|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Odżywka Mavala
Odswiezalam ostatnio watek na plotkowym, jednak ginie on tam w otchlani wizazu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odżywka Mavala
Kiedys dwno, dawno temu używałam kremu-odżywki do paznokci firmy Malava i nachwalic sie jej nie mogłam- jest swietna!
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A mnie konkretnie chodzi o ta odzywke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nikt Ci nie powie czy to na Ciebie zadziała,dopóki nie spróbujesz
![]() Nie spotkałam się z osobą,na którą Nail Tek nie działa...ale Mavala to też bardzo dobra firma,więc myślę,że możesz zaryzykować ![]() Warto też przyjrzeć się swojej diecie,bo to podstawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Masz racje... byc moze Nail Tek nie zadzialal na mnie z mojej winy - tj. kiedys obgryzalam paznokcie, teraz czesto laduja one u mnie w buzi...
![]() Dieta? Nie wiem czy w moim przypadku jest to z tym zwiazane, moja mama rowniez ma raczej lamliwe paznokcie, wiec moze jest to w jakis sposob uwarunowane genetycznie? Kto wie... w kazdym razie kupie ta odzywke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a ile kosztuje ta odżywka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
40 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Chomiczko dziekuje Ci za odpowiedz. Szukalam dlugo jakichs opinii i sama nie znalazlam. Juz mam ta odzywke, od dzis, ale i tak chetnie poczytam opinie.
A o efektach napisze... jak sie pojawia ![]() EDIT: Uzywam tej udzywki dopiero 3 dni, ale dla mnie (i nie tylko dla mnie) pierwsze efekty sa juz widoczne. Dzisiaj kolezanka powiedziala mi, ze moje paznokcie wygladaja lepiej, zaczynaja rosnac. Faktycznie natychmiastowo poprawia wyglad paznokci. Oby efekty byly dalej takie dobre. ![]() Edytowane przez gaga87 Czas edycji: 2006-04-10 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Chciałam założyć nowy wątek ale widze ze juz o tej firmir jest wiec sie podepne
![]() Widziałąm w Marionaud zestaw 2 odżywek Mavala - jedna ma przyspieszać wzrost paznokci, a druga wzmacniac. Kosztuje 53 zł, czyli tyle co ta odżywka przyspieszająca wzrost solo. Czy któraś z was miała?? Czy ma formę płynu czy lakieru?? Na opakowaniu niestety niewiele o neij pisze. Od kilku lat uzywam odżywki Sally Hansen Natural Nail Growth Activator (płyn w niebieskiej buteleczce) ale jakoś ostatnio nie moge na nia trawić. Zestaw Mavala jest troche drozszy niż ta "moja" SH (ok 38zł), ale może warto?? ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam do czynienia tylko z odzywka o ktorej pisze w pierwszym poscie (a nie wiem czy to jedna z tych o ktorych Ty piszesz) i bardzo mi pomola przy rozdwajaniu, sa twardsze, ale nie sa dluie, bo wydaje mi sie, ze mnie to juz nic nie pomoze (chyba tylko tipsy
![]() Na stronie, ktora podawala Chomiczka (powyzej) sa recenzje tych produktow, do tej mojej odzywki bylo bardzo duzo recenzji, sprawdz tam ![]() A cena z tego co mowisz przystepna jak na ta firme, zwlaszcza, ze za 2 preparaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
MAVALA Scientifique do paznokci
haj dziewczyny miala z was ktoras ta odzywke https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-13114.htm.
znalazlam ja jak szukalam do rzes mavale. Mam do pilegnacji rzes z tej firmy i jestem mega zadowolona z tego. Pomyslam ze to tez moze byc dobr.Macie moze jakies doswiadczenie z ta odzywka? Kupila w sumie juz Nail Tek dopiero czekam tak wiec nie wiem jak sie sprawdzi.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dot.: MAVALA Scientifique do paznokci
Właśnie, gdzie można ją kupić? Bo szukam i szukam, a znalesc nie moge. Chociaż przyznam, że spostrzegawczość to nie jest moja mocna strona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
w sklepie jej nie widzialam ani w aptece tak wiec chyba tylko w necie jest do kupienia.mam jeszcze nail teka tak wiec jej nie zakupilam.moze jak ta mi sie skonczy to zakupie.ale widze ze nikt o niej nie pisze tak wiec nie jest ona jakos super popularna
![]()
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Mavale stosuje póki co dość krótko żeby były jakieś efekty ale ostrzegam: jak położy się więcej niż jedną warstwę paznokcie mogą boleć!! Ja ostatnio zaryzykowałam z trzema, chciałam zobaczyć czy coś to zmieni (przez pierwsze 1,5 tyg stosowania po jednej wartstwie rzekłabym nawet że paznokcie szybciej się łamały niż zwykle) i myślałam, że się wścieknę, taki ból. Póki co kontunuuję jednak jedno-warstwowe nakładanie. Zobaczymy
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
kupiłam odżywkę mavala i jestem zachwycona - co prawda używam jej dopiero 2 tygodnie ale moje paznokcie już w tej chwili są twardsze!!!
zastanawiam się obecnie nad przyspieszaczem do paznokci i chyba pójdę ją kupić.... Używał jej ktoś może??? ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- kupiłam odżywkę tej firmy ( wszystkie produkty tej firmy są dostępne) w drogerii marionnaud (taka w Bydgoszczy mieści się w drukarni przy ul. gdańskiej)
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm ![]() mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Chciałam tylko stwierdzić, że używam odżywki od 1,5 m-ca i jest super!!!!! przez pierwsze 2 tygodnie moje paznokcie stwardniały ale dalej się rozdwajały i chociaż, że były dłuższe to były nie równe więc wkurzyłam się i po 3 tygodniach wszystkie obcięłam i zrównałam do tej samej długości od tego czasu białe końcówki mam 4 mm i żaden paznokieć się nie rozdwaja i nie pęka!! Wszystkie są równe i długie!!!!! Od 2 tygodni stosuję również olejek przyspieszający porost paznokci - nie wiem czy przyspiesza bo nie mierzyłam wcześniej jak szybko rosną ale co rosną tak 1 mm na tydzień
![]() Szczerze polecam odżywki tej firmy są warte swojej ceny
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm ![]() mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Update: mavala jest super. Jedyna która pozwoliła mi wreszcie zapuscic długie paznokcie. Polecam ją kolezankom i wszystkie wytrwale chwalą
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.