![]() |
#1 |
BAN stały
|
Nie rozumiem jego decyzji
Witam. Mój związek trwa kilka miesięcy ale mogę powiedzieć, że dość dobrze poznaliśmy się. Poznaliśmy się na zajęciach sportowych i tak przez miesiąc widywaliśmy się tylko tam, aż któregoś dnia odezwał się na Fb, przepisaliśmy cały dzień i już następnego dnia przenieśliśmy nasze rozmowy do reala. Zaczeliśmy intensywnie się spotykać; kino, spacery i tp. Strzeliła nas strzała amora zadeklarowaliśmy związek, który zaczął rozwijać się bardzo szybko.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie rozumiem jego decyzji
Cytat:
A takie słowa to pretekst. Edytowane przez Nette Czas edycji: 2016-12-30 o 07:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może poznał kogoś innego, ale nie chce Cię ranić, więc zmyślił powód?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Wyciągnęłaś od niego co konkretnie miał na myśli mówiąc o tych "innych etapach życia"? Bo w tej chwili te słowa nie niosą żadnej informacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
faceci są okropni. Dlatego chce spać tylko z moim mężem gdy go będę miała. Jezus nie był głupi i wiedział, że mężczyźni chcą wykorzystać dziewczyny. Jest też druga opcja, że jednak nie pasujecie do siebie. Ale wątpię w drugą opcję. Gdy ktoś kogoś kocha kłóci się z nim i robi irracjonalne rzeczy, a on sobie odpuścił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Obstawiam, iż ten jego 'inny etap życia' ma konkretne imię
![]()
![]() |
#7 |
lokalna gwiazda
|
Też tak myślę. Bo na jakich "innych etapach" może być dwoje dorosłych, pracujących ludzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Myślę, że znalazł wymówkę z
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Inne etapy życia = nie jesteś wcale jego wymarzoną kobietą, bo jakbyś była, to by w życiu nie wypuścił Cię z rąk. Podejrzewam, że "inny etap życia" ma jakieś żeńskie imię i ładny, przymilny uśmiech.
Autorko nie daj się karmić pustym hasełkom. Nikt normalny z miłością życia nie zrywa. On po prostu nadal zamierza pędzić żywot kawalera i korzystać z tego pełnymi garściami. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kobieta z klasą
|
To nie ten sam facet, którego poznałaś na wycieczce w Alpy? Pisałaś o nim w lipcu br.
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
On wcale nie chce ,,budowac silnego zwiazku,,. Przynajmniej nie z Toba. Przykro mi. Facet ktory po prostu jest zakochany w dziewczynie takich kretynskich tekstow nie wali ze ,,jestescie w innych etapach zycia I sie rozmijacie,, I juz.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#12 |
astro-loszka
|
Nie kocha Cię i nie jesteś jego jedyną. Może ma kogoś innego na oku, może nie, ale Ciebie i tak nie kocha.
![]() |
#13 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko, zgadzam się że ten etap ma Mariola na imię. Daj sobie spokój z kłamcą i tchórzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Woli starszą niż 26latka!
Z innym myśleniem. Innym zachowaniem. Innym podejściem do życia. Z innymi doświadczeniami (np. podobniejszymi do jego doświadczeń) Słabszą/silniejszą Powodów może być milion. Niektórzy faceci lubią niedoswiadczone życiem małolaty którymi da się łatwo manipulować i rządzić, inni lubią starsze, ustawione kobiety, jedni lubią kobiety na swoim etapie bo lepiej się przy nich czują. Po co zgadywać o co chodziło akurat temu? Po prostu nie zaangażował się emocjonalnie, to nie to. Należy podnieść głowę wysoko i dać mu odejść w spokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Sytuacja wyjaśniła się.Kiedyś rozmawialiśmy i ja mówiłam , że żoną to mogłabym już być ale dzieci to narazie nie bo chce skończyć studia. On stwierdził że jak skończę studia to będę chciała karierę zawodową robić i dzieci nie będę chcieć a on ma swoje lata i nie chce aby dzieci mówiły do niego dziadziuś.Ja nie jestem konserwatystką jednak uważam że może o ślubie można by było najpierw pomyśleć . Dla niego legalizacja związku nie ma żadnego znaczenia.Na tej podstawie uważa że jesteśmy na innym etapie życia. Co myślicie o takim podejściu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Właśnie rozmawialiśmy wczoraj chyba z 4 godziny i tak jak pisałam on chce dzieci w niedługim czasie , ślub mu nie potrzebny a ja chce skończyc studia , ślub a potem dzieci więc rzeczywiście jesteśmy na innych etapach życia i mamy inne oczekiwania od związku i życia
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
I na tym powinna się zakończyć Wasza relacja, gdyż w takich sprawach bardzo ciężko o kompromis, jeśli w ogóle jest on możliwy.
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Dobrze mówisz i tak mu powiedziałam że musimy się rozstać . Jednak moj pan uważa, że z decyzją o rozstaniu powinniśmy poczekać i dalej mieszkać ze sobą do momentu jak dostanę klucze do swojego mieszkania i wtedy podejmiemy ostateczną decyzje. Moje zdanie jest inne .. szukam na te dwa miesiące coś do wynajęcia. Nie zamierzam dalej w tym brnąć. Niech szuka sobie takiej co mu zaraz urodzi dzieci bez ślubu itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
jakiś palant
masz rację nic tam po tobie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Mało takich facetów jest co to tak dziecko chcą.Dziwne to . A może on przypuszczał że dziecka narazie nie chcesz więc wymyślił inny etap życia i tą chęć dziecka żeby zakończyć związek żeby rozpad stał po twojej stronie. Faceci są zdolni do różnych posunięć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Też tak sobie pomyślałam i mu to powiedziałam...bardzo się oburzył, słowa te wycisnęły nawet u niego łzy. Jednak moja decyzja jest ostateczna i już mam nowe lokum. Do marca przezimuje u koleżanki która ma duże swoje mieszkanie dorzucę się do czynszu i dotrwam do marca. Dziś się pakuje i jak mój "luby" wróci z pracy po 20 to mnie już nie będzie. Wiadomo że wszystkiego nie zabiorę ale najważniejsze tak pozostałe powoli wywiozę.Nie wiem czy wysłać mu jakiegoś esmeska czy wystarczy liścik zostawić . Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może nie pisz żadnych wiadomości bo poco jeszcze roztrząsać temat w esemesach zostaw liścik najlepiej e sypialni na łóżku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Za krotko sie znaliscie.
Sama piszesz ze to pol roku a juz mocne uczucie i wspolne mieszkanie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Może żle mnie zrozumiałaś , po prostu zapytałam Autorkę czy związek oparty był na uczuciu czy rozsądku i wygodzie. Jak facet kochałby to nie zakończyłby związku że chce dziecko już , ona nie powiedziała że nie ale wszystko po kolej ślub studia dziecko. Dziwny dla mnie ten facet. Dobrze robi tylko czasem jeszcze czekamy kilka dni a ona na drugi dzień wyprowadza się
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.