|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
nieprzyjemny zapach po wypadku
nie sadzilam, ze pierwszy post na forum bede pisac w takich okolicznosciach przyrody, ale no coz. nie mam kogo zapytac, a krew mnie zalewa.
rzecz wyglada w ten sposob: od urodzenia mam niedowlad prawostronny, wiec generalnie moja prawa strona jest bardziej do przystroju anizeli uzytku (istotne). wszystko wiec, ze tak powiem, zalatwialam na "lewo." no i tydzien temu w piatek trzasnal mnie samochod jak sobie szlam. ze mnie poturbowalo i oszpecilo to raz, a dwa, ze niestety skrecilo mi lewa noge i przede wszystkim zlamalo lewa reke, wiec jak mozna sie domyslic, nie moge wokol siebie zrobic praktycznie nic. przez caly tydzien problemy z porzadnym umyciem sie i nawet z toaleta, ale staralam sie jak moglam (chociaz nie codziennie mialam mozliwosc pelnego umycia sie), bo ciagnie sie za mna zapach "chorego w szpitalu" i to chyba obloznie. nie wiem, nie umiem opisac. wczoraj udalo mi sie wziac w miare normalny prysznic, a dzisiaj mimo ryzyka wzielam nawet kapiel i byla tak "fest", jak tylko sie da, ale po kilku godzinach mam wrazenie, ze zapach zaczyna wracac i nie wiem ocb. prosze o rade, bo strasznie sie z tym czuje.
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: nieprzyjemny zapach po wypadku
Cytat:
Nie ma innej rady niż się po prostu umyć. Mieszkasz sama? W tej sytuacji chyba ktoś ci pomaga na co dzień? Przynajmniej powinien. Zdecydowanie ktoś powinien ci w tym pomóc. Jakaś zaufana osoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: nieprzyjemny zapach po wypadku
ze wzgledu na charakter zlamania, nie zalozono mi gipsu, mam tylko temblak, ewentualnie bandaze.
mam wrazenie, ze to jedynie zlamana reka smierdzi? myje ja i dokladnie osuszam, a zapach pozostaje mimo zmieniania bandazy i prania temblaka.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.