|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
inny problem z gadu gadu.
wiem, że były już różne wątki odnośnie gadulca, ale przeszukałam i żaden nie poruszał mojego problemu. od paru dni po chwili rozmowy przez gg dostaję szału
. a przyczyną jest to, że nie przewija mi się pasek rozmowy w oknie i jeśli chcę przeczytać kto coś do mnie pisze albo co ja napisałam muszę sama przewijać, co jest bardzo denerwujące. znalazłam na stronie gg z czym wiąże się ten problem, niestety nic z tego nie rozumiem . Dlaczego nie przewija mi się pasek rozmowy w oknie? Są dwie przyczyny: a) Wyłączona opcja Wykonywanie aktywnych skryptów w opcjach Internet Explorer (zakładka zabezpieczenie - poziom niestandardowy) b) Należy zainstalować Windows Scripts 5.6. Dostępne na stronie Microsoftu. ---> (zaczerpnięte ze str. gadugadu) czy byłby ktoś tak miły i wytłumaczył jak mogę pozbyć się tego problemu? i druga sprawa, że zmieniłam przeglądarkę na mozillę i z IE nie korzystam w ogóle. szkoda mi tylko wszystkim stron dodanych tam do ulubionych, więc jej jeszcze nie odinstalowałam. czy mogę uruchomić gadu jakoś przez Mozillę? infomatycy, maniacy komputerowi pomóżcie
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: inny problem z gadu gadu.
Jesli chodzi o problem z gadu, nie mam pojecia z czym może to byc związane. Spróbuj może odinstalować i zainstalować na nowo
![]() Jeśli chcesz mieć ulubione strony z IE na mozilli musisz: wejść na zakładki w mozilla, nastepnie zarzadzaj zakładkami, następnie plik, następnie importuj i wybierasz IE. Jesli zaczniesz już normalnie korzystac z mozilli NAWET NIE PRóBUJ ODINSTALOWYWAć IE!!! Jest koniecznie potrzebny do prawidłowego funkcjonowania komputera i internetu, np do update i cały pulpit opiera się na IE. Możesz usunąc wszystkie jego odnośniki, skróty itp ale nie sam IE. Jednak wogóle nie rozumię co masz na myśli pisząc "czy mogę uruchomic gadu jakoś przez mozille". ![]() O co chodzi??
"Szukaj małej różnicy, która uczyni wielką różnicę w Twoim życiu" Edytowane przez Sanderek Czas edycji: 2006-03-12 o 16:11 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. a gadu usuwałam, odinstlowywałam już 100 razy i dalej nic się nie zmieniło. a dzięki za pomoc w przeniesieniu ulubionych . IE nie usunę, skoro tak mówisz
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do gadu to nie mam już innego pomysłu. Jak wymyslę dam znać.
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyłączona opcja Wykonywanie aktywnych skryptów w opcjach Internet Explorer (zakładka zabezpieczenie - poziom niestandardowy) ----> jeśli to może być przyczyną moich problemów w przewijaniem paska rozmowy, to jak mam włączyć tą opcję? gdzie jest jakaś zakładka zabezpieczenie i poziom niestandardowy i czy ja mam w ogóle możliwość sama to zmienić ?
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety jak się okazało, to nie o to chodzi, bo mam tą opcję włączoną.
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Gonuś Gonuś.. już Cię rączki swędziały
![]() Niestety Ci nie pomogę - bo sama nie znam się lepiej niż Ty Ale może faktycznie spróbuj jeszcze raz zainstalować gg? Co Ci szkodzi
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Gonuś, a moża masz jakąś starą wersje gadulca? Mi kiedyś stare gg wariowało, i jak zainstalowałam nowa wersję, to juz było wszystko w porządku... Czy jest nowa wersja możesz sprawdzic bodajże na stronie gadulca
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. gadu gadu 7.1 --> nowszej wersji nie ma. aż nie mogę w to uwierzyć, że tylko mi się to przytrafiło .
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Bolek masz szybko naprawic!
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zainstaluj starego- jak miałam nowego to mi się ciągle z nim coś działo- ato się samoczynnie wyłączył.. a to buźki nie wyskakiwały )
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm już wiem (Gonkę odGONI )ale zapomniał o Wizażu Zartuję
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
oj moje gg to juz tak szwankuje ze nawet niemoge z niego korzystac
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam wersje 7.0 i nie mam żadnych krzaków ani innych zonków z nią. I też korzystam z Mozilli. Może spróbuj zainstalować ją jeszcze raz, Mozille znaczy się... A próbowałaś ściagnąć to "b) Należy zainstalować Windows Scripts 5.6. Dostępne na stronie Microsoftu. ---> (zaczerpnięte ze str. gadugadu)"?
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zainstalowałam sobie konnekta, więc połączenie ze światem już mam jakby co .
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Gonka starałam się popytać moich kolegów informatyków i sama coś próbowałam u mnie na komputerze, ale chyba poki co nie umiem Ci pomóc, z tym że ja na Twoim miejscu przeglądnęłabym całe ustawienia IE i wszędzie dała ustawienia domyślne. Tzn w IE kliknij na Narzedzia/Opcje internetowe i tu postaraj się tam gdzie się da klikać na przycisk przywracający ustawienia domyślne. Potem restart systemu i może coś da. Póki co nie mam więcej pomysłów, które da się tak przez neta wyjaśnić, bo nie są skomplikowane... ALe może jutro mi ktoś coś odpisze i poradzi. Powodzenia.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Gonka z moich znajmomych nikt póki co nie wie jak problem zlikwidować. Mi jeszcze wpadł pomysł do głowy, żeby porzadnie wywalić GG z komputera tzn nie dość że odinstalować, to jeszcze profile zlikwidować (tj. cały katalog GG - najczęsciej w Program Files) i wpisy do rejestru też. No i na świeżo zainstalować znów GG. Ja tak robie, jak już mi jakiś program zupełnie 'siada' i nie mam pomysłów.
Jeśli będziesz chciała usunąć wpisy do rejestru, to najlepiej jakimś dobrym programem do odinstalowania aplikacji albo ręcznie: - z menu start wybierasz pozycję 'uruchom' - wpisujesz 'regedit' i naciskasz enter - i tu trzeba znaleźć katalogi rejestrow GG i je usunąć. O ile dobrze kojarzę, to będą po prostu katalogi o nazwie 'gg' albo 'gadu-gadu' w: * HKEY_CLASSES_ROOT * HKEY_CURRENT_USER / Sofware * HKEY_LOCAL_MACHINE/ Software Po usunięciu tego robisz restart systemu i instalujesz GG na nowo. ![]() Ja nie miałam nigdy takich problemów, tym bardziej ze do rozmów na GG nie uzywam samego programu GG, więc nie wiem czy to pomoże, ale może warto spróbować. Jakbyś coś tam próbowała, to pisz do mnie na GG 3022433 (masz konekta więc pisać już możesz, prawda?)
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Jesli nie wie jak uzywac rejestru to jeszcze gorzej moze sie stac niz jest
Wg mnie gonka powinnas sprobowac jakiegos nowego programu do gg, ja uzywam od prawie roku konnekta (http://konnekt.info) i bardzo sobie chwale, a namowila mnie do tego kolezanka , choc wczesniej uzywałem EKG na konsoli linuxowej
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę zakładać nowego wątku , dlatego zadam moje pytanie w tym.
Może ktoś wie jak ustawić zegar na gadu? Wyskakuje mi całkowicie inny czas. Pomocy! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

. a przyczyną jest to, że nie przewija mi się pasek rozmowy w oknie i jeśli chcę przeczytać kto coś do mnie pisze albo co ja napisałam muszę sama przewijać, co jest bardzo denerwujące. znalazłam na stronie gg z czym wiąże się ten problem, niestety nic z tego nie rozumiem 

. IE nie usunę, skoro tak mówisz