|
|
#1 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 760
|
Za du¿o wymagam czy on jest zbyt niedojrza³y?
.
Edytowane przez Cytrynowy_Sorbet24 Czas edycji: 2017-11-13 o 23:38 |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 755
|
Dot.: Za du¿o wymagam czy on jest zbyt niedojrza³y?
Po co z nim jeste¶? Przecie¿ ty w ogóle go nie akceptujesz. Nie chodzi o to, ¿eby wchodziæ w zwi±zek z kim¶, kto nam kompletnie nie pasuje, a pó¼niej próbowaæ dostosowaæ do w³asnego widzimisiê
![]() A to "lenistwo" to mo¿e byæ depresja. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Naprawdê zupe³nie nie rozumiem co robisz z tak± kul± u nogi, jak ten facet.
Nie widzê szczególnie wielu plusów tego zwi±zku, po co w sumie z nim jeste¶? Co fajnego z tego masz? Facet jest leniwy i niedojrza³y, jego "plany" na przysz³o¶æ s± ¶miechu warte (a ju¿ na ³opatki mnie roz³o¿y³o, ¿e musi syna sp³odziæ, córki w ¿adnym razie ), Ty siê z nim mêczysz - to bez sensu, we¼ siê zastanów.---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Taaa, te¿ bra³am pod uwagê tak± mo¿liwo¶æ, ale potem przeczyta³am o mieszkaniu u mamusi, na mamusi utrzymaniu, odziedziczeniu domu po babci, sp³odzeniu syna i "jako¶ sobie poradzeniu".
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 758
|
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
on tired little feet
Wiadomo¶ci: 6 189
|
Ty te¿ krytykujesz i obgadujesz - jego. Nie wyobra¿am sobie zwi±zku z osob± która stoi nade mn± z biczem i ka¿e mi i¶æ do pracy, patrzy na to co sobie kupujê i j± to "boli" (wtf?To jego kasa), przypomina mi ¿e jestem niepo¿yteczna i tak dalej. Daj mu ¶wiêty spokój.
I co to za tekst ¿e czujesz siê jak facet w tym zwi±zku? W zdrowej relacji partnerzy s± równi i nikt nikogo nie niañczy, a na pewno ju¿ nie robi tego jedynie z racji posiadania penisa. I zgadzam siê z Meagar±, to "lenistwo" mo¿e byæ chorob±.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 609
|
Ja uwazam, ze ten zwiazek nie ma sensu. Czesciowo zgadzam sie z Thirky - skoro dostaje siano, to ma prawo wydawac to na ☠☠☠☠☠☠☠y (wedlug Ciebie) i gadzety. Ty natomiast nie musisz tego akceptowac.
Coz, tez nie czulabym sie komfortowo w zwiazku, gdzie facet by sie tak zachowywal. Nie znosze takiego podejscia do zycia, jakie on reprezentuje. On w ogole planuje isc do pracy po studiach czy bedzie zyl z zasilkow? Ja bym zakonczyla ten zwiazek. Wys³ane z mojego HTC Desire 820 przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
#7 |
|
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 785
|
Zmêczy³am siê samym czytaniem. W ¿yciu nie chcia³abym byæ z kim¶ takim.
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 632
|
Cytat:
Ale, do rzeczy: Cytat:
2.Obowiazkow najlepiej uczy koniecznosc. Znaczy, ze nikt za mnie nie zrobi, nikt mi nie przypomnie, nikt nie dopilnuje. Tym co robisz, predzej osiagniesz efekt odwrotny. 3. Nie chce mu sie zrobic, to niech nie je. Jego wybor. Zaglodzic sie nie zaglodzi. 4. Wciaz, to sa jego / jego matki pieniadze. Nic Ci do tego jak je chca wydawac. Brrrr, nie znioslabym jakby mi np. facet powiedzial, ze mam nie wydawac kasy na kosmetyki, bo za duzo kosztuja i sa zbedne. |
||
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 297
|
Ja bym ucieka³a z tego zwi±zku. Uwa¿am, ¿e ludzie w zwi±zku nie powinni byc od siebie stale zale¿ni, ka¿dy powinien miec swoje sprawy i realizowac swoje plany i ambicje. Taka osoba by³aby dla mnie kul± u nogi. A jesli dodatkowo macie inne plany na wspolna przyszlosc ktorych sie nie da pogodzic, to nie pozostaje nic innego jak rozstanie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 533
|
Ponawiam pytanie, co masz z tego zwi±zku? Co w zwiazku z zwiazkiem sprawia Ci przyjemno¶æ, daje Ci radosc? Ten Twój chloptas (bo facetem go nie nazwe) jest przecie¿ beznadziejny.
I tak, juz siê rzucily obronczynie uciemiezonych praniem, sprzataniem i nauka doroslych dzieci, które kazdy objaw lenistwa i niezaradnosci t³umacza depresja i wysylaja na terapie Ty nie powinnas mu matkowac ani przejmowac sie jego niezalatwionymi sprawami, powinnas sie po prostu rozstac jak tylko zauwazylas ze jego podejscie do zycia Ci nie odpowiada Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
.
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 632
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Pad³abym gdyby mój facet mia³ pretensje, ¿e za SWOJE pieni±dze kupujê sobie gry. I co nie ¶wiadczy o nim jak o mê¿czy¼nie? To, ¿e ma hobby? We¼ go zostaw, bo to jak o nim mówisz jest straszne. Jakkolwiek bardzo niesamodzielny by nie by³. Edytowane przez 201701121406 Czas edycji: 2016-11-23 o 16:45 |
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 947
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-11-23 o 17:04 |
||
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Cytat:
![]() ![]() Matkujesz mu bo chcesz. I to b³êdne ko³o bo dopóki nie przestaniesz mu matkowaæ on nie nauczy siê jak ¿yæ bez kogo¶, kto mu matkuje. Doros³ych ludzi siê nie wychowuje. On od tego by kto¶ go wychowa³ mia³ rodziców. Je¶li do tej pory nie dorós³, a rodzice go nie wychowali to Ty tym bardziej tego nie zmienisz bo to ju¿ doros³y cz³owiek.
|
|
|
#16 |
|
on tired little feet
Wiadomo¶ci: 6 189
|
Pewnie w PEWNYM WIEKU nie wypada ju¿ kupowaæ gier. A skoro kupuje to znaczy ¿e jest dzieciaczkiem a nie dojrza³ym facetem xD czy co¶.
|
|
#17 |
|
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 785
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 903
|
Nie sam± mi³o¶ci± cz³owiek ¿yje. Ty ju¿ go nie wychowasz, ju¿ na to za pó¼no. Ch³opak ¿yje jak mu wygodnie, to taki typ. Nie robi nic wiêcej ni¿ minimum.
Jeste¶ ca³kowicie innym typem cz³owieka, dlatego radzê zastanowiæ siê nad rozstaniem. Na d³u¿sz± metê siê zadrêczysz dziewczyno, lata zlec± i obudzisz siê z rêk± w nocniku. Skoñcz to jak najszybciej i znajd¼ faceta który wzbudzi Twój szacunek i podziw. |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
.
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 947
|
Cytat:
mam wra¿enie, ¿e liczy³a¶ na to, ¿e wszyscy pojad± po ch³opaku a Ciebie pog³aszcz± po g³ówce a tu wielkie zdziwienie - no có¿, faceta ma lenia i tego nie zmienisz (bo zmieniæ to mo¿e siê on jak on bêdzie chcia³ - twoja pomoc, chêci i gro¼by nic nie dadz± póki jemu bêdzie dobrze tak jak jest) ale póki co to sama na w³asne ¿yczenie pogarszasz swoj± sytuacjê a co z tym zrobisz to ju¿ Twoja decyzja
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
.
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 545
|
Odpowiadajac na pytanie postawone w temacie - TAK x2
Niestety, autorko, widzialy galy co braly (i caly czas widza!), ale zamiast sie do tego jakos sensownie ustosunkowac, wolisz zaklinac rzeczywistosc i probowac urabiac doroslego faceta pod siebie. A potem masz pretensje i jestes sfrustrowana, bo nie wszystko dzieje sie po Twojej mysli
|
|
#23 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 294
|
Facet jest jaki jest, ale widzê kolejn± kobietê, która znalaz³a sobie faceta, który jej nie odpowiada i matkuje, krytykuje go, próbuje go zmieniæ, ¿eby odpowiada³ jej wizjom odpowiedniego faceta, ma nawet fochy o to, na co wydaje swoj± kasê.
Z Twojego opisu wynika, ¿e on ¶rednio nadaje siê na partnera dla Ciebie, masz zupe³nie inne oczekiania, jednak Twoje podej¶cie te¿ nie jest fajne - zwiariowa³abym z facetem, który zmusza³by mnie do czego¶ - "zmieñ pracê, bo ta ma³o p³atna", "nie wydawaj kasy na gry, bo to dziecinne", "Przytyj, bo wolê wiêksze cycki". Chryste. Partner to nie dziecko wo wychowania - mo¿esz trafiæ kiedy¶ na fajnego, odpowiedzialnego faceta z kosztownym, niecodziennym hobby, którego nie bêdziesz rozumieæ - te¿ mu powiesz "nie kupuj tego, bo to dziecinne, a ja muszê mieæ na czynsz?" |
|
|
|
|
#24 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Cytat:
![]() Swojemu ci±gle kupujê takie rzeczy jak gry, komputerowe i planszowe, i figurki. I akcesoria do malowania tych figurek. Jakby u¿ywa³, nowego pada te¿ bym mog³a kupiæ. Ojcu te¿ kiedy¶ kupili¶my grê komputerow±, a mojej mamie kilka planszówek... Ja dostajê gry na prezent, albo ksi±¿ki do gier RPG, ¿ebym mog³a potem siedzieæ i z kilkoma, o zgrozo, doros³ymi osobami wymy¶laæ nieprawdziwy ¶wiat i odgrywaæ wymy¶lone postacie ![]() No i co w zwi±zku z tym? Chodzenie za nim i przypominanie o jego obowi±zkach, naciski by te obowi±zki wykonywa³, to matkowanie. I nie wiem jak niby chcesz doprowadziæ do tego, ¿e sam bêdzie pamiêta³ i wykonywa³, skoro mu "przypominasz". Jak Ci ten facet nie odpowiada a¿ tak, ¿e nie mo¿esz nawet zaakceptowaæ jego hobby, to zmieñ faceta na innego. Zamiast próbowaæ jego zmieniæ w kogo¶ innego. Owszem, on ma spore wady, bo na moje oko to ¿adna depresja, tylko lenistwo, niedojrza³o¶æ - ale np. zainteresowania to nie jest jaki¶ przejaw niedojrza³o¶ci ani co¶, o co mo¿esz mieæ pretensje. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usuniête
|
Dla mnie autorko jeste¶ jeszcze bardziej niedojrza³a ni¿ twój partner.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 976
|
Mnie siê wydaje, ¿e chcia³a¶ od nas z³otej porady, co zrobiæ z nim by go zmieniæ bo Twoje metody ju¿ zawiod³y.
By³am w zwi±zku, gdzie przeszkadza³o mi to, to i tamto. Po pewnym czasie zauwa¿y³am, ¿e wypracowa³am pewien schemat i zaczê³am wpisywaæ w niego cechy / zachowania, ignoruj±c wszystkie inne, pozytywne. Z ulg± go zostawi³am a pozna³am potem po drodze tylu fajnych facetów. |
|
|
|
|
#27 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 647
|
Cytat:
To nie jest jego kasa, tylko kasa jego matki. Zasadnicza ró¿nica. Typowy "zawód syn". Mnie te¿ by bola³o takie marnotrawstwo. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Skoro matka podarowa³a mu tê kasê to znaczy, ¿e jest jego. Jakby zamiast tego kupi³a mu te gry i figurki to te¿ powiesz, ¿e to nie jest jego tylko matki?
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Regulator reniferów
Wiadomo¶ci: 3 155
|
Kupujê. Ju¿ zmieni³a¶?
|
|
|
#30 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 518
|
Autorko, moim zdaniem nie oczekujesz cudów. Ja Ci siê w ogóle nie dziwiê, ¿e przeszkadza Ci - jak to fanie okre¶li³a Wiza¿anka wy¿ej - "zawód syn" Twojego ch³opaka. Wiadomo, ¿e nic nie trwa wiecznie, kiedy¶ pieni±dze matki siê skoñcz±, sytuacja finansowa mo¿e siê zmieniæ, okoliczno¶ci ¿ycia te¿ (np. za³o¿enie rodziny). Wiêc nie dziwiê Ci siê, ¿e chcia³aby¶, ¿eby facet stan±³ wtedy na wysoko¶ci zadania albo przynajmniej postara³ siê ogarn±æ sytuacjê. A kto¶, kto liczy w ¿yciu tylko i wy³±cznie na pieni±dze matki i spadek po babci raczej z niczym sobie nie poradzi - prêdzej wpadnie w depresjê przy byle problemie, ni¿ stawi mu czo³a.
Ja Ci siê po prostu nie dziwiê i uwa¿am, ¿e warto poszukaæ kogo¶, kto zna trochê ¿ycie i jest bardziej realistyczny. |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

), Ty siê z nim mêczysz - to bez sensu, we¼ siê zastanów.

Wyrêczaj go dalej to na pewno w koñcu stwierdzi, ¿e "samo siê nie zrobi".
Potem planuje (!) dostaæ w spadku dom po babci... (w którym ja niestety nie chcê mieszkaæ, ale on siê tam wychowa³ i powinnam to zrozumieæ), sp³odziæ syna (broñ Bo¿e córkê) i "jako¶ sobie poradzimy".