|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Randki
Cześć dziewczyny, chciałabym dowiedzieć się co myślicie o spotykaniu się w jednym czasie na randki z różnymi osobami a nie tylko z jedną? Dokładniej chodzi mi o to, jeśli 2 strony są wolne i spotykają się od jakiegoś czasu ze sobą to czy uważacie za złe spotykanie się również z innymi osobami? W celu między innymi sprawdzenia z którą z tych osób chciałoby stworzyć się coś więcej. Czy przeciwnie, jak już się spotykać to tylko z jedną? Oczywiście nie mówię o związku, tylko o zwykłych spotkaniach/randkach.
Chętnie poznam wasze zdanie na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Randki
Skoro umawiasz się z kilkoma osobami to znaczy ze do żadnej nic konkretnego nie czujesz 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dla mnie to normalne, że umawia się na randki z kilkoma facetami równocześnie (chyba, że ma się tylko jedną ciekawą osobę na horyzoncie, no to logiczne, że można i z tą jedną). Ale wiadomo, że jak ktoś woli to może najpierw umawiać się z jedną osobą, później po stwierdzeniu że to jednak nie to z kolejną, itd. Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2016-11-25 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie to nienormalne i kojarzy mi się z jakąś desperacją. Umawiam się z jedną, a tam już za godzinę spotkanie z drugą, a w kolejce, niemalże "puka" do kawiarni trzecia. Nie, to nie dla mnie. To jak jakiś wakat na chłopaka, casting... Z reguły interesuje mnie jedna kobieta w przedziale kilku miesięcy więc właściwie nawet nie ma takiej możliwości, abym w jednym np. tygodniu umawiał się z trzema różnymi. Nie, dla mnie to nienormalne i oceniam to negatywnie. Gdybym się dowiedział, że oprócz mnie, dziewczyna ma za dwa dni spotkanie z kolejnym to bym jej "podziękował" grzecznie. Nie przyszedłem na casting... ![]() Zresztą, gdyby nie było w tym nic złego to ludzie, którzy tak robią, normalnie by mówili, że za dwa dni widzą się z następną, a za trzy z kolejnym. W 99 % przypadków jednak milczą i ukrywają ten fakt... Kwestia przekonań. dla mnie to nieakceptowalne i właściwie wiązałoby się z natychmiastową dyskwalifikacją. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-11-25 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to normalne w przypadku luźnych spotkań, z których nie wiadomo co (i czy coś) wyniknie. Może nie jeśli dwie strony trafiła strzała amora. Ale jakieś luźne znajomości - czemu nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym jesli nakrecasz się zwykle na jedną osobę tylko i wyłącznie to musisz ją znać wcześniej i jakoś obserwować, moje randki to jednak w większości portale randkowe, wiec tych osób się po prostu nie zna i trzeba zrobić przesiew spotykając się przynajmniej raz z wybranymi osobami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Kiedy juz przeczytałam "lol", od razu odechcialo mi się czytać dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Nie mam nic przeciwko o ile potem nie mylą nam się imiona kolesi XD. Kiedyś urządziłam taki casting i zapomniałam co któremu już mówiłam xP. Pogubiłam się w tym, także wole teraz z 1 czy 2 pisać i się spotykać ; ]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2016-11-26 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Jesli nie jest sie w zwiazku, nie widze nic zlego w umawianiu sie z roznymi osobami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
To zależy. "Randka" czy "spotkanie z facetem" jest dość niejednoznaczne. Gdybym się umówiła z facetem, którego znałam już wcześniej, był moim dobrym znajomym, dużo o nim wiem, który mi się podoba i z którym coś iskrzy, to spotkanie sam na sam to tylko kolejny krok i wtedy nie wchodziłoby w grę spotykanie się z innymi. Ale jeśli byłam w klubie/pubie, poznałam kilku fajnych facetów, z każdym porozmawiałam kilka chwil, każdy zrobił na mnie dobre pierwsze wrażenie, wymieniliśmy się numerami, ale tak naprawdę nic o nich nie wiem - jakie mają zainteresowania, co robią na co dzień, albo w ogóle ile mają lat, to czemu mam nie spotkać się z każdym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o etap pierwszych 2, 3 randek to można się spotykać z różnymi osobami, ale potem to nie bardzo. Przynajmniej ja tak nie umiem
![]() No ale jak się z kimś spotykam kilka miesięcy to trochę słabo jak się okazuje, że druga osoba wciąż radośnie randkuje z innymi ![]()
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Biorąc pod uwagę jak ultra ekstremalnie trudne jest znalezienie właściwej osoby + żeby ta osoba była także zainteresowana nami to umawianie się z wieloma osobami na raz jest wręcz koniecznością. Przynajmniej w początkowych etapach znajomości, gdy nie ma jeszcze żadnych zobowiązań. Gdy jednak dochodzi już tak do powiedzmy trzeciego spotkania no to logicznym jest, że coś zaczyna być na rzeczy i wtedy raczej już nie wypada. Ciężko dokładnie stwierdzić gdzie leży ta granica "wyłączności", ale z pewnością w którymś momencie powinna ona się pojawić.
Generalnie chodzi o zabezpieczenie swojego interesu. Tragiczną jest sytuacja, gdzie np. umawiasz się jakiś czas z jedną osobą, podczas gdy ta druga osoba w tym okresie czasu umawia się z kilkoma innymi. I teraz mija parę tygodni a Ty się dowiadujesz, że jednak nie...A w tym czasie można było poznać inne osoby. Ja mam tutaj jedną, prostą zasadę. Gdy dziewczyna z którą się umawiam odwzajemnia mi swoje zainteresowanie, to ja nawet nie myślę o innych i traktuję tą jedną na wyłączność (nawet nie potrafiłbym z innymi w takiej sytuacji). Ale im bardziej ona się ode mnie oddala / mniej się kontaktuje, tym bardziej ja jestem skłonny do umawiania się z innymi. Skoro się nie kontaktuje to i zarazem nie robi nic by mnie zatrzymać = jest jej obojętne czy kogoś poznam. Takiego zachowania bardzo nie lubię, więc automatycznie ja nie traktuję już tej dziewczyny na wyłączność. Bo i ona na to już nie zasługuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie tak jak dla Naomi tak do 2-3 randki to jest ok, dluzej juz nie za bardzo. Sama generalnie zazwyczaj spotykalam sie z 1 chlopakiem naraz, inaczej zle bym sie z tym czula i wolalam skoncentrowac sie na 1 znajomosci. Jezeli nie wyjdzie to tez zawsze mozna sobie odpuscic, nie musi byc w tym desperacji. Mysle tez, ze wtedy nawet latwiej to ocenic, bo nie ma porownan do kogos innego i latwiej ocenic czy z kims mozemy do siebie pasowac, nie ma az tyle kalkulacji. To jest lepsze moim zdaniem.
---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- 2-3 randki sa jeszcze ok, bo wtedy moze nie pozna sie kogos jeszcae dobrze, ale ma sie juz mniej wiecej pojecie czy to moze sie udac. No i lepiej jednak juz wtedy spotykac sie z jedna osoba, z reszta nie no albo z nikim jesli z nikim nie bylo dobrze. ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Oczywiscie to wtedy pozniej tez poczatki spotykania sie, ale osobiscie juz wtedy jak facet sie podobal, to nie umialabym sie spotykac z innym. Nie czulabym juz z tego takiej przyjemnosci, skoro podobal mi sie inny. Tak samo moglabym jednak stwierdzic, ze nic z tego nie bedzie, ale poki uznalam, ze jest fajnie i podoba mi sie, to nie mialabym przyjemnosci z randki z innym facetem, nie umialabym tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.