![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Uniwersytet Gdański
Czesc wszystkim
![]() mam taki maly problemik: otorz bylam wczoraj na targach i rozmawialam z pewna pania o warunkach przyjecia.Powiedziala mi ze beda patrzec TYLKO na mature, po czym spogladam do ulotki a tam jest napisane, ze wymienionych przedmiotow nie trzeba zdawac na maturze i jest podany przelicznik ocen.Wiec jak to jest naprawde? Konkretnie chodzi mi o wydzial chemii, kierunek ochrona srodowiska. Jakby byli tu jacys studenci/studentki tej szkoly, ktore pisaly nowa mature,i dostaly sie w zeszylm roku na UG lub osoby, ktore skladaly papiery ale sie nie dostaly, to bardzo prosze o opinie.Jakie mieliscie stopnie i wyniki matur?Czy osoba ktora pisze mature z jednego przedmiotu na poziomie podstawowym (w zalozeniu ze zda powyzej 80%) a z reszty branych pod uwage przedmiotow ma 4, ma jakiekolwiek szanse?Wiem ze w zeszlym roku na jedno miejsce bylo 3,5 osoby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Gdański
Witaj
![]() ![]() ![]() polecam strone www.univ.gda.pl Ja miałam jeszcze stara mature i chodziłam tam 2 lata temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Niestety na stronce nic nie ma bo jest w przebudowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja jestem teraz na pierwszym roku ochrony srodowiska na UG
![]() ![]() http://www.univ.gda.pl/pl/info_dla_k...l=/wch/ochrona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kyo18 dzieki!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ja mysle ze to co jest napisane na ulotce jest bardziej wiarygodne
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
papiszynka wyslalam Ci wiadomosc
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mam małe pytanko
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
up
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
podbijam
![]() ponieważ od października prawdopodobnie będę studentką tego uniwersytetu ![]() a może któraś wizażanka studiuje np na wydziale ekonomicznym? ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja składałam papiery na ekonomię na UG, ale w końcu wybrałam jednak PG. Z tego, co słyszałam, na ekonomii nie jest ciężko, znajomy tam studiuje, mówi, że ma więcej wolnego czasu niż w liceum i bez problemów daje sobie tam radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Od października będę studiować ekonomię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja idę tam bez rozsz matmy więc mam nadzieje, że skoro Twój znajomy daje sobie spokojnie rade to ja jak się przyłoże do matmy to też dam ![]() ooo ![]() ![]() tylko, że ja msg. a gdzie będziesz mieszkać ![]() ![]() bo rozumiem, że ekonomia na UG tak?
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dostalam sie na UG ale na wydzial Biologi, Geografii i Oceanografii na kierunek Gospodarka Przestrzenna
![]() Szkoda ze jest to nowy kierunek na tej uczelni bo nikt nie moze mi napisac jak bylo, no ale juz niedlugo sama sie przekonam ![]() Zetko tez jestem za polaczeniem tych dwoch watkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Twoj też jest nowy
![]() mój też ![]() dopiero od tego roku się zaczyna ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie moj tez jest nowy i nie wiem czego moge sie spodziewac :P czy wysoki poziom bedzie itp
![]() No ale badzmy dobrej mysli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwestia mieszkania jest jeszcze otwarta.Chciałabym wynająć jakieś mieszkanie na spółę z kilkoma dziewczynami(raczej w Gdańsku).Jeśli nic ciekawego się nie znajdzie, pozostanie mi zamieszkać w akademiku... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w Sopocie niczego nie szukasz, żeby było bliżej ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jackie ja to w ogóle jeszcze nic nie wiem na temat mieszkania
![]() nie mam pojęcia gdzie, co i jak ![]() czekam jeszcze głównie do czwartku - wtedy się okaże czy kumpela dostanie się też na ug. jak się dostanie to będziemy myśleć razem bo ja mam zajęcia w sopocie a ona w gdańsku. no a jak się nie dostanie (tfu tfu;P) to będzie gorzej i wtedy będę musiała się rozejrzeć za pokojem albo za kimś z kim mogłabym coś wynająć ![]()
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
witam
![]()
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
A może mi ktoś wytłumaczyć na czym teraz ten przelicznik polega?
Konkurs świadectw, to oceny ze szkoły czy co? I skoro tam piszę dwa z pięciu przedmiotów do wyboru to znaczy ze muszę na maturze zdać chemie plus dwa przedmioty, czy to o oceny chodzi? http://www.univ.gda.pl/pl/info_dla_k...l=/wch/ochrona Jakaś ciemna dzisiaj jestem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;9155778]A może mi ktoś wytłumaczyć na czym teraz ten przelicznik polega?
Konkurs świadectw, to oceny ze szkoły czy co? I skoro tam piszę dwa z pięciu przedmiotów do wyboru to znaczy ze muszę na maturze zdać chemie plus dwa przedmioty, czy to o oceny chodzi? http://www.univ.gda.pl/pl/info_dla_k...l=/wch/ochrona Jakaś ciemna dzisiaj jestem. ![]() Konkurs świadectw = Twoje wyniki z matury. Oceny ze szkoły w ogóle nie są brane pod uwagę do rekrutacji. Z tabeli wynika,że na maturze obowiązkowo musiałabyś pisać chemię,język i obcy i dwa przedmioty z tych pięciu do wyboru. Przelicznik polega na tym,że procenty uzyskane z danego przedmiotu na maturze mnożysz razy "mnożnik przedmiotu"-dotyczy poziomu podstawowego,jeśli zdajesz poziom rozszerzony dodatkowo mnożysz razy 1,5. Np. : zdajesz rozszerzoną biologię,procenty uzyskane na maturze mnożysz razy 0,3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Zetka i pretty_girl mam do was pytanko
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
BAN stały
|
w tym roku idę na studia, i tak się zastanawiam i zastanawiam co ja właściwie mam kupować by mieć tak zwaną wyprawkę. Wiecie, jak idziecie do liceum to macie pojęcie jakie dokładnie zeszyty i przybory są wam potrzebne.
A ja teraz nie mam zielonego pojęcia. Prawdopodobnie będę uczennicą UG na Historii Sztuki. Może uczniowie tego kierunku mogą mi jakoś pomóc? I w ogóle jeśli mogę jeszcze spytać, jak wyglądają zajęcia i czy to prawda, że trzeba uważnie zapisywać co nam mówią na wykładach (najlepeij słowo w słowo)? Dziękuję za wszelką pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
To i ja się dołączę ;D
Od października będę studentką chemii. Jest tu ktoś jeszcze? I co z tzw. wyprawką?
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
W kwestii wyprawki - zależy,co kto lubi. Niektórzy wolą mieć zeszyty,inni kartki do segregatora bądź jedno i drugie. Najlepiej byłoby zorientować się po pierwszych wykładach,co Wam się przyda. W moim przypadku niektóre zajęcia miały bardzo mało godzin i nie było dużo pisania na wykładach,więc nawet nie zapisałam na nich 16-kartkowego zeszytu
![]() Wykłady ![]() Często wykładowcy udostępniają w internecie materiały,które przydadzą się na wykładach (wystarczy wydrukować,a w trakcie wykładów uzupełniać o jakieś dodatkowe informacje). Niektórzy w trakcie zajęć wyświetlają slajdy,na których znajduje się szkielet wykładu i wtedy się to przepisuje + notuje ważniejsze informacje. Inni preferują dyktowanie bądź prowadzą monolog i wtedy trzeba się skupić,żeby zdążyć zapisać najważniejsze informacje ![]()
Edytowane przez Jackie_S Czas edycji: 2009-08-03 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
A wie ktoś coś na temat kierunki neuropsychologia?
Nigdzie nic nie mogę znalesc na temat tego kierunku. Czy jest bardzo trudny, łatwy, jakie są przedmioty, jakie trzeba mieć predyspozycje etc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Jackie_S
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź ;D
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.