|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Kamila
|
Cera tłusta po nałożeniu podkładu
Czesc dziewczyny,
Mam problem, mianowicie gdy nie nakladam podkladu, to moja cera jest normalna jezeli chodzi o swiecenie. Jednak gdy naloze podklad, to zaczyna sie swiecix jak nie powiem co. Probowalam juz chyba wszystkich podkladow drogeryjnych, troche aptexznyxh i troxhe naturalnym jednak zawsze z tym samym efektem. Na ogole skupialam sie na podkladach dla cery mieszanej/tlustej. Najlatwiej niw nakladalabym nic, ale mam sporo wagrow i przebarwien. Macie jakas rade? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Cera tlusta po nalozeniu podkladu
Cytat:
1. wybieraj formuły bardziej nawilżające, albo podkłady matujące, które mają alkohol gdzieś daleko w składzie 2. przerzuć się na kosmetyki do makijażu azjatyckie, albo podkłady mineralne 3. nie wiem czy pudrujesz płynne fluidy. Wg mnie płynne podkłady bez pudrowania zawsze będą błyszczące 4. Nie wiem co można stosować na przebarwienia, ale na wągry dobre są kwasy np. migdałowy. Takie kwasy tylko strasznie brzmią, ale bardzo ładnie radzą sobie z wągrami (nie wyciągną ich, ale sprawią, że nie będą czarne, wylewające się z porów). Bielenda oraz pharmaceris ma jakiś preparat z kwasami. Tak w ogóle to makijaż nigdy nie będzie wyglądał dobrze na słabo pielęgnowanej cerze. Dlatego niedoskonałości prócz ich maskowania trzeba leczyć, zwalczać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Kamila
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kamila
|
A co polecacie do mycia (mam na mysli zel) i jeszcze jakis tonik?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do błyszczenia się skóry po nałożeniu podkładu to miałam to samo ale jakiś czas temu skusiłam się na podkład essence w formie musu matujący. I przyznam, że jest nawet dobrze. Mam mega tłustą cerę ale on ładnie matuje i nawet jak pojawia się błyszczenie to nie jest to jakaś tragedia, że kapie mi z twarzy. Wystarczy wtedy przyłożyć bibułkę matujaca i jest znowu dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jezeli chodzi o cere tlusta, to ja stosuje maske weglowa od bielendy, carbo detox. Swietnie oczyszcza i redukuje poziom sebum. Cera jest gladka, matowa i idealnie oczyszczona, a sama maska ma fajna konsystencje i jedna saszetka starcza na dwie aplikacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.