|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Masaż i masażyści
Witajcie,
chciałbym poznać Wasze skojarzenia z pojęciami: "masaż" i "masażysta". Liczę zarówno na odpowiedzi obecnych na forum masażystów jak i pacjentów/klientów, a także tych, którzy nigdy nie korzystali z usług masażystów, a chcieliby (lub nie - dlaczego?) spróbować w przyszłości. Czy poszlibyście do gabinetu masażu nie znając masażysty/masażystki (nie znając nikogo, kto mógłby polecić odpowiednią osobę)? O co chcielibyście się go spytać (albo jej - masażystki - ale ograniczę się do jednej formy, żeby było krócej)? Czy masażysta jest dla Was synonimem pracownika służby zdrowia (niekoniecznie publicznej), czy kojarzy się przede wszystkim z osobą, która "sprawia przyjemność" (ale nie w sensie erotycznym), a może wzbudza silne skojarzenia erotyczne i czy tak samo jest przypadku panów-masażystów jak i pań-masażystek? Czy oczekujecie od masażysty odpowiedzi na pytania z zakresu profilaktyki zdrowotnej (czy w ogóle chcielibyście zadać masażyście takie pytania)? Czego się spodziewacie po masażyście, czego oczekujecie? Jakie kryteria są ważne dla Was przy wyborze masażysty (płeć, wiek, wykształcenie i dyplomy, wygląd osoby, wygląd gabinetu, rekomendacja, inne)? Jaka osoba wzbudza Wasze zaufanie, a jaka jest od razu dyskwalifikowana? Czy macie jakieś preferencje pod kątem płci masażysty i w zależności od celu masażu (rehabilitacja, odnowa biologiczna, itd.)? Gdyby Wasz partner życiowy korzystał z masaży, czy chcielibyście, by masaż wykonywał masażysta określonej płci (jakiej, dlaczego)? Czy "salon masażu", "studio masażu", "gabinet masażu" znaczą dla Was to samo? Trochę się uzbierało tych pytań, ale miło mi będzie jeśli zechcecie odpowiedzieć chociaż na kilka z nich. Jeśli chcecie dopisać od siebie coś, o co nie spytałem, nie krępujcie się. I dopiszcie proszę przy okazji wypowiedzi czy korzystaliście już wcześniej z usług masażystów, a jeśli tak, to z jakiego powodu (rehablitacja, zabiegi odnowy biologicznej, zabiegi kosmetyczne, inne) oraz zaznaczcie, jeśli macie wykształcenie medyczne (medyczne studium zawodowe, studia). Sam też podzielę się z Wami moimi przemyśleniami, ale najpierw chciałbym poznać kilka Waszych. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: http://massagethai.info masaz tajski warszawa kursy masazu tajskiego krakow gdansk szczecin rzeszow
|
masaz warszawa
w moim przypadku, mieszkam w duzym miescie, prawie wszyscy ktorzy przychodza na zabieg sa z ulicy (internet, ksiazka telefoniczna, ogloszenia) - sytuacja moze byc inna w malych miejscowosciach gdzie kazdy kazdego zna.
nie okreslam sie ani nie jestem postrzegany jako pracownik sluzby zdrowia czy 'sprawiajacym przyjemnosc' - raczej jako alternatywny terapeuta, leczacy/pomagajacy metodami niekonwencjonalnymi. nie diagnozuje, bo nie mam wyksztalcenia medycznego, ale oczywiscie daje porady profilaktyczne. kazdy klijent przychodzi do mnie z innymi, specyficznymi oczekiwaniami - kazdemu jestem w stanie pomoc (do pewnego stopnia). Wystarczy ich intencja przyjecia pomocy od terapeuty. Nie mam zadnych preferencji w stosunku do swoich klijentow. uzywam pojecia salon masazu, studio masazu czy gabinet masazu wymiennie (oprocz paru jeszcz innych okreslen jak klinika masazu czy centrum masazu czy studio zabiegowe). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: masaz warszawa
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||||
Przyczajenie
|
Dot.: Masaż i masażyści
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
srednio wazne: rekomendacja bardzo wazne: wyglad gabinetu(kwestia czystosci nie luksusu),wyksztalcenie lub czas uprawiania zawodu (mlody z wyksztalceniem, starszy z doswiadczeniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() korzystam z zabiegow rehabilitacyjnych i estetycznych (wiecej w watku o masazu w onkologi ![]() nie mam wyksztalcenia medycznego ale pewien podstawowy background wyniesiony z lekarskiej rodziny, stad czesto bywam upierdliwie dociekliwa pozdr. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: masaz warszawa
z czym mi sie kojazy??
z moim TZ ![]() jak dla mnie jest idealny nie dlatego ze jestemsy ze soba ale dlatego ze widze ze moj ojciec podnosi csie bnez bolu, matka moze skrecac szyje, znajomy satrszy pan po wylewie i paralizu calej lewej czesci ciala chodzi... podziwiam go za to... a z jakiego powodu klorzystalam ja i moi najblizsi z uslug TZ rehabilitacja, usprawnianie , odnowa bio |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Sponsor
reklama opłacona |
![]()
Witam!
wybierając:
![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
witam
ja polecam masażystę (narzeczonego) specjalizuje się w tym co umieściłam w ogłoszeniu ukończył szkołę w usa dokladnie w Arizonie razem 846 godzin i 3 lata praktyki ,narzeczony był współwłaścicielem szkoły i studia masażu ,teraz jest ze mną w Polsce ponieważ jestem w ciąży i chcemy otworzyć studio w warszawie zainteresowanych zapraszam na email prywatny gertruda21@interia.pl a oto typy masażu które wykonuje: masaż szwedzki deep tissue therapy reflexology kinseology hydro therapy shiatsu craniosacral therpay neuromuscular therapy tuina lympathis massage thai massage Reiki 1 stopień Polarity |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.