|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak się za to zabrać?
Dobry wieczór. Temat pewnie już się pojawił, ale potrzebuję obiektywnej oceny mojej sytuacji. Do rzeczy. Po czym poznać, że dziewczyna jest biseksualna/lesbijką?
Mam 24 lata. Jestem biseksualna i zauważyłam pewne sygnały od koleżanki. Kiedy jestem obok ona niby przypadkiem mnie dotknie, patrzy się na mnie inaczej niż inne moje koleżanki. Nie wiem czy sobie to dopowiadam, bo mi się ona podoba czy rzeczywiście tak jest. Nie chcę do niej nagle wyskoczyć z pytaniem czy jest mną zainteresowana. Sama siebie dopiero poznaję, jestem po dwóch nieudanych związkach z mężczyznami. Jak się za to zabrać, żeby nie żałować? |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak się za to zabrać?
Kobiety przypadkowo nie dotykają
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj skierować rozmowę na odpowiednie tory. Możesz na przykład w jakiejś rozmowie o facecie, który rzucił koleżankę powiedzieć "no, właśnie dlatego zostałam bi/lesbijką". Z reakcji otoczenia (tej konkretnej dziewczyny) może się dowiesz, czy ona też nie jest.
To był tylko przykład, ale w ten sposób można wybadać, czy jest odpowiedniej orientacji i zainteresowana, bo przecież nie będzie tego ukrywać, jeśli jej się podobasz. ![]() Proponowałabym jednak poczekać, aż będziecie tylko we dwie, ponieważ nie wiadomo, czy nie wstydziłaby się przed obcymi przyznać, czy nie bałaby się jakichś homofobicznych akcji.
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
A to homoseksualistą można się stać na żądanie?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Ważniejsze od tego, czy jest lesbijską, jest to, czy Ty się jej podobasz. Musisz zacząć okazywać jej, że ona podoba się Tobie i zobaczyć, jaka będzie jej reakcja.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Chyba szczerość najlepsza. Powiedz otwarcie, może zaproś do kawiarni, na jakieś ciastko i zasugeruj, że Ci się podoba, że jest atrakcyjna.
Może się okazać, że te przypadkowe dotknięcia były rzeczywiście przypadkowe, lub po prostu koleżanka jest takim ciepłym typem człowieka który lubi kontakt fizyczny z drugą osobą. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jako osoba biseksualna traktuję takie powiedzonka jako żart i nie znam nikogo, kogo by to miało obrazić.
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Naprawdę nie?
Mam co najmniej kilka koleżanek, które dotykają mnie przy każdej okazji - łapią za rękę, kładą głowę na ramieniu, jeżdżą dłońmi po nogach. O ile kolegom zdarza się co najwyżej dotknąć dłoń lub ramię, moje koleżanki nie mają żadnych oporów przez kontaktem fizycznym. Nie sądzę, abym się im podobała w sensie pożądania seksualnego... |
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.