Za du¿o wymagam czy on jest zbyt niedojrza³y? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-11-23, 00:55   #1
Cytrynowy_Sorbet24
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 760

Za du¿o wymagam czy on jest zbyt niedojrza³y?

.

Edytowane przez Cytrynowy_Sorbet24
Czas edycji: 2017-11-13 o 23:38
Cytrynowy_Sorbet24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 04:01   #2
201701121406
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 755
Dot.: Za du¿o wymagam czy on jest zbyt niedojrza³y?

Po co z nim jeste¶? Przecie¿ ty w ogóle go nie akceptujesz. Nie chodzi o to, ¿eby wchodziæ w zwi±zek z kim¶, kto nam kompletnie nie pasuje, a pó¼niej próbowaæ dostosowaæ do w³asnego widzimisiê

A to "lenistwo" to mo¿e byæ depresja.
201701121406 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 07:41   #3
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 576

Naprawdê zupe³nie nie rozumiem co robisz z tak± kul± u nogi, jak ten facet.
Nie widzê szczególnie wielu plusów tego zwi±zku, po co w sumie z nim jeste¶? Co fajnego z tego masz?
Facet jest leniwy i niedojrza³y, jego "plany" na przysz³o¶æ s± ¶miechu warte (a ju¿ na ³opatki mnie roz³o¿y³o, ¿e musi syna sp³odziæ, córki w ¿adnym razie ), Ty siê z nim mêczysz - to bez sensu, we¼ siê zastanów.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Meagara Poka¿ wiadomo¶æ
A to "lenistwo" to mo¿e byæ depresja.
Taaa, te¿ bra³am pod uwagê tak± mo¿liwo¶æ, ale potem przeczyta³am o mieszkaniu u mamusi, na mamusi utrzymaniu, odziedziczeniu domu po babci, sp³odzeniu syna i "jako¶ sobie poradzeniu".
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 07:49   #4
nyana89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 758

Cytat:
Napisane przez Cytrynowy_Sorbet24 Poka¿ wiadomo¶æ
Od jakiego¶ czasu zastanawiam siê, czy zwi±zek z nim ma sens. Otó¿ wydaje mi siê, ¿e zbyt wiele nas dzieli i ¿e on jest po prostu niedojrza³y.
Tyle ju¿ powinno Ci wystarczyæ, aby siê rozstaæ. Reszta to dope³nienie marno¶ci tej relacji. Zakoñcz to
Stary 2016-11-23, 07:53   #5
thirky
on tired little feet

Wiadomo¶ci: 6 189

Ty te¿ krytykujesz i obgadujesz - jego. Nie wyobra¿am sobie zwi±zku z osob± która stoi nade mn± z biczem i ka¿e mi i¶æ do pracy, patrzy na to co sobie kupujê i j± to "boli" (wtf?To jego kasa), przypomina mi ¿e jestem niepo¿yteczna i tak dalej. Daj mu ¶wiêty spokój.
I co to za tekst ¿e czujesz siê jak facet w tym zwi±zku? W zdrowej relacji partnerzy s± równi i nikt nikogo nie niañczy, a na pewno ju¿ nie robi tego jedynie z racji posiadania penisa.
I zgadzam siê z Meagar±, to "lenistwo" mo¿e byæ chorob±.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 08:21   #6
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 609

Ja uwazam, ze ten zwiazek nie ma sensu. Czesciowo zgadzam sie z Thirky - skoro dostaje siano, to ma prawo wydawac to na ☠☠☠☠☠☠☠y (wedlug Ciebie) i gadzety. Ty natomiast nie musisz tego akceptowac.

Coz, tez nie czulabym sie komfortowo w zwiazku, gdzie facet by sie tak zachowywal. Nie znosze takiego podejscia do zycia, jakie on reprezentuje. On w ogole planuje isc do pracy po studiach czy bedzie zyl z zasilkow?

Ja bym zakonczyla ten zwiazek.

Wys³ane z mojego HTC Desire 820 przy u¿yciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 09:40   #7
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 785

Zmêczy³am siê samym czytaniem. W ¿yciu nie chcia³abym byæ z kim¶ takim.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 12:21   #8
Kelecka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 632

Cytat:
Napisane przez I am Rock Poka¿ wiadomo¶æ
Zmêczy³am siê samym czytaniem. W ¿yciu nie chcia³abym byæ z kim¶ takim.
To samo chcialam napisac

Ale, do rzeczy:

Cytat:

Mam wra¿enie, ¿e jestem dla niego jak dziewczyna i matka w jednym (z matk± ma s³aby kontakt). Muszê (chcê?) pilnowaæ go, ¿eby sprz±ta³, ¿eby siê uczy³, ¿eby zrobi³ sobie jedzenie, ¿eby za³atwi³ jak±¶ sprawê. Nie robiê tego po to, ¿eby go niañczyæ, raczej po to, ¿eby go nauczyæ jaki¶ obowi±zków, których nie zosta³ nauczony w domu, ¿eby nie traktowa³ mnie jak s³u¿±c±, która we wszystkim "pomo¿e". Szukam ostatnio pracy dorywczej dla siebie, w rêce wpad³o mi przy okazji parê og³oszeñ dobrych dla niego, zwi±zanych oczywi¶cie z tym co lubi robiæ, ale na ka¿de z nich odpowiada ¿artem albo zmienia temat, ostatnio po k³ótni powiedzia³, ¿e on nie jest w stanie pogodziæ pracy ze studiami. Studiujemy dziennie, ale on ma zajêcia tylko 2 razy w tygodniu... ci±gle ma wymówki na wszystko, ¿e siê nie nadaje do nauki, ¿e nie potrafi siê zmotywowaæ do æwiczeñ, ¿e mu siê nie chce robiæ ¶niadania/kolacji tylko dla siebie, wiêc woli chodziæ g³odny, ¿e czego¶ tam nie mo¿e, bo mu siê nie chce ¿yæ i ma za du¿o problemów, a jedynym jego problemem jaki znam jest lenistwo, przez które ci±gle zawala studia
(...)
Do dzisiaj daje mu pieni±dze na wszystkie zachcianki (gry, kolekcjonerskie gad¿ety i du¿o zbêdnych rzeczy, które le¿± i siê kurz±). Jestem z natury oszczêdna, nienawidzê wydawania pieniêdzy na bezsensowne i nieprzydatne rzeczy, dlatego tak mnie to boli.
1. Nie musisz. Dorosly czlowiek jest odpowiedzialny za siebie. Nie zrobi, nie zalatwi = nie bedzie mial. Proste.

2.Obowiazkow najlepiej uczy koniecznosc. Znaczy, ze nikt za mnie nie zrobi, nikt mi nie przypomnie, nikt nie dopilnuje. Tym co robisz, predzej osiagniesz efekt odwrotny.

3. Nie chce mu sie zrobic, to niech nie je. Jego wybor. Zaglodzic sie nie zaglodzi.

4. Wciaz, to sa jego / jego matki pieniadze. Nic Ci do tego jak je chca wydawac. Brrrr, nie znioslabym jakby mi np. facet powiedzial, ze mam nie wydawac kasy na kosmetyki, bo za duzo kosztuja i sa zbedne.
Kelecka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 12:33   #9
Rico22
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 297

Ja bym ucieka³a z tego zwi±zku. Uwa¿am, ¿e ludzie w zwi±zku nie powinni byc od siebie stale zale¿ni, ka¿dy powinien miec swoje sprawy i realizowac swoje plany i ambicje. Taka osoba by³aby dla mnie kul± u nogi. A jesli dodatkowo macie inne plany na wspolna przyszlosc ktorych sie nie da pogodzic, to nie pozostaje nic innego jak rozstanie
Rico22 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 13:40   #10
Istielig
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 533

Ponawiam pytanie, co masz z tego zwi±zku? Co w zwiazku z zwiazkiem sprawia Ci przyjemno¶æ, daje Ci radosc? Ten Twój chloptas (bo facetem go nie nazwe) jest przecie¿ beznadziejny.
I tak, juz siê rzucily obronczynie uciemiezonych praniem, sprzataniem i nauka doroslych dzieci, które kazdy objaw lenistwa i niezaradnosci t³umacza depresja i wysylaja na terapie

Ty nie powinnas mu matkowac ani przejmowac sie jego niezalatwionymi sprawami, powinnas sie po prostu rozstac jak tylko zauwazylas ze jego podejscie do zycia Ci nie odpowiada

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Istielig jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 15:52   #11
Cytrynowy_Sorbet24
Zadomowienie

.

Stary 2016-11-23, 16:32   #12
Kelecka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 632

Cytat:

Je¶li chodzi o to, co mam z tego zwi±zku... du¿o uczucia z jego strony, oddania, humoru. I zapewnienie, ¿e mnie nigdy nie zostawi. Choæ mo¿e to brzmieæ ¶miesznie.
Oczywiscie, ze Cie nie zostawi, bo niewiele kobiet by sie na tak wygladajacy zwiazek zgodzilo
Kelecka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 16:44   #13
201701121406
Konto usuniête

Cytat:
Sprostujê tutaj, ¿e mnie nie boli na co on wydaje swoje i matki pieni±dze. Jasne, ¿e to nie moja sprawa. Ale skoro wydaje je na zabawki to nie ¶wiadczy to o nim jako o mê¿czy¼nie i kieruje mn± raczej obawa, ¿e je¶li kiedy¶ zacznie zarabiaæ to bêdzie to wydawa³ na g³upoty zamiast siê do³o¿yæ do wspólnych interesów.

Pad³abym gdyby mój facet mia³ pretensje, ¿e za SWOJE pieni±dze kupujê sobie gry. I co nie ¶wiadczy o nim jak o mê¿czy¼nie? To, ¿e ma hobby?

We¼ go zostaw, bo to jak o nim mówisz jest straszne. Jakkolwiek bardzo niesamodzielny by nie by³.

Edytowane przez 201701121406
Czas edycji: 2016-11-23 o 16:45
Stary 2016-11-23, 17:00   #14
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 947

Cytat:
Cze¶æ!

Zanim postanowi³am napisaæ przeczyta³am kilka w±tków podobnych do mojego, wywnioskowa³am, ¿e nie jestem sama z tym problemem i wiza¿anki na pewno podziel± siê ze mn± swoj± obiektywn± opini±...

Zaznaczê na pocz±tek, ¿e mam 22 lata, mój ch³opak 23, jeste¶my razem 3 lata i dla jasno¶ci nie mieszkamy ze sob±. Od jakiego¶ czasu zastanawiam siê, czy zwi±zek z nim ma sens. Otó¿ wydaje mi siê, ¿e zbyt wiele nas dzieli i ¿e on jest po prostu niedojrza³y.

Mam wra¿enie, ¿e jestem dla niego jak dziewczyna i matka w jednym (z matk± ma s³aby kontakt). Muszê (chcê?) pilnowaæ go, ¿eby sprz±ta³, ¿eby siê uczy³, ¿eby zrobi³ sobie jedzenie, ¿eby za³atwi³ jak±¶ sprawê. Nie robiê tego po to, ¿eby go niañczyæ, raczej po to, ¿eby go nauczyæ jaki¶ obowi±zków, których nie zosta³ nauczony w domu, ¿eby nie traktowa³ mnie jak s³u¿±c±, która we wszystkim "pomo¿e".

Twoja logika jest na poziomie "wojny o pokój" i "rozbierania siê przeciwko uprzedmiotawianiu kobiet". Chcesz ¿eby facet by³ odpowiedzialny i samodzielny wiêc wszystko za niego robisz Wyrêczaj go dalej to na pewno w koñcu stwierdzi, ¿e "samo siê nie zrobi".

Szukam ostatnio pracy dorywczej dla siebie, w rêce wpad³o mi przy okazji parê og³oszeñ dobrych dla niego, zwi±zanych oczywi¶cie z tym co lubi robiæ, ale na ka¿de z nich odpowiada ¿artem albo zmienia temat, ostatnio po k³ótni powiedzia³, ¿e on nie jest w stanie pogodziæ pracy ze studiami. Studiujemy dziennie, ale on ma zajêcia tylko 2 razy w tygodniu... ci±gle ma wymówki na wszystko, ¿e siê nie nadaje do nauki, ¿e nie potrafi siê zmotywowaæ do æwiczeñ, ¿e mu siê nie chce robiæ ¶niadania/kolacji tylko dla siebie, wiêc woli chodziæ g³odny, ¿e czego¶ tam nie mo¿e, bo mu siê nie chce ¿yæ i ma za du¿o problemów, a jedynym jego problemem jaki znam jest lenistwo, przez które ci±gle zawala studia On te¿ nie potrafi rozmawiaæ o powa¿nych sprawach, obraca w ¿art nawet, kiedy nie powinien albo zmienia temat, czasami impulsywnie reaguje, kiedy próbujê mu powiedzieæ, ¿e co¶ ¼le robi albo zwróciæ uwagê, ¿e nie jest po¿yteczny, krytykuje ludzi dooko³a (kierowca kretyn, brzydka dziewczyna na ulicy, g³upia baba w autobusie).

On krytykuje innych ludzi, Ty krytykujesz jego i tak czas up³ywa.

Czujê siê wszystkim przyt³oczona, nie mam z tego ¿adnej rado¶ci, czujê tylko ca³y czas jego oczekiwania, ¿e bêdê go wspieraæ, pocieszaæ, udzielaæ super rad i zawsze byæ po jego stronie nawet je¶li robi g³upoty. Czujê siê facetem w tym zwi±zku... facetem, który musi za wszystko braæ odpowiedzialno¶æ.

Rola, któr± pe³nisz w tym zwi±zku wynika wy³±cznie z tego w jakiej pozycji sama siebie postawi³a¶. Nikt Ci nie narzuci³ roli matki polki tego ch³opaka, sama siê za to wziê³a¶.

Wiem, ¿e on mnie kocha, zawsze cieszy siê jak dziecko, kiedy do niego przychodzê, mówi ¿e potrzebuje mojego towarzystwa, bo w samotno¶ci wpada w do³a. Umie sam wiele rzeczy naprawiæ, chêtnie pomo¿e w jakiej¶ pracy fizycznej, ale nie chce wykorzystaæ swoich umiejêtno¶ci. Niestety uwa¿a, ¿e wszystko w ¿yciu polega na za³atwianiu przez znajomo¶ci albo przez kasê. Swoj± drog± do tej pory ca³e ¿ycie wszystko finansowa³a mu matka, która pieniêdzmi rekompensowa³a mu swoj± ci±g³± nieobecno¶æ w domu. Do dzisiaj daje mu pieni±dze na wszystkie zachcianki (gry, kolekcjonerskie gad¿ety i du¿o zbêdnych rzeczy, które le¿± i siê kurz±).

Z jego punktu widzenia praca nie ma sensu skoro ma kasê na wszystko bez pracy. Nie wszyscy maj± i nie wszyscy musz± mieæ ambicje zawodowe i pracowaæ "bo lubi±" - niektórzy nie lubi± i zaczn± pracowaæ dopiero jak bêd± zmuszeni. Przy okazji te¿ sami ponios± konsekwencje takiej postawy (albo i nie ponios± bo im siê poszczê¶ci).

Jestem z natury oszczêdna, nienawidzê wydawania pieniêdzy na bezsensowne i nieprzydatne rzeczy, dlatego tak mnie to boli.

To twój problem a nie jego. Skoro go staæ to zasadniczo guzik Ciê powinno obchodziæ na co on wydaje kasê, któr± dostaje od matki.

Ostatnio jego matka spyta³a go dlaczego jeszcze nie bierze ze mn± ¶lubu... on by bardzo chcia³, ale moje zdanie na ten temat pozna³ ju¿ dawno temu. Wyobra¿a sobie to tak, ¿e we¼miemy ¶lub, zamieszkam u niego (z jego matk±, której wiêcej nie ma ni¿ jest, ale jednak tam mieszka), ¿e rodzice bêd± nas utrzymywaæ, bêdziemy sobie beztrosko studiowaæ oraz ¿yæ d³ugo i szczê¶liwie Potem planuje (!) dostaæ w spadku dom po babci... (w którym ja niestety nie chcê mieszkaæ, ale on siê tam wychowa³ i powinnam to zrozumieæ), sp³odziæ syna (broñ Bo¿e córkê) i "jako¶ sobie poradzimy".

No i na Twoim miejscu ¿yczy³abym mu powodzenia w spe³nianiu tych planów i marzeñ.

Mam wra¿enie, ¿e wydaje mu siê, ¿e wszystko w ¿yciu tak ³atwo przychodzi i ¿e on nic nie musi, co najwy¿ej mo¿e.

W zasadzie to wcale mu siê nie wydaje - jego ¿ycie do chwili obecnej w zasadzie w³a¶nie tak wygl±da³o. Pieni±dzê spadaj± mu z nieba, dziewczyna go we wszystkim wyrêczaæ. Ch³opak jest w sytuacji w której w³a¶nie nie musi robiæ absolutnie NICZEGO bo ma kto za niego robiæ. Obecnie on w³a¶nie co najwy¿ej mo¿e o ile mu siê zachce - a jemu siê nie chce i nie robi nic.

Je¶li zdecydujê siê go zostawiæ to bêdzie mi trudno to zrobiæ, ale z drugiej strony nie chcê pakowaæ siê w niedojrza³e ¿ycie, w którym nie widzê na horyzoncie ¿adnej stabilizacji i bezpieczeñstwa. Wizjê wspólnej przysz³o¶ci te¿ mamy inn±, bo on w ¿yciu stawia na przyjemno¶ci.

z kul± u nogi w postaci leniwego maminsynka to ci na pewno w ¿yciu ³atwo, komfortowo i wygodnie

Wybaczcie, ¿e siê rozpisa³am, ale musia³am wyrzuciæ z siebie to, co mi siedzia³o. Mama zawsze lubi³a mojego ch³opaka, ale po wys³uchaniu moich ¿ali powiedzia³a, ¿e powinnam znale¼æ sobie kogo¶, kto bêdzie dla mnie oparciem i z kim bêdê mia³a chêci do ¿ycia, do chodzenia na randki, do zabawy, wiem ¿e ma racjê, ale proszê o opinie, konstruktywn± krytykê, poradê, cokolwiek...

Pozdrawiam

Cytat:
Naprawdê dziêkujê za tyle odpowiedzi.

Sprostujê tutaj, ¿e mnie nie boli na co on wydaje swoje i matki pieni±dze. Jasne, ¿e to nie moja sprawa. Ale skoro wydaje je na zabawki to nie ¶wiadczy to o nim jako o mê¿czy¼nie i kieruje mn± raczej obawa, ¿e je¶li kiedy¶ zacznie zarabiaæ to bêdzie to wydawa³ na g³upoty zamiast siê do³o¿yæ do wspólnych interesów.

to tylko Twoja opinia i to tylko Twoje wymaganie - oczywi¶cie mo¿esz sobie oceniaæ potencjalny materia³ na partnera ¿yciowego jak Ci siê tylko podoba natomiast osobi¶cie uwa¿am ze niezdrowy taki poziom zainteresowania cudzymi finansami mimo, ¿e jeste¶cie na etapie randkowania... nie podoba Ci siê jego podej¶cie do finansów to ok, rozstañcie siê (bo moim zdaniem ró¿nice w podej¶ciu do wydatków to jeden z takich problemów gdzie przy braku mo¿liwo¶ci porozumienia rozstaæ siê trzeba) ale nie zajmuj sobie ¿ycia rozliczaniem go z tego co wydaje

Co do tego lenistwa równie¿ bra³am pod uwagê depresjê, tyle ¿e nie wiem jak mu w tym pomóc i czy to w ogóle przyniesie jaki¶ skutek. Proponowa³am rozwi±zanie, ¿eby zacz±³ robiæ co¶ co lubi, co by go zajê³o, ale odpowiedzi s± takie jak zwykle.

dla mnie to bardziej brzmi jakby by³ po prostu rozpieszczony a nie mia³ depresjê - w depresje to on mo¿e wpadnie jak wszyscy skoñcz± siê z nim obchodziæ jak z jajkiem

Przedstawi³am go w takim ¶wietle, bo chcia³am poznaæ zdanie innych kobiet, nie po to, ¿eby go obgadaæ. Ciê¿ko mi by³o to wszystko wyrzuciæ, ale by³o konieczne do oceny sytuacji.

Je¶li chodzi o to, co mam z tego zwi±zku... du¿o uczucia z jego strony, oddania, humoru. I zapewnienie, ¿e mnie nigdy nie zostawi. Choæ mo¿e to brzmieæ ¶miesznie.

fascynuj±ce
Masz strasznie du¿o problemów z tym facetem, kompletnie Ci z nim nie po drodze w kwestii tych wszystkich wa¿nych ¿yciowych spraw (nawet nie chcê my¶leæ co bêdzie jak zajdziesz w ci±¿e i oka¿e siê, ¿e urodzi siê dziewczynka - ch³opakowi chyba podwaliny jego idealnego ¶wiata by runê³y) i mam wra¿enie, ¿e co krok to ten facet Ciê zwyczajnie irytuje swoim lenistwem i wyluzowaniem. Pytanie - po co i ile jeszcze siê mêczyæ dla paru mi³ych s³ów pomiêdzy licznymi problemami

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2016-11-23 o 17:04
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 17:03   #15
MissChievousTess
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 327

Cytat:
Napisane przez Kelecka Poka¿ wiadomo¶æ
To samo chcialam napisac

Ale, do rzeczy:

1. Nie musisz. Dorosly czlowiek jest odpowiedzialny za siebie. Nie zrobi, nie zalatwi = nie bedzie mial. Proste.

2.Obowiazkow najlepiej uczy koniecznosc. Znaczy, ze nikt za mnie nie zrobi, nikt mi nie przypomnie, nikt nie dopilnuje. Tym co robisz, predzej osiagniesz efekt odwrotny.

3. Nie chce mu sie zrobic, to niech nie je. Jego wybor. Zaglodzic sie nie zaglodzi.

4. Wciaz, to sa jego / jego matki pieniadze. Nic Ci do tego jak je chca wydawac. Brrrr, nie znioslabym jakby mi np. facet powiedzial, ze mam nie wydawac kasy na kosmetyki, bo za duzo kosztuja i sa zbedne.
100% racji
Matkujesz mu bo chcesz. I to b³êdne ko³o bo dopóki nie przestaniesz mu matkowaæ on nie nauczy siê jak ¿yæ bez kogo¶, kto mu matkuje.
Doros³ych ludzi siê nie wychowuje. On od tego by kto¶ go wychowa³ mia³ rodziców. Je¶li do tej pory nie dorós³, a rodzice go nie wychowali to Ty tym bardziej tego nie zmienisz bo to ju¿ doros³y cz³owiek.
Stary 2016-11-23, 17:39   #16
thirky
on tired little feet

Wiadomo¶ci: 6 189

Cytat:
Napisane przez Meagara Poka¿ wiadomo¶æ

Pad³abym gdyby mój facet mia³ pretensje, ¿e za SWOJE pieni±dze kupujê sobie gry. I co nie ¶wiadczy o nim jak o mê¿czy¼nie? To, ¿e ma hobby?

We¼ go zostaw, bo to jak o nim mówisz jest straszne. Jakkolwiek bardzo niesamodzielny by nie by³.
Pewnie w PEWNYM WIEKU nie wypada ju¿ kupowaæ gier. A skoro kupuje to znaczy ¿e jest dzieciaczkiem a nie dojrza³ym facetem xD czy co¶.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 19:06   #17
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 785

Cytat:
Napisane przez thirky Poka¿ wiadomo¶æ
Pewnie w PEWNYM WIEKU nie wypada ju¿ kupowaæ gier. A skoro kupuje to znaczy ¿e jest dzieciaczkiem a nie dojrza³ym facetem xD czy co¶.
Tylko Geriavit.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 20:45   #18
peopeo
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 903

Nie sam± mi³o¶ci± cz³owiek ¿yje. Ty ju¿ go nie wychowasz, ju¿ na to za pó¼no. Ch³opak ¿yje jak mu wygodnie, to taki typ. Nie robi nic wiêcej ni¿ minimum.
Jeste¶ ca³kowicie innym typem cz³owieka, dlatego radzê zastanowiæ siê nad rozstaniem. Na d³u¿sz± metê siê zadrêczysz dziewczyno, lata zlec± i obudzisz siê z rêk± w nocniku. Skoñcz to jak najszybciej i znajd¼ faceta który wzbudzi Twój szacunek i podziw.
peopeo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 22:33   #19
Cytrynowy_Sorbet24
Zadomowienie

.

Stary 2016-11-23, 23:10   #20
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 947

Cytat:
Rozumiem, ¿e jak bêdzie kiedy¶ wydawa³ SWOJE pieni±dze na gry i zabawki a ja bêdê wydawaæ swoje na op³aty i inne wspólne interesy + ewentualnie jak mi co¶ zostanie na siebie to bêdzie jak najbardziej okej?

tak trudno zrozumieæ, ¿e zasadniczo to problem masz Ty a nie on? On sobie mo¿e ca³e ¿ycie wydawaæ JEGO pieni±dze na co mu siê podoba - problem w tym, ¿e Ty zamiast go kopn±æ w 4 litery ju¿ teraz zastanawiasz siê nad tym z czyjej pensji bêdziecie p³aciæ op³aty w bli¿ej nieokre¶lonej przysz³o¶ci

widzisz jaki jest - jak z nim zamieszkasz/we¼miesz ¶lub to uwierz bêdzie ju¿ o wiele za pó¼no na to ¿eby robiæ mu fochy o to, ¿e zamiast dok³adaæ siê do domowego bud¿etu on woli kupiæ grê - jak z nim zostaniesz to radzê siê przygotowaæ na klasyczne "widzia³y ga³y co bra³y"

Kupujesz jakiemu¶ doros³emu facetowi w rodzinie na ¶wiêta/urodziny/imieniny figurkê, samochodzik albo nowego pada? Je¶li tak to zmieniam ¶wiatopogl±d.

co to w ogóle za pytanie? to, ¿e z Ciebie panna praktyczna i oszczêdna, która nie wyobra¿a sobie najwyra¼niej poczynania ¿adnych wydatków nie podyktowanych w³asnym rozs±dkiem nie znaczy, ¿e kupowanie gier i innych pierdó³ przez doros³ych jest jakie¶ "naganne"
masz pretensje, ¿e Twój facet wyzywa kierowców od kretynów a sama nie jeste¶ lepsza w ocenianiu innych ludzi

Oburzenia co do tego, ¿e mu matkuje i go wyrêczam te¿ nie rozumiem. Bo nie napisa³am nigdzie, ¿e co¶ za niego robiê, tylko ¿e pilnujê, ¿eby robi³... Mo¿e pilnujê to zbyt wiele powiedziane, ale daje mu do zrozumienia lub przypominam o pewnych obowi±zkach. To chyba nie jest karalne.

t³umacz to sobie jak chcesz - to nie my mamy pod opiek± patologicznego lenia z którym nie wiemy co zrobiæ tylko Ty i z ca³± sympati± ale zd±¿y³a¶ siê spokojnie dorobiæ w³asnego wk³adu w to, ¿e on jest jaki jest

Co do mojej krytyki i "obgadywania" go - nie zak³ada siê raczej specjalnych w±tków po to, ¿eby wychwalaæ swoich facetów, pisaæ jacy s± super i czekaæ na oklaski. Po to jest chyba forum, ¿eby siê zwierzyæ z problemów, poradziæ, zobaczyæ jak na co¶ patrz± obce osoby i wyci±gn±æ wnioski? Albo siê mylê.

masz tak± postawê, ze a¿ szkoda doradzaæ - skoro tak wszystko robisz dobrze i skoro tak wszystko robisz najlepiej to rad¼ sobie sama, po co w ogóle szukasz porad na forum skoro na wszystkie reagujesz agresywnie ja wiem, ¿e nie jest przyjemnie us³yszeæ, ¿e cz³owiek sam siebie stawia w z³ym po³o¿eniu ale niestety najczê¶ciej tak siê sk³ada, ¿e sami siê wkopujemy w ¿yciowe sytuacje w których siê znajdujemy
na czerwono
mam wra¿enie, ¿e liczy³a¶ na to, ¿e wszyscy pojad± po ch³opaku a Ciebie pog³aszcz± po g³ówce a tu wielkie zdziwienie - no có¿, faceta ma lenia i tego nie zmienisz (bo zmieniæ to mo¿e siê on jak on bêdzie chcia³ - twoja pomoc, chêci i gro¼by nic nie dadz± póki jemu bêdzie dobrze tak jak jest) ale póki co to sama na w³asne ¿yczenie pogarszasz swoj± sytuacjê a co z tym zrobisz to ju¿ Twoja decyzja

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-23, 23:34   #21
Cytrynowy_Sorbet24
Zadomowienie

.

Stary 2016-11-24, 09:39   #22
szmyrk
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 545

Odpowiadajac na pytanie postawone w temacie - TAK x2

Niestety, autorko, widzialy galy co braly (i caly czas widza!), ale zamiast sie do tego jakos sensownie ustosunkowac, wolisz zaklinac rzeczywistosc i probowac urabiac doroslego faceta pod siebie. A potem masz pretensje i jestes sfrustrowana, bo nie wszystko dzieje sie po Twojej mysli
Stary 2016-11-24, 10:28   #23
201701151356
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 294

Facet jest jaki jest, ale widzê kolejn± kobietê, która znalaz³a sobie faceta, który jej nie odpowiada i matkuje, krytykuje go, próbuje go zmieniæ, ¿eby odpowiada³ jej wizjom odpowiedniego faceta, ma nawet fochy o to, na co wydaje swoj± kasê.

Z Twojego opisu wynika, ¿e on ¶rednio nadaje siê na partnera dla Ciebie, masz zupe³nie inne oczekiania, jednak Twoje podej¶cie te¿ nie jest fajne - zwiariowa³abym z facetem, który zmusza³by mnie do czego¶ - "zmieñ pracê, bo ta ma³o p³atna", "nie wydawaj kasy na gry, bo to dziecinne", "Przytyj, bo wolê wiêksze cycki". Chryste. Partner to nie dziecko wo wychowania - mo¿esz trafiæ kiedy¶ na fajnego, odpowiedzialnego faceta z kosztownym, niecodziennym hobby, którego nie bêdziesz rozumieæ - te¿ mu powiesz "nie kupuj tego, bo to dziecinne, a ja muszê mieæ na czynsz?"
201701151356 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-24, 11:02   #24
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 576

Cytat:
Kupujesz jakiemu¶ doros³emu facetowi w rodzinie na ¶wiêta/urodziny/imieniny figurkê, samochodzik albo nowego pada? Je¶li tak to zmieniam ¶wiatopogl±d.

Swojemu ci±gle kupujê takie rzeczy jak gry, komputerowe i planszowe, i figurki. I akcesoria do malowania tych figurek. Jakby u¿ywa³, nowego pada te¿ bym mog³a kupiæ. Ojcu te¿ kiedy¶ kupili¶my grê komputerow±, a mojej mamie kilka planszówek...
Ja dostajê gry na prezent, albo ksi±¿ki do gier RPG, ¿ebym mog³a potem siedzieæ i z kilkoma, o zgrozo, doros³ymi osobami wymy¶laæ nieprawdziwy ¶wiat i odgrywaæ wymy¶lone postacie
No i co w zwi±zku z tym?

Chodzenie za nim i przypominanie o jego obowi±zkach, naciski by te obowi±zki wykonywa³, to matkowanie. I nie wiem jak niby chcesz doprowadziæ do tego, ¿e sam bêdzie pamiêta³ i wykonywa³, skoro mu "przypominasz".

Jak Ci ten facet nie odpowiada a¿ tak, ¿e nie mo¿esz nawet zaakceptowaæ jego hobby, to zmieñ faceta na innego. Zamiast próbowaæ jego zmieniæ w kogo¶ innego.

Owszem, on ma spore wady, bo na moje oko to ¿adna depresja, tylko lenistwo, niedojrza³o¶æ - ale np. zainteresowania to nie jest jaki¶ przejaw niedojrza³o¶ci ani co¶, o co mo¿esz mieæ pretensje.
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-24, 15:43   #25
201701121406
Konto usuniête

Dla mnie autorko jeste¶ jeszcze bardziej niedojrza³a ni¿ twój partner.
Stary 2016-11-24, 20:16   #26
201706081317
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 976

Mnie siê wydaje, ¿e chcia³a¶ od nas z³otej porady, co zrobiæ z nim by go zmieniæ bo Twoje metody ju¿ zawiod³y.
By³am w zwi±zku, gdzie przeszkadza³o mi to, to i tamto. Po pewnym czasie zauwa¿y³am, ¿e wypracowa³am pewien schemat i zaczê³am wpisywaæ w niego cechy / zachowania, ignoruj±c wszystkie inne, pozytywne.
Z ulg± go zostawi³am a pozna³am potem po drodze tylu fajnych facetów.
201706081317 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-27, 14:41   #27
topdong
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 647

Cytat:
Napisane przez thirky Poka¿ wiadomo¶æ
Ty te¿ krytykujesz i obgadujesz - jego. Nie wyobra¿am sobie zwi±zku z osob± która stoi nade mn± z biczem i ka¿e mi i¶æ do pracy, patrzy na to co sobie kupujê i j± to "boli" (wtf?To jego kasa)
Cytat:
Napisane przez Mruczka123 Poka¿ wiadomo¶æ
ma nawet fochy o to, na co wydaje swoj± kasê.

To nie jest jego kasa, tylko kasa jego matki. Zasadnicza ró¿nica. Typowy "zawód syn". Mnie te¿ by bola³o takie marnotrawstwo.
topdong jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-11-27, 15:34   #28
201701121406
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez topdong Poka¿ wiadomo¶æ
To nie jest jego kasa, tylko kasa jego matki. Zasadnicza ró¿nica. Typowy "zawód syn". Mnie te¿ by bola³o takie marnotrawstwo.

Skoro matka podarowa³a mu tê kasê to znaczy, ¿e jest jego.

Jakby zamiast tego kupi³a mu te gry i figurki to te¿ powiesz, ¿e to nie jest jego tylko matki?
Stary 2016-11-27, 15:59   #29
Djuno
Regulator reniferów

Wiadomo¶ci: 3 155

Cytat:
Kupujê. Ju¿ zmieni³a¶?
Stary 2016-11-27, 16:18   #30
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 518

Autorko, moim zdaniem nie oczekujesz cudów. Ja Ci siê w ogóle nie dziwiê, ¿e przeszkadza Ci - jak to fanie okre¶li³a Wiza¿anka wy¿ej - "zawód syn" Twojego ch³opaka. Wiadomo, ¿e nic nie trwa wiecznie, kiedy¶ pieni±dze matki siê skoñcz±, sytuacja finansowa mo¿e siê zmieniæ, okoliczno¶ci ¿ycia te¿ (np. za³o¿enie rodziny). Wiêc nie dziwiê Ci siê, ¿e chcia³aby¶, ¿eby facet stan±³ wtedy na wysoko¶ci zadania albo przynajmniej postara³ siê ogarn±æ sytuacjê. A kto¶, kto liczy w ¿yciu tylko i wy³±cznie na pieni±dze matki i spadek po babci raczej z niczym sobie nie poradzi - prêdzej wpadnie w depresjê przy byle problemie, ni¿ stawi mu czo³a.

Ja Ci siê po prostu nie dziwiê i uwa¿am, ¿e warto poszukaæ kogo¶, kto zna trochê ¿ycie i jest bardziej realistyczny.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-11-27 20:48:41

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.