzam pytanie,czy farbuję włosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Aga BJ napisał(a):
> wcale nie ![]() > ja jestem Latem,a gdy słońce mocniej przygrzeje w moich włosach pojawiają się złote ,czasem wręcz miedziane refleksy ![]() ale to naturalne - czerwony barwnik występuje w chłodnych tonacjach i czasem daje złudne wrażenie złotego połysku ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ale one są złote,a nie dają tylko złudne wrażenie złota
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ta miedź to raczej też ciepła jest,nie czerwona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.