Masaż i masażyści - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-21, 00:38   #1
wojciech
Raczkowanie

Question

Masaż i masażyści

Witajcie,
chciałbym poznać Wasze skojarzenia z pojęciami: "masaż" i "masażysta". Liczę zarówno na odpowiedzi obecnych na forum masażystów jak i pacjentów/klientów, a także tych, którzy nigdy nie korzystali z usług masażystów, a chcieliby (lub nie - dlaczego?) spróbować w przyszłości.

Czy poszlibyście do gabinetu masażu nie znając masażysty/masażystki (nie znając nikogo, kto mógłby polecić odpowiednią osobę)? O co chcielibyście się go spytać (albo jej - masażystki - ale ograniczę się do jednej formy, żeby było krócej)? Czy masażysta jest dla Was synonimem pracownika służby zdrowia (niekoniecznie publicznej), czy kojarzy się przede wszystkim z osobą, która "sprawia przyjemność" (ale nie w sensie erotycznym), a może wzbudza silne skojarzenia erotyczne i czy tak samo jest przypadku panów-masażystów jak i pań-masażystek? Czy oczekujecie od masażysty odpowiedzi na pytania z zakresu profilaktyki zdrowotnej (czy w ogóle chcielibyście zadać masażyście takie pytania)?

Czego się spodziewacie po masażyście, czego oczekujecie? Jakie kryteria są ważne dla Was przy wyborze masażysty (płeć, wiek, wykształcenie i dyplomy, wygląd osoby, wygląd gabinetu, rekomendacja, inne)? Jaka osoba wzbudza Wasze zaufanie, a jaka jest od razu dyskwalifikowana?

Czy macie jakieś preferencje pod kątem płci masażysty i w zależności od celu masażu (rehabilitacja, odnowa biologiczna, itd.)?
Gdyby Wasz partner życiowy korzystał z masaży, czy chcielibyście, by masaż wykonywał masażysta określonej płci (jakiej, dlaczego)?

Czy "salon masażu", "studio masażu", "gabinet masażu" znaczą dla Was to samo?

Trochę się uzbierało tych pytań, ale miło mi będzie jeśli zechcecie odpowiedzieć chociaż na kilka z nich. Jeśli chcecie dopisać od siebie coś, o co nie spytałem, nie krępujcie się. I dopiszcie proszę przy okazji wypowiedzi czy korzystaliście już wcześniej z usług masażystów, a jeśli tak, to z jakiego powodu (rehablitacja, zabiegi odnowy biologicznej, zabiegi kosmetyczne, inne) oraz zaznaczcie, jeśli macie wykształcenie medyczne (medyczne studium zawodowe, studia).
Sam też podzielę się z Wami moimi przemyśleniami, ale najpierw chciałbym poznać kilka Waszych.

Pozdrawiam serdecznie
wojciech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 10:12   #2
masaztajskiwarszawa
SPAMER
Nieopłacona reklama

Lokalizacja: http://massagethai.info masaz tajski warszawa kursy masazu tajskiego krakow gdansk szczecin rzeszow
masaz warszawa

w moim przypadku, mieszkam w duzym miescie, prawie wszyscy ktorzy przychodza na zabieg sa z ulicy (internet, ksiazka telefoniczna, ogloszenia) - sytuacja moze byc inna w malych miejscowosciach gdzie kazdy kazdego zna.

nie okreslam sie ani nie jestem postrzegany jako pracownik sluzby zdrowia czy 'sprawiajacym przyjemnosc' - raczej jako alternatywny terapeuta, leczacy/pomagajacy metodami niekonwencjonalnymi.

nie diagnozuje, bo nie mam wyksztalcenia medycznego, ale oczywiscie daje porady profilaktyczne.

kazdy klijent przychodzi do mnie z innymi, specyficznymi oczekiwaniami - kazdemu jestem w stanie pomoc (do pewnego stopnia). Wystarczy ich intencja przyjecia pomocy od terapeuty. Nie mam zadnych preferencji w stosunku do swoich klijentow.

uzywam pojecia salon masazu, studio masazu czy gabinet masazu wymiennie (oprocz paru jeszcz innych okreslen jak klinika masazu czy centrum masazu czy studio zabiegowe).
masaztajskiwarszawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 11:51   #3
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: masaz warszawa

Cytat:
Napisane przez masaztajskiwarszawa
w moim przypadku, mieszkam w duzym miescie, prawie wszyscy ktorzy przychodza na zabieg sa z ulicy (internet, ksiazka telefoniczna, ogloszenia) - sytuacja moze byc inna w malych miejscowosciach gdzie kazdy kazdego zna.

nie okreslam sie ani nie jestem postrzegany jako pracownik sluzby zdrowia czy 'sprawiajacym przyjemnosc' - raczej jako alternatywny terapeuta, leczacy/pomagajacy metodami niekonwencjonalnymi.

nie diagnozuje, bo nie mam wyksztalcenia medycznego, ale oczywiscie daje porady profilaktyczne.

kazdy klijent przychodzi do mnie z innymi, specyficznymi oczekiwaniami - kazdemu jestem w stanie pomoc (do pewnego stopnia). Wystarczy ich intencja przyjecia pomocy od terapeuty. Nie mam zadnych preferencji w stosunku do swoich klijentow.

uzywam pojecia salon masazu, studio masazu czy gabinet masazu wymiennie (oprocz paru jeszcz innych okreslen jak klinika masazu czy centrum masazu czy studio zabiegowe).
Pana za nieopłaconą reklamę już raz żegnałem. Widać nie wystarczyło raz po słowie, tak więc pożegnanie powtarzam.

zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 13:34   #4
magga
Przyczajenie

Dot.: Masaż i masażyści

Cytat:
Napisane przez wojciech
Czy poszlibyście do gabinetu masażu nie znając masażysty/masażystki (nie znając nikogo, kto mógłby polecić odpowiednią osobę)?
Tak

Cytat:
Napisane przez wojciech
co chcielibyście się go spytać (albo jej - masażystki - ale ograniczę się do jednej formy, żeby było krócej)?
Chcialabym zeby informowal mnie co dokladnie zamierza zrobic i dlaczego...

Cytat:
Napisane przez wojciech
Czy masażysta jest dla Was synonimem pracownika służby zdrowia (niekoniecznie publicznej), czy kojarzy się przede wszystkim z osobą, która "sprawia przyjemność" (ale nie w sensie erotycznym), a może wzbudza silne skojarzenia erotyczne i czy tak samo jest przypadku panów-masażystów jak i pań-masażystek?
Bardziej ze sluzba zdrowia kojarzy mi sie fizjoterapeuta

Cytat:
Napisane przez wojciech
Czy oczekujecie od masażysty odpowiedzi na pytania z zakresu profilaktyki zdrowotnej (czy w ogóle chcielibyście zadać masażyście takie pytania)?
tak, tak

Cytat:
Napisane przez wojciech
Czego się spodziewacie po masażyście, czego oczekujecie? Jakie kryteria są ważne dla Was przy wyborze masażysty (płeć, wiek, wykształcenie i dyplomy, wygląd osoby, wygląd gabinetu, rekomendacja, inne)? Jaka osoba wzbudza Wasze zaufanie, a jaka jest od razu dyskwalifikowana?
nie ma znaczenia : plec, wiek, wyglad osoby
srednio wazne: rekomendacja
bardzo wazne: wyglad gabinetu(kwestia czystosci nie luksusu),wyksztalcenie lub czas uprawiania zawodu (mlody z wyksztalceniem, starszy z doswiadczeniem))))

Cytat:
Napisane przez wojciech
Gdyby Wasz partner życiowy korzystał z masaży, czy chcielibyście, by masaż wykonywał masażysta określonej płci (jakiej, dlaczego)?
tak -mezczyzna,bo jestem zazdrosnica

Cytat:
Napisane przez wojciech
salon nie za dobrze mi sie kojarzy

korzystam z zabiegow rehabilitacyjnych i estetycznych (wiecej w watku o masazu w onkologi) przedtem czysty relaks
nie mam wyksztalcenia medycznego ale pewien podstawowy background wyniesiony z lekarskiej rodziny, stad czesto bywam upierdliwie dociekliwa

pozdr.
magga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 13:42   #5
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13
Dot.: masaz warszawa

z czym mi sie kojazy??

z moim TZ

jak dla mnie jest idealny nie dlatego ze jestemsy ze soba ale dlatego ze widze ze moj ojciec podnosi csie bnez bolu, matka moze skrecac szyje, znajomy satrszy pan po wylewie i paralizu calej lewej czesci ciala chodzi... podziwiam go za to...

a z jakiego powodu klorzystalam ja i moi najblizsi z uslug TZ rehabilitacja, usprawnianie , odnowa bio
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 13:31   #6
wisienka_com
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wojciech
Czy poszlibyście do gabinetu masażu nie znając masażysty/masażystki (nie znając nikogo, kto mógłby polecić odpowiednią osobę)?
TAK

O co chcielibyście się go spytać (albo jej - masażystki - ale ograniczę się do jednej formy, żeby było krócej)?
JAK MOGĘ PODTRZYMAĆ DANY EFEKT MASAŻU

Czy masażysta jest dla Was synonimem pracownika służby zdrowia (niekoniecznie publicznej), czy kojarzy się przede wszystkim z osobą, która "sprawia przyjemność" (ale nie w sensie erotycznym), a może wzbudza silne skojarzenia erotyczne i czy tak samo jest przypadku panów-masażystów jak i pań-masażystek?
JEST DLA MNIE REHABILITANTEM ALE TO CHYBA DLATEGO < ŻE TYLKO W TAKIEJ FORMIE KORzYTSTAŁAM Z MASAŻU

Czy oczekujecie od masażysty odpowiedzi na pytania z zakresu profilaktyki zdrowotnej (czy w ogóle chcielibyście zadać masażyście takie pytania)?
OCZEKUJĘ FACHOWOŚCI

ZADBANE RĘCE + DYPLOM

Czy macie jakieś preferencje pod kątem płci masażysty i w zależności od celu masażu (rehabilitacja, odnowa biologiczna, itd.)?
NIE MAM

NIE
GABINET MASAŻU BRZMI NAJBARDZIEJ PROFESJONALNIE I KOJAŻY MI SIE NIE TYLKO Z PRZYJEMNOŚCIĄ ALE I LECZENIEM
wisienka_com jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-04, 16:49   #7
Gabinet Optimum Lodz
Sponsor
reklama opłacona

GG do Gabinet Optimum Lodz
Smile Dot.: Masaż i masażyści

Witam!
wybierając:
  • polecony przez kogos
  • kultura osobista i dobre wibracje
  • wygląd Gabinetu
  • resztę sprawdzam w trakcie masażu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg masaz1_m.jpg (11,0 KB, 25 załadowań)
0601775733
Mariusz Adamczewski

http://www.masaze-lodz.pl

gg: 1911129
Gabinet Optimum Lodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 21:11   #8
anulka279
Przyczajenie

witam
ja polecam masażystę (narzeczonego) specjalizuje się w tym co umieściłam w ogłoszeniu ukończył szkołę w usa dokladnie w Arizonie razem 846 godzin i 3 lata praktyki ,narzeczony był współwłaścicielem szkoły i studia masażu ,teraz jest ze mną w Polsce ponieważ jestem w ciąży i chcemy otworzyć studio w warszawie zainteresowanych zapraszam na email prywatny gertruda21@interia.pl
a oto typy masażu które wykonuje:
masaż szwedzki
deep tissue therapy
reflexology
kinseology
hydro therapy
shiatsu
craniosacral therpay
neuromuscular therapy
tuina
lympathis massage
thai massage
Reiki 1 stopień
Polarity
anulka279 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości