![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Co chwali Wasz TŻ?...
Mój TŻ ma szalenie wyczulony nos. Zawsze zauważy czym pachnę i raz pochwali, raz skrytykuje!!!
A oto jego ulubione (na mnie) w kolejności od najbardziej chwalonych: 1.Eternity Calvina Kleina 2.Intense Hugo Bossa 3.L`Air du Temps Niny Ricci 4.Ralph Ralpha Laurena 5.London Burberry 6.Brit Burberry Innych nie komentował (a mam straszną ilość i używam na zmianę) natomiast nie leżała mu moja ulubiona woda perfumowana Shalimar. Użyłam jej w śladowych ilościach a mimo to powiedział jej stanowcze "NIE!!!" ![]() Morał z tego taki, że faceci lubią świeżo-kwiatowy banał (podejrzewam że spodoba mu się Romance Ralpha Laurena o ile go sobie kupię...) a nie lubią "niekobiecych" ciężkawych woni... Poprzednicy Teżeta chwalili jeszcze szczególnie Palomę Picasso oraz Evasion, czyli szyprowe... natomiast krytykowane było niestety Opium oraz Loulou ![]() Cóż... dla Teżeta pryskam się tym co on lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co chwali Wasz TŻ?...
Mój najbardziej na mnie lubi Champs Elysees Guerlaina.W następnej kolejności Envy Gucciego(choć on twierdzi,ze na mnie krótko pachną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
1. Ralpha r. Laurena zdecydowanie chwali
![]() 2. klasycznego Angela T. Muglera uwielbia, 3. Carolinę C. Herrery sam mi wywąchał, 4. E'au de Dolce Vita C. Diora też bardzo lubi 5. Chance Chanel sam wywąchał zamiast zamówionej Mademoiselle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moj dobrze wie, ze jestem uczulona na punkcie zapachow, wie ze mam swira i zawsze musze miec cos nowego
![]() 1. Glow J.Lo - twierdzi, ze pachnie konwaliami, ktore uwiebia, ale ja podobienstwa nie widze 2. Foliflora Guerlain 3. Temperamento Sabatini 4. Mademoiselle 5. Zapach - zagadka - cos czego uzywalam na poczatku naszej znajomosci, nie wiem jednak co, obstawiam, ze Fleur de diva Ungaro, ale nie moge sprawdzic, bo nie ma nigdzie testerow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
1.Flower by Kenzo (sentyment - używałam przez pierwsze miesiące zwiazku)-UWIELBIA I UBÓSTWIA
2.Be Delicious (nie lubię, czasami mam ochotę i trochę się dla niego poświęcę ![]() 3. PRADA (bo nie ma wyboru...zaakceptował ![]() 4. RAZ przy nim użyłam no5 - powiedział "ale ładnie pachniesz " ![]() Nie lubi (z mojej kolekcji) - Dior Addict Fraiche, czasem wiosną namawia na SoMagic!
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Aha, i STRASZNIE wybredny jest (mimo tak różnych gustów)i w Sephorze mówi: "nie", "nie", "nie"
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Herve Leger i Angel T.M
reszta to- "perfumy dla starych bab" albo" dla platynowych blondynek z hebanowa opalenizna" cytuje TZ do perfumerii nawet z nim nie wchodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
- uwielbia pure poison i chance,
- lubi, natomiast nie docenia allure i envy - reszta jest dla niego tajemnicą nie do zgłębienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Angel, Jesień i Zima M.M., Pamplelune, Premier Figuier, Madness, Bogner Wood, Allure, i chyba cos jeszcze by się znalazło, zreszta z moim męzem to nigdy na dobrą sprawę nie wiadomo
![]() aha i Oriental Summer Celine, którym zachwycał się całe poprzednie lato, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a mój zawsze udaje, że nic nie czuje
![]() i mam wolny wybór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A mój uwielbia Light Blue (tak, tak!!) i czerwoną D&G. Uznaje też Addicta Fraiche i Madness. A reszta - jak mu coś daję do powąchania to pewnie się boi, że zaraz polecę to kupić, bo mówi tylko, że może być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Mojemu szczęściu najbardziej chyba się podobała do tej pory Laura Laury Biagiottii- nie mam jej w swojej kolekcji, zachwycił się nią w perfumerii. Dalej jest Light Blue (a jak!) i Ming Shu w obu wersjach, ale chyba ze wskazaniem na nową
![]() Nie mam z nim żadnego problemu, mimo preferencji i tak akceptuje wszystkie moje zapachy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Mojemu męzowi podoba sie ( mnie jeszcze bardziej) JADORE(zlote) christiana diora, chanel CHANCE oraz AMOR AMOR cacharel. Swego czasu uzywalam tez LIGHT BLUE dolce&gabbana, niestety mnie sie juz opatrzyl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Wszystko mu się podoba!! Nie ma wyjscia!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Lolita lempicka, ode au reve , mira bai , all about eve, i nowa mania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mojemu na szczescie podobaja sie wszystkie zapachy ktore mam i w ogole ceni moj gust jesli chodzi o perfumy.
Jednak te na ktore najbardziej zwrocil uwage i ktorymi sie zachwyca to : Addict, 212 CH oraz Celine Oriental Summer ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dla TZeta moglabym cale zycie pachniec Dune, tylko i wylacznie
![]() Lubi tez na mnie Brit, niedawno kupil mi sam z siebie, ot tak, druga flaszke ![]() Cala reszte zapachow kwituje tylko slowami => "no, ladne..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
mój mąż najbardziej lubi Chanel Mademoiselle(ja zresztą też, ale bardziej na specjalne wyjścia), potem Intense Hugo Bossa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Mój najbardziej chwali wycofywany Nature Millenaire oraz Neonatura Cocoon (chociaż kiedyś stwierdził, że to zapach kartofla
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Mamy z mężem podobny gust : lubimy ciepłe, wibrujące zapachy z nutką przypraw, korzeni itp. Więc jak do tej pory problemów nie miałam. Kręcił raz nosem na Theoremę, ale innym razem baardzo mu się podobała (zagadka
![]() Z mojej kolekcji bardzo lubi : Dolce Vitę, Madness i Belle de Minuit, czyli w sumie jedne z moich ulubionych ![]() ![]() ![]() Nigdy nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby powiedział stanowczo, że cos mu się nie podoba. Ale też nie interesuje go specjalnie, czym dokładnie pachnę, byle mu się podobało. Mówi, że ładnie pachnę i to go zadowala ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ najbardziej chwali te, które sam dla mnie wybierze (np. Naomi Campbell Mystery)
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Już gdzieś to pisałam, mój mąż uwielbia Organzę Indecence (bardzo mu współgra z Gucci Pour Homme) i Słonia Kenzo, który silnie ze mną identyfikuje, bo pachnę Słonikiem od niepamiętnych lat.
Podoba mu się Winter Delice, ale bez zachwytów, Dolce Vita (którą kiedyś mnie namiętnie obdarowywał), Angel Innocent i Tygrys Kenzo (którego znów ja nosić nie mogę). Ostatnio pochwalił mnie za Spirit of Africa I Coloniali z tej prostej przyczyny, że to kompilacja Organzy I. i Słonia - moich dwóch miłości zapachowych. Reszta mojej małej kolekcji jest mu obojętna. Nie podoba mu się to co mnie, więc nie mamy kłopotu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Mój uwielbia Stelle, Flower Kenzo, Crystal Noir, Glorię, generalnie większość rzeczy z różą; za to z tych które ja lubię on chronicznie nie cierpi Organzy we wszelkich wydaniach i Angela ("jak stara baba" powiedział
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
moj TŻ lubi Angela i Dolce Vitę. i chyba nic więcej
![]() c hociaz ciagle przynosze z perfumerii tony blotterow w nadziei, że cos w koncu mu sie spodoba, to i tak zawsze wszystkie zapachy kwituje lakonicznym "może być". ![]() ale co tam, i tak noszę to, co mi się podoba ![]() p.s. jestem nową wizażanką i chcialabym wszystkich serdecznie przywitac i pozdrowic ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Witaj Niewiarku,
miło Cie powitać na pokładzie ![]() ![]() ![]() wchodząc na to forum wpadłaś do krainy wiecznie przybywających zapachów(na półce). ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ lubi wszelkie świeże i kwiatowe wonie, a najbardziej Esencię de Duende i Duende, Amor Amor, Skin, Promesse(!!!), Chic delikatnie kadzidlane Noa i Lacoste, z mocniejszego kalibru Eden, Magnetism, Collection, Addict, Fluid, EnJoy i Apparition.
![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Niewiarku ![]() Wg mojego TŻ "ładnie pachnę" ubrawszy Blv ![]() ![]() ![]() Szkoda tylko, że TŻ nie podziela mojej fascynacji Madness ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() właśnie tego się obawiam. czytam forum od dość dawna i od samego czytania zapachów na półce mi przybywa ![]() boję się, że jak wciągnę się na dobre i zacznę pisać, to będzie coraz gorzej ![]() jeszcze trochę i będę chować perfumy po szufladach - co by rodzinka się nie dopatrzyła że coś przybyło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
[quote=homyk]
Witaj Niewiarku ![]() ![]() i dziękuję za miłe przyjęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
też serdeecznie witam Niewiarka
![]() ![]() ![]() Moj TŻ chwali : - Lolitę Lempicką - Emporio złote i white ![]() - Aparition E.Ungaro - nową Manię - Light Blue Natomiast "nie trawi" Chanel Mademoiselle i Jungle Elephant Kenzo pozdrawiaaaaaaaaam ![]() ![]()
30.04.2014 3:15 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.