|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zdjęcia dzieci -analizujemy, inspirujemy się i uczymy
Matka z aparatem to najgorszy typ posiadacza aparatu
![]() ![]() Proponuję, abyśmy w tym miejscu wstawiały/li zdjęcia dzieci które nas inspirują. Wspólnie je omówimy, zastanowimy się nad mocnymi i słabymi stronami danego ujęcia oraz nad tym, jak wykorzystać to co mamy, aby osiągnąć podobny, zamierzony efekt. nie mam wysokich iso, statywu, zoomów, blend.... ![]() ![]() Niestety, kto robi zdjęcia dzieciom ten wie, że w danej chwili nie ma czasu na próby, a ustawianie dziecka do zdjęć kończy się uśmiechem jak z horroru. Ostatnio inspirują mnie zdj Iwony Podlasińskiej. Każde jej zdj. jest inne, a kobieta w ogóle nie używa „wymyślnych rekwizytów”. Jej zdj. przypominają reportaż z życia dziecka. Dziecko patrzy na padający za oknem deszcz…cyk zdjęcie. Dziecko ogląda ciasteczka zza szyby w piekarni…cyk zdjęcie. Ale żeby to miało sens te zdjęcia muszą być jakieś. Wydaje mi się, że w jej zdjęciach jest jakaś magia, pewnie photoshopa również :P Kto podejmuje wyzwanie? ![]() Mój cel...jedno ciekawe zdj dziecka na... tydzień ![]() Na początek …jak zrobić takie zdjęcie,jak oddać ten klimat? Przypominam, nie mamy jakoś bardzo wysokiego iso, statywu, blend...poza tym, w którym wózku czy maminej torbie zmieściłoby się jeszcze tyle rzeczy obok picia, chusteczek nawilżanych, plasterków, łopatki... :P https://500px.com/photo/179514933/sw...ser_id=6622858 Co w tym zdjęciu wam się podoba, co warto zmienić…bo nie wyszło??? A może wcale ten styl nie jest fajny? Macie coś lepszego? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.