|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
:: Wiosna,wiosna,wiosna- ach to ty ::![]() Maziane: podkład MF Lasting Performance 101 dermacol 217 gdzie trzeba ( a trzeba było) puder CC nabłyszczający Beachcomber cień biały CC Diamond cień brąz Inglot nr 37 kredka brązowa Midge kredka biała Inglot wewnątrz powieki cienie poczwórne bezfirmowe-na fotce (żółty i zielony na mokro użyte) tusz Mikado Astor perły- jak na fotce- białe i różowe błyszczyk miodowy Visique z drobinkami liner Vollare kredka Pierre Rene jako liner brązowy, na mokro PS: Bee- to właśnie te cienie o których Ci pisałam
Edytowane przez karo-la Czas edycji: 2006-04-24 o 17:38 Powód: usunęłam fotki buzi |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: :: Wiosna,wiosna,wiosna- ach to ty ::
aaaaa.... szkoda gadać!
|
|
#3 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
piękne cieniowanie oka
Z technicznych- nie przekonuje mnie ten odcień zieleni a raczej jego połączenie z naturalnymi i spokojnymi brązami (wprowadza moim zdaniem dysonans do makijażu oka), widziałabym tu coś jasnego ale bardziej stonowanego, naturalnego. |
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatoreska
|
No i jak zwykle mi sie podoba
Cieniowanie jak zwykle ok Brwi jak zwykle ok I wszystko ok
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne kolorki, śliczny makijaż i perfekcyjne kreski
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Karo-la! Pierwszy raz wypowiadam sie w Twoich makijazach (o Twoich makijazach)...
Czyli tak - ogolnie mi sie podoba. ![]() Na zblizeniach oczu - makijaz wydaje sie jasniejszy, subtelniejszy, ale na zdjeciach calej twarzy przybiera na intensywnosci. Jak bylo w rzeczywistosci - wiesz tylko Ty. ![]() Szczerze mowiac bardziej podobaja mi sie oczy te subtelniejsze, na zblizeniach. Bo z daleka zielen wogole jest malo widiczna, przytlumiona przez braz. Taki maly szczegolik przeze mnie wy patrzony - na prawym oku jest troche wiecej brazowego cienia. Brakuje mi troche jakiegos ozywczego rumienczyka - moze to wina zdjec, bo na niektorych jest on bardziej, a na niektorych mniej - widoczny... A w skladzie kosmetykow wymienilas rozne "blyskotki", wiec pewnie aparat je "zzarl"... ![]() No i usta - moim zdaniem jest za duzo pomadki - blyszczyka po bokach na dolnej wardze.
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładnie
podoba mi się wszystko, prócz białego cienia pod łukiem brwiowym - jakoś strasznie wychładza ten makijaż. Wiem, wiem - nie potrafisz żyć bez białego cienia . Ale zamieniłabym go na coś bardziej neutralnego, beż, brzoskwiniowy beż, coś piaskowego, może nawet z odrobiną szarości.Jednak całość - super ![]() |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
cieniowanie swietne, kreski super,
ja bym tylko zamienila ta intensywna zielen na cos stonowanego-naturalego... nawet zgnila ciepla zielen taaaaale i tak podoba mi sie ten make-up i niech ta wiosna juz przyjdzie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Dięki
![]() agabil lubię mieszać coś co pozornie do siebie nie pasuje-a jasny brąz dzisiaj nie wypalił, zostałam przy ulubionym ![]() Femme dziękuję za komentarz. Pierwsze fotki buzi są zza firanki- bo słońce tak raziło,że mrużyłam oczy.No i dzisiaj aparat coś delikatnie pożarł rumieńce. Olaola piaskowy cień mam naliście zakupów
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Wow
nie mam sie do czego przyczepic -wg mnie super makijaz-wygladasz w nim slicznie Karola
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już jestem ciekawa, co później pokażesz. Fajny piaskowy jest z serii Color Trend Avonu, sama go mam i sobie chwalę , ale bardzo połyskujący.No ale co ja tu będę reklamować, nawet konsultantką nie jestem ;D |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Elfiku- bardzo dziękuję
![]() Olaola aż zobaczę tego Avona... Ja lubię "bardzo połyskujące"
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Tobie się chyba nudzi w domu
Mi pasuje wszystko w tym makijażu.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Karo-la, jak dla mnie bomba. Tego żółtego cienia prawie nie widać, przynajmniej na moim monitorze. Na jednym zdjęciu jest bardziej widoczny i myślę że jest zbędny
![]() Ogólne wrażenie- super ![]() ps. napisałam do Ciebie pw |
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa.nea- kurcze, jakoś widzisz za bardzo nto się nie mam czasu nudzić. A jak co kupię to od razu muszę wypróbować, stąd ten makeup dzisiejszy. Lubię fajnie wyglądać
![]() Madie lecę czytać
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Chyba słowo "wow" byłoby tu odpowiednie, albo jakieś inne wyrażające ogólny zachwyt tym co wymalowałaś na twarzy. Bardzo wiosennie i bardzo energetyzująco.
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
oczy jak zawsze powalajace :-D
natomiast tym razem zupelnie mi sie usta ni epodobaja , i nei chodzi mi o kolor tylko raczej o to ze moze warto by im nadac ksztalt konturowka? |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie efekt na powiekach jest powalający. Przecudne jak dla mnie połączenie kolorów, że o cieniowaniu już nie wspomnę bo tu po prostu słów mi brak! Pozatym świetne zdjęcia
![]() P.S . Ta paletka cieni strasznie mi się podoba. Powiadasz, że to noname? A pamiętasz może gdzie ją nabyłaś ?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zajęta oglądaniem dlatego nic nie napiszę
Karo-la zabrakło mi tylko rumieńców takich wiosennych ale to i tak pikuś przy Twoich oczach Czyżby były dwie kreseczki Black & brown wrrr chyba zgapię od Ciebie te 2 w 1 a właściwie 1 na 2 mogię ? Bardzo mi się ta Twoja krecha wzięła spodobała |
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Widze swoj ulubiony pistacjowy kolor.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh jak zwykle
Karo-la RŻĄDŹIŚŻ
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Hej . musze powiedzieć ze ten kolorek mi troszeczkę do Ciebie nie pasuje. i ze troszkę błyszczyku masz za dużo nałozonego, ale musze tez powiedzieć że OGROMNIE podobaja mi się Twoje kreseczki poprostu miodzio
|
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
KOKAINA, Smileofangel,Ivvonka
wow, dziękinadziejka82-ja w ogóle bardzo rzadko maluję usta- a kontórówki to nie używam wcale...przy murzyńskiej wardze ![]() kamiks pamiętam- w sklepie z chińszczyzną i nie tylko w parkingu na Kazimierza we Wro, za całe 2.90zł (mam od razu dwa zestawy, ten i inny,chłodny- były jeszcze złote brązy, ale zakupię za tydzień) mona1978 dwie kreseczki są -jak zawsze (do czasu aż mi się kredka Pierre Rene nie skończy,nie widziałam żadnych jasnobrązowych linerów, same prawie czarne ) Ściągaj ile wlezie
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
że mi się strasnie podoba, to chyba jasne..... pięknie wiosennie, ja już od piątku wiosny szukam...
![]() ale mam jedną prośbę- mogłabyś zdradzić, ile czasu zajmuje ci zrobienie takiego makijażu? oceniam, czy jeśli mając o 6 autobus, wystarczyłoby wstać o 4 rano, żeby ze wszystkimzdążyć biorąc pod uwagę,że z rana myję łebek to i tak o piątej wstaję ![]() Aha: oglądałam ten twój inglotowski brązik, u Ciebie wygląda na stonowany, zaś jak się nim w sklepie maźnęłam to trochę ciemny był,i na złoto połyskiwał. Chyba że inglotów nr 37 jest więcej? Ups, wydało się, że będę zgapiać...
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Robisz przepiękne kreski
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Ah w pierwszym momencie się zachwyciłam, juz tytuł wywołał we mnie cudne skojarzenia. Dawno nic zielonego nie widziałam, nawet małego kosmity...
Ale ten brąz trochę mi psuje efekt, natomiast wiem, żeś TY "niekonwencjonalna kolorystka" i mieszasz-siejesz niesnaski w makijażu. ![]() Skończyłam.
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
basia84 ten brązik jest ciemny- połyskuje, ja go oszczędnie nanoszę i rozcieram. A ten makeup rano zajął mi 20 minut...
![]() kicia-misia Dzięki. Pomadko ach, znowu widzę słowo miesiąca,a mianowicie "niesnaski" ![]() Co do tej jadowitej zieleni: Przejadły mi się grzeczne, przygaszone i stonowane zielenie.Podstawa to zabawa, a nie sztywne regułki.Wszędzie indziej,tylko nie w makijażu, jestem konserwatywna.
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karola czy pozwolisz,ze tez sobie zaloze folder w kompie "KARO-LA" i zapisze obrazki zebym pozniej miala skad zgapiac?
|
|
|
#30 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż jakby dobrze pokombinować, to kto wie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

Cieniowanie jak zwykle ok
Brwi jak zwykle ok
patrzony - na prawym oku jest troche wiecej brazowego cienia. 

lecę czytać
) Ściągaj ile wlezie
Chociaż jakby dobrze pokombinować, to kto wie.