|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy za pomocą makijażu można złagodzic rysy twarzy?Jak?
Hej dziewczyny
![]() __________ Edytowane przez la loba Czas edycji: 2006-05-27 o 21:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dot.: Czy za pomocą makijażu można złagodzic rysy twarzy?Jak?
Nie wiem jak wyglądasz, ale ogólnie musisz unikać ostrych linii i dużych kontrastów. Jak nakładasz brązer czy róż to staraj się:
- po pierwsze nie nakładać go w miejsca, które dodatkowo pogłębią na przykład zapadnięte policzki; - po drugie unikaj ciemnych kolorów; Lepsze będą stonowane pastele (róż, lila, turkus, pistacja itp..), kosmetyki rozświetlające, perła itp.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() a zdjecia wlasnie niestety nie posiadam takiego, na ktorym by to bylo widac o co mi chodzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
up up up ... no dziewczyny wykazywac sie prosze...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
hm wwiesz wygodniej jest jak sie udziela rady komuś kogo sie widzi
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dodałam zdjęcia wprawdzie niezbyt wyrazne, bo telefonem robione
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja nie widzę wcale żadnej ostrości
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja tam nie widze ostrych rysów ale jesli chodzi o ich łagodzenie to unikaj eyelinerów, robienia ostrych ,wyraznych kresek i brwi o "strzelistym" ostrym kształcie. Unikaj ciemnych kolorów. Zapadniete policzki mozna wypchnąc do przodu nakładajac jasny roz (puder i takie tam) na srodek policzka a ciemniejszy (tylko nie za ciemny!) na szczyty kosci policzkowych (tylko uwaga bo jak nalozysz troche powyzej kosci to Ci sie twarz optycznie wyciagnie). Na nos mozna nalozyc ciemniejszy puder ale tu trzeba uwazac zeby nie zrobic ciemnej plamy na nosie i zeby za bardzo się nie odcinał od reszty twarzy [nos]. Z wystającą brodą i kwadratową szczeka to samo. Mile widziane jasne kolory np jasniejsze podkłady,pudry, pastelowe cienie do powiek. Jesli malujesz oko kredką do oczu to rozmazuj delikatnie linie (a najlepiej kreskę wykonaj cieniem do powiek). Brwi powinny miec kształt łagodnego łuku. Nie za cienkie. Mozesz spróbowac je troche rozjasnic kredka do brwi (jesli tak sie da. nie wiem nie uzywam.). Co do fryzury to mysle ze powinnas unikac ostrych,asymetrycznych cięć, włosów prostych jak druty. Z grzywek najlepsze będa te czesane na bok nigdy prosto,o długosci do brwi. Opalenizna wyszczupla (szkoda ze tylko na oko
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
a no i zasada jest prosta: ciemne i matowe - zmniejsza, jasne i błyszczące - powiększa, "wypycha" do przodu
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.