inny problem z gadu gadu. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-12, 15:22   #1
gonka23
Zakorzenienie

Red face

inny problem z gadu gadu.

wiem, że były już różne wątki odnośnie gadulca, ale przeszukałam i żaden nie poruszał mojego problemu. od paru dni po chwili rozmowy przez gg dostaję szału . a przyczyną jest to, że nie przewija mi się pasek rozmowy w oknie i jeśli chcę przeczytać kto coś do mnie pisze albo co ja napisałam muszę sama przewijać, co jest bardzo denerwujące. znalazłam na stronie gg z czym wiąże się ten problem, niestety nic z tego nie rozumiem .
Dlaczego nie przewija mi się pasek rozmowy w oknie?
Są dwie przyczyny:
a) Wyłączona opcja Wykonywanie aktywnych skryptów w opcjach Internet Explorer (zakładka zabezpieczenie - poziom niestandardowy)
b) Należy zainstalować Windows Scripts 5.6. Dostępne na stronie Microsoftu. ---> (zaczerpnięte ze str. gadugadu)

czy byłby ktoś tak miły i wytłumaczył jak mogę pozbyć się tego problemu?

i druga sprawa, że zmieniłam przeglądarkę na mozillę i z IE nie korzystam w ogóle. szkoda mi tylko wszystkim stron dodanych tam do ulubionych, więc jej jeszcze nie odinstalowałam. czy mogę uruchomić gadu jakoś przez Mozillę?
infomatycy, maniacy komputerowi pomóżcie .
Stary 2006-03-12, 16:06   #2
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek
Dot.: inny problem z gadu gadu.

Jesli chodzi o problem z gadu, nie mam pojecia z czym może to byc związane. Spróbuj może odinstalować i zainstalować na nowo

Jeśli chcesz mieć ulubione strony z IE na mozilli musisz: wejść na zakładki w mozilla, nastepnie zarzadzaj zakładkami, następnie plik, następnie importuj i wybierasz IE.

Jesli zaczniesz już normalnie korzystac z mozilli NAWET NIE PRóBUJ ODINSTALOWYWAć IE!!! Jest koniecznie potrzebny do prawidłowego funkcjonowania komputera i internetu, np do update i cały pulpit opiera się na IE. Możesz usunąc wszystkie jego odnośniki, skróty itp ale nie sam IE.

Jednak wogóle nie rozumię co masz na myśli pisząc "czy mogę uruchomic gadu jakoś przez mozille". O co chodzi??

Edytowane przez Sanderek
Czas edycji: 2006-03-12 o 16:11 Powód: dopisek
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 16:32   #3
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sanderek
Jesli chodzi o problem z gadu, nie mam pojecia z czym może to byc związane. Spróbuj może odinstalować i zainstalować na nowo

Jeśli chcesz mieć ulubione strony z IE na mozilli musisz: wejść na zakładki w mozilla, nastepnie zarzadzaj zakładkami, następnie plik, następnie importuj i wybierasz IE.

Jesli zaczniesz już normalnie korzystac z mozilli NAWET NIE PRóBUJ ODINSTALOWYWAć IE!!! Jest koniecznie potrzebny do prawidłowego funkcjonowania komputera i internetu, np do update i cały pulpit opiera się na IE. Możesz usunąc wszystkie jego odnośniki, skróty itp ale nie sam IE.

Jednak wogóle nie rozumię co masz na myśli pisząc "czy mogę uruchomic gadu jakoś przez mozille". O co chodzi??
no bo tak sobie pomyślałam (jako kompletny laik komputerowy) że skoro przez IE nie otwierała mi się poczta, wizaż nawalał i takie tam różne, to znaczy, że coś może nie tak w moją przeglądarką. a od kiedy wchodzę na pocztę przez Mozillę to wszystko gra. no i tak wymyśliłam sprytnie, że może gadu też mogę jakoś otworzyć nie używająć IE tylko Mozilli .

a gadu usuwałam, odinstlowywałam już 100 razy i dalej nic się nie zmieniło.

a dzięki za pomoc w przeniesieniu ulubionych . IE nie usunę, skoro tak mówisz .
Stary 2006-03-12, 16:56   #4
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Cytat:
Napisane przez gonka23
no bo tak sobie pomyślałam (jako kompletny laik komputerowy) że skoro przez IE nie otwierała mi się poczta, wizaż nawalał i takie tam różne, to znaczy, że coś może nie tak w moją przeglądarką. a od kiedy wchodzę na pocztę przez Mozillę to wszystko gra. no i tak wymyśliłam sprytnie, że może gadu też mogę jakoś otworzyć nie używająć IE tylko Mozilli .

a gadu usuwałam, odinstlowywałam już 100 razy i dalej nic się nie zmieniło.

a dzięki za pomoc w przeniesieniu ulubionych . IE nie usunę, skoro tak mówisz .
Dziwne, że nawala Ci IE, bo nawet jesli korzystasz z mozilli, IE powinien normalnie działać i wszystko co w nim robisz również.
Co do gadu to nie mam już innego pomysłu. Jak wymyslę dam znać.
Stary 2006-03-12, 17:06   #5
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sanderek
Dziwne, że nawala Ci IE, bo nawet jesli korzystasz z mozilli, IE powinien normalnie działać i wszystko co w nim robisz również.
Co do gadu to nie mam już innego pomysłu. Jak wymyslę dam znać.
Mozillę zainstalowałam właśnie dlatego, że przeglądarka IE mi szalała. w tym samym momencie zaczęły się problemy z tym wszystkim co pisałam w poście powyżej i z gadu. więc podejrzewam, że za wszystko odpowiedzialny jest IE.

Wyłączona opcja Wykonywanie aktywnych skryptów w opcjach Internet Explorer (zakładka zabezpieczenie - poziom niestandardowy) ----> jeśli to może być przyczyną moich problemów w przewijaniem paska rozmowy, to jak mam włączyć tą opcję? gdzie jest jakaś zakładka zabezpieczenie i poziom niestandardowy i czy ja mam w ogóle możliwość sama to zmienić ?
Stary 2006-03-12, 17:16   #6
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gonka23
Wyłączona opcja Wykonywanie aktywnych skryptów w opcjach Internet Explorer (zakładka zabezpieczenie - poziom niestandardowy) ----> jeśli to może być przyczyną moich problemów w przewijaniem paska rozmowy, to jak mam włączyć tą opcję? gdzie jest jakaś zakładka zabezpieczenie i poziom niestandardowy i czy ja mam w ogóle możliwość sama to zmienić ?
Ikonka IE na pulpicie, kliknięcie prawym przyciskiem myszy, właściwości, zabezpieczenia, poziom niestandardowy, obsługa skryptów- obsługiwanie aktywnych skryptów- włącz, ok.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 17:47   #7
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Ikonka IE na pulpicie, kliknięcie prawym przyciskiem myszy, właściwości, zabezpieczenia, poziom niestandardowy, obsługa skryptów- obsługiwanie aktywnych skryptów- włącz, ok.
Dzięki bardzo.
Niestety jak się okazało, to nie o to chodzi, bo mam tą opcję włączoną.
Stary 2006-03-12, 18:09   #8
jaszmurka
Zakorzenienie

Oj Gonuś Gonuś.. już Cię rączki swędziały

Niestety Ci nie pomogę - bo sama nie znam się lepiej niż Ty
Ale może faktycznie spróbuj jeszcze raz zainstalować gg?
Co Ci szkodzi

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 18:26   #9
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszmurka
Oj Gonuś Gonuś.. już Cię rączki swędziały

Niestety Ci nie pomogę - bo sama nie znam się lepiej niż Ty
Ale może faktycznie spróbuj jeszcze raz zainstalować gg?
Co Ci szkodzi
Jaszku, Jaszku już tam gdzieś wysoko napisałam, że instalowałam już 100 razy i nic. Ciągle to samo . Czekam na pana od formatów, bo mam wrażenie, że ciągle mam jakiegoś robala w kompie i przez to co chwila coś się psuje.
Stary 2006-03-12, 19:10   #10
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Gonuś, a moża masz jakąś starą wersje gadulca? Mi kiedyś stare gg wariowało, i jak zainstalowałam nowa wersję, to juz było wszystko w porządku... Czy jest nowa wersja możesz sprawdzic bodajże na stronie gadulca
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 19:24   #11
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YenneferD
Gonuś, a moża masz jakąś starą wersje gadulca? Mi kiedyś stare gg wariowało, i jak zainstalowałam nowa wersję, to juz było wszystko w porządku... Czy jest nowa wersja możesz sprawdzic bodajże na stronie gadulca
najnowszą mam Yenuś . gadu gadu 7.1 --> nowszej wersji nie ma.

aż nie mogę w to uwierzyć, że tylko mi się to przytrafiło .
Stary 2006-03-12, 20:04   #12
Mirianka
Zakorzenienie

Bolek masz szybko naprawic!

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 20:09   #13
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gonka23
najnowszą mam Yenuś . gadu gadu 7.1 --> nowszej wersji nie ma.

aż nie mogę w to uwierzyć, że tylko mi się to przytrafiło .
To może w tym tkwi problem

Zainstaluj starego- jak miałam nowego to mi się ciągle z nim coś działo- ato się samoczynnie wyłączył.. a to buźki nie wyskakiwały Do D_u_p_y jest ta nowa wersja (moim skromnym zdaniem )

wyloguj
Stary 2006-03-12, 23:02   #14
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszmurka
To może w tym tkwi problem

Zainstaluj starego- jak miałam nowego to mi się ciągle z nim coś działo- ato się samoczynnie wyłączył.. a to buźki nie wyskakiwały Do D_u_p_y jest ta nowa wersja (moim skromnym zdaniem )
kurka Jaszuś. próbowałam wszystko 3 wersje, które miałam na kompie. i nic. przy każdej mam to samo.
Stary 2006-03-12, 23:11   #15
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gonka23
kurka Jaszuś. próbowałam wszystko 3 wersje, które miałam na kompie. i nic. przy każdej mam to samo.
No to ja się poddaję

Hmmm już wiem po prostu Twój komputer próbuje Cię odpędzić od siebie myślał że jak wyłączy gadu to Cię odgoni (Gonkę odGONI )
ale zapomniał o Wizażu

Zartuję już nie mam pomysłów

wyloguj
Stary 2006-03-12, 23:17   #16
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

oj moje gg to juz tak szwankuje ze nawet niemoge z niego korzystac
aga21087 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 23:24   #17
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Ja też mam wersje 7.0 i nie mam żadnych krzaków ani innych zonków z nią. I też korzystam z Mozilli. Może spróbuj zainstalować ją jeszcze raz, Mozille znaczy się... A próbowałaś ściagnąć to "b) Należy zainstalować Windows Scripts 5.6. Dostępne na stronie Microsoftu. ---> (zaczerpnięte ze str. gadugadu)"?
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 23:36   #18
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YenneferD
Ja też mam wersje 7.0 i nie mam żadnych krzaków ani innych zonków z nią. I też korzystam z Mozilli. Może spróbuj zainstalować ją jeszcze raz, Mozille znaczy się... A próbowałaś ściagnąć to "b) Należy zainstalować Windows Scripts 5.6. Dostępne na stronie Microsoftu. ---> (zaczerpnięte ze str. gadugadu)"?
no właśnie nie próbowałam. ale skoro kiedyś mi to gadu działało, więc musiałam to mieć. więc nie wiem czy jest sens. ale co mi szkodzi spróbować tak swoją drogą.

a zainstalowałam sobie konnekta, więc połączenie ze światem już mam jakby co .
Stary 2006-03-12, 23:42   #19
iff
Rozeznanie

Gonka starałam się popytać moich kolegów informatyków i sama coś próbowałam u mnie na komputerze, ale chyba poki co nie umiem Ci pomóc, z tym że ja na Twoim miejscu przeglądnęłabym całe ustawienia IE i wszędzie dała ustawienia domyślne. Tzn w IE kliknij na Narzedzia/Opcje internetowe i tu postaraj się tam gdzie się da klikać na przycisk przywracający ustawienia domyślne. Potem restart systemu i może coś da. Póki co nie mam więcej pomysłów, które da się tak przez neta wyjaśnić, bo nie są skomplikowane... ALe może jutro mi ktoś coś odpisze i poradzi. Powodzenia.
iff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 23:50   #20
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iff
Gonka starałam się popytać moich kolegów informatyków i sama coś próbowałam u mnie na komputerze, ale chyba poki co nie umiem Ci pomóc, z tym że ja na Twoim miejscu przeglądnęłabym całe ustawienia IE i wszędzie dała ustawienia domyślne. Tzn w IE kliknij na Narzedzia/Opcje internetowe i tu postaraj się tam gdzie się da klikać na przycisk przywracający ustawienia domyślne. Potem restart systemu i może coś da. Póki co nie mam więcej pomysłów, które da się tak przez neta wyjaśnić, bo nie są skomplikowane... ALe może jutro mi ktoś coś odpisze i poradzi. Powodzenia.
dzięki wielkie Iff . jutro się tym zajmę. tzn. poszukam tego co na str. gadu napisali i to co TY poradziłaś. też czekam aż informatycy jacyć zjawią się u mnie w domku i coś na to poradzą, bo ja sama to noga komputerowa jestem.
Stary 2006-03-13, 17:53   #21
iff
Rozeznanie

Gonka z moich znajmomych nikt póki co nie wie jak problem zlikwidować. Mi jeszcze wpadł pomysł do głowy, żeby porzadnie wywalić GG z komputera tzn nie dość że odinstalować, to jeszcze profile zlikwidować (tj. cały katalog GG - najczęsciej w Program Files) i wpisy do rejestru też. No i na świeżo zainstalować znów GG. Ja tak robie, jak już mi jakiś program zupełnie 'siada' i nie mam pomysłów.

Jeśli będziesz chciała usunąć wpisy do rejestru, to najlepiej jakimś dobrym programem do odinstalowania aplikacji albo ręcznie:
- z menu start wybierasz pozycję 'uruchom'
- wpisujesz 'regedit' i naciskasz enter
- i tu trzeba znaleźć katalogi rejestrow GG i je usunąć. O ile dobrze kojarzę, to będą po prostu katalogi o nazwie 'gg' albo 'gadu-gadu' w:
* HKEY_CLASSES_ROOT
* HKEY_CURRENT_USER / Sofware
* HKEY_LOCAL_MACHINE/ Software

Po usunięciu tego robisz restart systemu i instalujesz GG na nowo.

Ja nie miałam nigdy takich problemów, tym bardziej ze do rozmów na GG nie uzywam samego programu GG, więc nie wiem czy to pomoże, ale może warto spróbować. Jakbyś coś tam próbowała, to pisz do mnie na GG 3022433 (masz konekta więc pisać już możesz, prawda?)
iff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-31, 23:18   #22
Zwierzako
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Zwierzako GG do Zwierzako Send a message via Skype™ to Zwierzako

Jesli nie wie jak uzywac rejestru to jeszcze gorzej moze sie stac niz jest Wg mnie gonka powinnas sprobowac jakiegos nowego programu do gg, ja uzywam od prawie roku konnekta (http://konnekt.info) i bardzo sobie chwale, a namowila mnie do tego kolezanka , choc wczesniej uzywałem EKG na konsoli linuxowej

Zwierzako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-16, 18:27   #23
izapp1
Zakorzenienie

Nie chcę zakładać nowego wątku , dlatego zadam moje pytanie w tym.

Może ktoś wie jak ustawić zegar na gadu? Wyskakuje mi całkowicie inny czas.

Pomocy!
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości