|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój facet mnie nie zauważa...
Tak jak wyżej... Mój facet kompletnie stracił zainteresowanie mną! Ma poważne zamiary wobec mnie, mamy długi staż związku, mieszkamy razem, jednak od dłuższego czasu On nie ma ochoty na spędzanie ze mną czasu, w Naszym domu rządzi teraz komputer, który nie odpoczywa. Oczywiście prosiłam, rozmawiałam, tłumaczyłam czego potrzebuję, czego mi brak, ale On twierdzi, że korzystając z komputera ma podzielną uwagę i może ze mną np. rozmawiać - OK, szkoda że to tylko monolog z mojej strony
![]() Próby wyjścia do restauracji, czy w jakiekolwiek inne miejsce kończą się tym, że On nie wie GDZIE możemy iść, i proponuje żebym to ja go gdzieś zabrała - no dobrze, tak też może być, raz, dwa, ale... nie notorycznie. Kolejna kwestia - seks, tylko tak mogę "wywalczyć" sobie odrobinę czułości, bo każda próba zbliżenia się, dania buziaka, przytulenia, czy pogłaskania kończy się " Czekaj, dokończe, oj daj mi spokój " . Zastanawiam się co może mieć wpływ na to, może ktoś był w podobnej sytuacji i jest w stanie udzielić mi kilku rad. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój facet mnie nie zauważa...
Jestem w podobnej sytuacji - mój facet jest IT i często specjalnie zmieniam godziny pracy (przychodzę szybciej, wychodzę szybciej), jadę po zajęciach na uczelni do niego - a on siedzi przed kompem i tylko słyszę ,,czekaj, tylko dokończe to, momencik tylko to się ściągnie, chwilkę naprawię tylko ten błąd'' - tylko te momenciki, chwilki trwają czasem i 3 godziny a ja tracę swój czas. Też chętnie się dowiem co zrobić z takim facetem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Co zrobic? Zostawic go.
On sie o Ciebie nie troszczy, moze i Cie troche kocha, ale co to za milosc? Probowalas rozmawiac - nic to nie dalo. Skoro on sie nie chce zmienic i nie potrzebuje spedzac z Toba czasu, to co Ci pozostalo? Blagac? Brac na zazdrosc? Bez sensu. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- To juz drugi Twoj watek na temat tego pana. Dwa lata zwiazku to dlugi staz? ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Aaaa... to Ty jestes ta laska od "okresu probnego przed zareczynami" xD co Ty z nim jeszcze robisz? Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co by to u Twojego chłopa nie było, jemu na Tobie po prostu nie zależy. Jest na 'starych śmieciach', czyli mu wygodnie, bo pewnie ugotujesz, posprzątasz etc, ale to wszystko, jemu już się starać nie chce. I zapewne nie zachce... ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Genialne porady na Wizażu - cokolwiek jest nie tak w związku - zostaw go!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
High Quality Since 2007
|
Byłam w dokładnie takiej samej sytuacji. Próbowałam rozmawiać, błagać, płakać, prosić... wszystko na marne, było coraz gorzej. Dziś mnie się żyje fantastycznie, a on... pozostawię to bez komentarza
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | ||
High Quality Since 2007
|
Przede wszystkim zastanów się co zrobić ze swoim życiem. Nie marnuj go na czekanie aż facet łaskawie znajdzie dla Ciebie czas, tylko zajmij się sobą i swoimi sprawami. Niech on też poczuje jak to jest w drugą stronę. Jak mu zależy, to zrozumie o co chodzi. Jak mu nie zależy, to się oddalicie od siebie i tyle.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie wynikało że przewracania w dupach tylko z presji społecznej i realiów (kobiety nie pracowały i nie zarabiały, utrzymywał je mąż). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jakoś tak już jest, że najczęściej zakłada się wątek, jak sytuacja jest do granic możliwości beznadziejna. Oczywiście w przypadku autorki można spróbować zastosować zasadę "pokażę mu że go nie potrzebuję, to może się ocknie" (bo już rozmowy przecież były), wtedy albo faktycznie gość się ocknie, albo się ucieszy, że baba się w końcu zajęła sobą i dała mu spokój ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
musisz go troszkę podrażnić, ubrać się w jakieś sexy ciuszki, podkreślić swoje atuty i efekt powinien być
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorka nie chce seksu, tylko zainteresowania, czułości, normalnej związkowej codzienności. Seks ma i wcale jej się nie podoba, że to jedyna forma bliskości w tym związku.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak czy siak, tak bylo i w niektorych kregach dalej jest. Ze swoich doswiadczen wiem, ze nawet jak te kobiety pracowaly, to meza i tak nie porzucaly. Presja spoleczna mogla byc nawet i silniejsza. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja też uważam, że najpierw, w absolutnie pierwszym punkcie, należy zawsze spojrzeć najpierw na siebie. No a dopiero w drugim kroku szukać winnych gdzie indziej. Z reguły wina, prawie zawsze jest pośrodku. Do tanga trzeba dwojga - zarówno przy budowaniu, jak i niszczeniu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Obstawiam brak kompatybilności seksualnej.
PS. Piękne słowa. Szczególnie końcówka. Edytowane przez ZmarnowanyErudtya Czas edycji: 2016-11-28 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jeśli ktoś faktycznie pracuje w IT to tak już niestety jest. Trzeba to zaakceptować, bo IT jest tak szybko zmieniającą się branżą, że trzeba nadążyć. Sama często siedzę długie godziny przed kompem bo projekt bo błąd, bo trzeba się czegoś douczyć. Niektórzy mają też taki tryb pracy że muszą lub chcą dodatkowo coś skończyć po pracy, żeby nazajutrz wrócić wcześniej do domu, czy ogarnąć następne rzeczy, a czasem deadline goni, a jeszcze sporo roboty z jirze zostało.
Jeśli ktoś tylko siedzi i gra, to faktycznie bym się wkurzyła. Zwłaszcza że sama przeginam z moim siedzeniem przy komputerze i staram się ograniczyć. No ale mam też inne zajecia więc odciągam się żeby zrobić coś innego. Kwestia chęci. Jak nie ma chęci to raczej nie ciężko będzie Ci odciągnąć mężczyznę od kompa. A w takim przypadku wiesz sama co zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- A jeśli jeszcze ktoś uważa, że nie powinno się dawać autorce rady "rzuć go", to niech przeczyta poprzedni wątek. Pół roku temu było to samo, ile jeszcze można żyć nadzieją, że coś się zmieni? Zazwyczaj jednak takie wątki służą wygadaniu się, nadziei że ktoś jednak napisze, że warto o to walczyć. Rady "rzuć go" i tak nie będą wzięte do serca, bo za kilka miesięcy pojawia się identyczny wątek... Najlepiej zastanowić się nad tym: jeśli zaledwie po 1,5 roku związku jest już tak źle, po kolejnym pół roku nic się nie zmieniło, to nie ma co liczyć na to, że kiedykolwiek będzie lepiej. Więc jeśli autorko liczysz na to, że nagle facetowi magicznie się odmieni i zacznie się tobą interesować, to jesteś w błędzie. Boisz się być sama i pewnie tylko dlatego z nim jesteś - ale to smutne rozwiązanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;68026626]
(...) A jeśli jeszcze ktoś uważa, że nie powinno się dawać autorce rady "rzuć go", to niech przeczyta poprzedni wątek. Pół roku temu było to samo, ile jeszcze można żyć nadzieją, że coś się zmieni? (...)[/QUOTE] Acha. Kolejny raz postuluję o wprowadzenie do regulaminu forum nakazu przyznawania się przez użytkownika, że o danym związku / problemie zakładał już wątek. ![]() I nie, to nie wina tego, że ktoś jest informatykiem. Mój TŻ jest i jasne, czasami dosłownie "wsiąknie" w rozwiązywanie jakiegoś zagadnienia (tak, samo jak ja "wsiąkam" jak robię coś graficznie). Natomiast zależy mu na mnie, związku ze mną i znajduje czas, chęć szczerą, kocha mnie. Jak się chce, to znajdzie się "złoty środek". Jak się nie chce, to się olewa partnera i głupio tłumaczy. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-11-28 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mój facet nie był informatykiem, ale też ciągle siedział na kompie. Całe dnie, całe noce. Mieszkaliśmy razem. Nie pomagało nic: prośby, tłumaczenia, krzyki, awantury, kuszenie. NIC.
No cóż, związek się rozpadł. On miał dość, że mu "truję" nad uchem, ja miałam dość, że mnie olewa. Jeżeli chcesz "walczyć" o tę relację to chyba tylko obojętnością. Nie przychodź do niego, spotykajcie się na mieście, czy u Ciebie. Twoje "halo tutaj jestem" jak widać nie działa. Chociaż wiesz, to takie rozwiązanie doraźne. Jak zamieszkacie razem to problem powróci, także ten... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
A czytałaś wątek? Oni mieszkają razem przecież...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.